Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Strašné hry ty první dva Fallouty. Začínal jsem na trojce a jedničku dal zpětně a čistá hrůza a děs. Pořádný Fallout je až ten od Bethesdy a můžeme jim líbat ruce, že šli do projektu, kde původní hra je tak úděsná.
    • http://imgur.com/HAkbhrn
    • Někdo ti naklikal mínuska, ale to nezmění fakt, že máš pravdu...
    • Tohle může říct jedině strašný, ale opravdu strašný vymatlanec...
      • Psychotic
        Já bych to tedy považoval na naprosto logické a žádné soudy o jeho inteligenci bych nevynášel.

Já jsem fanda původních dílů, ale na druhou stranu je mi zcela jasné, že kdybych je býval nehrál už kdysi a přišel k nim až dneska, nevydržel bych to hrát ani dvacet minut. Icewind Dale 2 jsem hrál mnohokrát a pořád mě baví, u Icewind Dale 1 jsem moc dlouho nevydržel, ačkoli jsou to v podstatě totožné hry. Proč? Dvojku jsem hrál jako kluk, jedničku ne. Toť vše.
        • celkom suhlasim. zaujimalo by ma ako berie F1 a F2 clovek ktory hral az 3ku. aj ked mam pocit ze Tom hlavne trolluje a snazi sa rozprudit hate. akurat som pozeral na tie obrazky a snazil som sa predstavit ze co by som znich citil kebyze som vzivote nehral F1 a F2
          • Jsem člověk, kterej k Falloutům přišel až s trojkou. Po pořádnym odehrání trojky jsem si opatřil i první dva a můj názor? Je to super :) Ale jsou to naprosto jiný hry, takže to, že někoho baví 3 a nebaví ho 1 a 2, je naprosto pochopitelný.
        • Jdeš na to psychologicky, Psychotiku... :) možná na tom něco je, ale přece jenom je tady řeč o opravdových legendách a ty si minimálně zaslouží aby se jich někdo zastal. ;)
          • Psychotic
            To je bez debat :-)
    • Trololo ...
  • mohli by udelat remaster pro tablety
    • A remake pro kalkulačky.
      • na konzolích by o to nebyl zájem sry musel jsem si rýpnout
  • A ted ruku na srdce. Kdyby nekdo v dnesni dobe sel na Kickstarter s Izometrickym Falloutem a chtel 6mil dolaru (doba pokrocila), uspel by?
    • Chim
      Ber to tak, že nový Wasteland vybral 3 mega. A Fallout má při vší úctě k Wastelandu o dost zvučnější jméno. Takže ano, pokud by to mělo nálepku Fallout a bylo by to třeba isometrické a na tahy a kickstarterový projekt by byl rozumně sepsaný... tak věřím že to těch 6 mega vybere levou zadní s prstem v nose.
      • Otazkou je, kolik by vybral Wasteland bez Farga, stejne tak kolik by vybral Star Citizen bez Chrise Robertse ;-) jejich jmena jsou si myslim vetsi brand nez treba treba Fallout.
        • Chim
          To už je to pověstné co by bylo kdyby... *4*
          • Ta tva odpoved je oxymoron, protoze uz prvni otazka (fallout a Kickstarter) byla ve stylu "co by bylo kdyby"
    • Bez problemu by dostal desetinasobek.
      • wenceslaus
        Jo "jistota desetinásobku" k devadesátým letům taky patří :)
    • pokud by předvedli pořádné demo, ze kterého by smrděl starý Fallout na sto honů... a mělo to hezkou detailní grafiku, která by nevypadala jako dětské omalovánky, tak věřím tomu že ano...

Samozřejmě by hra nesměla trpět žádným zjednodušením herních mechanik, ani rozhovorů nebo příběhu...
      • Kam mám poslat peníze? *5*
    • Chim
      To záleží na tom, jak by ten projekt vypadal. Ale pokud by to mělo jméno "Fallout" tak nejspíš ano.

Pozn.: Starý Fallout není isometrický.
      • No. Fallout dle meho mel vlastni matici pro vypocet renderu. Tam neni ani duvod, proc to nastavovat presne podle prirucek. Isometrie, dimetrie ani trimetrie na to nesedi. Nejpodobnejsi je ale skutecne isometrie. Ale tva valka :P
        • jen mala oprava. Uhly engine pocital pro pohyb a pod. Predrendrovavali si to v necem jinym.
          • Btw: a je popravde otazka, zda to vubec resili (nezazil jsem zadnyho takovyho vyvojare). Ciste teoreticky to muzes vyrendrovat a okolidovat a naskriptovat rucne. Naposledy je tak delanej Shadowrun na unity. Tam to neni ani zapakovany, takze muzes koukat vyvojarum po sukne :-P A rendrujes to tak, aby to vypadalo pekne. Na definice ti popravde se*e pes. Stalo by te to zbytecnej cas.
      • Já ti v podstatě rozumím. Taky mám takovou podobnou úchylky a nebaví mě, když lidi pro něco používaj vžitý, ale nesprávný, blbě přenesený termín. Například když se o katastrofách vyjadřují jako o apokalypse a o filmech či hrách z prostředí po katastrofě jako o post-apokalyptických. Jako k jakýmu zjevení a odhalení došlo, že je po apokalypse? *1* Nebo hele to mě taky dere, když za RPG označují hru, která RPG není ani náhodou.

Upřímně říkat o nějaký třeba současný hře, že je to post-apokalyptický RPG je podle mě mnohem horší, než tvrdit o prvním Falloutu, že je izometrický. V tom druhým případě je rozdíl pár stupňů, v prvním případě je to dokonalá dezinterpretace významu. *1*
        • Chim
          Jelikož jsem prase nevěřící, dokážu se přes to "post-apokalyptické" přenést. Ale v zásadě máš pravdu. A kdybych se nudil, mohl bych založit isometrickou sektu a patrně bych ti nabídl členství. *1*
      • Ježiš dej už s tim pokoj, prostě se smiř s tim, že takovýhle hry se označujou jako izometrický. Prostě se to vžilo, nenaděláš nic.
        • Chim
          Ale nadělám. Budu na to upozorňovat tak dlouho, až to jednoho krásného dne pochopí celý svět. Se s tím smiř. *3*
          • Ale je ti jasný, že ti to v tom případě bude trvat tak 1200 let? Pokud teda nemáš na dvorku nějaký zbraně hromadnýho ničení, jejichž použitím pohrozíš v případě, že lidi nezačnou používat správnej termín. Mimochodem správnej výraz bys měl taky napsat v každym komentu, jinak lidi sice budou vědět, že to izometrický neni, ale stejně budou tohle slovo dál používat. Nebudou znát alternativu. Chce to na tý osvětě ještě zapracovat.
            • Chim
              Není to pro mě práce na plný úvazek nebo smysl života. Spíš jen takové hobby. 1200 let? Ok, aspoň se nebudu na stará kolena nudit.
  • Keyz
    Takových článků bych rád viděl více a ideálně předtím než se vydá nějaká hra která do toho zapadá. Třeba zde F4.
    Lze to napsat na řadu dalších her.

Hrál jsem to zpětně a zcela něco jiného jak dnes. I když neřeším grafiku atd...Tak prostě příběh apod. Tomu šlo nějak věřit. Borci.
    • Celkově ten svět byl celý uvěřitelný.
      • Souhlas, taky to teď hraju poprvé a jediné co mi vadí je ten time limit co tam je... ale jak už Jarda v hrej říkal že to by nezvlád dohrát za ten čas jen blbec, tak si začínám o sobě něco myslet :D
  • Coffin.Corner
    Ideální doba na to udělat Fight Club speciál o Falloutech... Nebo to už taky vzal čas?
    • PreidaQ
      A proč třeba nezkusit konkurenční hrejácký vidcast (imho opravdu výborná věc), kde se Falloutu už před nějakou dobou věnovali?
    • Chim
      Prakticky je to dnes už mrtvá série. O prvních dvou dílech bylo řečeno prakticky vše a do toho co bylo po dvojce nemá cenu ani šťourat klackem.
    • Keyz
      Neřekl bych, nevíme kolik Falloutů ještě bude. Klidně to mohou dojit roky...Spíš to dát do retra, jestli to tam nebylo nebo udělat něco o přelomu Fallout 1 - 3. Ale to by zase bylo pracné.
    • Jj a hlavne at je tam Vavra
  • "Tim Cain během programování Falloutu"

A krabici s hrou ma uz na okne. Vy ste fakt vemena....
  • Víte jaký je rozdíl mezi Falloutem jedničkou a čtyřkou? Úplně stejný jako mezi Dědictvím jedničkou a dvojkou.
    • maros.goc
      úžasne vtipné
      • Chim
        Bohužel to vtipné není vůbec.
        • maros.goc
          ten sarkazmus v mojich slovách ale musel počuť snáď aj nepočujúci :D
  • Pěkný článek...

Změnit RPG systém v prakticky finální fázi vývoje musel být hotový očistec, tady prostě musíme smeknout!

Jináč, mi ve Falloutu vždy chyběly hardcore survival simulační elementy (hlad, žízeň), po kterých jsem od prvního dílu toužil a doufal v jejich implementaci. Docela rád se dozvídám, že někde na začátku byl důraz na simulaci v plánu...
    • V New Vegas si muzes na zapnout "Hardcore mode", ve kterem, krom jineho, musis jist, pit a spat. Popravde, prijde mi to trochu nedotazene a rekl bych, ze "hardcore" je vcelku silne slovo. Abys zemrel hladem nebo zizni, to by ses musel hodne snazit.
      Ono to ale neni ani tak problem toho modu samotneho, jako spis dizajnu hry, kdy v postapokalypticke pustine neustale narazis na tuny zasob *7*
      • Mám pocit, že jsem jednou viděl nějaký mód, který na správných ístech přitlačil na pilu. Na FNV Nexus určitě něco bude.
  • Ďakujem za článok, kvalitka, ako predjedlo pred témou v leveli to prišlo vhod :)
  • Člověka tak napadá, kolik jiných her, které by se staly legendárními, bylo zamítnuto vydavatelem buď jako koncept nebo i těsně před vydáním. Jinak výborný článek.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit