Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ať jdou do hajzlu všichni... *10* *10* *10* *10*
  • Haloo- Tak to je uplně vedle, cena obrazu s vyvolávací cenou 1milion(tedy s základní hodnotou za kterou se prodává) který se prodal za 5 milionů JE 5 MILIONŮ.
    Pokud tě umění nezajímá asi to nedokážeš ocenit ale pro ty kteří umění mají rádi tak prostě v případě dalšího prodeje onoho obrazu budou muset čekat že obraz bude mít vyvolávací cenu minimálně oněch 5 milionů (samosebou také záleží na tom kdo je autorem, pokud by se onen autor stihl mezi tím nějak silně proslavit cena by byla ještě mnohem víc) .Každopádně by neklesala, cena obrazu by klesla jedině v případě že onen obraz by nikdo neměl zájem nebo by se onen autor nějak znemožnil (nenapadá mě vůbec jak by to ale mnohlo nějak snížit hodnotu)

    Jinak napadá mě jedna aukce- Bugatti Type 57SC Atlantic se v aukci prodalo za nějakých (přibližně) 800 milionů . V případě další aukce vozidla bude cena vozu stoupat- nebude klesat. Základní cena bude vycházet z oněch 800 milionů z minulé aukce + odhad expertů.
    • tak to dopada kdyz dam priklad z neceho ocem vlastne nic nevim *3*

      kazdopadne dik za ponauceni,))
  • To:WEW- Není pravda. Ano, napsal jsem to trochu málo rozepsané (což byla chyba) a myslel jsem si že se najde někdo kdo toho využije, samosebou i rohlíky mají pohyblivou cenu ale vše se odvíjí od VÝROBNÍCH NÁKLADŮ (cena materiálů,mzdy zaměstnanců a energie)+DANÍ. To pak udá výslednou cenu onoho výrobku.

    Prodej licence je ale uplně o nečem jiném, samosebou se může licence prodávat různými způsoby ale většinou platí že když někdo koupí licenci (například) na výrobu cyklistického kola tak musí v případě prvního licencování (onoho kola) zaplatit cenu určenou na základě úspěšnosti značky kola. KDyž se ale později po vypršení licence najdou dva další zájemci tak cena za licenci bude startovat na základní hodnotě (tedy na tom za kolik se to prodalo minule+úspěšnost značky) a dále se již bude prodej řídit tak že licence bude prodána tomu kdo "dá víc".

    Jinak cena za "povolení" být generálním partnerem (to je vlastně hlavní sponzor) to je zas něco uplně jinýho.. Samosebou ale ten generální partner který dá víc peněz bude také "lépe" zviditelněn.


    Nechci se tu hádat ale takto by to přibližně nějak mělo být-Samosebou se to dá taky dále rozebírat a stejně tak i vždy jde najít něco s čím nelze souhlasít ale to se nedá nic dělat.
    • Je to pravda - to, o cem mluvis ty, udava mozna minimalni vyslednou cenu. Priklad - Mattoni - vyrobni cena za malou lahev je okolo 10 Kc. Koncovemu zakaznikovi (ten, ktery ji vypije) se prodava podle mista od 20 Kc do 40 Kc. Ale jak uz jsem rekl, priklad s necim, co se vyrabi asi neni nejlepsi.

      Naopak ty se opet motas do opakovaneho "kdo da vic", ktere je naprosto bezpredmetne - licence udelena Konami neni exkluzivni, takze ji mohou prodat klidne 10 subjektum. Naopak to, jak se divas na generalniho partnera a jak aplikujes tu cenu je spravne - nevidim sebemensi duvod, proc kdyz Konami zaplatilo vic, tak proc by je STES nemohl oznacit jako "hlavniho videoherniho partnera" a vsem hracum na repre srazu by mohli dat PES zdarma (ti by jim pak sami rekli, co si o PES asi mysli :-D).

      Co tady uz jednou zaznelo a co povazuju za spravny pristup STESu (protoze jenom STES vi, jake ceny kdo ve skutecnosti a za co vsechno plati), je, ze mit 150, kdyz jednomu prodam za 100 a druhemu za 50, je lepsi, nez mit pouze 100. Zvlast, kdyz to s sebou nenese zadne vyrobni naklady.

      Pridam jeste jeden komentar k aukcim - tam se bavite o vecech, ktere jsou jistym zpusobem unikatni, ojedinele, prestizni - to se o ceskem fotbalu v tuhle chvili rict neda (a o ceske lize snad ani nikdy rict nedalo). :-)
  • Ono je hrozně jednoduchý někomu nadávat, to je jasný! Ale podívejte se na to z druhý strany. Z odpovědí toho Duška ze STESu je vidět, že dřív byly práva prodaný za podivných okolností (všichni víme, jak to dřív na svazu a STESu chodilo...). Navíc nemůžou prodat práva na Gambrinus ligu, když to ani nemají (mají jen název, ale ne kluby...) Je to škoda, Konami se chce probít na českej trh a tim, že bude mít exkluzivitu na českou repre, tak by toho mohli dosáhnout. A EA? FIFA je prostě FIFA, bude vždycky nejlepší a možná že je to uspokujuje, ale je třeba aby si uvědomili, že na trhu mají soupeře a těch pár desítek tisíc by pro ně neměl byt problém..
    • No jelikož se cena srovnává s ruskou ligou tak to asi jen pár desítek tisíc nebylo, EA by se to zřejmě nevrátilo z prodejů v ČR páč nikdo jinej než někdo kdo si koupí hru v ČR za českej team hrát nebude.
      • Ale otázka je jestli ta cena ruské ligy nebyla taky nějak podezřele nízká cena. Kdo ví jak to tam na svazu. Pokud by řekli, že cena je srovnatelná s anglickou nebo německou atd. tak by se tomu dalo věřit víc.
        • mirekdusinojc
          Tak za anglickou či německou ligu se platí částky podle mě 10x vyšší než za celou ruskou i s reprezentací. Předně anglická a německá liga jsou známé celosvětově a jenom kvůli Chelsea si FIFU koupí milion lidí po celém světě. Jenže taková ruská liga je na úrovni té Gambrinus ligy s tím rozdílem, že v Rusku žije mnohem více lidí a tudíž mnohem více potencionálních kupců.
          • Růská a naše liga na stejné úrovni? :D Kéž by...
          • DusanMPupak
            V Rusku, zemi, kde se software dělí na legální a normální, bych to s těmi potenciálními kupci zase tak nepřeháněl.
          • Ruská na úrovni kaprligy? Tak to fakt ne, stačí si projít soupisky pár týmu (případně výsledky v evropských pohárech) a dojde Ti to...
        • Tak určitě byla tak vysoká že by se EA nevyplatila protože EA určitě počítá s tim že když tam ČR nebude tak si jí v ČR koupí mín lidí.
        • Taky bych to tak viděl...
  • Měli bejt rádi že si na ty naše fotbalové paka vůbec někdo vzpoměl a přijmout nabídnutou částku a ne jim utrhnout celou ruku...
  • No ať je to jak je, ve výsledku bude bit jak český fotbal tak fanoušci. A to jen kvůli tomu že si na svazu mysleli že můžou dostat víc než jaká je reálná cena. At je EA jakákoliv firma je to je to obchodník který byl ochotný tam českou reprezentaci a ligu dát jen za určitou cenu. Je samozřejmě právo FAČR požadovat nějaku cenu, ale pokud nepochopí tržní hodnotu je to jednoznačně jejich chyba. A i když neříkám že má licenci dávat FAČR dávat licenci zadarmo, tak při současném stavu reprezentace a jakžtakž se zvyšující úrovni gambrinus ligy by měli být rádi za jakoukoliv formu propagace. Protože ta ve výsledku možná udělá víc než nějaký jednorázový poplatek za licenci. Jenže v Čechách je zvykem si namastit kapsu rychle a pokud možno bez práce. Každopádně škoda pro český fotbal.

    Zbývá jen doufat že komunita vydá stejně kvalitní patch pro českou ligu jako je ten pro FIFU 11 (Czech League Patch 11 - http://www.fifa.cz/download/fifa11/ostatni). Ten svojí kvalitou stejnak překonává oficiální tvorbu o světelné roky.
  • plamen-Nesnaž se chytračit, porovnáváš neporovnatelné, je rozdíl v tom jak se co prodává, rohlík není věc s pohyblivou cenou takže nikdo rohlík za kilo nekoupí (leda že by byl v aukci jako nějaký sběratelský předmět, koneckonců proč ne, vuděl jsem v aucích dost divný věci). Ale Licence MÁ pohyblivou cenu a pravděpodobně se prodává se stejným stylem jako právě ty aukce. A tudíž když to někdo za tu cenu koupí tak tu cenu má.Tudíž je to stále tak jak jsem říkal.
    Každopádně do toho nepleťte nějaký kraviny o rohlících protože to je něco uplně jinýho a je to dost mimo. Rohlík je hmotná věc s pevně danou cenou založenou na výrobních nákladech a daních a tp, Licence ligy ovšem ne.
    • ok uvedu jeden priklad s tou tvoji aukci.....

      na aukci je obraz za 1m(m=milion,))
      nejaky frajer ho koupi za konecnou cenu ktera dela 5m......

      ale ten obraz ma porad cenu toho 1m....asi tak

      a to samy to je u ty licence.....i u hracu to tak je....to ze nekdo neco preplati neznamena ze to hned chytne tu hodnotu.... *7*
      • Když je na aukci obraz za 1milion a frajer ho koupí za 5 mega, tak je cena obrazu 5 mega. Vživotě už ti to nikdo neprodá za milion, když se to kupuje za 5 milionů. Aukce cenu zvyšuje.
      • Takovéhle věci nemaj pevnou hodnotu... Hodnota obrazu by nebyla ani 1M ani 5M...
        A tak stejne nemá pevne danou cenu licence česká liga... A ta cena by se vzhledem k výkonum pohybovat smerem dolu a ne vystřelit na cenu srovnatelnou s ruskou ligou.
    • Tak to vubec! Kravina je myslet si, ze se veci prodavaji za "pevne danou cenu zalozenou na vyrobnich nakladech a danich atp." Nevim o nicem, co by nemelo pohyblivou cenu - to neni otazka pouze licence nebo nehmotnych veci. Pokud je neco spatne, tak je to mozna prirovnani STES k vyrobci cehokoliv. Lepsim prikladem muze byt treba to, jak STES vybira/prodava oznaceni generalnich partneru pro cesky fotbal - T-mobile, Gabrinus, C.Sporitelna, Hyunday, Puma - jsem si jisty, ze techhle pet subjektu neplati stejne sumy za to, aby mohli byt generalnimi partnery. Tzn. to, ze jeden do fotbalu vrazi 100 mega penez jeste neznamena, ze jiny musi vrazit taky 100 mega penez, aby mohl byt generalnim partnerem.
  • Oni v tom nejdou tymy pridavat, jestli jo, tak se meli na licenci vykaslat a vydat ceskou ligu jako neofiko patch a bylo by to v cajku :)
  • Když si veezmu jak je na tom Český Fotbal, tak se stavím na stranu EA a jsem rád, že tam Gambrinus Liga nebude. Stejně by za ty nuly nikdo nechtěl hrát *3*
    • Tohle je dost trapnej argument od EA s tím v jakém stavu je český fotbal. Osobně mylsím že je lepší hrát a vylepšit si špatný tým než si dát hru za nejlepší tým ve hře.
      • A proto tam jsou anglické divize, kde můžeš z nepoužitelného týmu udělat vítěze LM.
  • mno nechapu..od toho jsou snad ty smlouvy a ceny v nich tajne, aby Konami neresilo za kolik to koupilo EA ... navic my jsme taky Pandury koupili 2x tak draz

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit