Procesor použitý v nových iPhonech šlape na paty těm nejlepším počítačovým procesorům
-
Už vidím to nadšení vývojářů jak musí optimalizovat svou next gen hru nejen pro xbox series s, nebo switch, ale teď do toho ještě mobil. Zas tak horký bych to neviděl. Max, že ty hry budou vycházet s velkým odstupem, nebo se budou recyklovat starší AAA tituly. Přeci jen když to půjde po letech podojit tak proč ne. Navíc tam ještě je ta skutečnost, že většina těch lidí už bude mít tu hru na konzoli nebo pc a nevím jestli si ji každý bude chtít znova koupit za plnou pálku. Jen můj názor.
-
Hodne lidi co nadava ze to je blbost hrat AAA hry na mobilu si neuvedomuje ze applu jde jen o to aby vyvojari zacali na jeho HW optimalizovat ty AAA hry, iphone si koupej miliony lidi a vyvojare to bude zajimat vic nez otimalizace pro mac nebo apple tv... ale tim ze je platforma stejna tak co vyvojari udelaj na iphone pojede i na macu, apple tv, ipadu atd...
Apple na to jde dost chytre, az se vyvojari zahackujou slrze potencial iphonu tak mu staci hodit procesor o tomhle klibru do Apple TV a konkurence pro PS5 a Cbox je na svete, nemluve o tom ze z macu bude konecne herni platform, vykonu na to ma az az...
-
Hrozně zavádějící nadpis. Styďte se.
-
V prvni rade ma apple jiz pristup k 3nm procesu. Ostatni budou nasledovat o neco pozdeji - intel, AMD, vyrobci grafik … Terprve az pak bych srovnaval protoze z tohodle akorat plyne ze 3nm bude opravdu povedeny proces ktery prinese hromadu vykonu vsem
-
Proboha, to je článek jak od nějakého Apple fanatika...A Geekbench jako něco, co se může porovnávat výkon CPU v PC a mobilních CPU a založit na tom blábol o tom, že A17 šlape na paty CPU v pc na úrovni 7950/13900. Ne to fakt nešlape....Navíc ty porty budou nejenom graficky dost osekané.
Geekbench je známý i tím, že padlo například obvinění, že to záměrně optimalizuje pro iPhone, vyřadil vlajkové lodě od Samsungu ze žebříčku atd.
-
-
Podle prvnich dojmu moc osekane nejsou, a ze umi appke top hw ukazal uz na mackach, jejo silicone platforma nema zatim na trhu notebooku konkurenci, iphone ma nejvykonejsi HW na svete uz taky nekolik generaci v rade... Problem androidu je pak i optimalizace stejne jako win vs mac... ikdyz je androidi nebo win hw nahodou uz papirove vykonejsi v praxi stejne dostane nakladacku diky applu a jeho optimalizaci
-
-
Drtí? Poslední generaci Snapu nedorazil nějak závratné. Nejlepší výsledek "rozdrtil" o závratných 9k bodů...To znamená že půl roku starý procak je "rozdrcen" Applem o celých 0,55 %. A pak se nemáme smát marketingovým blábolům.
-
-
vydrtil veškerou konkurenci v testu, která je dělaná na míru Andoridům.
Jinak Vesko, když kliknu na tenhle profil, tak se zázračně objevuje u tvého primárního profilu až podezřele často.
-
-
-
-
No myslím, že Apple by byl radši, kdyby lidi na jejich pokus s herními zařízeními zapomněli, protože Pipin byl katastrofa. Dneska je sice jiná situace, ale při jejich nenažranosti si nikdo nekoupí konzoli dražší než PS5/XSX, protože si absolutně nedokážu ani představit, že by dotovali svůj HW a ještě jsem ani neslyšel o někom, kdo by si koupil mac s primárním využitím jako herní zařízení, takže tak.
-
-
Apple TV s A15 za 4 litry. Troufnu si říci, že za desítku by nebyl problém ani u Applu.
-
-
A já si troufnu říct, že i když jsem čerstvě po operaci kolene vyskočím z místa 6 metrů do výšky a i to je realističtější odhad. Apple tv je multimediální centrum, které zvládá indie a jiné nenáročné hry v grafice na úrovni Playstation 2 a hlavně není primárně určené na hraní.
-
-
Brzke uzdraveni!
-
-
Děkuju
-
-
Viz dole, co pisi, vývoj jde dopredu, kdyby Apple chtěl, tak mas v Apple TV A17pro klidně zitra a můžeš tam hrát AAA hry, co vyjdou na iPhone s tou výhodou, ze tam můžeme připojit dualsense.
-
-
"kdyby Apple chtěl"
Kápnul jsi na jádro problému. Kdyby Apple chtěl. Jenže on nechce.
Apple je firma, která staví svůj modus operandi na nabízení (lehce nad)průměrných služeb (a HW) za neskutečně vysoké peníze. Minimalizace nákladů a maximalizace zisků. Oni svůj podnikatelský záměr jen tak nezmění, jenom protože lidi by si něco přáli.
-
-
A o jakých mírně nadprůměrných službách se bavíš? Když vezmu telefony, Macu tak je cena podobná jako u konkurence s tím rozdílem, že drží lépe hodnotu.
-
-
Reakce na příspěvek:
Hele, takhle to srovnávat nejde.
Mac má svoje výhody, ale i taky nevýhody. Stejně tak klasická architektura PC a notebooků má svoje výhody a nevýhody. Záleží na tom, co konkrétně potřebuješ.
Rozhodující je ale to, že u PC a notebooků je obrovská konkurence a tudíž to tlačí ceny dolů. Zatímco Apple si u Macu může diktovat ceny, jak je libo. Takže produkty od Applu vždycky pořídíš za mnohem vyšší cenu.
-
-
Reakce na příspěvek:
Je i není (konkurence u "Windows" platformy).
Např. vybírat ve vyšší cenové AMD Pro skoro nejde (všude předražený Intel).
Tak jako od jisté hranice (30k?) vybíráš v podstatě jen u Dellu. Mluvím tedy o "psacích" laptopech, herní je na tom jinak, pravfa.
-
Reakce na příspěvek:
To je blbost, když vezmeš ty parametry, tak zjistíš, že konkurence bude stejná nebo dražší. To samé pak u telefonu.
To samé najdeš u těch služeb, Apple Music 169kc a máš v tom Hi-Fi, to je zase levnější než konkurence. Pokud nebudeš kupovat doplňky jako obaly na telefony, tak cenově nic neztratis oproti konkurenci.
-
-
Reakce na příspěvek:
Trololol. Hele, zase to slepě nebraň. Není to levnější než konkurence. Buď to má stejnou cenu a nebo je to o trochu dražší. Třeba takový Amazon Music (Unlimited) má taky to Hi-Fi a ještě k tomu je levnější o 10%.
Když se rozhodneš přestat platit Apple jejich Music, tak tvoje playlisty půjdou do háje. Zatímco u konkurence jako třeba Spotify nebo Amazon Music máš kdykoliv přístup k playlistům v jejich free verzi.
A jak často využiješ to Hi-Fi od Applu? Jestli posloucháš hudbu na telefonu nebo bezdrátových sluchátkách, tak ten rozdíl nemůžeš slyšet. Jestli to posloucháš doma na PC nebo domácí repro soustavě, tak si to tam klidně můžeš nastremovat svůj vlastní obsah z PC a zadarmo.
-
-
Reakce na příspěvek:
Dobře víš, co mám za repra, už jsem ti to psal. Na moje repra budeš vydělávat tři měsíce, podle toho co píšeš ty trololo.
-
-
Reakce na příspěvek:
Na řádné argumenty nemáš odpoveď, tak se to snažíš obrátit na osobní útoky??
Dost amatérské. Tím mi dáváš za pravdu.
-
-
Reakce na příspěvek:
myslíš argumenty na trololo? Mám Repra za 70 tisíc, platím si Tidal i Apple Musíc, je mi úplně jedno, kolik to stojí, ale Tidal stoji násobně více a x let nás balamutili s Hifi, který reálně neměli.
Najdi mi konkurenci MBA 2022 za stejný peníze či levnější se stejným výkonem, jasností displaye, výdrží na baterku.
Pak se můžeme bavit. Do té doby jsi jen trololo nic víc nic mín.
-
-
Reakce na příspěvek:
Někdo napsal něco negativního a Applu a ty máš hned rapl. Chce to trochu klidu. Až tě to přejde, tak se o tom můžeme pobavit.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kdyby.... kdyby Apple chtěl tak už dávno vyrobí herní zařízení s m2 a nepatlá se s mobilním čipem. Vůči kdyby jsem imunní, těch je plná celá videoherní historie, viz ten Pipin.
-
-
iPad Pro? 🙂
-
-
Reakce na příspěvek:
Jo ipad pro, typické herní zařízení, které si lidé kupují hlavně pro to, aby na tom mohli hrát, když za tu cenu můžou mít steamdeck, switch a ipad mini, všechny 3 za cenu jednoho ipad pro s m2, ale hezký pokus
-
-
-
-
-
Na mobilní hraní...Ne na plnohodnotné hraní. A mít konzoli s výkonem mobilu za 10k? Kdo by to proboha chtěl.
-
-
Proč na mobilní hraní? Pokud půjde ten vývoj takovými mílovými skoky, tak Applu bude stacit za dva roky nasadit A19 Pro do Apple TV a mas konzoli za 10K, která nezabere půl obýváku.
-
-
-
-
Se zaverem clanku bych si dovolil nesouhlasit - ackoliv vykon (casti) procesoru muze byt skvely, realna pouzitelnost zarizeni z hlediska her by se mela hodnotit podle celeho zarizeni a ne jen procesoru. Co na tom, ze jedno ci dve jadra procesoru jedou jako desktopy, kdyz je zbytek jader o dost pomalejsi a z principu zarizeni (vydrz, chlazeni, atd.) se proste musi veci limitovat, jak je ostatne receno v clanku. To ani nemluvim o zbytku hardware. Takze konkurenci "velkych" konzoli bych v brzke dobe necekal, mozna snad tak jedine Switche. ;)
-
-
Stačí když ten procesor daji do jineho zařízení, které by to uchladilo a konkurence je na světě.
-
-
Ale bude to porad mobilni telefon? ;)
-
-
Urcite ne, mobilní hraní je za mě nesmysl obecně v AAA formě, ale mohli by to být základ pro něco.
-
-
-