Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já od roku 2020 měl Switch Lite a teď jsem teprve pochopil, že to byl takový lepší "Game Boy" a pravý Switch je jedině Switch OLED. Teprve ten v mých očích odemkl pravý potenciál té konzole.


    Ano, Elden Ring ani God of War si na Switchi nezahraju. Ale ta možnost hrát v handheldu a pak během pár vteřin přepnout na televizi a pokračovat tam, kde jsem - ani nejde říct - skončil, to je zážitek k nezaplacení.

    Nevím jak je na tom nyní SD s podporou docků a přepínáním na TV/monitor? Viděl jsem, že to dělá psí kusy. Switch je víceméně "plug and play".

    • SteamDeck je v zásadě slabší herní notebook s ovladačem místo klávesnice. V počítačovém režimu podporuje i víc monitorů (včetně souběžně běžícího vlastního displeje, pokud chceš), ale musíš si s tím pohrát. V herním módu se prostě přepne na televizi/monitor. S televizí přes HDMI jsem narazil na drobný problém, protože se obraz roztáhne trochu víc a nejsou vidět okraje. S monitorem přes Display Port se to neděje. Zatím jsem takto nehrál nic, kde by to vadilo, ale dovedu si představit, že to může schovat ovládací prvky. Taky potřebuješ extra ovladač nebo klávesnici s myší, protože ovládací prvky nejdou vycvaknout jako u non-lite Switche.

      Docky jsem zkoušel dva (originál a od DELLu) a oba v pohodě. I ten od Steam Decku fungoval bez problémů s (neherním) notebookem od DELLu, i když je to kvůli tvaru propojovacího kabelu trochu nepohodlné.

      SD se se Switchem dost špatně srovnává, protože jde o dost odlišné zařízení. Předpokládám, že ani potenciální zákazníci se zas tak moc nepřekrývají. Pokud ti Switch po všech stránkách vyhovuje, tak na SD asi moc koukat nemusíš.

  • TheRKD

    Strávil jsem s ním pěkných pár let. Ale přesedlal jsem na Steam Deck. Když stojíte před rozhodnutím jestli (na Switchi) posedmé dohrát Darks Souls Remastered nebo si na Decku zahrát Elden Ring. Deck byl jasná volba. 

  • Paulika

    Taky jsem měl k němu nakročeno, ale v poslední chvíli jsem couvnul a koupil SteamDeck a nelituju. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit