Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Doufám, že teď by konečně mohli začít dělat na optimalizaci, protože stojí za prd oproti verzi co jsem hrál před rokem
    • GlaDOS
      Mám 5 let starý kompl a jede to pořád dobře. Je to dělané v Javě. Nejde tu o optimalizaci ale o to, že zdrojový kód jde k procesoru přes interpreta, což vyžaduje hodně systémových prostředků navíc.
    • Když spustím relativně dobře vypadající Skyrim na High s plným antialisingem a filtrováním, ale Minecraft se mi seká př hraní v okně tak s ním asi není něco dobře co? *3*
      • vzhledem k te java to jede jeste dobre *1*
    • Pod tohle se podepíšu, největší perla je, že vyžírá systémové zdroje i když je minimalizovaný v liště. *15*
    • co vim tak tehdy nejaky multicore support byl v planu ale pak zahadne zmyzel z TODO listu myslim ze je to proste enginem a notchovo programovanim a jeho teamem, myslim ze je to tak ze maji "programatory" ale nemaji "programatory" tedy pokud chapete co tim myslim :)
  • Jop.
    Minecraft mě bavil, když to bylo vše na zacatku první hamachi server s 5 kámošema, každej sme si staveli co chceme, delali co chceme, vsichni kecali na TS a bylo to ok.
    Jenže pak prisel verejny server bylo nas už 10+ a vždy se nasel naky kokos co něco podpalil,vykradl. Takže na radu prisli pluginy na každou hovadinu.
    Server presáhl hranici 30 lidi a už tam tolik lidí neznám a každej dostane pozemek.
    V tu chvilí pro mě hra ztratila smysl a už ji nehraju.
    • Taky to dost dobře nechápu, proč jste teda z toho dělali veřejný server?
      • To proste asi nepochopíte, když ste to tak jako já nehráli.
        Hamachi melo nevyhody jasné, porad muselo byt zaple, celkem i lagovalo.
        Ale nikdo nečekal, že se server takhle rychle rozjede, byli sme asi 2-3 nejvetší CZ server a možná to tak jeste porád je, nevim.

Z tech 5 hráčů co byli na začatku, hrajou 3 a ti jsou momentálne hlavní admini.
        • A k čemu Hamachi???? To vám nikdo nedokázal dát VIP(veřejná IP) a proroutovat pár portů?
    • Amylee.Anderson
      A to je takovej problém hrát pořád v pěti lidech?
    • Kr.Pa
      Takže sházíš hru kvůli lidem ? Ona za to ale nemůže.
      • ja nechci byt tvrdy ale kazda hra potrebuje gamedesignera ktery by mel mit intelekt na to aby urcity veci dokazal navrhnout ja to asi nebudu rozvijet ale domnivam se i z moji (zkurvenou cestinou ktera me nezajima) ze problem je proste to ze nikdo nepocital s tim co z minecraftu bude a cim se stane. Ano je to problem lidi ne hry lidi jsou sv*ne nebo se aspon tak chovaji zvlast kdyz jde o anonymitu internetu :) ale ted uz snad notch ma nekoho kdo by to mohl vyresit (mozna by slo to nejak pouzit i k rozsireni moznostem ve hre pokud by gamedesigner na neco chytriho prisel co s temy zaskodniky delat a kdo a jak by je mel eliminovat :) )
      • Jak sházím ? Četl jsi vubec co jsem psal ?
        Pro mě ta hra proste ztratila smysl a už me nebaví tak jako bavila.
  • A teraz tu pesnicku o tom ako pc hranie upada, a nevyplati sa nic na pc vydavat lebo vam setko "upiratia" a nikto si hru nekupi.

Samozrejme ked je hra sunt tak to plati. :)
    • Hm, mohli by "toaster users" něco pěkného složit. *1*
  • Minecraft ? ... Ale Ace of Spades je zdarma ;)
    • Už ne :)
    • SirArag
      Tak to mě nějak nechytilo. Zkusím tomu ještě dát šanci a uvidím :)
  • Asi dostanu hodne minusu ale celkove se mi zda ze je to strasne nadhodnocena a predrazena hra a celkove si myslim ze je i ostuda teamu ktery na minecraftu dela, za ty mesice se mi zda jak kdyby na tom delal 1 programator 3 hodiny denne a ty NPC co byli pridany do hry to musela byt prace panejo, udelat 50-100 polygonu pandulaka a zduplikovat kod pravdepodobne od nejaky kravy, prasete nebo lvka (zadne chovani NPC), a tech par novych blocku a krvovinek... celkem me vadi ze se minecraft za tu dobu vyviji stasne pomalu a ta prace a penize tech 5sti programatoru co na to notch ma neni vubec znat, za ty prachy se daj sehnat lepsi veci na steamu se slevou...
    v tom mohl byt velky potencial zaklad je genialni ale takhle to vypada ze se z toho nejaka skutecne seriozni a dencentni hra nikdy nevivine, kdo vi jestli notch a jeho engine na jave ma vubec zaklady pro neco pokrocilejsiho.
    Chapu ze hodne lidi tu hru hraje treba kvuli creativnimu modu ale ja bych rad vydel nejaky vyrazny pokrok v adventurnim modu ta hra ma nespocetny potencial a skoda ze notch a jeho team se trosku nenakope do zadku a nepridaji plyn.. ale chapu ze asi s tema prachama co ma/maj to asi nelaj jen tak z prd*le nez jako seriozni job :(
    • vivíjel? vyděl? Marš na základku, šmejde!
      • sel jsi na spatnou webovou stranku, si chtel jit sem myslim ne? http://www.diktaty.cz/
    • Kr.Pa
      Dělají i hru Scrolls, tam jde jejich čas a peníze.
      Ty věci, co se do hry přídávájí, jsou velice oblíbené modifikace ze singleplayeru.
      Co se týče grafiky, tak si stačí nainstalovat HD texture pack.
      Největší zábava v MC začíná až na nějakém serveru kde je dost lidí.
      • MidnighT91
        Největší zábava v MC začíná až na nějakém serveru kde je dost lidí. Tak s tím jednoznačně nesouhlasím... Nějvětší zábava je to s partou dobrejch kamarádů (třeba jen v 5 lidech) pokud seš na serveru kde je třeba 150 lidí tak naprosto odpadá princip hry dělat si co chceš, protože abych musel nějakýho pablba ukecávat aby my prodal parcelu 16x16 kostiček na mapě která je v podstatě nekonečná je trochu nesmysl... Zábavnost té hry spočívá v tom že si můžež dělat co chceš, na velkém serveru seš limitovanej tím co ti povolí majitel toho serveru...
        • Kr.Pa
          Musíš si umět najít ten správný server *3* Dojdi za námi http://minecraft.pardalove.cz/
          Jasně, parcely jsou v hlavním městě limitované, pokud chceš projevit svoji kreativitu, musíš dál od města nebo na svět, kde si můžeš stavět co chces a bez omezení (v creative modu). Když je dobrý server tak si můžes vzít těch 5 kamarádů a odcestovat dále o civilizace a podnikat co si jen přejete.
      • je jich jen 13 co byste sakra chtěli dělaji na dvou hrach
        • Kr.Pa
          Stíhají v tom počtu dělat dvě hry (mpžná 3), Minecon, starat se o weby a upgrady, stíhají i support a vybírat nové věci do hry. Dělat reklamy a určitě už mají i rodiny.
          Shrnuto ve 13 lidech stíhají vývoj, administaci a komunitu, docela dobrý výkon ne ?
          • to sice je ale to je jejich volba a .. celkove co vy byste v minecraftu uvitaly nebo primo jak byjste si predstavovaly hru s prvky minecraftu (chybi vam tam neco, nemyslim jen nejake male features ale celkove neco co radikalne zasahuje do komplexity a designu hry)? (jsem se ptal par hracu ale moc mi nepomohli)
            • Kr.Pa
              takové prkotiny, mohli by tam dat treba kusi a ostep, k meci pridat stit a chybi mi tam nejaka trampolina *1*
              u videa full screen a celkove by mohl mojan udela jeden svuj oficialni server, treba i placeny, aby nam oni sami ukazali, jak si predstavuji svuj svet *3*
        • na třech hrách dělají Minecraft, Scrolls a myslim že Cobalt
          • bobsh
            Mojang Cobalt pouze vydává, o vývoj se starají Oxeye Game Studio
    • bobsh
      předražená? To mi, v poměru cena/čas strávený u hry, vážně nepřijde. Já osobně jsem u Minecraftu koupeného ještě v Alpha verzi, strávil daleko víc času než třeba u třech AAA her za plnou cenu *3*
      • pokud si dobre pamatuji tak me to stalo 217,- Kč coz je smesna castka
      • to prave zalezi na pozadavcich jedince ja jsem vcelku komlikovany takze jsem ze zacatku v minecraftu asi byl denne cca po 2 tydny ale pak me tam caslo chybet vic veci (funkci, interakce, moznosti) a zacel jsem i dost videt nedostatky minecraftu a postupem casu bylo jasne ze vetsinou toho notch strasne nakecal a min udelal :D celkove me stve strasne moc veci na ty hre treba tim jak fungujou ty potvory, jak a kde se spamujou a celkove me to pak prijde hrozne annoying ale jak rikam me nikdy moc creativni mod nechytnul a slo mi o ten adventure survival mod a i po tom roce se zda ze minecraft v tomhle postupuje hrozne pomalu.

celkove muzu rict ze ta hra mi dala vic herniho casu nez mnoho jinych her ale treba v BC2 (360kc steam), Oblivionu nebo UT2004 jsem ztravil porad toho casu vic nez v minecraftu jen kvuli tomu ze zkratka kopani kamene cely den na serveru a budovani obrovskych staveb me potom prestalo bavit.. zvlast kdyz pak jeste ty deb*lni NPC ktere se spamovaly v takovym prisernym poctu mu to zacly nicit (on ten spawn notch myslim asi pred pulrokem nejak zvysil pokud se nepletu ).

proste ta hra ma ohromny potencial a notch ma stesti ze zatim nikdo si to neuvedomil... tedy uvedomil ale zatim je to "under way" :)
        • "zvlast kdyz pak jeste ty deb*lni NPC ktere se spamovaly v takovym prisernym poctu mu to zacly nicit" tak pokud chceš dělat velký stavby tak si udělej vlastní server a tam si ty monstra vypni nic težkýho a pokud chceš hrát s monstrama ale nechceš jich mít tolik tak si uprav spawn rate
          • vlastni server jsem mel, kamarady jsem mel, spawn rate nevim jestli tehdy sel alespon v ty dobe kdy jsme si stezovaly na foru tak nikdo nenapsal v jakym souboru to zmenit takze to je neco noveho? ale celkove to byl jen jeden maly problem s nekolika desitek nedostatku ty hry celkove hodne lidi me asi nechape protoze me tu bere doslovne a vytrhava slova z kontextu ale ja to myslim obecne u ty hry jako takovy a to co jsem vypsal jsou jen takovy priklady.
        • bobsh
          no jo, mobové jsou občas vážně něco strašně protivnýho *1* já to mam podobně jako ty, taky už v tuhle chvíli moc nehraju, spíš jenom vždycky kouknu co přidali do nový verze, ale když se na to podívam zpětně, kolik času jsem v Minecraftu strávil, tak bych za to asi byl ochoten dát i větší prachy než jsem zaplatil já *4* jinak k tomu pomalýmu postupu - buď rád, že vůbec nějakej postup je. Mohli se vykašlat na Alpha a Beta verze, vydat rovnou 1.0 verzi co vyšla teď a postup by nebyl skoro žádnej (pak se nabízí otázka, jestli by se Minecraft vůbec tak skvěle uchytil, jestli velká část jeho úspěchu nespočívá právě v tom postupném uvolňování novinek) *1*
        • No ja nevim ciste matematicky:
          tydny jsi byl na minecraftu denne, kdyz vezmu denne jako cca hodinky = nejakych 30 hodin za cenu 400 kc - tedy tri listku do kina na 3 dvouhodinove filmy.
          Jiste , treba dwarf fortress je zadarmo a stravis s ni jeste vic... MC neni dokonaly, na druhou stranu v meritku toho kolik dnes platime za jiny veci se jedna jeste o docela levnou zalezitost v prepoctu na cas zabavy.
    • hele, nekdy ty prchy utracet musijou, nove galardo potrebuje zajet, Bali potrebuje navstevu a mulatky uspokojit...nebo co cekas, ze budou furt makat jak nazacatku kdy nemeli nic?? Uz se proste jen vezou na vlne uspechu a ja bych jim to za zle ani nemel.
    • Asharak
      Až na ty poslední kecy bych s tebou souhlasil *3*
      • jaky konkretne kecy?
        • Asharak
          " ale chapu ze asi s tema prachama co ma/maj to asi nelaj jen tak z prd*le nez jako seriozni job :(" tohle by tam nemělo být, pokud chceš napsat solidní komentář. + ten úvod s těmi mínusy, to nemá cenu ani psát :D

A taky hned neplantat jak jsou pomalí, jelikož nemusí být někdy lehké udělat takové změny, aby byly k něčemu dobré, resp. aby tam nepřidali každou kravinu co je napadne ;)
          Just trolling
          • Když vidím, jak velké a propracované projekty jsou schopní jen tak na koleně stvořit obyčejní modeři na minecraft fórech tak by se možná měli Notch a spol trošku začít otáčet a zrychlit vývoj, protože přidávají relativně málo nových věcí za poměrně dlouhou dobu. I když chápu, že musí myslet dopředu a neudělat něco co by jim zabránilo v dalším vývoji v budoucnu což takový tvůrce modifikace dělat nemusí.
  • Amylee.Anderson
    Pravá desítková hra.

... http://www.youtube.com/watch?v=BQ-r8zZvTkk
    • Já to musím nechat puštěné v pozadí jenom kvůli té hudbě. *1*
      • Amylee.Anderson
        No právě! Víš jak jsem byla šťastná, když jsem to našla v 10-ti hodinové verzi a nemusela furt dávat replay?:D Hodně :D
    • 9 z 10 detí s tebou nesúhlasí *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit