Přejít na výpis diskuzí
Producent Monument Valley: pirátství na Androidu bereme jako bezplatný marketing
9.1.2015 | Adam Homola
43 příspěvků
-
Nejspíše je to tím, že android je na kdejakém laciném šuntu pro děcka, která nemají peníze ani kartu a ono to jde tak lehce zpirátit, stačí vyhledat apk a nainstalovat, většinou. Je to smutné. Něco s tím bude asi třeba dělat. Sám jsem Monumet Valley koupil i přídavek, i když není hra nijak dlouhá ani náročná.
-
Klasika. Pokáždě, když čtu rozhovor s vývojářem, který tvoří hry jak pro iOS tak pro Android, tak říká, že uživatelé Androidu nejvíce kradou. Nelze se divit, jelikož Android má nejvyšší zastoupení mezi koupenými telefony, tudíž pokrývá nejvíce obyvatelstva, většinou tedy nižší a střední třídu. Jde často o lidi, kteří ani neví, že se za aplikace platí nebo si neumí představit, že by za něco takového platili (vlastní zkušenost z mého okolí). Vysvětlovat jim, že za takovou hrou nebo aplikací stojí i několikaměsíční práce, nemá cenu (ale to platí pro veškeré piráty, nejenom pro uživatele Androidu). iOS je oproti Androidu prémiovější systém (cenově a dle mého názoru i kvalitou) a jeho uživatelé jsou zvyklí platit za aplikace. Já být herním vývojařém, na Android nedělám nic. Maximálně, jak říká producent Monument Valley, bych hru vydal s tím, že se kupovat nebude, ale alespoň si udělám reklamu. Trochu smutné.
Jo a pro všechny Android-uživatele, které se to může dotknout a kteří za hry platí - jste bohužel vyjímka. -
-
Nevím jestli se někdo ptal na tvůj názor crapple.
-
Myslím, že je docela jedno, že android používá více lidí (taky je třeba brát v potaz, že ikdyž je větší základna, tak to automaticky neznamená, že každý další "androidista" je potenciální hráč MV, spíše naopak a je třeba vzít v potaz dalších X věcí.) tady jde o procenta. Takže, pokud si MV na iOS koupilo ze sta lidí čtyřicet, tak si to koupilo 40 % lidí. Pokud si na Androidu zahrálo MV dvěstě lidí a osmdesát si hru koupilo, tak je to zase 40 % lidí. A co se týče počtu lidí, kteří hráli hru jak na iOS, tak na Androidu, tak bych řekl, že ten počet bude docela korelovat. Ale co já vím :).
-
-
zo sto ľudí 20 je tak určitee 40% :D
-
-
-
Velmi rozumný přístup.
-
Docela by mě zajímalo, kde na těch 95% přišli. Když už se k tomu musí vyjadřovat a ničím nepodložit, tak ať si snad radši vyberou věrohodnější číslo...
-
-
To že udělali hru a mají z ní data prakticky jakékoli potřebují, je jakožto důkaz pro tebe málo?
-
-
by me zajimalo,jak zjisti to,ze za hru nebylo zaplacena, .apk je je v obouch pripadech uplne stejny,navic je hra offline a nema zadnou kontrolu licence,takze si to cislo nejspis vycucali z prstu
-
-
Pocet instalaci podle analytics (flurry, mixpanel, g-analytics) vs cisla z gplay.
-
-
-
Jo a zapomněl jsi dodat, že za všechno může USA.
-