Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vsecko ma sve mouchy (sorry, ze pisu takto je to pres mobil)
  • Co se F2P systému v LoTRO týče, tak podle mého názoru zpřístupnil hru především jedné skupině hráčů - studentům, tj. lidem, kteří si nemohou dovolit platit pravidelně, ale tu a tam nemají problém si za některý obsah připlatit, aneboskutečně mají dost času nazbírat TP z deedů. Znám hráče, kteří levelovali z 65 na 75 bez quest packu a pak si jen odemkli Isengard instance za TP. Store ovšem nabízí některé věci, které vylepšují charaktery a nejsou jinde dostupné, naštestí nijak markantně. Co nějakou chvíli pilo raiderům krev, byly first age symboly z lootboxů (naštestíse ukázalo, že jen nová zbraň na Sarumana nestačí).
    K něčemu podobnému ale Turbine svou politikou bohužel svádí opět - a to tím spíše, že datadisk je tentokrát dvojnásobně drahý a instance přijdou v zimě, teoreticky mají všichni nějaké třiměsíce na dosažení lvl 85 (myslím, že hodně lidí, co mají jen jedenu postavu, se do toho pustí, já osobně bych ale shánění expů na opakovacích questech pro minimálně 3 charaktery nevydržela). Poté, co jsme všichni viděli Dunland a především Great River region, asi všichni tušíme, jak bude Rohan přibližně vypadat, jenomže jaký budeme mít důvod spěchat někam přes pláně na koni, když na konci cesty nás bude čekat... Co vlastně? Skirmish raidy? Nevím jak jinde, ale můj server je na ně po loňském podzimu už alergický. Tahle koncepce spolu s přehnanou cenou je skutečně něěčím, na co si komunita stěžuje, ano.
    Fakt ovšem je, že tohle se může lišit server od serveru. Náš je malý a bez hardcore raiding kinů, takže čas se zabíjí vtipkováním, pořádáním závodů, doděláváním meta deedů, levelením altů a snahou naučit něco nováčky, na které konečně taky budeme mít trochu času (a které nedávno přinesl Steam).
    Questy... Nu, každému vyhovuje něco jiného. Směr, jakým se ubíraly právě v GR, se neíbí každému. Spousta lidí se chce rozběhnout, kam se jim zachce, a pak je naštve, když nenajdou questy, protože nesplnily něco někde na druhé straně mapy.
    V každém případě by to chtělo něco nového, jen skočit do zaběhnutých kolejí s přesnou představou o tom, že je nutné co nejrychleji nagrindovat reputaci s guildou, dostat virtues zase na cap a sehnat co nejvíc reliců do legendárek, asi není přesně to, po čem by davy šílely, ostatně jsme si to užili už s příchodem RoI.
    Co se instancí týče, doufám, že přijde něco odlišného od Orthancu, protože přijít do místnosti, kde stojí tlupa mobů a tupě čeká, až na ně zaútočíte (možná podobně jako OD), to tak nějak zkrátka není ono. Rift a Barad Guldur u mě stále vedou.
  • O tomto MMO toho vím podle mě docela dost a hodně sleduju i dění v komunitě, proto jsem cítil jistou povinnost tady nějakou formou informovat o současném LOTRO. O tom co všechno dělá Turbine špatně, bych mohl napsat celé studie. *1* Jinak dík. *3*
  • chápu tě.. já miluju svět LOTR opravdu hodně a každý necitlivý zásah mi opravdu vadí. Proto jsem tak kritický. Ale neříkám, že je LOTRO v porovnání s ostatními MMO špatné, jen by mohl a mělo být lepší. *3*
  • gert
    Většinou máš pravdu, ale ta hra má prostě své kouzlo. Píšu jako velký fanoušek Tolkiena. *3*
  • zdeeneek
    Minuska/pluska neres. Vetsina lidi, kteri sem do diskuzi pisou, by tak dlouhej ( a smysluplnej ) prispevek ani nebyla schopna napsat - kliknout na minus zvladne kazdej trouba.
  • to ano, ale k čemu to, když je obsah silně zabugovaný a datáče jsou rozkoskovány a prodávány na tyhle kousky a to hodně draze? Za cenu jednoho neúplného datadisku si mohu koupit zcela novou hru a to stojí za úvahu. K čemu podporovat naprosto nefér prakticky Turbine?
  • Ještě se zeptám: Co je lepší, dát 40-60 USD za datadisk do LOTRO, nebo si koupit zcela nové a moderní MMO - guild wars 2? *2*
  • Morie byla nejlepším datadiskem a už nikdy nebude překonána - spousta instancí, krásné a zajímavé lokace s mnoha výzvami (např. mnoho rare elite bosů, které např. v RoI zcela chybí), zásadní a velmi dobré systémové změny (legendární zbraně mj.). To + až do Mirkwoodu byl zlatý věk LOTRO. Tedy do toho levelu 65. Pak přišel Enedwaith, který nabídl v podstatě jen grindování reputace a to nikoho nebavilo. Pak Dunland atd., jenž byl pro mnoho hráčů jasné zklamání, přestože si Turbine vymyslela, že to byl nejlepší datadisk všech dob. *1*
  • ad 5) Pokud chce LOTRO v roce 2012 a dále být ještě hrané, musí projít grafika vylepšením. Není to nemožné, takže proč do toho nejít? Grafika je důležitá.
    ad 6) Já jsem začal hrát LOTRO kvůli LOTR a když tam vidím některé věci, je mi zle. Jistě, řada lidí to asi neřeší, ale já ano.
    ad 8) Systém questů je přesně takový, jaký v budoucích MMO už být nesmí: Jdi k NPC, naber všechny questy a jdi je dělat. Většina questů typu zabij 20 orků a seber z nich 20 zbraní. Přinše 10 medvědích kožešin, ale POZOR! Kožešiny padají jen z některých medvědů a je ve velmi omezené oblasti. Tohle je systém o ničem a tvůrci MMO to pochopili a mění svůj přístup.
    ad 9) Ty možná housing neřešíš, ale mnoho lidí ano. Vedle toho změny v housingu nejsou tak náročené, aby konečně Turbine provedla vylepšení, která mimochodem slíbila před několika lety skutek utek.
    ad 10) Deedy jsou zcela zastaralou koncepcí (hlavně ty grindovací). Jen velmi zřídka se udělají deedy tzv. automaticky při dělání questů. Téměř vždycky je třeba je dodělávat a to je NUDA. Příklady: Angmar - questováním nelze dokončit deed na orky, angmariny, wormy. Trollshaws - např. deed na wormy lze dát jen přes jediný skirmish a nikoli pouze questováním. Takhle bych mohl pokračovat.
  • Mně se WoW hnusí, takže u mě není co řešit. Ale bude mít LOTRO šanci konkurovat třeba GW2? Podle mě v žádném případě.
  • Ale celkově máš pravdu, že LOTRO by potřebovalo opravdu něčím pořádně nakopnout. Ten jejich systém, kdy po vydání datadisku farmíš jeden blbej raid pořád dokola a k tomu točíš dvě instance (a to celé až do doby vydání dalšího datadisku), nemůže prostě fungovat věčně. Prostě by to chtělo doby, kdy se chodil Rift a Morijské instance, to byl zlatý věk v téhle hře.

Celkové rychlé levelování postavy tomu všemu také moc neprospívá, ale to už je nemoc všech dnešních MMO her.

PvMP neřeším, nehraju to, respektive ne tak často, ale rozhodně si tam o slovu "balance" můžou hráči nechat jen zdát.
  • ad 5) Tak grafika zrovna není a nikdy nebyl ten důvod, proč jsem začal LOTRO hrát. Ano, upgrade by asi potřebovala, ale pořád je tam řada oblastí, které vypadají fantasticky, takže tohle neřeším.
    ad 6) Lore můžeš řešit na RP serveru, na klasických si myslím, že to až tak moc lidi nezajímá. Je to sice hra na motivy Pána prstenů, ale nikdy neříkali, že se budou striktně držet všech knižních a jiných předloh. Jediné narušení, které vidím já, bylo zavedení toho stupidního LOTRO shopu a když jsem sledoval, jak tam postupem času přibývají i věci, které bych tam nečekal (myslím ty, které nějakým způsobem dokáží zvýhodnit tvůj charakter), tak je mi z toho zle.
    ad 7) Naprostý souhlas. Když jsem viděl cenu Rohanu a zjistil, že tam kromě nového regionu v podstatě nebude vůbec nic... Začínám přemýšlet, že s tím konečně seknu. Pokud budou chtít další peníze za nový raid nebo instance, to už na mě bude trochu moc.
    ad 8) Questy a celý jejich systém jsou podle mě ok, líbí se mi, jak vše předělávají tak, aby tě questy postupně provedly celou oblastí a následně tě přenesly do další. Co se týče odměn, je jasné, že tam nemůžeš dát něco, co bude lepší než loot z instance nebo raidu, takže podle mě jsou odměny až na vyjímky dostačující.
    ad 9) Housing? Lidé pořád brečí, že chtějí lepší housing, proboha k čemu? Za celou dobu, co mám barák (který jsem vyplnil všemi svými trofejemi z instancí a raidů) jsem tam byl jen párkrát a když jsem pak o něj přišel, nějak mě to netrápilo. Na housing je tu Sim City.
    ad 10) Deedy - velká část z nich se udělá téměř sama během questů nebo při farmení equipu a probíhání instancí, opět až na pár vyjímek, takže v pohodě.
  • ..hral jsem Lotro vpodstate od zacatku s prestavkami 3 roky.. a drtivou vetsinou veci nemuzu nez souhlasit.Hlavne veci s datadisky,kdy se opravdu vydavaji za hodne penez bez jakychkoliv instanci ci raidu,mnoho veci se dodelava za pochodu,grafika v dnesni dobe uz opravdu nestaci,jsou tam uzasne lokace ale i naprosto sterilni.Na drtuhou stranu se snazi hru hustit dalsimi vecmi jako jsou vyborne skirmishe atd
  • a rychlost pridavani obsahu aspon v soucasne dobe je bezkonkurencni ( za rok 2 datace + jeden cely region)
  • No ale presto ta jeho prvni veta plati, chyb je spousta, ale Wow je na tom daleko daleko hur. Je barevnejsi, snadnejsi, ma pvp a byl driv tak ma vetsi uspech, jako hra je ovsem lotro i pres vsechny nedostatky co popisujes a se kterymi souhlasim lepsi:)
  • Když mě občas rozčiluje, že pitomé příspěvky tu dostávají pluska a příspěvky, které se skutečně o něco snaží, jsou zasypány mínusky a to bez jediného slova proč. Vím, že tohle hlasování nic neznamené, ale přecijenom...
  • Ámen.
  • S těma mínuskama jděte někam. Buď napište názor, který můj názor vyvrátí a nebo se nevyjadřujte hlasováním. *7*

Já napsal velmi objektivní názor člověka, co LOTRO aktivně hraje, co sleduje komunitu (pouze US a ENG, česká komunita nemá váhu). Pokud se vám LOTRO nekriticky líbí, závidím vám. Já bohužel vidím i tu špatnou stránku tohoto MMO. *3*
  • Počítej s tím, že Morie byl a stále je nejkvalitnější datadisk LOTRO.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit