Přejít na výpis diskuzí
Prokletá obtížnost – když standardní nastavení kazí herní zážitek
3.8.2017 | Adam Homola
93 příspěvků
-
To je super článek a s většinou toho, co Adam napsal, se plně ztotožňuju.
Až teď jsem si uvědomil, že Arnie zabil predátora quick time eventem. -
Co mi vadí nejvíc je to, že ve většině případů je obtížnost řešena jen cheaty pro hráče nebo pro AI. Zejména u některých strategií je to problém, když třeba zlikvidujete AI regulérní zdroj surovin, ale ona si stejně generuje zdroje dál nebo spawnuje jednotky.
-
-
packovace nemaj vykon na ai, sotva staci na 30fps a zombies
-
A u FPS to hodně zabijí autoheal, kdy vás často zabije až soustředěná palba několika vojáků nebo když náhodou naběhnete pod kuloment, ale jeden nebo 2 vojáci vás většinou nezvládnou zabít dřív, než sundáte je.
-
-
dřív byly fps o skillu, pak se začly dělat na konzole a gamepady a šlo to do háje, ale pořád zůstaly MP arénovky jako Quake, Unreal nebo Overwatch
-
-
Quake a Overwatch byl do jedný věty nedával. :D
-
-
Obě jsou to arénové multiplayer fps, uznávám, tim veškerá podobnost končí :)
-
to je ta dnešní mládež, nemají k ničemu respekt :D
-
-
-
-
-
Argumenty typu 'hrál si to aspoň na Torment 6" jsou fak úsměvný. Jen to dokazuje inflaci obtížnosti hry, kterou Blizzard způsobuje svým od začátku nepromyšleným designem...
-
-
To je pravda jen castecne, takto si diablo 3 muze zahrat kazdy, tak jak chce. Nekomu staci normal a kdo chce extrem da si t6. Diablo 2 by se nehralo xx let diky skupine lidi, ktera si jen projde pribeh, ale diky skupine lidi, kterou to bavilo a ta ted ma v D3 moznost nekonecneho grindu a nekonecne obtiznosti.
-
-
Částečně? Já ti nevim, ale v základu mělo D3 jen čtyři obtížnosti a ta čtvrtá způsobovala brekot na fórech. Takže hra měla výzvu i základní obtížnost pro nováčky. Bohatě stačí. Jenomže proč balancovat, když stačí jen zvedat furt dokola hp / damage potvor a přidávat levely a itemy..
-
-
Ano castecne, obtiznost inferno byla skutecne inferno, ale bylo to po pribehu to jedine dobre v zacatcich D3. I ten brekot byl castecne opravneny, protoze nektera povolani nemajici poradne imunity to mela daleko tezsi, nez treba Demon Hunter s X vterinovou imunitou na vsechno a jedina cesta k uspechu byla glass cannon build, coz pochopitelne vadilo HC hracum. Melee to meli daleko tezsi, nez ranget, ........ Krome toho vseho melo Diablo 3 v zacatku absolutne nedotazeny zpusob gearovani. Legendarky a setovky uplne k nicemu a nejlepsi cesta k ziskani gearu bylo farmeni goldu a nakup v aukci. Coz vedlko k tomu, ze kazdy kdo inferno dohral nasledne prestal hrat, protoze proc pokracovat? To, ze prestanou hrat svatecni hraci, kterym jde jen o pribeh a vse ostatni povazuji za zbytecne opakovani jiz hotoveho se da predpokladat a nezmeni na tom cokoliv co se hrou udelate. Proto Blizzard udelal to nejsmysluplnejsi co mohl, zameril se na hrace co hru hrat chteji. Obtiznost z puvodni hry zustala zachovana, ale zaroven uz nejde pregearovat a tak mate moznost riskovat a spolehat se na skill v tezsi obtiznosti, nebo jit na jistotu te nizsi. Zaroven, at udelate cokoliv vzdy dostavate vzdy dostavete odmenu ve forme paragon levelu, ktere vam i bez stesti na dobry loot pomuzou se posunout dal. To vsechno drzi hrace u hry a odmenuje ty co hraji lepe a casteji .....
-
-
Myslím že je zbytečné se snažit někomu vysvětlovat něco co sám nechce pochopit, ale napsal si to hezky.
-
-
však to ani nehrál, zbytečné si ho vůbec všímat
-
-
-
Presne taky mi prijdou, ze ty lidi prskaj s tormentama jen aby se mohli s nekym hádat a pointu uplně vypouští....
-
-
Urcite autor hral D3 na T6? nie nahodou len T1? Hravam D3 nejaky cas, ale zeby som t6 obtiaznost hraval ako popusuje autor si nepametam.
Inac suhlasim, obtiaznost dnesnych hier aj na vyzsom stupni, je hlupa. Dnesnym hracom chyba skill a vyrobcovia to akceptovali a vydavaju vo vacsine Lahke dokoncitelne hry. Aj ked clovek zvoli obtiaznost Hard. TU s porovnanim -10 rokov obtiaznost hard, znamenala potenie krvi pri hrani.
Takisto suhlasim s XCOM, tak vyzsia obtiaznost je uz naozaj prehraca, ktory uz od hry ocakava nejaku vyzvu -
-
Na T6 dám Malthaela jednou ranou :)
-
-
postava od nuly a s prazdnou chestou?
alebo s postavou co mas vyskilovanu, skompletizovany gear po xy hodinach hrania :) -
-
Po 4 dnech hraní. Paragon na to ani nepotřebuješ, stačí vhodná výbava.
-
-
Je to season char, takže s prázdnou. Ancient legendary mám zatím jen 2
-
-
otom ses ale nikde nezmiňoval, měníš téma jak se ti zlíbí aby si nevypadal jako pako :)
-
-
-
-
A jaký maximální level Greater Riftu dal prosím autor článku v Diablu? Každopádně pokud není Necro neskutečně OP, tak se taktéž kloním k tomu, že autor nemohl s úplně novou postavou a účtem hrát na maximální torment.
-
-
Bože pri prvnim hraní máš asi jen čtyři obtížnosti na výběr a pokud ani ta nejtěžší z nich nevyzaduje aspon trochu hracovo pozornosti, tak je neco hodne spatne.
Ja hrál za křižáka tehdá prvně a nešlo mi umřít https://games.tiscali.cz/diablo-iii-12502/ctenarske-recenze/diablo-iii-732/
S tema vasema tormentama se jdete zahrabat pac asi ocividne vubec nechapete pointu co se tu řeší...
-
-
Říkal sem to furt. To nastavení obtížností v D3 je katastrofa. Chápu, že jde o to dostat do hry nový hráče, jenomže ty první 2 obtížnosti snad ani nejsou pro člověka... to Blizzard trochu přehnal. D2 normal bylo jak D3 expert. Hlavně, že je Torment 13. Jejich herní design už nějakou dobu postrádá zdravý rozum...
-
Konečně taky někdo kod vidí tu dementnost obtížnosti u Diablo3. Mě to zkazilo celou hru.
-
No skoro jiste si troufnu rict, ze Diablo 3 na nejvyssi moznou obtiznost nedohral, protoze Troment 7+ se otevre, az po 70 *1*
Nejvyssi moznou obtiznost je tedy torment 6 a tady si opet troufnu rict, ze s novou postavou a bez paragonu a znalosti vychytavek, ktere u autora nepredpokladam, by nemel nejmensi sanci hrat zpusobem, ktery popisuje *1*
Pokud tedy autor neprepnul a nechal si obtiznost torment, tak mozna mohl hrat zpusobem jaky popisuje, ale opet je to hodne nepravdepodobne hrat takto i na torment u postavy, ktera nema zadne paragony a boosty *3*
Jakkoliv muzu s pointou clanku souhlasit, tak tady nekdo nejspis tvrde narazil *1* -
-
Četls to vůbec? Problém D3 je ten, že nováček má na výběr jen obtížnosti, na který se nedá umřít. Jedinej rozdíl v obtížnostech pro novýho hráče je doba, jak dlouho se s monstrama páře a ta je na tu nejvyšší otravně dlouhá, ale pořád bez jakýkoli výzvy.
Z části je to určitě problém hraní za WD/Necra, ale ne výhradně. Já hrál kampaň za DH a v pozdějších fázích už byla trochu zábavnější, ale v tý době už jsem měl za sebou cca 20 hodin zívání a multitaskingu. Po doexpení na 70 už je to fakt uplně jiná hra, jenže to je přesně to, co Adam psal a pak jsem si to rozhodně užil, ale už jsem hře věnoval jen zlomek času, kterej bych v ní pravděpodobně strávil, kdyby mě přes 30 hodin neznechucovala. -
-
Ano cetl a proto jsem napsal co jsem napsal. S pointou clanku se da souhlasit, ale priklad Diabla 3 je proste hodne nepovedeny.
Pokud si zalozite novou postavu na nejtezsi mozne obtiznosti (torment 6), tak nema sanci hrat zpusobem jaky autor clanku popisuje, protoze by jednoduse receno umrel po prvni rane. Pokud by mel skill a vsemu se dokazal vyhnout, tak by prvni elitni pak rezal 10 minut *1*. Pokud by prisel i se zazracnym buildem, ktery by dokazal sundat elitni pak stejne rychle na obtiznosti normal, tak se dostane na level 70 behem hodiny a hrani a nestihne dokoncit ani prvni akt.
Zaroven obrazek napovida, ze autor nehral na obtiznost torment6, ale pouze torment1. Tady se tedy muzu plest, protoze je mozne, ze u prvni postavy na uctu vas to nepusti na vyssi obtiznost, nez torment 1. Nicmene porad si troufnu rict, ze u takoveho hrace, ktery hraje D3 prvne plati to co jsem psal u tormentu6. Tedy pokud prezijete, tak vam vse bude trvat dlouho. -
-
Jenže to prostě hrát na torment nemohl. Kdysi jsem si to pořídil i na PSko, že si zahrajeme s kamarádama na velký TV a po půl hodině jsme to vypli, protože jsme u toho usínali.
-
-
-
-
Ono s tou obtížností je to nebude jednoduchý. Stačí se podívat na trofeje (u PSka) a je vidět že gámu dohrálo do konce třeba jen polovina lidí.... a na nejvyší obtížnost třeba jen 0,2 procenta z celkovýho počtu prodaných kusů.
Takže ano mraky hráčů jsou děti, gumy, nebo si chcou prostě vyrelaxovat a neopakovat některé pasáže x krát. -
-
To, ze hry dohrava tak malo lidi, nemusi byt nutne dano obtiznosti. Spis tim, ze je proste prestanou bavit. Takze bych mezi to nejakou jednoznacnou zavislost (krome jasnych extremu) nekladl.
-
-
Přesně tak, ono zase na druhou stranu, ne každý se vyžívá v tom, že opakuje stejnou úroveň x-krát dokola a nechává se zabíjet dokud nenajde tu správnou cestu nebo než zjistí že předtím udělal někde chybu a měl si postavu vylevlovat jinak.
-
-
Stačí se podívat na GamesPlay, když hraje Pavel Dobrovský ( sorry Pavle) *1*
-
-
Retro Jagged Alliance 2 byla nejsmutnější věc, co jsem kdy viděl, když nepočítám bouračky.
-
-
to jo...Jagged Alliance 2 a Crusader: No remorse byly nejhorsi videa :))
-
-
-
-
Taky mi uniká pointa článku. Přijde mi dost o ničem. Spíš to na mě působí tak, že autorovi se nelíbilo Diablo 3, tak si chce pobrečet...no měl ho hrát v době vydání a nebo si to dát znovu na odemčené tormenty.