Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dallman

Naprosto výstižný článek!! Mám to úplně stejně. Kdysi jsem WoW hrál a nechal toho a vrátil se jakmile přišly ponorky. Líbí se mi ta pomalost.  V mích 41 letech už není focus na celovečerní FPS ale WoW je jiná. Na vše je čas a hra je o citu pro situaci. Tento cit přichází s časem což je mínus ale plus je že vám hra dá dost času(než umřete) aby jste si všimli a zhodnotili co bylo špatně. Situace: hmm, do 30s jsem mrtvý a nic s tím nenadělám je standard:D Kašlu na psaní jdu si to zahrát:) Ahoj!

• ales.smutny

Enjoy, Dobrý vítr a klidné moře! :))) o7

• cNNk

Lode jsem hral uz jako Alfa tester, coz byla tehdy uplne jina hra. Pak jsem se k nim vzdy semtam vracel. Ted jsem zase v obdobi, kdy si chci vecer pokecat s kamosem a tak si dame par operaci a pak Brawl. Random me nikdy moc nebral, ale Rankedy jsou fajn .... kdyz se dari :D Lode beru jako hru, ke ktery se da v pohode vratit i po roce a clovek nema moc problem. Hezky zpracovane je i kdyz bezi staveni lodi v doku (tam uz to chce investici pokud chce clovek i tu lod). Kazdopadne i placena mena dublony se daji nahrat v rankedech a nebo ze superkontejneru. Takze opravdu neni problem hrat slusne i bez penez.

• Parádní recenze, jde z ní vidět zaujetí, ale i přes to jsem se i jako laik o hře dozvěděl, co od ní můžu čekat. Takhle povedenou recenzi jsem už chvíli nečetl, díky!

• ZOLLINO

Myslim ze to nebyla recenze, ale spis popis psychicke kondice  :)  

(myslim to v dobrem samozrejmne a taky to asi znovu nainstaluju)

• Určitě zkus. Nevím kdy jsi hrál naposledy, ale spousta mechanik prošla změnami, a to dost zásadními (letadlovky, ponorky).

Samozřejmě hardcore hráči brblou na vyváženost lodí a občas nevyvážený MM, ale pro běžného hráče to nemá smysl řešit, nebo to ani nepostřehne.

Některé lodě jsou i takoví kočkopsi, ale opět, pro normálního hráče je to spíše výhoda, vybere si tu lajnu, se kterou je nejvíce komfortní.

Taky ty PVE mody jsou super, teď jsou zrovna kromě misí  aktivní vzducholodě a konvoj, a to je taky zábava.

• PPoe

Vim presne jak to myslis. Ja zase uz asi rok denne hraju Tarkov. Uplne jsem tomu propadnul. A porad dostavam bidu. Ale to napeti, vedomi, ze kazdy raid jde o hodne. Ten vydreny progress, jak ingame, tak ucenim se map, stylem hrani.. Uz vetsinou i vim kdo a odkud me dostal:D

• Na lodě jsem přešel od tanků hned po releasu a vydržel jsem u nich dodnes. Dvakrát do týdne s vínečkem ponocuji a mám to jako těžký relax. Je to přesně jak píše Aleš. Ta hra je na arkádu fakt skvělá záležitost. Poslední dobou hraju jen skoro rankedy, Scharnhorst nebo Lyon mi fakt v tomto modu sedí, protože nějaký ten křižník se vypne na jednu dvě salvy.

Taky bych zmínil zajímavé PVE tematicke mise. Ty poslední k vylodění v Normandii byly fakt zábavné, minove pole tomu daly další rozměr. 

A hlavně prémiová měna není důležitá k výkonu ve hře, slouží jen k nákupu serepetiček anebo prémiových lodí (které ale nejsou OP). Za mě fakt pecka a díky za článek. 

Ještě se chystám trochu vyskillovat v kontroverzních ponorkach, protože Das boot.

• Derp_1337

No moc bych netvrdil, že prémiové lodě nejsou OP. Některé z nich fakt jsou OP. 

Všimnul jsem si, že dost často to následuje vzorec, že vydají novou prémiovou loď a ta je často dost OP. Ale když si ji pak nakoupí hodně lidí, tak ji nerfnou, aby nerozbili balanc. Ale dokud tu loď vlastní jenom nějaké procento hráčů, tak tu OP loď nechají být.

Samozřejmě to neplatí úplně pro všechny lodě, vyjímky se najdou.

• Ano, pokud jsou ze startu OP, následuje nerf. Ale není to OP tak, že by se proti nim nedalo hrát nebo byly nepotopitelné. Když proti nim umíš, pošleš je ke dnu stejně a naopak, když jsi lama, tak ti ani OP loď nepomůže. Takhle jsem to myslel, není to prostě OP ve smyslu, že v ní máš megavýhodu.

Jinak máš pravdu, samozřejmě.

• Duncan66

nektere lode jsou rozhodne lepsi nez jine, zvlast v kombinaci v tymu, coz ostatne dokazuji jak hodnocene hry, pripadne ruzne turnaji a souteze, kterych se ucastni ti nejlepsi hraci ve hre. Nektere lode se opakuje radove casteji, nez ty ostatni. To je proste fakt.

• Duncan66

nektere premiove lode OP jsou, jine jsou naopak horsi, nez ty co si clovek muze vyjet normalne ve hre. Je ale treba rici, ze premiove lode se nekupuji pouze za penize, ale taky za zelezo, uhli, nebo zkusenosti.

Hraju dost torpedoborce a kazdy den me stve, ze jsem si nechal ujit Smalanda.

• Já mám u těhle her problém právě v těch tierech a MM. Vyrůstal jsem prostě v době kdy se MP hra navrhla tak, aby ideálně vše bylo vybalancované a každý měl podobnou šanci uspět.

Když mám loď nebo tank, co má poloviční HP, dává 1/4 poškození, průraznost střel a pancíř než loď nebo tank co vidím před sebou, tak mne tohle prostě neskutečně odrazuje. Prostě proč mám hrát proti něčemu co je násobně silnější ve všem?

Má to jediný cíl a to přimět hráče dostat se na top tier a cestu jim co nejvíc znepříjemnit, tak aby měli motivaci utrácet za zrychlení postupu a následně navrhnout top tier tak, aby náklady za provoz v herní měně nebylo bez premium účtu snadné pokrýt. Prostě poměrně nehezká ekonomická praktika, která ale zjevně funguje.

Dá se hrát i bez placení, ale ne každého baví bojovat nerovný boj, který je už z principu tak navržen.

• ales.smutny

No, ale to tu právě není. Rozptyl tierů je 3, což znamená, že v extrémním případě stojí T6-T8 apod, nicméně většina se drží v rámci dvou Tierů.

To by jinak bylo ofkoz nehratelne :)

• Jako že mi chcete tvrdit, že loď na T6 je rovným soupeřem lodi z T8, to snad ne.

• Duncan66

rovny souper to neni, ale je to jak pise Ales. Je treba hrat hlavou. Nizsi tiery jsou casto mensi a obratnejsi. Jsou detekovatelne na kratsi vzdalenost. A treba bitevka tier 6 dokaze bez problemu vypnout na salvu kriznik a za urcitych okolnosti bitevku tier 8.

A ano, obcas je to otravne, kdyz ma clovek trochu smulu na rozlosovani a hraje proti silnejsim prakticky cely den, na druhou stranu je potom vetsi zodpovednost, kdyz prave ty mas ten top tier v dane bitve a mel bys byt rozhodujicim faktorem vitezstvi tveho tymu, jestli se te ulohy radne zhostis, nebo to podelas svemu tymu prilis velkym sebevedomim a virou v nesmrtelnost :D

• Tomu říkáš trochu smůla, když hraješ celý den proti silnějším soupeřům, chtěl bych vidět co by v tvém  podání znamenala velká  smůla 😀 😃 🙂 

• Duncan66

Kdyz mas v tymu dve superlode a zemrou do tri minut od zacatku hry, zatimco souperovy superlode ovladaji spickovi hraci a posilaji ke dnu jednu lod za druhou, tak sance na vitezstvi rychle pada k nule :D

• Duncan66

velka smula je, kdyz cely den hrajes proti vyssim tierum a jeste ve tvem tymu jsou vsichni hraci s temi top lodemi podpurmerni hraci, zatimco souper ma u klicovych lodi spickove, ci nadprumerne hrace 😉

• Když dáš damage vyšším tierům, máš více expů a odměn. A ano, jako 6 můžeš sundat osmičku. Rovnocenný soupeř nejsi, ale pořád můžeš prudit. A to výrazně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit