Přejít na výpis diskuzí
Prototyp Steam Machine od Valve se předvádí v uživatelském videu
16.12.2013 | Aleš Smutný
221 příspěvků
-
Těžit z toho paradoxně budou nejvíce konzoloví hráči. Tedy za předpokladu, že to bude hlavní konkurence. Jestli totiž Gabe zůstane u politiky Steamu co se týče cen a celkové politiky. Xboxlive a PS network čekají krušné časy...
-
-
Jaka pak konkurence konzolim kdyz tohle je spise konzoloidni pc... na vyzkouseni prosim a jinak dekuji nechci (mam na mysli system a ne krabicku).
-
-
Zase mimo, jako vzdy. Ale zkousej to dal, jednou to vyjit musi. *3*
-
-
A co teprve kdyby se chytli cenové politiky GoGu, to by byl vichr:)
-
-
A nedej boze politiky kdyz ti hra nejede, tak ti vratime penize, jako ma GoG. To ale nehrozi. Proc taky, kdyz evidentne davy ovci nakupuji jak zbesile, ze?
-
-
Myslis politiku kup si plnou verzi hry, ktera odpovida spis bete za 55 a vice ecek a opovaz se chtit refundaci? Jo, tak to se opravdu museji v MS a Sony trast strachy...
-
-
rozumi nekdo tomu co to je?
-
-
To je typicka moderna konzola. Islo by to opisat aj podrobnejsie, ale skoncilo by to banom.
-
-
Je jasne ze ludom ktory uz hraju na pc nedava Steam Machine velky zmysel. Steam machine je pre ludi ktory si nevedia nainstalovat system. Valve proste dal PC znacku a konzoloidnu jednoduchost a vzhlad. Ma vyhodu v cene hier a ich mnozstve. Ked da Valve tomu spravny marketing tak by mohol uspiet myslim.
-
-
Opet se budu opakovat. Takovi lide maji davno konzoli, na ktere si zahraji UPLNE ty same hry jako na tom PC, ne-li vice. Nezahraji si par ciste PC titulu, ale kvuli tem si Stembox opravdu nekoupi. Opravdu bych bych chtel videt to tve mnozstvi her v kterem ma PC vyhodu...
-
-
A ze tech MMO titulu na konzolich je, co ... jak sem psal jinde, blb se v tobe nezapre.
-
-
Ne, jediny blb jsi ty. Urcite vsichni konzoliste jen cekaji, az si budou moct zahrat World of Warcraft v obyvaku... A jen pro tvou informaci, jedna z nejhranejsich MMO dneska, World of Tanks na konzole je. Evidentne je to na tve chapani moc, ale urazky, ty ti jdou.
-
-
Kazdy den vychadza plno indie hier za malo penazi. Nieco take konzole nemaju.
-
-
Ne, ne, kdepak, vubec na konzole nejsou indie hry...
http://gamedevelopment.tutsplus.com/articles/making-indie-games-on-the-ps4--gamedev-13234
A navic urcite si budu kupovat Steambox, abych na nem hral indie hricky. To se fakt vyplati.
-
-
-
-
-
Ja si system nainstalovat umim :D a presto fandim tomuto projektu. Jde take o to ze by jsi nemusel tak masivne update PC jako tomu je dnes. A presto si zahrajes jak v obyvaku tak za stolem dle libosti.
-
-
Všichni kecají a budou a budou... já bych začal drřkovat až bude SteamBox prodáván jako finální produkt. Nezapomínejte pořád že to je prototyp jak by MOHLO asi šlapat. Nicméně nevím co jste všichni čekali je to PC od Steamu jako Dell má Allienware....
BTW: SteamOS ke staření http://store.steampowered.com/steamos/download/?ver=default -
-
No ale pak uz se nebude s kym bavit, protoze se ukaze, ze kazdy, kdo ma vsech pet pohromade a vidi, jaka je to kravina, mel pravdu a vsichni Valve fanboys zmizi jak kdyz streli do vrabcu.
-
Stahovat a instalovat SteamOS na pc nemá žádnej smysl. Je to Debian se Steamem nic víc, nic míň.
-
-
Celkem zajímavé všímat si odlišné mentality komunit. Když vyšly nové konzole, tak byl internet plný unboxing videí, kde nadšení majitelé ps4/XboxOne ukazovali na kameru každičký konektor a hladili leštěný povrch svých přístrojů. Když se dostane prvním lidem do ruky SteamBox, tak je hned k mání video, kdy ho chlapík rozebírá:))
Já jen doufám, že se jim podaří udělat z hlavních věcí PC světa (otevřenost hardwaru a softwaru) přednost téhle nové PC sestavy pod fešným názvem, a proniknout tak trochu do obou světů (pro pc by to mohlo znamenat lepší standardizování), namísto slabiny, která by přinesla jen roztříštěnost oslabující konkurenceschopnost vůči konzolím. Inu, uvídíme. -
-
ja taky když koupím nove auto tak ho nejdriv cele rozmontuju na součastky. a minule segra dostala k narozkam morce tak jsem ho rozebral a zase složil jen pak už nežilo *13*
-
-
tak to si někde asi udělal chybu, zkoušels reklamovat ?
-
-
však on kdyby byl vazanej zárukou a rozbranim by o ni prisel, tak by to nerozebiral, stejne jako konzolisti.
-
-
No a už to je právě zajímavá změna:)
-
-
-
Myslím si, že není důležité, jak je Steam console těžká, ale jaká bude cena + zvládnutý marketing. Pokud to nebude stát při zahájení stejně nebo o malinko víc než konzole ( 11-15 000 Kč) tak tzv. Casual hráči respektive jejich rodiče nebudou kupovat.
-
-
Cetl jsem ze prostredni verze by mela stat okolo 499 dolaru coz je cca 9 900 vis aktualni kurz. Dale maji byt 3 výkonostni verze. Low, normal a gold. Nevim jaky v tom bude rozdil ale asi to bude o grafice a procesoru. Dale SteamOS bude zdarma i pro PC. S tim jde v ruku v ruce vyjadreni MS o podceneni PC komunity a obnoveni podpory i pro ni. Jinak receno bojime se SteamuBoxu s SteamOS protoze Windows 8 stoji za h**** a tak budeme podporovat i radeji PC s Windows aby nam neco neuteklo vic nez je to ted. A je zajimave ze EA tvrdila jeste nedavno ze jejich hry napr. NHL by pc neutahlo. Protoze dnesni PC jsou preci stavena na Intelu (4 az 8 jadrove procesory) 3,5 az 3,8 GHz a 2 GHz grafice a to je pro ne malo. PS3 ma 512 nebo 1 GHz grafiku a procesor hluboko pod vykonem dnesnich procesoru...LoL To znamena ze SteamBox je levna nahrada za klasicke PC a nebo za konzole s tim ze jeho zivotnost muze byt mnohem a mnohem delsi nez je tomu u PS4 nebo Xboxu. Kdyby jeste Steambox umel spustit hry ktere jsou na PS4 nebo na Xbox to by byl amen pro klasicke konzole.
-
-
*asi si myslel 1/2 GB grafiku a ne GHz *4* Jinak si myslím, že cena těch středních modelů bude někde kolem 15 tisíc.
-
Steam Machine se musí rovnat výkonu PS4 a vyšší. Jinak nemá šanci, dle mého názoru. Popravdě sestava medium toto splňuje.
-
-
Mylsím že to Valve dotovat nebude, ale kdo ví
-
-
pokud to budou dotovat, koupim to, rozeberu na součástky a rozprodám za téměř plnou cenu - to je ostatně důvod, proč to dotovat nemůžou ani omylem
-
To rozhodně nebude. Protože to se dá jedině, když se jim to pak zaplatí z her a tohle není ten případ.
-
-
-
Logiku v tom nehledej. Je to boj o zakaznika. Konzole je take low PC s linuxem. Jenze se neda menit uvnitr. Jiz dnes vyvojari prohlasuji ze PS4 i Xbox one je zastaralej v HW. A ze se historie bude opakovat v tom ze konzole brani vyvojarum hry upravovat tak aby byla hra lepsi a lepsi protoze dnesni konzole nemaji tak vykonny HW. Vis vyjadreni Crytechnologis o nove generaci. Steam Box ma moznost vymenit HW za lepsi a to je pro zivotnost konzole zasadni a take pro hry. Dale ti nikdo nebrani si nainstalovat jiny system narozdil od Sony nebo MS. Dale tohle je testovaci verze a ne finalni produkt.
-
-
"moznost vymenit HW za lepsi a to je pro zivotnost konzole zasadni"
jo no za tu dobu (8 let ?) co někdo vlastní X360/PS3 sem už vyměnil 5 kompů v jedné bedně, to je mi teda životnost :-D -
-
Kdyz kupujes spatny HW tak se nediv. Ja jsem delal Update po 6 letech fungovani na PC jen proto ze chci lepsi grafiku a vykon a to u konzole fakt nejde. Ale tady jde o pozitek ze hry a grafiky s tim spojene. Najdi si porovnani grafiky na konzole vs. PC a rozdil pozna i slepej.
-
-
kompa měníš častěji než konzoli, co má tedy větší životnost ? a proč tu plácáš o grafice teda fakt netuším :D
-
Na to jaký jsou rozdíly v HW tak ty grafické rozdíly nejsou nějak katastrofické. Spíše žasnu, jak na takovým opravdu zaostalým železe hry vypadají docela k světu. Klouboček dolů jak se dokáže optimalizovat. Ta pc z roku 2005/2006 by jsi hru ani nezapl :D
-
-
No vypadaji tak ze jsou orezane po gracicke strance. Dale take musis vzit v potaz FPS ve hre. A klasicke PC z roku 2008 to nemuzu soudit. Jen si najdi vyjadreni vyvojaru o nove verzi konzole a hernim engine a co se musi vse vypnout aby to konzole utahla a jak by hra vypadala s poradnym HW. I nove telefony maji vetsi vykon nez PS4 *1*
-
-
"I nove telefony maji vetsi vykon nez PS4". Takže debill, troll a pc fanatik. Teď mě napadá otázka, proč se tu bavím s dalším fanatickým kokotemm?
-
-
-
-
-
-
Pořád nechápu, co je to za úchylku si pořizovat pc do obyváku. K pc je potřeba myš a klávesnice a šavlovat s myší ve vzduchu, když ležím na sofa. Absolutně ujeté. Do obýváku patří konzole a ne pc. Pc patři ke stolu.
-
-
To není zcela pravda pokud chceš tak PC lze dát v pohodě do obýváků a není to vůbec složité.
-
PC připojené k projektoru, bezdrátový myš a klávesnice/gamepad u postele. Přes hub vedou do projektoru taky všechny konzole. V tenhle moment má hraní v obýváku na sedačce/v pokoji v posteli smysl.
-
Ale konzole take nekdy konci na stole a to plati i obracene. Je to jen dalsi volba jestli chces tak si to porid nebo si kup PS nebo Xbox nebo PC nebo vse.
-
Zvyknul jsem si malej notebook připojovat hdmi k tv a pohodlně se dívat na filmy a nebo si k tomu připojit gamepad a hrát starší hry z emulátorů super nintenda, genesis, nebo psx. Uplně ideální.
-
-
Tak já mám svoje filmy na přenosných diskách čili to jen připnu k xtreamru a je to to. Myslím, že tyhle dvě věci by měly být oddělené a netahat pc do obýváku. Spousta lidí tady píše, že mají pc připojený k TV a vůbec jim to nežeru. Opravdu si neumím představit hrát např. StarCraft někde na sofa. Bullshit. Konzoli nejde konkurovat v obýváku. Nejlepší je mít konzoli a pc pěkně separované.
-
-
Ja mam take pripojeny notebook k TV no a? To se nesmi. Koukal jsem napr. na cloveka co nataci hry ze vseho a ma PC a vedle toho PS3 a Xbox a jede na 2 monitorech. Tady nejde o to kde Steambox nakonec skonci jestli v obyvaku nebo na stole ale spise jaka bude podpora Valve smerem k vyvojarum a obracene. Jiz par studii reklo ze hry pod linuxem neni problem udelat a dale SteamBox ma i ovladac a pujde k nemu jiste pripojit klavesnice a mys doufam.
-
Taky by chtělo pochopit na koho vlastně tahle konzole cílí (část trhu), zmínka o StarCraft je právě dokonalý příklad toho, že nic netušíš. On si HC hráč hrající hry typické pro PC taky nebude kupovat konzoli (i když by se to tam dalo hrát, záleží jen na hře jak si poradí s rozlišením/PpI na velkých obrazovkách).
-
-
Tak to se pleteš. Já hraji Starcraft 2 dost často a přitom mám ps3 a plánuji ps4. To vůbec nemá co dělat s hardcore hraním.
-
-
tušíš vůbec proč Valve dělalo zcela nový gamepad ? a na gamepadu... stejně tak bys mohl namítat že FPS a gamepad nejdou dohromady a světe div se ono to dohromady jde ;)
Jinak když bys hrál strategii na gamepadu online s někým kdo má gamepad tak v tom nevidím už vůbec žádný problém ;) -
A jak by jsi to chtěl hrát na gamepadu? xD nebo nataženej na sofa s myší? Popiš mi, jak by jsi chtěl hrát starcraft II na sofa. bavíme se tu o online...
-
proč bys tedy nemoh hrát SC z gauče mi teda vysvětli, bo tvoje "logika" jde komplet mimo mě ;)
-
-
-
Nechápu proč mi to vyvracíš, když jsem ti ukázal, že minimálně na ty emulátory je pc k tv naprosto ideální. Timhle způsobem si občas zahraju i něco z C64 nebo Amigy, kde byly hry vždycky dělaný na joystick a na velký obrazovce je to paráda.
-
-
Asi máš spousty času, když máš čas hrát 15 let staré hry. 999 tisíc z milionu ovšem tolik času nemají, a proto si raději zahrají co už nehráli a rozhodně se nebudou drbat s emulátory. To co mi tu tvrdíš se možná týká tebe(bůh ví) ale pro normální lidi to není.
-
-
Karle ty jsi čurákk a z toho už nevyrosteš
-
Mudrci, ty seš ale chudák :-D. Jediná naděje je, že z toho snad časem vyrosteš ;-).
-
To je fakt sila. Predstav si situaci:
Prijdes domu treba z prace, vytahnes notas, projdes si net, mezitim das stahnout nejaky film/hru treba. Dobrouzdas po netu, vemes notas, pichnes ho k tv, sednes si na gauc, vemes gamepad (musi existovat milion utilit pro mapovani gamepadu na mys napr levy analog pohyb + jakekoli tlacitko), spustis PSX emulator a nahodis metal gear solid, nebo radeji gran turismo, protoze MGS vysel na PC a "nepotrebujes tudiz emulator". V pohodli si zahras GT. Vypnes hru, vyberes si film na ktery se podivas porad z "pohodli gauce". Jdes spat, tak to cele vypnes a rano, nez jdes do prace jen vypojis hdmi kabel z notasu a vemes ho do brasny. A pro pripad navrhu koupe PSOne konzole, dalsi den si zahraju neco z jine konzole, nebo rovnou pc hru s podporou gamepadu.
Umim si predstavit, ze bych takhle mohl fungovat i kdyz to mam zarizene jinak. -
Takže pánové ROBOTRON je velký lhář. Víš, že se nemá lhát Bohumile.
-
Hele toho blba jsi tu ze sebě udělal sám. Napsal jsi mi hru, kterou nainstaluješ v cuku letu.
-
Jinak mohl by jsi mi popsat jak to instaluješ u tv? Máš desetimetrový hdmi kabel a notebook držíš na kolenou? :D Nebo klečiš před tv a instaluješ nebo sedíš někde u stolu prvně to naistaluješ, pak to dojdeš zapnout k tv. Pak vezmeš do pracek předpokládam bezdratový gamepad nejlépe xbox 360. A co dalšího jsi hrál přes emulátor třeba z nintenda jak se tu kasáš?
-
Víš vůbec na co reaguješ? Co má společného nějaký win patch jedné hry s tím, že pc v obýváku má i své využití? Nechápu, že vždycky začnu rozmlouvat s blbem. Já vim, moje chyba...
-
Tak milý tupče.. Odzkoušeno na 8.1 x64 a vše jede v pohodě. Takže jsi mi hodně k smíchu ty jejdásku.
-
Sorry, že jsem si myslel, že jsi jejdásek, ani on neni takhle hloupej.
-
Toď vše a jede to čili pohádky běz vykládat někam jinam.... Popravdě tě vidím jak tohle hraješ někde na sofa :D
-
How to run this on Win7 x64:
- Mount the ISO and copy the folder: LBA on it to any location.
- Run the patcher "lbawin_0.8.1.exe"
- Crash "Explorer.exe" and start the game via your taskmanager.
Enjoy. :) -
Little Big Adventure se na dnešních PC dá hrát jedině přes emulátory. Buďto emulátor Dosbox, nebo ePSXe, či podobný emulátor PSX. Verze z GOG je umlováná Dosboxem. Za svou hloupost a neinformovanost nadávej jen sobě. Ne mě.
-
Ty tu třepeš pěkné lži. Takže tahle hra je dostaní v prodeji úplně v pohodě na pc čili žádné emulátory k tomu nepotřebuješ. Čili tahní do prdýlky ty jeden lháři ulhanej.
-
Little Big Adventure vyšla na PC a PSX. Takže nevidím jediný důvod, proč by měl být problém ji hrát na TV. PC i konzolová verze byla uplně stejná.
-
A to jsi adventůru hrál na tv přes emulátor na sofa s gamepadem? :DDDDDDDDDDDDDDDDD
-
Hrál jsem Little Big Adventure. Hra která strčí do kapsy svou kvalitou kteroukoli moderní next-gen hru.
-
Tak co jsi hrál minulý měsíc za vykopávku? Pochlub se.
-
Nemám spoustu času, a proto když si chci něco zahrát, tak si vyberu opravdu kvalitní tituly a světe div se, takových je v historii víc než v současnosti.
-
-
Já to nevyvracím, jen to co mi popisuješ je dosti křečovité. Připojíš notebook+ nějaké emulátory. Kurevskyy nepraktické a o tom tady mluvím.
-
-
Robotron: s Mudrcom nestrácaj čas, nestojí za to.
-
Ale já ti tu píšu o starých hrách. Čemu nerozumíš? Na pc si zahraješ oldschool hry na všechny platformy. Musel by sis koupit celou řadu konzolí od Sony, Microsoftu a Nintenda, a nové konzole ani nejsou zpětně kompatibilní. Proč bych si pořizoval několik zařízení, když mi k tomu stačí ten malej notebook, kterej už mám?
Že pc patří jen někam na stůl a nikdy ne k TV je naprosto zaslepenej a snad fanatickej názor. Je to prostě nesmysl. Připomínáš mi jejdáska. Nejsi náhodou on? *2* -
Tak tak to jeden z milionů. 999 tisíc rozumnějších si raději pořídí konzoli a multimediální centrum pro filmy
-
Křečovitý je tvuj argument, který mi vyvrací něco, co uplně bez problémů využívám.
-
-
-
-
-
-
rozruchu kolem toho je pozehnane, to jo. Ale muj osobní názor je ze az se to dostane do prodeje tak to pro hodne lidi zajimavy nebude.a po nejakem case se z toho stane zapomenuta zalezitost, leda kdyby tlustoch zacal prosazovat SOS only hry, pak by lidi meli asi duvod.Preci jen, není lepsi si koupit třeba ps4?
-
Nevidim ani jediný malý důvod, proč si tohle pořizovat. Když už by chtěl někdo rádoby pc konzoli k tv, tak si koupí pc s windows k tv s nějakým tím gamepadem a je to mnohonásobně lepší volba, na které se opravdu dá hrát všechno ze Steamu a ne jen několik indie Linuxových her.
-
-
u mrkvo$oftu platis za OS, tady nikoliv, a taky ten OS neni "omezenej" jako windows, tedy aspon bude omezen jinym spusobem. To je duvod tohodle vseho a do budoucna to muze byt spravna volba.
A taky nemusi... -
-
stále si nevysvětlil proč bych měl kupovat Steam machine, když si můžu Linux a nebo dokonce Steam OS stáhnout legálně na PC :)
Ale já doufám že to vyjde, her na linux je pořád ještě málo a snad s tím aspoň někdo pohne :) -
-
vtip je v tom ze nemusis. Uz mas PC? Nainstaluj si SteamOS zdrama. Nemas PC nemas, nebo mas jen levny notebook na praci, tak si muzes koupit i hotovy SteamBox.
-
pokud bude jeden typ steam machine vic rozsireni tak na nej muzou vyvojari optimalizovat, budou vedet kde je trh a jak narocna muze byt hra na HW kdyz chteji udelat hru pro co nejvetsi publikum. Kdyz valve takhle vyda nejaky specialni masiny tak to bude v tomhle ohledu trochu snazsi jako je to s pc.
Taky by to mohlo byt pohodlnejsi si pro nektery lidi koupit proste steam machine, nez si stavet PC. Pak budou stejne moct upgradovat. BTW ja bych si steam machine asi nekoupil.
-
-
-