Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho
    už aby se to začalo prodávat
    • BookerDeWitt
      Taky se nemůžu dočkat. Hlavně na ten jejich ovladač.
      • toho se dost desim.. popravde ty tlacitka me porad prijdou dost z "ruky" chtel bych si to osahat :(
  • Ronox
    No takže vlastně můžu vzít svůj case, položit ho v obejváku na ležáka a jen tam nainstaluju SteamOS. Uvnitř to bude mít aspoň víc místa a líp pracovat se vzduchem. To už vidím source ready hry s integrovanou grafikou v malý krabičce a mid/top end sestavy těžký, obří krabice.
    • Ani ten SteamOS není potřeba, stejně se v ěm (zatím) moc nepohybuješ a hlavní činnost (hraní) děláš skrze steam BigPicture mód který už je dávno dostupný :-D

Celá logika steam machines mi uniká, když si chci koupit PC koupím PC, když chci konzoli koupím konzoli. Steam Machine měl byt mezi, ale zatím je to k ničemu. Můj názor: udělat 1-3 (spíš ale jen jednu) verze steam machine bez možnosti výměny HW za jiný (výhoda konzole - optimalizace), ale stále nechat možnost měnit SW (PC výhoda), takhle by se mi to líbilo, ale jak říkám je to jen můj skromný názor.
  • Jacku to není konzole, to je normální pc, který má sloužit jakože konzole. Taková blbost.
    • mozna by to chtelo brejle...
    • Jack1947
      To je prave paskvil, PC tvarici se jako konzole... exkluzivitu tam zadnou nevidim.
      • Je to stejně exkluzivní jako kterákoli jiná konzole :). Je to prostě počítač uzpůsobený ke hrám, nevim proč si na to furt stěžovat :).
        • Robotron3
          Sorry, ale to prostě neni. Jakýkoli PC s Windows je líp přizpůsobený ke hrám a to jsem Linuxák, ale takhle to prostě je. Kdyby to šlo fakt jakože hodně dobře, linux se windows ohledně her může rovnat až za několik let, když ho budou vývojáři podporovat, když bude tolik kvalitních nástrojů jako na Windows. Nejsem si jistej, že Valve je tak mocná firma, že všechny ty další firmy přesvědčí, že tohle má budoucnost. Byl bych rád, ale jsem skeptik.
          • lol ... a co myslis, kolik vyvojaru dela pro sony ... a vyvoj na jejich konzoli ... ktera bezi na stejnym zeleze (je to PC HW) ... a misto linuxu na BSD, coz je co se tyce games jeste daleko tragictejsi system nez linux? Ty zjevne vuebc netusis, ze tu gamesi z PSka pude naprosto vpohode pustit na PC ... bez jakyhkoli zasadnejsich uprav ... a to prave na linuxu. Samo, pokud se na to mysli pri psani kodu, uplne stejne snadno lze binarku prekompilovat pro widle.
          • oni nemusi presvedcit vsechny, staci jen par velkych a pak uz to bude pokracovat jako snowball... a Valve to moc dobre vi a proto presvedcuji, a myslim ze v tom budou uspesni...
          • Jack1947
            Jsme na tom tedy podobne. *3* Uz od zacatku mi to moc nevoni.
  • Zerathus
    Nejsem si úplně jistý jestli je tohle správný tah od Valve. Vemte si že teď se plně prodávají nové PS4 a XBONE. Kdo by si Steam Machine koupil? Neberte mně špatně nechci říkat nějaké nesmysly s tím že PS a Xbox jsou lepší než tohle, ale jde o to že tuto konzolopc věc si koupí max tak hráči. Za prvé bude pravděpodobně o dost dražší než obyčejná konzole (Titan se nezapře) a za druhé pro obyčejné smrtelníky je to nepotřebná věc protože velká část lidí (především USA) si konzole kupuje jako multifunkční přístroj do obýváku. Hry budou mít PS4 a XBONE stejné jako tohle. A když přijde takhle rodinka do prodejny a podívá se na konzoli za 500 $ protiv konzoli za dvakrát tolik s tím že rozjede hru s 50 FPS navíc tak je mně dost jasný co si vyberou. I když kdo ví můžu se taky mýlit a zadělat si na pěkné ostudě. Valve prodávat umí a určitě vědí co dělají. Jen chci říct že zrovna v tuhle chvíli vydávat novou konzoli není nejlepší nápad.
    • Valve prodávat umí... ale hlavně ve slevách
      až bude steambox s titanem vevnitř na steam summersales za 100éček tak to asi bude jiná
    • Robotron3
      Podle mě se nikdy SteamBox nedostane do normálního prodeje, že bys to viděl vedle PS4 a XboxOne. Spíš bych to viděl na objednávky z netu a e-shopy.
      • no ten prodej bude zajimavej.. chtelo by to nejakeho velkeho hrace aby se o to zacal zajimat.. u nas treba Alza mimozemstan.. Valve to samo asi neprotlaci.. :(
        • A k cemu ti to bude, kdyz na Linux je minumum her? A uz vidim, jak vsichni delaji hry pro Xone, PS4, Win a jeste pro Linux...
          • A na cem myslis ty tupce ze bezi PSko? BSD je z 90% binarne kompatibilni s linuxem => defakto technicky neni problem vzit gamesu s PS4 (coz je HW PC) a primo ji spustit jak na tomto, tak na libovolnym PC.

Samo, nejspis narazis na ruzny politicky omezeni, ale to je o necem jinym.
            • Takze zopakuji otazku. Kolik AAA titulu si soustim na PC s Linuxem? A sam si odpovim, protoze to je evidentne nad tvoje schopnosti, zato urazet ti jde skvele. Zadny. A to se nezmeni ani kdyby se Valve na hlavu postavilo.
  • hele odborníci, mě jste strašně pobavili tím jak se tu mele o zoufalých pcčkářích a o tom že nic exluzivního pc nemá

ummm.... tak co třeba wow, starcraft, dota, lol, counter strike, lineage, world of tanks, guild wars a další další hry co hrajou asi jen tak MILIONY hráčů a země která si z pc hry udělal NÁRODNÍ SPORT?

děláte si v hlavě iluze něčeho co ani není, jako když se pražák hádá, že praha je lepší než brno :-) tumpety ;)
  • Robotron3
    Nevidim ani jediný malý důvod, proč si tohle pořizovat. Když už by chtěl někdo rádoby pc konzoli k tv, tak si koupí pc s windows k tv s nějakým tím gamepadem a je to mnohonásobně lepší volba, na které se opravdu dá hrát všechno ze Steamu a ne jen několik indie Linuxových her.
    • u mrkvo$oftu platis za OS, tady nikoliv, a taky ten OS neni "omezenej" jako windows, tedy aspon bude omezen jinym spusobem. To je duvod tohodle vseho a do budoucna to muze byt spravna volba.

A taky nemusi...
      • stále si nevysvětlil proč bych měl kupovat Steam machine, když si můžu Linux a nebo dokonce Steam OS stáhnout legálně na PC :)
        Ale já doufám že to vyjde, her na linux je pořád ještě málo a snad s tím aspoň někdo pohne :)
        • vtip je v tom ze nemusis. Uz mas PC? Nainstaluj si SteamOS zdrama. Nemas PC nemas, nebo mas jen levny notebook na praci, tak si muzes koupit i hotovy SteamBox.
        • pokud bude jeden typ steam machine vic rozsireni tak na nej muzou vyvojari optimalizovat, budou vedet kde je trh a jak narocna muze byt hra na HW kdyz chteji udelat hru pro co nejvetsi publikum. Kdyz valve takhle vyda nejaky specialni masiny tak to bude v tomhle ohledu trochu snazsi jako je to s pc.

Taky by to mohlo byt pohodlnejsi si pro nektery lidi koupit proste steam machine, nez si stavet PC. Pak budou stejne moct upgradovat. BTW ja bych si steam machine asi nekoupil.
  • Myslím si, že není důležité, jak je Steam console těžká, ale jaká bude cena + zvládnutý marketing. Pokud to nebude stát při zahájení stejně nebo o malinko víc než konzole ( 11-15 000 Kč) tak tzv. Casual hráči respektive jejich rodiče nebudou kupovat.
    • Cetl jsem ze prostredni verze by mela stat okolo 499 dolaru coz je cca 9 900 vis aktualni kurz. Dale maji byt 3 výkonostni verze. Low, normal a gold. Nevim jaky v tom bude rozdil ale asi to bude o grafice a procesoru. Dale SteamOS bude zdarma i pro PC. S tim jde v ruku v ruce vyjadreni MS o podceneni PC komunity a obnoveni podpory i pro ni. Jinak receno bojime se SteamuBoxu s SteamOS protoze Windows 8 stoji za h**** a tak budeme podporovat i radeji PC s Windows aby nam neco neuteklo vic nez je to ted. A je zajimave ze EA tvrdila jeste nedavno ze jejich hry napr. NHL by pc neutahlo. Protoze dnesni PC jsou preci stavena na Intelu (4 az 8 jadrove procesory) 3,5 az 3,8 GHz a 2 GHz grafice a to je pro ne malo. PS3 ma 512 nebo 1 GHz grafiku a procesor hluboko pod vykonem dnesnich procesoru...LoL To znamena ze SteamBox je levna nahrada za klasicke PC a nebo za konzole s tim ze jeho zivotnost muze byt mnohem a mnohem delsi nez je tomu u PS4 nebo Xboxu. Kdyby jeste Steambox umel spustit hry ktere jsou na PS4 nebo na Xbox to by byl amen pro klasicke konzole.
      • LuckyBaal
        *asi si myslel 1/2 GB grafiku a ne GHz *4* Jinak si myslím, že cena těch středních modelů bude někde kolem 15 tisíc.
      • Steam Machine se musí rovnat výkonu PS4 a vyšší. Jinak nemá šanci, dle mého názoru. Popravdě sestava medium toto splňuje.
    • Mylsím že to Valve dotovat nebude, ale kdo ví
      • pokud to budou dotovat, koupim to, rozeberu na součástky a rozprodám za téměř plnou cenu - to je ostatně důvod, proč to dotovat nemůžou ani omylem
      • Robotron3
        To rozhodně nebude. Protože to se dá jedině, když se jim to pak zaplatí z her a tohle není ten případ.
  • TheGGGOne
    Pŕedpokládám že částka, kterou si vyžádá nejaká firma za zmontování pc není nijak dramatická. A když si někdo neumí vybrat součástky, muže si vybrat z ponuky hotových herních pc. Tak k čemu je tohle a jakým zázrakem dokáži dodat třeba Titána levnej než ho seženu sám v nejakém e-shopu?
    • Jednoduse, misto jedne karty kterou si v eshopu koupis ty, oni jich odeberou 10000. A to si bud jist ze to se pak jinak vyjednava o cene...
    • A kdo by si kupoval do herniho PC Titana? Kdyz chcu top, tak koupim 780 Ti, ktere je levnejsi nez ten Titan a vykonejsi.
      Titan ma smysl pouze pro nekoho, kdo vyuzije 6GB VRAM - tedy specializovane pouziti.
    • Mas tam chybu, sedni si a za 5
    • No lidi (spotřebitele) nezajímá co je vevnitř a jak si postavit PC. Oni chtějí koupit krabici, dát jí do obýváku a připojit k televizi. Tohle umí konzole a nově i steambox. A překvapivě o ziscích (úspěšnosti výrobku) rozhodují obvykle právě ti běžní konzumenti, kteří nakupují v obrovských množstvých. Tohle je šance dostat "PC" do obýváků právě těchto konzumentů. Pokud se to povede jedině dobře. Tak asi k tomu to je...

A to si ještě připočti možnost vytvořit konkurenční masově rozšířenou paltformu k Windows...

Jinak výrobce kterej vyrobí milion takovejhle krabiček koupí toho Titana od nVidie určitě levnějc než ty. Tim si buď jistej...
  • Na obrázku vidím normální pc na itx platformě a co s tím jako ?
    • tys jako čekal něco jiného ?
  • tak to bylo jasny uz na zacatku ze to je normalni PC

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit