Přejít na výpis diskuzí
Průšvih Sony pokračuje krádeží dat ze serverů SOE
3.5.2011 | Aleš Smutný
86 příspěvků
-
Hm tak nevim, tohle je dost radikalni mysleni... jak moc se to lisi od toho, ze si udelas nejakou webovou stranku a ja kdyz si budu myslet, ze bys mel mit jinak barevny pozadi ti ji hacknu/znicim/pozmenim/ukradnu data/ pripadne vezmu jako rukojmi tvou starou vetchou babicku? :-)
-
Tohle je zradna logika... uz jsme videl par zlodeju, kteri kdyz je chyti tak argumentujou, ze jen zkouseli jestli to jde a vlastne to delali pro dobro vsech... velmi vtipne :-)
Jeste by se tomu MOZNA dalo uverit, v pripade, ze by se k utoku okamzite po provedeni prihlasila nejaka skupina, zverejnila co udelala a demonstrativne oznamila, ze ukoristena data smazali a nijak nezneuziji... ani to by nebyla omluva, ale dejme tomu... to co se deje tadyje troku neco jineho... :-) -
v japonsku uz psn jede, je jen otazkou casu nez pusti ameriku a eu...
-
Ochránit by to samožejmě šlo. Stačilo by, aby sony místo právníků najímalo vývojáře... Můžou si za to samy. Postavili před soud člověka co podle mě nic nelegálního neudělal a vysmívali se do ksichtu všem hackerum jak sou proti nim malý. Teď ať si skliďěj co si zasili. Eště microsoft s xboxem by moch začít provokovat. Konzole by mohli jít do kopru a hraní na PC by se konečně zase dočkalo nějakýho zájmu vývojářů.
-
Nevím, mám problém Sony nějak podpořit. V nedávné minulosti udělali hromadu hloupostí a dobře jim tak, hack PSN bych ještě chápal. Další útok je podle mě už jen hloupost a kopání si do raněného, nevidím v tom pointu. Na druhou stranu jsem zatím neviděl od Sony reakci, ve které by připustilo, že v minulosti udělalo některé trochu kontroverzn kroky. Sice úplně nesouhlasím s útoky a ani motivy, které za nimi stály, ale pořád mám pocit, že by Sony ještě trocha sebereflexe neuškodila.
-
Dost mě ale vadí, že drtivá většina lidí pohybující se v prostření počítačů nevědí zásadní rozdíl mezi hackrem a cracrem. Však se všim do jednoho pytle, když vám nesedí co dělaj.
-
Zkusím použít tvoji logiku: když Sony začala řešit hack PS3, zakázník a jeho požitek z multiplayeru bylo to poslední, na co v tu chvíli myslela. Docela by mě zajímalo, kolik takových cheaterů se v historii PSN kdy objevilo a kolik jejích zákazníků tím bylo otráveno. Jeden nebo dva? Předpokládám totiž, že takový cheater je diletant, který nechackuje svoji konzoli proto, aby mohl cheatovat. Ale tahle čísla se samozřejmě nikdy nedozvíme, páč jsou stejně důležitá jako kokalita chemický zbraní v Iráku (top secret = absolutely nothing).
-
Paradoxně kdyby ten hack nechala u ledu, vyjde ji to možná levněji než teď (odstávka PSN + peníze do zabazpešní a všeho okolo) a v budoucnu (nedůvěra zákazníků) *5* Jako kdyby ji nestačilo, že ne každý má celý život na to stahovat jednu 40GB hru na svou hacklou PS3. Kdo chce všechno, nemá nic...
-
Zákazníkovi 2 (kterých je drtivá většina) je nějaký linux naprosto jedno. Herní "experience" už ne. A jen zanedbatelné množství lidí využívalo volnost PS3 k něčemu smysluplnému.
-
Vsechno to zacalo kdyz zacal geohot machrovat, ze dokaze sony hacknout. Sony zrusilo otherOS a potom se vznesla vlna jakoze pomsty za to, ze se sony msti na uzivatelich. Uz v ty dobe to bylo padly na hlavu, myslenka i dusledek. Popri, ze sony zrusilo otherOS jen tak z pleziru a ne kvuli tomu, ze nekdo, kdo se naboural do iphonu zacal verejne rozhlasovat, ze se naboura do PS3. Cely to rozpoutal on. ..
jasne. kdyby to nebyl on, byl by to nekdo jinej, ale to uz je ted jedno. Jasne, kdyby sony nerozhlasovalo, ze ma neprustrelny system, treba by si toho nikdo nevsimal. Tohle ale tuhle situaci neomlouva, a uz vubec ne toho, kdo to zpusobil. Biti budeme tak jako tak my. -
Apple mám rád za jeho přístup ke svému nejvěrnějšímu zákazníkovi: GeoHotovi *5*
-
Tenhle je lepší:
- zakázník č. 1: chci mít Linux na své konzoli
- Sony: KO
- zákazník č. 1 potká zakazníka č. 2 společně rozekají PSN na kousíčky (zhruba tak velké jako kreditní karta)
- A co na to Sony? OK, je to v prd*li
*5* -
A tohle napíšeš po propagaci/blahořečení/chválení Apple? Fascinující.
-
Uvedu to na velmi aktuálním příkladě:
Zákazník1: Chci mít Linux na svém PS3.
Sony: OK.
Zákazník2 potká Z1 a rozseká konzoli, protože Z1 má všelijaké cheaty a navíc hraje pirátskou verzi.
Něco podobného se dá vymyslet všude. Řekni obor a napíši ti další důvod, proč je teorie zákazník=pán nesmysl. -
Aoyagi
-
Neb ti uniká jedna velmi vtipná písnička *3* Ano, jsem idealista, ale právě proto si nenechám kálet na hlavu firmami, které to se mnou nemyslí dobře a médii, které mi neříkají pravdu *3*
-
Onen mozek se často rozmýšlí na základě toho, co do něj cpou média a reklamy.
Lepší ekonom amatér, než idealista. A souvislost s gynekologií mi uniká. -
A můžeš mi říct, podle jaký logiky by si měla firma dělat škodu tím, že bude dbát na přání svýho zákazníka, když je to pro ni ve všech ohledech výhodnější? Pokud k tomu nějaká firma takhle nepřistupuje, pak je to firma na ho*no.
-
Ty jsi prostě gynekolog amatér. Jak někdo může oddělit peněženku od mozku, kterému ta pěněženka patří a který si dobře rozmyslí (pokud není dementní), za co svý peníze dá nebo ne? Už to mám: ekonom amatér.
-
Co třeba když tím chtějí upozornit že je dokázali získat?