Přejít na výpis diskuzí
První záběry z bitvy v Total War: Warhammer ukazují, jak moc se hra liší od jiných dílů v sérii
30.7.2015 | Aleš Smutný
50 příspěvků
-
Ze začátku jsem byl hodně skeptický, ale přinejmenším to vypadá úžasně. Možná že se ta syntéza Total Waru a Warhammeru se nakonec podaří. Snad tam budou i Night Goblini.
-
Modely krasne. Textury opet lepsi nez v minulem dile. Graficky mirny pokrok v mezich zakona, rekl bych. Zda se ze brutalni blobing na ktery trpi jak Rome2 tak Attila je konocne odstranen. To je dobre.
Nicmene
jednotky jsou opet serazene do perfektnich rad a sloupcu, jak v TW zvykem jiz 15 let. Zadne chaticke grupy orku, pekne v radach jak rimani v nejlepsi forme.
- Opet zadna fyzika, opet zadna hybnost jednotek jak slibovali jiz pred 5 lety pro rome 2. Pristani velke letecke jednotky vyvola maximalne predscriptovanou "tlakovou" vlnu.
- Opet je videt tradicni apaticka AI.
- Opet zamereni na single player s tupou AI misto online zebricku
Asi to bude komercne uspesne, zejmena v USA. Nicmene .... jen dalsi total war v re-skinu warhameru. Pro strategii se podivam jinde. -
-
To je jednoduche:
- jednotky se drzi svych formaci, jelikoz to jsou prave pravidla Warhammeru, ktera to vyzaduji, pokud se ti neco do formace dostane a rozbije ji, jednotka si haze kostkou na moralku a v pripade neuspesneho hodu, utika z bojiste.
- jednotky musi byt apaticke, jelikoz kdyby se mi samy rozbihali za nepritelem, tak by to nikdo nehral, pro priklad doporucuji zahrat hru: Armies of Exigo (az si ji zahrajes, zjistis ze zebrat jednotkam jejich apatii, by byl velmi blby napad)
- Total War byl a je hlavne o Single playeru, pripadne Hotseatu s prateli, takze absolutne nechapu o cem mluvis -
-
Přesně jsi to vystihl... Lidi si představovaly nějaký zázrak ikdyž bylo od začátku jasné že to bude především total war a až pak Warhammer...
-
-
Ano aj mne sa zda ze ten blobing je konecne prec..myslel som si už že to nedokažu odstranit že je to tym enginom kedže tym zničili jak Rome 2 tak Attilu.
-
jazdeho nezajima jen online zebricek....
-
Palec nahoru. Prvnich par (desitek) minut nadseni z warhammerovskeho potencialu brzy vystrida zjisteni, ze pod kapotou je to stale stejne a stejne hloupe. Vsadim na to vsechny boty.
-
-
Stejný sranec jako ROME2. Jen tam jsou lítáci a obři. Bravo...
-
-
Ty jsi taky sranec..hra ještě ani nevyšla a ty už tu házíš rozumy....
..už ani nevím kdy naposled jsem s úžasem koukal na pre-alphu u nějaké hry... -
Ale je hezke sledovat tu komunitu ne? Posledni tri hry nebyly zrovna klenoty, nadavali na ne i zatvrzeli fanousci, tak co udelas?Zmenis neco? Nee. Mrsknes to jinyho sveta s sirokou zakladnou a najednou se slinta. Dobrej tah.
-
-
Jo to vypadá slušně. Ale teď nezapomínat že TW není jen o grafice
-
Jedním ze základních principů, na kterém stojí bitvy v sérii Total War, je rozhodující vliv bojové morálky jednotek. Jestli morálku hodlají přenést do tohohle světa, tak bude zábavné sledovat, jak se hejno obřích tarantulí obrací na útěk, protože už mají dost popichování od halapartníků nebo zlobr odhazuje kyj a peláší k lesu, protože z něj lučištníci dělají jehelníček. To bude tak trochu narušovat tu drsnou fantasy imidž.
-
-
Mickey, copak jsi nedomyslel následky pokusů o humory tváří v tvář fanouškům Warhammeru? Marný to pokus, marný.
-
-
Mají to literárně podložené, nedá se svítit. Se stim smiřim.
-
-
Morálka ve Warhammeru hraje až neuvěřitelnou roli v jedné s edic dokonce pokud si zombie donutil k ústupu tak se okamžitě celá jednotka rozpadla. Já hral za Bretonii a dost jsme hrál na morálku a mohu říci že se mně proti skřetům a skavenům nebo nemrtvím hrálo velice dobře.
třeba impérium má flagelanty kteří si na morálku nehází...prostě jsou to náboženští fanatici kteří tam zůstanou i kdyby došel král lichů osobně. A takových jednotek mají všechny frakce víc. -
-
Zvláštní to svět, ve kterém můžeš zombie zahnat na útěk*4*
-
-
Deformace z D&D? *1*
-
no někdy je to upřímně jediná taktika (byla) na nepřítele ...prostě ho donutíš utéc neboť je tak silný že by tě po časem rozsekal na kusy.. Znáš to jsou silní ale strašně blbý :)
-
-
-
Nic proti, ale i v knížkách je to, co jsi popsal. Na tom nevidím nic, co by narušilo obraz drsné fantasy.
-
-
Věřím, nejsem v téhle oblasti literárně vzdělán. Jen mi přišlo, že liské jednotky v "historických" dílech Total War mají tu morálku celkem logicky a přirozeně na rozdíl od pavouků a fantasy příšer, které si spojuju s krvelačnou nepříčetností.
-
-
No takoví gobliny na pavoucích jsou přirození zbabělci. Pokud zjistí, že nepřítele neudolají jedem a počtem, tak zdrhnou z bitvy. Většina goblinů či jejich menších příbuzných musí být do bitev hnána orky biči, aby se tam vůbec dostali. Tam není morálka, tam je pro změnu strach:)
-
-
jop proto jsem na ně posílal quesťáky ...pokud vyšel charge bylo vymalováno :)
-
-
budeš se divit ale i pavouky můžeš dle pravidel warhammru donutit utíkat...to že je to krvelačné zvíře neznamená že nemůže zdrhnout. V každém kole si každá jednotka pokud musí tak hází ( musí je široký pojem dejme tomu je v boji, nebo je na ní kouzlo nebo na ní něco působí) a mění se tam modifikátory co se k tomu vše přičítá a odečitá...
Hele když utečou i nemrtví proč by nemohl utéc pavouk ber to tak:)
-
-
-
-
Teda svět Warhammeru mi moc neříká, ale zatim to vypadá na dost zábavný bitvy :)
-
Nepaci sa mi ako prevazuju naskriptovane animacie pred vseobecnym uplatnenim jednotky.
Napriklad ako OBOR, odhryza postupne po jednom hlavy... nieze by sa rozohnal tym kyjom radsej.
Alebo ako tarantula postupne pojeda po jednom tych cloviecikov. Alebo ako ten drak pristane a zacne po jednom rozhadzovat jednotky. Je to pekne ale tak prve tri animacky co vidim, potom to zacne liezt na nervy a dufam ze to pojde nejako kontrolovat.