Přejít na výpis diskuzí
První ze dvou Dark Souls III DLC s podtitulem Ashes of Ariandel zavede hráče do nové oblasti
24.8.2016 | Petr Poláček
84 příspěvků
-
hral jsem 1,2 i 3 na klavesnici s mysi a pohoda...co se tyka multaku, tak snazit se trefit totalne zalagovane a teleportujici se postavy, ktere maji ping asi 1000 tim, ze budu machat do prazdna...fakt ne, dekuji
-
-
Njn tak lagisty máš v kazde mp hře... To so nevyberes.
-
-
Lagy
-
-
hm to byla reakce na Benyho
-
-
Už jsme to tu řešili mockrát, podle mě je Dark Souls série labyrint - je to bludiště chodeb, místností a budov, je to bludiště pokud jde o komplexní herní systém a je to bludiště, pokud jde o příběh. Funguje to pořád stejně, hráč má útržky informací - tápe v troskách rozpadajících se hradů, dumá, co znamená písmeno "A" u popisu zbraně a marně se snaží zorientovat v příběhu - a právě v tom pocitu bloudění je kouzlo Dark Souls. Někoho to baví, jiného ne. Je to jako Shadow of Colossus nebo Oblivion - někoho baví, jen tak se tam toulat, chodit po pláních a lesích, a někoho ne.
Dark Souls má naštěstí velké množství obsahu, tj. při tom bloudění (ve všech významech) hráč pořád něco objevuje, učí se něco nového, poznává hru - proto je to tak super.
Dneska člověk hru většinou dohraje za 20 hodin a všechno ví a všechno zná. Dark Souls 1 i 2 jsem hrál kolem sta hodin každou a vůbec nemám pocit, že bych těm hrám rozuměl. Je to zvláštní kombinace hardcore akční RPG a "zážitkové" hry.
A vy, co jste hráli trojku, tak napište, jaká je. Recenzenti, sázejí absolutní hodnocení, aby ukázali, jak jsou "hardcore", ale od hráčů jsem na ni slyšel hodně stížností, tak by mě zajímalo, jak to vidíte vy. -
-
Trojka je fajn, grafická stylizace prostě bere dech a člověk se co krok zastavuje a kocha se prostredim, které je stále nové anove a člověk neustále objebuje tajné lokace a celkově si užívá ten Hc dark fantasy exploring. Jen je znatelně lehčí oproti třeba jedničce. prvního bosse jsem dal na hned což se nikdy předtím nemohlo stát a stejně tak i další b9ssove nejsou nijak extrémně Hc. Ten strom a Abyssal Watcher mi dali zabrat asi nejvíc. Nevím jestli je to minus nebo plus, člověk aspoň má větší jistotu že nehodí gamepadem o zeď :D Plus ten multak tam je super. Já jsem se hrou maximálně spokojen.
-
trojka je fajn :) Ale už to není úplně ono. Hlavně po Bloodborne je to trochu krok zpět. První půlka bossů průměr či podprůměr. Rozjíždí se to až od Sulyvahna, pak tě čekají opravdu skvělí a nápadití bossové s nádhernou hudbou. Architektura je zase na mistrné úrovni, hlavně hradby Lothric plus hrad Lothric je asi nejlépe zpracovaný hradní komplex ve videohrách vůbec. Jsou tam i další mistrné oblasti jako Cathedral of the Deep, kde se skloubí skvělý level-desing a architektura, ale pak jsou tam oblasti odfláklé či nedokončené, kde jde vidět že byli v časovém pressu, což se projevuje na Profaned Capital a dalších oblastech. Skryté oblasti jsou taky mírné zklamaní. Nekoná se něco ve stylu Upper Cathedral Ward či Cainhurst Casstle, taková klasika která nenadchne ani neurazí. Level desing je horší než v Bloodborne, ale pořád je dosti kvalitní na současné hry, hlavně je mnohem lepší než koridor ze dvojky. Obtížnost je lehčí než u původních Demon Souls, Dark Souls, Bloodborne či Ni-Oh. Grafika se mi na některých místech líbila(Lothric Casstle či Cathedral of the Deep), ale na některých místech jsem postrádal syrovost jedničky. Mluvím o katakombách či Izalithu, kde jednička prostě měla lepší atmosféru díky té zmíněné syrovosti. Hodnocení sem dávat nebudu, čisílka stejně většinou nic nereprezentují :) Celkově mi chybí ta atmosféra a pohlcení ala Bloodborne, kde jsem si šel odpočnout do Hunters Dream a věděl jsem, že u panenky najdu chvíli klidu a míru. Lore je taky o dost chudší než v Bloodborne.
-
Trojka je lepší než dvojka. Jedničku jsem dohrál, ale dvojku jsem vzdal, přestala mě bavit, byla divná a nezáživná, narozdíl od jedničky. Za to trojka mě zase pohltila, ten svět tam je krásnej (i díky grafice, která konečně není 10 let pozadu) a konečně na NG+ v tom pochycuju i trochu z příběhu (ač jsem si nejdřív musel dát shrnutí DS1 a DS2, aby se mi pospojovaly základy). Jen co se týče bossů, tak pořád asi vede DS1. V DS3 jsou sice některý super (Dancer například), ale obecně už tam nejsou tak originální a zajímavý.
-
-
jop, vypadá to skvěle... takhle má vypadat pořádná temná games... japonci prostě vědí co dělaj.
-
-
Napsal bych raději temná hra, když už neumím anglicky. Temná games je do očí bijící.
-
-
aneb jak nám došli argumenty...
-
Sládká koláče *14*
-
-
alespon vime, z ceho ti stoji
-
-
wau anonymku... tobě musí být tak 12 let a sleduješ fattypillowa... fakt joke na úrovni...
-
-
-
Lore v Souls hrach je praveze velmi presne, priamo potvrdene tvorcami a prepracovane do genialnosti. Staci si otvorit wikinu. Ale co cakat od 3000 hodin Dota a CSko playerov 1 mapky ala Vesko PC master race
-
-
Vole ja mam v DOTA2 2k hodin a miluju DS! Nehaž nás do jednoho pytle s CSkářema :D
-
Propracované fan fiction lore na pár stranách wikipedie. Ok...
-
Právě že naopak, lore a příběh v Souls hrách je úmyslně nejasné a ponecháno hráčově představivosti. Dovoluje to, aby každý hráč měl své vlastní lore a svůj vlastní pohled na postavy. Samozřejmě, tvůrci mají svůj canon, ale nikomu ho necpou.
-
-
Dark Souls 3 je podľa mňa vynikajúce pokračovanie a to mám 3 platiny z Demon Soulsa a hral som to ešte po čínsky ked nikto o tej hre/sérii nechyroval na západe.
Potešil ma hlavne opäť geniálny level dizajn, takže som prvý raz v sérii prešiel celú hru čisto s lučistníkom vrátane bossov....ultimátny zážitok. Secret area v secret area bol tiež pekný mindfuck ako sa na sériu patrí, predtým súboj s tehotným plačúcim drakom....temná stredoveká romantika presne ako Demon. Pilgrim a čerpanie jeho životnej sily bolo velmi velmi smutné....Prepracované NPC questy tomu dali skvelú previazanosť podobne ako v Demone bol Ostrava. Zabijácky quest, svadba a hlavne Siegmeyerov quest úžasné mikropríbehy v temnom neľútostnom svete, kde priateľ musí zabiť priateľa. PvP boje v smrtiacej bažine plnej baziliškov to sú presne okamihy pre ktoré sa oplatí Soul hry milovať, ten pocit človeku momentálne nedá žiadna iná hra.
Strašne by som ešte chcel aby tam Miyazaki dohodil menenie svetov ako bolo v Demone. Skvelá a inovatívna herná mechanika, ktorá robila hru ultra hardcore ale odmenou boli skryté levely a predmety ktoré sa inak nedali získať. A menej zbraní ako v Bloodborne, kde každá mala svoju osobitosť a váhu a človek sa z nej vytešoval. Bloodborne je určite lepší ako Dark Souls 3, ale i Dark Souls 3 je 10tková hra. Taký súboj s Nameless Kingom človek len tak z hlavy nedostane... -
-
Je to hnusne zvracene, temne, bezutisne. Proste Dark Souls. Lidicky nevite jak vratit stin u postavy, chtel bych to dohrat na ten hollow konec, ale nelibi se mi postava bez stinu.
-
-
To co si napsal mohu jen potvrdit. Důvod milovat Soulborne hry ;)
-