Přejít na výpis diskuzí
PSN kauza pokračuje první žalobou a strachem o digitální byznys
28.4.2011 | Petr Poláček
71 příspěvků
-
teprve teď mi přišel email od Sony, že ho hackli *1* ....není nad včasné info *1*
-
No jo "eee" alias "deda_vseveda" z Eurogameru je asi placený propagátor Sony...
-
Je ale opravdu divné, že Sony se nepoučilo z předchozích útoků z LIVE a nezmaxovali ochranu, neříkám, že bych to zvládl líp ale přece něakou zkušenost mít musí.
-
měj se.
-
Jako treba ja nelezu do zadnice hackerum ani sony ALE na hackery sem nasranej ze ukradli data ale na sony este vic kvuli postoji ktery maji tak za prve kdyz zjistili ze se pres linux da do konzole nabourat tak misto aby problem vyresili tak linux zablokovali za druhe to ze ma jejich system PSN diry se vi uz hooooooooooodne dlouho a resili to ? NE!!! proc to by museli nekoho najmout a to by stalo penize tak to nechali lezet a cekali treba se do toho nikdo nenaboura a ejhle naboural a za treti to ze mohla byt zcizena udaje o kreditni karte tak tenhle email mi od sony prisel az dnes po 10 dnech co to vedi takze na sony sem hooodne nasranej kvuli jejich postoji ze otazku zabezpeceni resi az v dobe kdy se to vysere i kdyz uz davno pred tim vedeli ze ma ten system diry a taky ze delaj mrtvyho brouka a zakazniky informuji velmi pozde o citlivych vecech
-
B) je správně, viz výše. PC, které si sám nevyrobím, bych nepoužíval *4*
-
Tak to je skoro urážka, já si totiž všechny počítače skládám sám :-) Ale dobře, přiznám se - objednal jsem si krabicovou verzi Win 7 Home Premium 64bit z Anglie, vyšlo to "jen" na dva tisíce korun. U Office jsem koupil za nejnižší možnou cenu Home a Student 2007 a pak zdarma upgradoval na verzi 2010. A taky se klidně přiznám, že všechny předchozí verze Windows jsem měl nelegálně. Zlegalizoval jsem se až s Windows 7 *4*
-
jaké nesmysly? pouze shrnul fakta :) včetně všech možných pochybení ze strany Sony.
-
ani jedno. neví se, kolik přesně těch účtů čmajzli...
-
proc by jsi mel vic uctu? to vazne nechapu
-
To eee ty jsi vazne magor. Jestli te za tot Sony neplati tak by jsi mel navstivit chocholouska. Takovou snuzku nesmyslu jsem uz dlouho necetl. Hlavne,ze jsi zablokoval diskusi
-
Nejhorší na tom je, že si Sony jako gigant průmyslové zábavy myslí, že jsou na světě víc cenejší než zákazník který jim dělá zisk na výrobku zklamán solidaritou vůči zákazniku jako jsem třeba já *10*
-
By mne zajimalo za co mi davate minusy :D Holt takhle to funguje i na steamu :D Jinak je tam i bezpecnostni kod ulozonej ;) Takze pokud nekdo hackoval pro zisk, tak bude nesjspis pokracovat, s jidlem roste chut.
-
Na steamu se tohle stat niky nemuze. Valve si to vyzralo pri vydavani HL2 a od toho incidentu urcite sve zabezpeceni maximalizovali. A po tomhle utoku na PSN urcite jeste vic. MS s Xbox detto. Vidi co se deje u "kolegu" tak jednoznacne makaji na tom aby se to stat nemohlo.
Tohle porovnavani neporovnatelneho me uz vytaci.
Sony si zato muze samo, dobre jim tak. -
Prober se
-
Na PS Storu to funguje stejne, jako na Steamu, pokud jednou pouzijete platebni kartu (muze byt i kreditni ;) ) tak zustane ulozena na jejich serveru, aby si ji uzivatel mohl pouzit kdykoli znova, a nemusel slozite zadavat jeji cislo (jak je to s bezpecnostnim kodem na PSS nevim, ale steam si ho pamatuje) ... a pokud mu nereknete "Zrus to" ... tak je tam porad ...
-
Jak psal Kojak, tak bud jsi ho takhle koupil, nebo vydelavas tolik penez, ze si to muzes dovolit :)
Ale ja mam taky legalni Windows :) A to jsem si kompl sam skladal :) To jen tak, aby jsi si nemyslel, ze trollim. ;) -
Zkuste si to první přečíst celé, pak zapřemýšlet a pak reagovat :).
Sony evidentně udělala něco špatně - a bude ji to stát majlant - což je mě jako uživateli osobně ukradené.Nemám z toho ani depresi a ani mne to za ně nemrzí. Nejsem akcionář Sony a dokud to Sony nepoloží (to by byla z hlediska zdravého konkurenčního prostředí velká škoda) tak je to jejich chyba a jejich peníze a pro mne jako uživatele je jen dobře, že se z té chyby ti chytřejší poučí a zabezpečí moje data u nich lépe. A to platí jak pro moje data u Sony tak u jakékoli konkurence z digitální branže (steam, microsoft, impulse ....).
Pokud mám jako uživatel na své toyotě vadné brzdy z výroby, třetí strana na to upozorní a výrobce pak na vlastní náklady musí zajistit jejich opravu a navíc totéž na základě této informace potichu opraví renault manželky a fiat sestry kteří používají brzdy stejného výrobce tak je to snad pro všechny uživatele Toyoty (pro vás Sony), Renaultu (Steamu), i Fiatu (Microsoft) dobře, že jsou jejich zadky (účty) po nápravě brzd (zabezpečení dat) ve větším bezpečí než předtím. I když to výrobce stojí majlant tak je to prostě z pohledu uživatele dobře.
Víc polopaticky Vám to asi nedokážu vysvětlit :P . A pokud se vám to zdá stále jako zvrácená logika a raději budete jezdit s vadnýma brzdama aby váš Sony náhodou neprodělal majlant na jejich opravě je to vaše volba a zvrácená logika zase z mého pohledu :). -
jo, protoze jsi si to koupil s hotovym pocitacem :D by me zajimalo pokud by jsi si ho skladal tak pokud by 3 000 polozka byla vyhrazena i na windows)
-
Dusledkem toho co udelal je co? To ze ma Sony nezabezpeceny server?
Tak uz je to prilis rozmazano, masy, a napr. spokojeni uzivatele orezane/osekaneho Applu, atd. boj se Sony neoceni(pletou si tam nesouvisejici kradez), taky bych se spokojil s blbustkama v kterych je od hodneho vyrobce rootkit.... Kdybych nebyl v oboru zaangazovan profesionalne, pak me jiste aktivity Sony telesne tak neboli :D