Přejít na výpis diskuzí
Quest for Glory série ukazuje, jak má vypadat řádná "adventura"
12.5.2012 | Petr Poláček
37 příspěvků
-
Jak tam funguje ten import savů? Uvažoval jsem o nákupu (kdysi jsem QfG III a IV hrál a mám takovej pocit, že se mi líbily *3* ), ale netušil jsem, že je tam něco jako import...
-
hm, podle všeho jsem QFG4 nikdy nehrál a trojku nikdy nedohrál. tak to na vánoce z GOGu asi vezmu :)
-
Takéž to ve mně ewokuje pocit nostalgie... dodnes tvrdím ve vědeckých kruzích dle teze Dr. Crania že jedním ze základních elementů našeho světa je pizza :-)
Sakra, asi půjdu vyhrábnout SCORE CD na kterém díl OFG 4 byl. -
Spíš než hledání diskety bych doporučil pro začátek hledání disketové mechaniky :-P
-
Aha ok, teraz som si precital, ze uz si patch vyskusal. Tak teda ostavaju len tie cykly ;)
-
Skus znizit CPU cycles v dosboxe, vela errorov v QFG4 vyhadzuje kvoli rychlim procesorom. Mimo to opatchovat http://www.sierrahelp.com/Patches-Updates/Patches-Updates-Games/QuestForGloryUpdates.html (Quest for Glory 4 Patch (QFG4CD_NRS)).
-
Rok zpátky jsem si zahrál vga remake 2 a můžu jen doporučit, protože takový pocit nostalgie je uplně k nezaplacení.
-
jj až na ten bug v bažinách .... BTW. chci si to znova zahrát (asi po 6) a minule jsem se toho bugu nemohl zbavit takže jsem to nakonec nedohrál. Patch mi na to nepomohl - takže kdybyste meli nekdo řešení
-
Njn, QFG mělo v sobě úplně všechno - vývoj postavy na základě opakování činností, 3 (resp. 4) postavy, každou s trosku jiným dějem, znovuhratelnost .... prostě pro mě Best game ever.
-
Quest for Glory 1 na Score CD někdy kolem roku 1999 byla moje vůbec první hra *14* tenkrát ty gamesy fakt měli svoje kouzlo. Ne že by ty dnešní neměli, ale člověk čím je starší, tím je vůči všemu otupělejší...
-
Tak a muzu zacit hledat 12 let starou disketu se savem postavy z jednicky...
-
police quest byl super. u jednicky jsem akorat vzdycky rostl z toho posledniho boje s parserem, kdy musite rychle vytahnout hul se skrytou puskou a zastrelit toho zmetka.
myslim si, ze moderni RPG by se mohli od quest for glory hodne poucit, uz jenom z toho duvodu, ze se spousta snazi experimentovat s nejakymi puzzly a pritom tento aspekt katastrofalne (divam se na tebe dragon age!).
na tom co rikal dave de sade bylo neco pravdy. uprimne mi uz prestava stacit soustredeni se na pribeh zkombinovane s modernima mechanikama z jinych zanru. ironii je, ze spousta tech mechanik z jinych zanru jsou spis o interakci, nez o studovani "cislicek", a tak by toto pro ne byla celkem jasna cesta. -
Nejlepsi adventury vubec (mozna prave jeste s nepochopitelne nedocenenymi prvnimi dily Police Questu). Okamzite koupeno... Pri znelce Sierry mi normalne naskocila husi kuze :) Jezis, to byly casy :))
-
A rovno mozeme pripomenut aj vyborny remake druheho dielu od AGD Interactive, ktory je zadarmo. Okrem toho, mal by byt savegame kompatibilny, takze je mozne to hrat od prveho dielu VGA az po posledny :) http://www.agdinteractive.com/games/qfg2/homepage/homepage.html
-
Třetí díl jsem hrál pořád dokola, ale nejlepší je podle mě čtyřka.
-
Zrovna nedavno jsem na to vzpominal.
-
Panebože to jsem nečekal. Od mého dětství je to moje nejoblíbenější adventura hlavně VGA remake 1. dílu a najednou o něm Tiscali po tolika letech něco napíše. AWWWWW YEAAAAAA