Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Předlohu jsem nehrál / nečetl, ale v knihách prý MC a ostatní sundavají helmu běžně. Samozřejmě by to ideálně nemuselo nastávat v absurdních momentech, jako je bitva, nebo výsadek na neznámé území.

    Kwan bych většinu času odpustil, jestli má být důležitá později, ale celou epizodu fakt zatim neutáhne, to bylo utrpení.

    Co mi přišlo nejvíc absurdní a přehnané (přehrávané?) byla dějová linka Makee, o tom jak jsou lidé zlí. Vs hodný MC, který si to rozdá s válečnou zajatkyní pod dohledem Cortany a "maminky". Wtf :D

  • ,,Všechno co jsem chtěl vidět a mnohem víc,,

    tim myslis nahateho a nadrzeneho MC? Maky a jeji specialni prstik?

    Nudnou Kwan? Nebo AI/zombie ?

  • Derp_1337

    Tak totální propadák to není.

    IMDB říká 7/10 , což je slušné hodnocení. CSFD taky okolo 70%.

    Natáčí se 2. série, tak snad to bude lepší.

  • Inquisitor

    Halo sice neznám, ale nevim čemu se kdo diví. Co seriál nebo film podle herní předlohy jsou totální propadáky.

  • zx_spektrum

    Ano, ano a ano. A navíc jsou na to ještě pyšní a berou to jako svoji přednost.

  • Takže autoři kteří vytvořili tento odpad nemaji o hře ani páru, hru nehrali ani se neobtěžovali na hru podivat. Sám herec MC řika he Halo hral jen parkrat v multiplayeru a nema tucha o čem to vubec vlastně je.


  • MalyZeli

    Ha, to si počkej na finále pokud se to donutíš dokoukat. Je to strašný. I tvůrce Halo nechápal co s tím udělali.

  • Derp_1337

    Tak já bych řekl, že to, jak John 117 nenosí helmu, nepatří mezi problémy seriálu. Divák přece jen kouká na seriál a nehraje hru z pohledu první osoby. Navíc ten herec je charismatický a hodí se tam.


    Spíš mě zaráží to, jak scénař ukazuje prakticky většinu vojáků jako tupé zelené mozky, co mají tendence k sadismu a mají potěšení, když můžou ubližovat jiným lidem (obzvlášť dětem a ženám, REALLY?). A veškeré vyšší šarže v armádě zobrazují jako bandu neschopných oportunistů, co mají tendenci pokazit na co šáhnou. A když zrovna něco nepokazili, tak se pro změnu vytahují kostlivci ze skříně. Jedinou vyjímkou je samozřejmě John a ostatní Sparťané.

    Problém je v tom, že ten seriál se prezentuje jako "military science fiction" (wiki) a zrovna tak silně tlačená kritika armády tomu seriálu rozhodně nepřidá žádné plusové body (a je to spíš naopak, působí to rušivě). V tomhle žánru je sice běžné, že hlavní hrdina se musí potýkat s víceméně neschopnými nadřízenými, ale to se nesmí přehánět. Všeho moc škodí.


    A nechci ani znovu zmiňovat tu dějovou linku rebelské teenagerky Han. 🤮 Nejspíš si nějaký producent myslel, že jejím přidáním získají nějaké plusové body u dívčích teenagerek a asiatů. Ale tu linku nesnáší většina lidské populace bez rozdílů.

  • Maxianimal

    Lol

  • V pohodě, chápeme tě. Někomu prostě stačí málo.

  • zx_spektrum

    To že ten seriál má potenciál jsem si myslel taky, asi tak do druhého třetího dílu. Teď už si to zdaleka nemyslím. Prostě slátanina kterou píše tým scénáristů, kteří nejen, že nikdy nehráli Halo, ale nejspíše ho i extrémně nesnášejí (a minimálně část tohoto tvrzení je skutečně pravda). To že si občas sundá helmu by mi třeba nevadilo, ale to že si ji nasadí, ujde tři kroky a pak si ji zase sundá, to je pěkně stupidní. Víc než Master Chiefa jako super vojáka který nakopává Covenantu zadnici je to spíše o tom, že řeší svoje psychický problémy a na kameru ukazuje svoji nahou zadnici... 

    Fanoušci Halo, mrzí mě že vám takto hnusně znásilnili váš oblíbený sci-fi svět.

  • rudysakal

    Seriál je za mě 🤩BOMBA!!! Všechno co jsem chtěl vidět a mnohem víc ze světa Halo na stříbrném podnose. Super herecké obsazení a herecké výkony, hudba, scénář, desing kulis, prostředí, rekvizity, easter eggs, kostýmy (brnění je super).

    Na začátku jsem byl trochu skeptický, ale myslím, že tvůrci odvedli senzační kus práce.

    Ze všeho jsou cítit peníze a dřina. Co se týče kvality doufám, že se to vyšplhá ještě výše. Bylo tam jen pár věcí, které jsem, ale rád přehlédl / odpustil😋.

    To netěžkopádné brnění se dá odůvodnit spartanskou silou, nebo jste si nevšimli, když Kai zvedla buginu?!  A Kwan? Děláte jako kdyby Starkovi děcka už v první serii GoT zabíjeli na potkání, viděli do budoucnosti (minulosti), s rozvahou řešili všechny problémy a hloupě nenaletěli brutálním padouchům, na každého zapůsobili svou silou, umem, rozhodností, atd... chce to čas a jistě se z Kwan Ha stane silná hrdinka. K bitvě u chrámu bych dodal, že je to ztvárněné podle lokací ve hře. Na mě to působilo, že to celé mělo být duchovní / poutní místo zahalené mysticismem, a taky je snad jasné, že to musí být vzdálené na sto honů lidskému oku či chápání, když to postavila neznámá rasa z vesmíru 😂

    Btw Zaklínače od "N" bych v recenzi nezmiňoval, co do tématu a kvalit je daleko za Halo. Ultra padouch se asi vrátí, když je nevidíme zemřít, tak se zase vrátí. Je to nepsané pravidlo 🤔

  • Derp_1337

    "Televizní Halo má totiž neobyčejný potenciál. Jen je škoda, že byl ve své televizní premiéře pohřbený pod spoustou špatných rozhodnutí."

    Podle tohle bych se klidně podepsal.

    Seriál se mi celkem líbil (bodově cca 7/10), ale finální hodnocení bohužel sráží NESKUTEČNĚ OTRAVNÁ A NUDNÁ dějová linka s asijskou teenagerkou Kwan. Kdyby si ji producenti odpustili, tak seriál by to jenom prospělo.


    "Dějová linka s Kwan je neobyčejně nudná. Nutnost najít sebe sama, postavit se komicky zápornému vedení, po cestě najít přátelé... Už usínáte?"

    K tomu až komicky přehnanému záporákovi (mluvím o tom vůdci kolonie) prostě musím poznamenat, že tu postavu scénáristé tak přehnali jenom z důvodu kontrastu k té rebelské teenagerce. Kdyby tam totiž nebyl ten záporák, tak by si diváci začali uvědomovat, že Kwan vůbec není kladná postava, ale ona je záporák!! Jenže její zločiny a nesnesitelné chování nepůsobí tak hrozně, když je divák porovná s tím záporákem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit