Přejít na výpis diskuzí
Řecká policie zatkla dva vývojáře Army 3
11.9.2012 | Redakce Games.cz
419 příspěvků
-
Debilni zrouti gyrosu, misto aby byli radi ze te jejich krachujici zemi delame zadarmo reklamu, tak jeste drzkuji, blbci.. a ze by Turecko vyhlasilo valku celemu NATO, no staly se uz i divnejsi veci, ale dost o tom pochybuji
-
-
Reklamu? Čím? Budou tam fotky jejich ostrova, ale o Řecku ani slovo. Nebo tím že fotí vojenské základy, což je zakázáno všude na světě? To je zase jen reklama pro nás - ignoranty a pitomce, co se neumí chovat ani za hranicema. Mimochodem je opravdu bláhové si myslet, že když jsme v NATO, tak jsou Řecko a Turecko kamarádi. Samozřejmě o sobě sbírají informace neustále. Kdo ví, kdy se to bude hodit. Nic netrvá věčně, ani NATO nebude a štěstí přeje připraveným.
-
-
Ne, proto ze tam bude vytvoreny svet podle realneho prostredi a spousta lidi se tam kvuli te hre prijede podivat = zvysi se turisticky ruch, spousta lidi se o nejakem Limnosu dozvi jen z te hry, jinak by ani netusili ze existuje. A ano, pokud si myslite ze jsou Recko a Turecko kamaradi, jste opravdu blahovy, stejne jako my nikdy nebudeme kamaradi s Nemci nebo Slovaky, i kdyz jsme ve stejne EU a sousedi, kazdopadne to slovo jste pouzil vy
-
-
Kde jsi proboha prisel na tyto nesmysly? To ze nechces byt kamarad se slovaky je ciste tvuj problem, ale nemluv za ostatni kraviny.
-
Nebudeme kamarádi se Slováky a s Němci?! *1* Se Slováky nás pojí hodně bratrské vztahy, spolupráce funguje snad na všech frontách. Ježiš, vždyť i doprava cestovek na Slovensko je braná jako vnitrostátní... Co se Němců týče, jsi ještě větší mimoň. My totiž máme hlavu velmi velmi hluboko v německé prd*li a je to tak jedině dobře, jelikož jestli existuje v dnešní krizi nějaká stabilita, jsou to právě Němci a jejich masivní ekonomika. Přes 30% exportu je právě do Německa, což je víc, než kolik mají některé spolkové země mezi sebou... Spousta německých firem s pobočkami v Čechách drží naši ekonomiku nad vodou. Udržovat výborné vztahy s Němci a cpát se jim do zadku je to nejlepší, co mohou Češi dělat...
BTW, zdá se mi to, nebo se tu v poslední době opravdu roztrhl pytel s diskutéry, kteří erudovaně píšou totální bláboly?? -
-
Na druhou stranu není nic špatného na tom mít Němce a Poláky preventivně za potencionální nepřátele- přeci jen se za těch pár století v takové roli osvědčili. *4*
Ne, bohužel nezdá. -
-
Jo to nepříjemné je a ti Poláci mne tedy také překvapují, něco jsme viděl a tak skvělé mi to nepřišlo, ale zase mají očividně peníze na modernizaci.
Co jsme slyšel o Němcích (obvzlášť těch starších) tak tam nac. tendence stále přežívají a způsob jakým jsou (údajně dle jedné doktorandky) mladí vzděláváni o WW2 a nacismu taky nepřidává optimismu. (Mlčení, rychlé přecházení a nepřipouštění odpovědnosti oněch vykonavatelů z lidu- oni přece nic). Osobně jsem proti otevření se vůči Němcům- jsou příliš odlišní a jak píšu výše, reminiscence minulosti tam existují. Preferoval bych spíš Rakousko- jsme si podobní, blízcí a vytlouct jim z hlav zelenou, tak nejsou větší problémy. -
Což je docela nepříjemná představa, protože zrovna německé a polské ozbrojené síly patří k těm nejlepším v Evropě (a upřímně tvrdím, že zrovna u Poláků mě to překvapilo - EU si po připojení jejich armádu považovala).
Nemyslím si, že Němcům hrozí něco podobného jako před osmdesáti lety. Paradoxně jsou jedním s nejstabilnějších a nejtolerantnějších států v Evropě. Možná mě budou místní považovat za heretika, ale naplno se Němcům otevřít a co nejvíce s nimi spolupracovat je to nejlepší, co by se nám mohlo stát. Je taky trochu úsměvné, že některé věci se ani za staletí nemění a že Češi ve spoustě ohledech přebírají německé know-how. A že se máme ještě hodně co učit...
-
-
-
Z čeho pramení tvá zášt k občanům slovenské republiky? *9*
-
-
ja ti ani nevim, proste me tak nejak s*rou :D
-
-
se podivas do historie svoji rodiny tak pravdepodobne zjistis, ze jsi castecny slovak, rus, polak nebo nemec vole :)
-
Slováky? Nedošlo za záměnu s Poláky?
-
-
Cože, my jsme nebyly 70 let Českopolská republika? *15*
-
-
Právě že ne a není žádný důvod být nějak tradičně nepřátelský vůči Slovensku. Zato přátelské vztahy s Polskem počínají říší Boleslavců na konci 10. st. a polským Boleslavem I. v letech 1003-1004, až po Ratibořský konflikt v roce 1945.
-
-
-
-
-
-
Na co si Řeci hrají. Jejich jediným potencionálním nepřítelem jsou Turci a ti beztak vědí i to, v kolik hodin chodí řečtí generálové na haj...zl *1* *1*
-
-
Děkujeme expertovi z armádní kontrarozvědky za vyčerpávající rozbor situace. Nezvonilo už? Alou do lavice.
-
-
Toto bylo dosti ubohé... *4* ten nad tebou má stejně pravdu...
-
omlouvám se v době kdy jsem svačil vnikl na muj počitač chovanec psychiatrického ustavu velice se omlouvám za tuto nepřijemnost
-
-
Futurion: *1* *1* *1* Dlouho sem se tak nezasmal
-
-
-
-
No na foru kere navstevuji hraci bych cekal vice znalosti o problematice. Neprekvapi mne jestli nakej paprda z Horni dolni muze povazovat gamesu za vyzrazeni statniho tajemstvi pripadne ze se podivi proc vyvojari nepouzili Google Earth. *1*
Alespon prumerne inteligentni hrac preci musi vedet ze vymodelovat a otexturovat kazdicky objekt striktne podle skutecnosti je nerealny nesmysl. Podivejte se na mapu Cernarusi a jeji skutecny vzor. Pokud bude nekdo tvrdit ze jsou vsechny objekty presny a mapa se da pouzit pro dobyti Usti n Labem pak je s prominutim imbecil. -
-
to máš sice pravdu, ale vysvětli to řecký armádě a jejich pohlavárům. Měli si obstarat nějakej štempl že můžou sem tam něco nafotit a pokud by ho nedostali, tak použít už existující materiály a GE.
-
-
Jenomze my vubec nevime jestli vubec neco porusili. Proste delali svoji praci. A nebo myslis ze si vybalili nadobicko u plotu kasaren? Zadne informace o tom nejsou. A jak to v Recku funguje predpokladam ze tam nejsou ani zadny cedule. Je docela mozny ze Rekove se chytaji kazde prilezitosti jak vytriskat nakou pokutu. Stejne jako s olivovym olejem.
-
-
-
Jestli to dělali bez povolení, tak to jsou blázni a pár dní v chládku je snad zbaví jejich naivity
-
V USA by ich rovno zastrelili... je to Epic Fail jak prasa, ak je to pravda. Ak niekto kto sa venuje vyvoju vojenskych hier a spravi toto tak to je mimo...
-
-
Zastřelili? Jako proč? Takže když přijedu do Spojených Států a začnu si tam fotit a vyfotím třeba Fort Benning, tak budu zastřelen jako agent Iránu či co?
-
-
Protože USA jsou zlí kapitalisté, kteří rozsévají po světe svůj imperializmus, přeci. Co se týká českého antiamerikanizmu, už mě snad nic nepřekvapí. Slyšel's například, že nedávno USA darovala ČR nějaké vozítko pro detekci radioaktivních látek? To totiž Amerika začíná invazi!
-
-
s českým proamerikanismem je to úplně stejné.
-
-
@Primitiv:
Došlo vlákno...
Proč, to nevím. Možná protože jsou místní lehce ovlivnitelní. Nebo nějaké to nerostné bohatství, co tu je. Strategické umístění... Kdo ví, třeba jen chtějí ukrást všechny ty koleje co tu jsou :D -
Vážně? Ještě jsem (v tomhle století) nepotkal Čecha, který by tvrdil, že všechno z USA je nej. :)
-
-
nevím proč se zajímají zrovna o ČR, mnohem více by se měli zajímat o Německo, jenže to jim na jejich přetahovanou asi z vysoka kašle. My nejsme důležití.
-
To nepřiklonění se ani na jednu stranu se mi z dlouhodobého hlediska nezdá jako nejlepší tah... Skřípění mezi těmi velmocemi se, vzhledem k umístění, vyhnout nedá... Navíc se mi zdá, že obě mají nějaký zájem se sem co nejvíc nacpat. A co třeba ta dostavba Temelína? :)
-
radar sloužil jako kontrola vzdušného prostoru na západ směrem z "komunistického" východu. Je to klasické pokračování plíživé studené války, přičemž východoevropská post komunistická zemička, na kterou každej z vysoka kadí, měla posloužit coby "strategické místo" pro umístění této kontroly ze strany USA. Čili klasické použij a zahoď. Naštěstí Rusko se velice důrazně ohradilo a jelikož Češi se snaží přežít mezi dvěma hádajícími se molochy, nepřiklonilo se na stranu ani jedné velmoci, což mi přijde nakonec to nejlepší, co je možné udělat. Leda už si pak zjednat pořádek prostřednictvím naší početné, skvěle vyzbrojené armády.
-
To ne, ale jako obrana proti "komunistickému" východu by to bylo fajn, navíc ty podmínky nebyly tak špatné. Vlastně na tom nebylo špatného vůbec nic, pokud vím...pokud by takový radar neznamenal cosi jako "nucené spojenectví" s USA. Ale zas tak jsem se o to nezajímal :P
-
těch už bylo, někteří vítali radar jako dar z nebes od našich amerických otců!
-
-
-
-
spis si vystojis frontu, pak zaplatis 40$, dovoli ti to zvenku vyfotit, udelaji ti prohlidku s vykladem a obe strany budou spokojene :D
-
-
-
Jsou to blbouni... v žádném státě se rozhodně nemají fotit vojenské objekty bez povolení. Dokonce bych řekl, že je i velmi riskantní fotit si stratgické objekty obecně. Tohle ví snad každý. Jejich zatčení je samozřejmě správné. Trest by ale přijít neměl. Mimochodem, kdesi jsem někde četl, že se to příliš Řekům moc nelíbí, že se jejich ostrov přenese do nějaké válečné hry.
-
-
Mě vadí tohle odsuzování, aniž je jasné, kdy fotili a co fotili.... aby se neukázalo, že ti blbouni jsou jinde.
-
-
jasný to je ze sdělovacích prostředků.. nebo si tam mám sám dojet a ověřit si to? Pokud udělali, co prý měli udělat, pak je zatčení naprosto v pořádku.
-
-
Trest by přijít měl, protože porušili zákon. Ale netrestal bych je přísněji, než pořádně mastnou pokutou a prohlášením za personae non gratae. A deportací, v rámci možností poskytovaných evropským právem.
EDIT: Za předpokladu, že ta vojenská základna nebyla na snímku ve velikosti špendlíkové hlavičky, protože fakt fotili tu přírodu. -
-
špatně jsem se vyjádřil - trest by měl přijít, ale měl by být mírný.. aspoň v to doufám. Vyhoštění by bylo v pořádku.
-
I to vyhoštění je poněkud tvrdý trest, alespoň dokud neznáme všechny podrobnosti, tak nevidím důvod, proč by je vůbec někdo měl trestat.
-
-
Vyhoštění je běžný "diplomatický" trest v případě, že zájem na mezinárodních vztazích převažuje nad zájmem na uvrhnutí dotyčného do vězení. Proto bych ho navrhoval. Je to vlastně obdoba toho, když pro obžalovaného navrhuju "trest ještě podmíněný, ale s přiměřeně dlouhou zkušební dobou a dohledem probačního úředníka". *4*
-
-
Pořád nejsou ještě usvědčeni, takže jakýkoliv trest je zatím "moc".
-
-
Je fakt, že je lepší být vyhoštěn (zvlášť, když v té zemi trvale nežiju), než skončit v nějakém lochu.
-
Když to půjde cestou, o které píšu, tak ani usvědčení - v trestněprávní rovině - nebudou. Bude se to kvalifikovat jako nějaký správní delikt, sankce bude finanční a zároveň se jim preventivně zakáže jezdit do Řecka. Věř mi, že to by byl ještě pořád parádní výsledek. Hájit se "na krev" s tím, že se budou snažit dokázat svoji absolutní nevinu, bych v cizí zemi před neznámým trestním tribunálem fakt neriskoval. Nota bene v Řecku, které se přeci jen co do úrovně justice s ČR srovnávat nedá.
Určitě je tu ještě možnost, že to celé bylo skutečně pouze nedorozumění a na žádné fotce není nic závadného, ale tomu zase dosavadní informace nenasvědčujou.
-
-
-
-
-
-
ja jakožto pravnik rikam ze ze spionaze je neobvini, spiš z nejakeho trestniho činu ohrozeni utajovanych skutecnosti, za to je nizsi trestni sazba, tak do tri let.
-
-
Ja bych rek ze jim jde hlavne o zaplaceni poradne pokuty.
-
-
jakkoliv bude ta pokuta vysoka, porad to bude krasne levna reklama ..
-
-
Odborník na řecké právo?
-
-
Čech--->odborník na vše
-
-
Jo, protože "chytráci" jsou jenom v Čechách. *7*
-
-
běžná praxe.
-
-
já osobně si myslím, že je propustí s podmínkou. Materiály zkonfiskovány, není co řešit. Příště už je to nenapadne.
-
-
pěkně se od nich jejich zaměstnavatel distancuje. nejspíš v bohemia interactive dobře věděli, co budou fotit, ale problém už za ně řešit nehodlají.
-
-
Ses pako vis o tom? Byli tam cestovkou a nataceli civilni letiste. Na jeho okrajich jsou vojenske objekty kere ale pry na zaberech nejsou videt ( podle Blesku ). Kolik turistu by pak muselo skoncit za mrizemi?
Ja myslim ze se jedna o prehnanou reakci a mozna i planovanou. Jeden z nich je herni designer kery hru verejne prezentuje. Arma3 rekum lezi v zaludku a chytli se jakykoliv zaminky aby BI poskodili. Ted nezbyva nez drzet hubu a snazit se kluky dostat zpatky.
-
-
Vyjadreni Spanela je komické. Kluci tam byli jen na dovolene, to urcite.
Pravda je takova, ze BI jim vylet hradila a meli za ukol fotit. -
To prohlášení BIS je v rozporu s původní zprávou, pokud tedy ta původní zpráva je skutečně původní.
"oba zadržení, které policie již včera vyslýchala a jejich případ postoupí prokurátorovi, pořizovali dle svých vlastních slov na Limnosu materiál do chystané vojenské akce Arma 3 pro Bohemia Interactive" -
-
Ta puvodni zprava cerpa z reckych medii a z informaci z ceskeho konzulatu. Mohlo tam klidne dojit k nejakemu zkresleni.
-
-
Přesně, jak píše USER47 nade mnou. Když pojedu na dovolenou do Řecka fotit brouky, nebo hory a oni mě zatknou, tak nebudu tvrdit, že tam fotím materiály pro válečnou simulaci. Aspoň mně teda přijde daleko bezpečnější říct pravdu, teda že jsem tam na dovolené a fotím brouky. A z té zprávy to vypadá, že to řekli hoši sami. Proto bych čekal do BIS, která má přístup minimálně ke stejným zprávám jako veřejnost, vyjádření úplně jiné.
-
Tu informaci místní policii/konzulátu pravděpodobně poskytli sami vývojáři, samo od sebe by to asi nikoho nenapadlo, kdyby prostě hoši tvrdili, že jsou na dovolený.
Otázkou je, zda tam opravdu byli neoficiálně a snažili se z toho vykecat odvoláním na BIS, nebo tam pracovali pro BIS a ti od nich teď dávají ruce pryč aby se sami ochránili.
Pokud je pravdivej první případ, tak je Španěl po případným návratu nejspíš ukřižuje, pokud je pravdivej druhej případ, měli by ukřižovat oni jeho:).
Alespoň za předpokladu, že opravdu fotili na vojenským území a přes viditelný zákazy, jak tvrdí náš konzulát.
-
-
známe média, viděli, že jsou od Bohemky, řekli si, co by v takový díře dělali, tak jim přišlo logický, že tam jeli ještě něco fotit kvůli hře.
-