Přejít na výpis diskuzí
Reklamní kampaň Battlefield 4 nebyla klamavá, nýbrž optimistická, tvrdí soudkyně
23.10.2014 | Ladislav Loukota
50 příspěvků
-
Super, ja ten argument pouzijem tiez, ked sefovi v praci nieco naslubujem
*1*
"Sefe, ja som neklamal, ja som bol len prehnane optimisticky" -
Prodám super auto....super airbagy, super klimatizace (ale nemá ani airbagy ani klimazizaci). A když si to někdo koupí a bude si stěžovat, tak mu řeknu, že jsem to viděl moc optimisticky. *9*
-
-
řekni mu že to je jeho chyba že si to auto koupil a že je moc hloupý.. *1*
-
-
No, ale když někdo koupí auto jen na základě slibů a nezkontroluje si, že tam ta klimatizace vůbec je, tak asi trochu hloupý bude *4*
-
-
To auto si ale můžeš aspoň vyzkoušet.
-
-
To jsi mi potvrdil tvrzení, že nelze srovnávat prodej auta a hry.
-
-
jj
-
-
-
a co když si nezkontroluje, že mu chybí těsnící kroužek v motoru, to mu pak taky patří když se mu auto po 10km rozpadne? *3*
-
-
Nemá smysl to řešit takhle dopodrobna, když to už tolik nesouvisí s tématem Battlefieldu a klamavé reklamy. Většinou ojeté auto prodáváš buď přes bazar, kde si to překontrolují, jestli nejsou blbí a nebo někomu známému, koho asi nebudeš chtít tolik natáhnout. A pokud ano, tak soud tě neodsoudí, protože to je mezi vámi. Maximálně se s tebou ten člověk přestane bavit a dá ti po hubě a pak ho můžeš zažalovat ještě naopak ty *4*
-
-
Konecne si toho nekdo vsimnul ze se to neda srovnavat! Dekuju!
-
To ano, proto je srovnání prodeje auta s prodejem hry trochu nesprávné :-)
-
to jo, jenže hry žádnou technickou bohužel mít nemusí
-
Kromě toho by člověk měl kupovat auto, když projde technickou. A to ti tam těsnící kroužek asi chybět nebude.
-
-
-
-
-
-
Soud nesoud, Battlefield 4 byl první díl, který jsem prodal, abych se ušetřil zbytečných nervů s nedodělky a hroznou optimalizací. Bad Company 2 byl pro mě poslední kvalitní díl.. :-)
-
Očekávatelné rozhodnutí. Osobně jsem si nemyslel, že soud rozhodne jinak a že jsem to celé docela sledoval.
Američané strkají přehnaný optimismus a superlativy úplně všude. Taková je jejich kultura. Vše pozitivně, očekávat nejlepší, chovat se jakoby bylo vše nejlepší super skvělý. Tenhle přístup ale má svá nemalá negativa a občas se dostanou až za hranici přípustnosti a svým přístupem poškodí celý svět. Ne nadarmo největší hospodářské krize startovaly právě v USA a vždy to byly krize vycházející z přílišného očekávání a příliš pozitivního přístupu.
Každopádně v téhle kultuře jsou důležitá jen jasně řečená čísla a oficiální účetní výkazy apod. Byl bych ale rád kdyby se to změnilo a kdyby byli jednou šéfové hnáni k odpovědnosti za své řeči, které bývají mimo realitu. -
-
No ale vsak oni k zodpovednosti hnani mohou byt. Bude dalsi valna hromada nebo ne? Na te minule se nechali obalamutit, na te pristi se k tomu mohou postavit a zmenit vedeni. System funguje a naprosto chapu, ze soudkyne rozhodla jak rozhodla. Par blbu se nechalo ukecat a ted se najednou certej. Meli byt tak duchaplni a akcni, kdyz je tenkrat vodili za nos. Za vlastni blbost se plati. Chapu, ze v kontinentalnim pojeti prava by asi takovy rozsudek nebyl mozny, ale proto maj anglosasove ten system jiny. A rozhodne bych si nedovolil tvrdit ze horsi. V mnoha ohledech reflektuje prava obycejneho/maleho cloveka mnohem lepe nez kontinentalni skola. Ale to je diskuze spise na akademickou pudu.
-
-
Klasické zametanie problémov a žalôb pod koberec, dva krát by som nepovedal, keby pani Zuzanka, teda sudkyňa nebola práve nejaká skorumpovaná mátoha.
-
Mi nelžeme jenom lžeme o tom že nemůžeme splnit lži. *1*
-
potřebujeme novou legislativu postihující distributory co si zákazníky vytírají řiť.. a to tak že rychle
-
-
a co tak nekupovat kazdu sracku co ti podhodia pod nos?
-
-
to je hloupost, proč rovnou tedy nezrušit všechny zákony na ochranu spotřebitelů, když si za to co kupují mohou sami? zkus občas použít mozek než něco napíšeš *3*
-
-
skor ty skus pouzivat hlavu, nemas ju len na nosenie, v tomto sialenom svete kde na kazdy prd je zakaz, vymyslat nove zakazy? to radsej odovzdaj obcianku, nech sa o teba stara stat
-
-
babicky a pod??
bavime sa este o EA a Battlefield? *1*
btw, ti smejdi a babicky - babicky by uz mali byt zbavene svojpravnosti, bohuzial...ak to pride vekom ze clovek dementie, co ine je potrebne? postarat sa o starych ludi. vo vsetkej pocestnosti -
-
lebo take zakony na ochranu uz mas
-
bavíme se o ochraně spotřebitele a zákazníka obecně, o tom jak zabránit prodejcům v podvodech, když ti v krámě prodají láhev vína ve které bude ocet, půjdeš to asi vrátit, že? proč by to tedy mělo být u her jiné
-
-
ok, ty bys chtěl žít ve světě, kde tě může každý obchodník beztrestně ojebávat, možná (asi) se ti to ojebávání i líbí, ale, a budeš asi dost překvapený, většina lidí chce žít ve světě kde má zákazník zajištěná svoje práva
-
-
tak já hrál naposled Battlefield 2, to jen pro pořádek
za druhé, pokud nevidíš, že současná legilslativa zdaleka nestíhá reagovat na změny v informačních technologiích, ba co víc, ani se k nim přiblížit, protože zkrátka žijeme ve světě kde se věci v informační sféře mění strašně rychle, zatímco změny v zákonech se dějí opravdu velice, velice pomalu a samozřejmě se vždycky najde nějaký vykuk, co té mezery mezi tím co je možné a co ještě smí využije, pak by ses nad tím opravdu měl trochu zamyslet.. a ano, lidi jsou hloupí, naivní, důvěřiví, ale to sakra neni důvod, abychom nechali "šmejdy" okrádat babičky a podobné špíny, právě naopak -
obchodnik ta moze ojebat maximalne raz, nechapem ludi co po battlefield 3 kupia v prvom mesiaci battlefield 4, asi chcu byt ojebane, bohuzial
a ked sa nechavas ojebavat jednou firmou pravidelne, asi je k tomu dovod *4*
-
-
On si plete ocharanu spotrebitele, jako slabsi strany s diktatem debila co si neumi vybrat kvalitni produkt a pak se bude jeste soudit.
-
-
já tu hru nehraji.. a tím padá i celý zbytek tvého pokusu a arguement. hezky den *4*
-
A proc si nepockal na launch, nepockal par tydnu a pak bys mel relevantni informace na kterych bys mohl stavet. Ze je reklama klamava? To je otazka nazoru splnili co v reklame ukazovali? Ze to bude FPS pro blbecky? No to splnili tak jaka klamava reklama? Ariel urcite taky neni lepsi nez vsechny bezne praci prostredky na svete, Studentska pecet taky urcite neni cokoladovejsi nez vsechny bezne cokolady na svete. To je preci soucasti dusevni vyspelosti kazdeho cloveka aby byl schopen tyto klamy rozpoznavat, analyzovat a podle toho se chovat. Nebo ty ses nesvepravnej?
-
neplete, pokud se jedná o lživou reklamu, jde automaticky o klamání spotřebitele, to nejsou dvě oddělné věci šmudlo *4*
-
-
-
-
-
-
Takze sa to teraz vola? korporatny optimizmus? ::o
-
to je genialni xD
-
Takže EA bylo příliš optimistické, když tvrdilo, že hra alespoň několik měsíců od vydání už nebude stále ve fázi Bety? *15*