Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uvidíme jak to dopadne. Re2 Remake je velmi vyborný zvlášt s originalním soundtrackem. RE2 oroginál pro mě vždy bude srdcovka vzhledem že mě tehdy bylo 8 let když to vyšlo.

    • J.V.Stalin

      Právěže RE2 remake zas tak výbornej není. Jako po stránce technické ano, o tom žádná, ale dost mě překvapila nemožnost kombinovat scénáře A/B, tak jako to šlo v originále. V remaku je vlastně rozdíl jen v tom jestli do policejní stanice dorazí z jedné strany Claire a z druhé Leon (takže jeden z nich (ne)potká Marvina) a jinak už jsou jejich scénáře naprosto identické ať už se je snažíš kombinovat jakkoli, takže to bude vždycky Claire kdo na konci s rotačním kulometem střílet na Birkina a Leon se bude pořád potýkat s Tyrantem a nikdy si to neprohodí jako to šlo v originále - v tomhle ohledu je remake strašně odfláklej.

      V originále se daly scénáře kombinovat, takže se dala hra s Leonem projít aniž by na Tyranta narazil a musela ho řešit Claire a pak tam byly i další menší podzápletky (jako např. jakou verzi Géčka potká hlavní postava atd), takže si v originále měl scénář Leon A / Claire B a pak Claire A / Leon B - takže si měl vlastně čtyři odlišné průchody.

  • Tak záleží jestli fakt remake nebo remaster.

    Dávat tomu další graifcký upgrade mi přijde nesmyslné. Na druhou stranu dvojka byla hodně "same same, but better" a celkově se hrála o dost líp než jednička (AI nepřátel, otevřenost lokací, pohyb celkově, vyváženější obtížnost...) - takže pokud myslí remake fakt ve smyslu že vezmou story jedničky, ale překopou to tak aby se to hrálo jako dvojka, asi bych se k té jedničce snad i vrátil.

    • Mělo by to běhat na enginu dvojky , těžko říct jak moc budou zasahovat do herních mechanik a třeba AI. Tam tyhle zásahy jsou vždycky hrozně komplikovaný.

    • uher

      I tak je to strašně brzo. Ta hra je ok i dnes. Graficky taky není nic strašného...

      Celkově úplně zbytečný remake. Když jsem o něm slyšel poprvé, tak jsem to považoval za vtip...

      • Přesně tak, vždyť ta hra má povedený remaster pro PS4 a upřímně, tato verze nevypadá ani dnes vůbec špatně.

        Za mě je to tedy stejně zbytečný remaster, jako GTA5.

        • uher

          Jenže LoU nemá být remaster, ale remake. Právě proto je to tak zbytečné.

          • MalyZeli

            Je to cash grab a snaha nalákat fanoušky zpět kvůli pro většinu fanoušků příběhově hrozné 2jky. Pokud nebudou přepisovat nic z jedničky, akorát tomu dají vizuál dvojky, která i přes to jakej mám na tu hru názor vypadá moc pěkně, rád si to zahraju. Ale mám strach že si tam budou chtít implantovat "the message" a bude to zase další důvod brečet, že Amy Hennig radši zdrhla pryč od zvrhlého psíka.

            • dworkin

              Message dvojky byl, že násilí plodí jenom další násilí. Hrál jsem to až letos a pořád jsem čekal, zpoza kterýho stromu na mě vybafne woke commando... a vono nic. 

              • Maxianimal

                Reakce na příspěvek:

                Je to tak. Je tam jedna buffed ženská (její vizáš je navíc vysvětlená, a její motivy koneckonců taky), ale Joel simps to nepřekousli a neviděli přes stromy les. Ta hra je výborná. Možná jen trošičku dlouhá.

                • dworkin

                  Reakce na příspěvek:

                  Já jsem Abby ke konci fandil víc než Ellie. Ono je tam úžasně udělané, jak se Ellie při stealthovych killech začne tvářit jako sadistickej vrah - až z ní jde strach, jaký má potěšení ze zabíjení.  Abby přišla jako první na to, že ten kruh pomsty a pomsty za pomstu a další pomsty se prostě musí rozetnout. Ellie pak taky - ale stálo ji to prsty. Hra je určitě delší, než mohla být, souhlas. Ale je fakt výborná. 

                  • uher

                    Reakce na příspěvek:

                    No s tím se asi nedá úplně souhlasit. Ellie bych já osobně spíš pasoval do role oběti, protože celej život vlastně o něco přicházela. Viděla nakaženou kamarádku jak se před jejíma očima proměnila, bojovala za Joela (jedinou opravdu zápornou postavu, protože ten celou dobu moc dobře věděl co dělá) o kterýho taky přišla a taky se na to musela dívat. Spoustu lidí zabít vůbec nechtěla. Když oddělala těhotnou ženskou (která si to navíc způsobila sama), tak jí z toho bylo zle atd... 

                    Pak bylo vidět že Ellie trpí PTSD. Ona už prostě nemohla žít normální život, protože o něj byla připravena. O tom to právě celé bylo. O rozkladu nevinné osobnosti, která byla v prvním díle ochotná sama sebe obětovat pro nalezení léku. Jak sama říkala, že by tím aspoň její život měl nějaký smysl (a o to byla taky připravena).

                    Nebýt Joela, tak by se nic z toho nestalo. To on je ten kdo to všechno způsobil a o tom to celé bylo...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit