Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • InfidelBro
    OMG, proč je v tomto článku zrovna obrázek z nějaké pixelovaté indie hry ? Games, už jste s těmi indie hrami trapní.
    • Blue.Shark
      Buď nevhodně použitý sarkasmus, nebo trestuhodná neznalost.
    • Tohle DOOM vydaný před dvaceti lety, herní barbare.

Taky nenadávám Chaplinovi, že hraje jen v černobílých filmech. Jak říká klasik "Trošku úcty."
      • Black_Hand
        promin, ale ten prispevek byl ocividne vtip :). narazka na lidi co si mysli, ze kdyz je neco kostickovane, tak to v podstate za nic nestoji.
    • Keyz
      Osobně bych tam dál Soldier of fortune 2
  • Se divím že si tu už "estéti" nepoměřují pixely *3*
  • Do případu nevidím, takže dokážu jen konstatovat, že USA je pod silným vlivem křesťanských extrémistických organizací a to už od samotného počátku USA. Nedivil bych se, kdyby takové iniciativy pramenily právě z extrémních křesťanských základů. Přestože to ale pro mnohé bude znít jako "rouhání", většinová americká společnost je normální a hry a třeba i případnou nahotu dokáže přijmout docela normálně.
    • Od "počátku USA" to rozhodně není. Zakladatelé USA byli pestrá směs deistů, ateistů, panteistů, vágních teistů, aj., všichni ale byli relativní volnomyšlenkáři. Originální ústava USA je silně sekulární, a v tomto duchu tato země nějakou dobu taky fungovala. Až v druhé polovině 19. století se začal profilovat "Bible belt" a související fundamentalistické vlivy a názory.
      A to, přes několik světlých chvil (nejsilněji přelom 60./70. let), vydrželo dodnes. Takže pokud mluvíme o většinové americké společnosti, je nutné odlišit dvě diametrálně odlišné oblasti. Bible belt má religiozitu i přes 90 %, a tam se rodí všechny tyhle komické reakcionářské blbosti. Oproti tomu východní a západní pobřeží je na tom podstatně lépe, dalo by se říct evropsky. Nicméně pokud to sečteme dohromady, zhruba polovina Američanů věři v doslovnou interpretaci Genesis. Čímž automaticky popírají naprosto základní fakta a s nimi i veškerou racionalitu. S tím souvisejí i jiné jejich hyperkonzervativní názory. Proto není možné říct, že "většinová americká společnost je normální".
      • Nebudu se s tebou na herním foru přít o počátcích kolonizace Severní Ameriky a vlivu křesťanských (já říkám) sekt na vznik USA. Stačí si nalistovat už pouhé středoškolské učebnice. Tím nepopírám, že v Americe nebyly místně přítomny poměrně volnomyšlenkářské skupiny a (dnes už tradičně) velká svoboda vyznání.

Pokud jde o tu "normálnost", tak tady ani jeden z nás nemá k dispozici čísla. Já poznal dost Američanů a kupodivu to byli v podstatě stejný lidi. Pokud jde o tu genesis atd., asi bude dost záležet na tom, jak se ptali - z mého pohledu drtivá většina veřejných průzkumů je zkreslených špatně položenou otázkou.

Co jsem já poznal, jsou americké vlivné skupiny pod vlivem a tlakem početně velmi omezených extrémistických skupin, které mají bohužel překvapivě silný vliv na tyto vlivné skupiny. Budiž i příkladem extrémisté z Tea Party a jejich na své počty nepoměrně velký vliv na Republikány.
        • Nejsem si jistý, z jaké pozice chceš zpochybňovat průzkumy například Gallupu. Můžeme si myslím být jistí, že jejich metodika je propracovaná. Z toho důvodu bych si dovolil tvrdit, že čísla máme. A jsou šílená. Poznávání jednotlivců naopak není rozumná metodika. Zkus si zajet do díry, jako je Oklahoma, a uvidíš myšlenkově a morálně naprosto necivilizovanou většinu, která nemá problém s přímou perzekucí "normálních lidí". A totéž platí pro celý Bible belt. Ale samozřejmě, náhodně vybraní lidé z V a Z pobřeží budou velmi pravděpodobně "normální".
          A ano, vlivy pravicových náboženských radikálů jsou v USA značné. Zastoupení různých "skupin" v orgánech moci je statisticky neuvěřitelně přemrštěné (naopak přiznat ateismus není možné, viz 0 senátorů, Clinton, Obama, možná i Kennedy). To jsem nijak nerozporoval. Trvám ale na tom, že současný stav má původ v "probuzeneckých" tendencích především 19. století. Do té doby byl fundamentalismus věcí skutečně sekt a malých komunit (které musely respektovat sekulární stát), od té doby to je organizovaná masová záležitost.
    • Keyz
      Jo různým církvím a šílencům je v USA hej. Mají široké možnosti jak hospodařit. A nikdo je moc neomezuje.
      Pak vidíš ty velké stany kde borec něco řve o bohu a lidi v tranzu do toho skáčou a sypou prachy jedna radost.

To nemá s vírou co společného. Navíc rozumný člověk ani nemusí být členem nějakého komického společenství. Hodnoty si může uvědomit a postavit sám.

To tedy pěkně dopracovali...
      Navíc jsem si ihned vzpomněl na True Detective.
      • Svoboda je strašná a děsivá věc že? Možná by ji měl někdo zregulovat...
        • Keyz
          Tam to je svoboda + velký státní intervencionismus.

Hlavně církve mají různé ekonomické výhody.
          • Nejsi na slovo 'cirkev' trochu akergicky
            • Rozumný a vzdělaný člověk může mít jistě kritický názor na církev. Alergie je přehnaná a nepřiměřená reakce a nemá s rozumem nic společného.
            • Opravdu? Já mám za to, že jsem typický příklad člověka, který z naprosté ignorace náboženství (tak do 11 let jsem ho prakticky nepotkal a nebyl jsem jím nikdy nijak poznamenán) skrze nezaujaté vzdělání a svodobné informace došel graduálně vlastním rozumem ke značné a oprávněné averzi. Nemyslím si, že to můžeš na anonymní diskuzi efektivně zpochybnit.
            • Pokud má někdo "alergii na cirkve a náboženství" pak bude jen stěží vzdělaný a informovaný a už vůbec ne rozumný.
            • Žádný rozumný, alespoň průměrně vzdělaný a informovaný člověk, nemůže nemít alergii na církve a náboženství.
  • Brutal Doom = king of FPS.
    • C-BEAM
      keď už king tak originál. Koniec diskusie.
      • To je možný, ale Brutal mod ho posouvá o level výš...
        • C-BEAM
          v mnohých veciach bezpochyby áno... Určite sa zhodneme, že je zábavnejší ako drvivá väčšina súčasných fpsiek.
  • hej kde najdu tohodle '' krvaveho'' dooma ?
    • Mrkni sa sem..... http://www.moddb.com/mods/brutal-doom
      • Už chvilku to hraju, bomba :D
    • Zapomen, to neni pro decka, mohlo by te to ohrozit ve vyvoji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit