Přejít na výpis diskuzí
Resident Evil 6 přinese několik novinek
15.2.2012 | Aleš Smutný
14 příspěvků
-
hm, cekal jsem spis zmeny ve stylu hry a hrani pac takhle to zni, ze to bude stejne tupa hra jako petka (cti, proste nezajimava strilecka, kterych je tisice) jen budete moc chodit a strilet zaroven.... *7*
-
-
Není pravda .Pětka má opravdu hodně vad na kráse ,ale i tak je super hlavně v coopu si užijete spoustu zábavy !!! za dnešní cenu to je jasna koupě!
-
-
tak nevím . ze zombíka s kvérem nějak nemám strach ... u zombíka se bojim že mě hryzne , hnusně se na mě nasápe a sežere mě zaživa ... proč by měli zombíci nosit zbraně , vymejšlet strategie apod. stačí když jich bude víc a budou agresivní a rychlí a atmosféra bude podle mě o dost hutnější než když budou střílet kvérama a nedej bože hlásit něco na mě ( seržant zombie bude jednim zombikum dávat povel - eat his brain , druhym shoot his brain *15* *15* *15* ) ... *3*
-
hlavně aby tam nebyla druha postava co ti bude chodit za zadkem jak v resi 5...
-
Pokud se nemýlím tak zombie-prezidenta nakonec zastřelí Leonova nová parťačka. Jde to trochu vidět. Zřejmě se na to Leon nezmůže a musí to za něho udělat ona.
-
Jak psal kolega. Mně osobně neožnost střelby za běhu příliš nevadila. I když je pravda, že když jsem občas zběsila utíkal, tak by se i hodilo střílet za běhu a to raději nemluvím o pomalé brokovnici, která mi tolikrát přivodila infarkt, že mám předplatné v nemocnici do konce života:-D. Jenom doufám, že to bude udělaná aspoň realisticky, ne to, že střelba bude stejně přesná za běhu jako když člověk stojí.
-
Tou třetí postavou je Alex Wesker, bratr Alberta Weskera, a myslím, že mu ani tak nepůjde o peníze, navíc někdo ho bude chtít zabít skrz jeho krev (protilátka nebo tak něco), proto také ho v traileru honí to monstrum á la Nemesis.
-
-
To není vůbec potvrzený, že je to Alex W. Podle informací, který se objevily to spíš vypadá na nový charakter, který náhle zjistí, že je nějak důležitý pro svou krev a akorát toho využije, aby si přivydělal, nic víc. Ke všemu pořád v tom figuruje, a Capcom to zmínil sám, že je nebo byl žoldákem, jehož lokací se stane nějaký incident ve východní Evropě. Pokud to bude někdo z předchozích dílů, potom to pravděpodobně bude součástí velkýho spoileru, ale osobně spíše začínám věřit v to, že se jedná o novou postavu, která nebude mít velkou spojistost. Prozatím jsou kolem něj jen teorie - vždyť lidi si začínají myslet, že by to mohl být ve finále i Hunk, ačkoli hlasově to samozřejmě nesedí.
Každopádně jen bych doplnil, že hra se bude odehrávat v roce 2013, prezident, který se objevil v traileru není prezidentem Grahamem z RE4, ale jeho nástupce, takže tím by mohla odpadnout i možnost, že by ve hře měla svý místo i Ashley a setkáme se taky s novým virovým vzorkem, který ale nebude t-virem, což by odpovívalo těm zmiňovaným schopnostem zombií.
A co se týče možnosti střelby a pohybu, osobně bych v tom neviděl problém. V Revelations, ze kterého budou vývojáři asi taky vycházet, to nefungovalo ve spojistosti s atmosférou a hratelností vůbec špatně. -
-
Ta dívka, která se objevuje po boku (dejme tomu) Alexe Weskera neboli prozatím neznámého žoldáka, není Ashley, ale údajně Sherry Birkin, Ashley to nebude určitě. Jinak ten vir určitě nebude T-virus, to je jasný...nebude použitej ani v Twin Oaks a v Lanshiang. Vždyť někteří mají dokonce používat střelné zbraně.
-
-
Jo a co se týče možnosti chodit a střílet zároveň, to je snad zlý sen, o tom RE nikdy nebyl...tak doufám, že aspoň v kampani za Leona nechají starý systém, kdy během střílení nejde chodit...
-
-
Tak co, pohřbili vývojáři další značku díky prachům nebo ne?
-
Tak mně ta nemožnost střelby za pohybu vyhovovala..přišlo mi to správně nervydrásající, ale chápu, že ne každý na to měl nervy.:) Mám jen malé obavy, aby s tou akčností moc nepřehnali.
-
-
Správně nervydrasájící to bylo, o tom bez pochyb. Ovšem, nervydrásající účinek se dostavoval hlavně v momentech, kdy měl člověk v držení brokovnici a než znovu zdlouhavým nabitím dostal projektil do komory po předešlém výstřelu, přičemž se nemohl v takový úkon ani pohnout, měl o zábavu postaráno, zejméma ve chvíli, kdy se ocital v hloučku zombií, atakovala ho smečka vzteklých psů, stíhalo ho duo Hunterů nebo na něj neustále útočila zmutovaná blecha, která se neměla k tomu, aby po výstřelu z brokovnice šla do kytek, navíc obdařená schopností si pěkně povyskočit až k postavě a okamžitě ho vysát do sucha. Zkrátka, střízlivě si přiznejme, a to znovu opakuji, že první díly Resiho s jejich herními principy mám velmi rád, že některé situace si přímo žádaly k tomu, aby hráč mohl být v pohybu i během střelby, či alespoň schopný úhybů během přebíjení těžších zbraní. Stejně tak, jako se v RE3 objevila schopnost úhybů před útoky nepřátel, která taky svým způsobem byla logickou nutností, protože v RE2 to docela scházelo při střetech s takovými Lickery nebo Tyranty a rozhodovalo spíše náhoda a jak nejrychleji vykropit dávku z té nejlepší bouchačky ve hře, abych dotyčnou potvoru složil. Navíc, schopnost střílet za pomalého pohybu se objevila už i v Biohazardu Outbreak a hru a její atmosféru to nějak nedeformovalo, takže pro sérii to není už dávno nic novýho.
-
Já myslím, že to s tou akčností přehnali už v pětce. Teď sem si naistaloval RE 2 asi po deseti letech. Je to mnohem lepší, něž čtyřka nebo pětka
-