Přejít na výpis diskuzí
Retro GamesPlay: hrajeme kultovní JRPG Final Fantasy VII
29.4.2016 | Redakce Games.cz
78 příspěvků
-
Final Fantasy 7 byla moje první srazka s JRPG, a asi nebudu jedinej. Dohral jsem ji celkem 7x a nebylo to postupem casu ale 7x hned po sobe. Tenkrat internet poradne nebyl, takze jsem si postupne prichazel uplne na všechno sam. Od systemu materii az po pestovani chocobu. Je to hra kterou skutecne povazuju za mistrovske dilo a zrejme nejlepší hru kterou jsem hral. Ono to postupem casu trochu odezniva a občas se na první místo cpe něco jiného, ale stejne tahle hra je proste nejlepší.
Zavislost na JRPG mi od te doby zustala a obecne prohloubila muj zajem o hry který se ve mne drzi az do ted. Takze dekuji pekne pane Hironobu, slusne jste me zahackoval na desitky let:)
PS: zvlastni je ze po tom sedmi maratonu jsem ji pak uz nikdy nehral..hmm. -
-
já jsem to ještě nehrál. Možná si to někdy dám na emulátoru.
http://kotaku.com/the-20-jrpgs-you-must-play-1222229344
snažím se tak nějak hrát většinu těch "nej" jrpg.
Hrál jsem už chronotrigger a xenogears a secret of mana a FF6. Kupodivu ta stará grafika v těch hrách mi připadá hezčí moderní jrpg hry. -
-
Proč v emulátoru, když je nativní PC verze?
-
-
Protože přes emulátor je to lepší. Teda urcite lepsi nez ta steam verze kde si muzes zapnout cheaty jen tak v menu... jako ze to kazdej kdo to nehral pri prvnim záseku jiste uděla. Nehledě na fakt, že přes emulátor si můžeš pomocí filtrů apod značně vylepšit i to low res pozadí takže ty postavy ve vysokym rozlišení (PC verze steam) nebudou z toho pozadí tak debilně vyčnívat.
-
-
Aha, a možnost cheatovat v emulátoru ukládáním pozice kdykoliv, tu zanedbáváme? :)
Já tu steam verzi hrál nedávno a nějakých cheatu v menu jsem si ani nevšiml, ale jo, jsou tam. A jestli někomu příjde superscaling low res bitmap jako vylepšení, tak mě teda ne. Ale proti gustu ...
-
-
-
tak si urcite nenech ujit Valkyrie Profile (klidne i dvojku) to je taky legenda se vsim co k tomu patri:)
Samozrejme ignoranti z Kotaku zrejme nemaji potuchu ze ta hra existuje, neomluvitelne:)
-
-
-
Rozhodně souhlasím, že to byla super hra. Pro mě ta nejlepší na PS1 (hned na 2. místě MGS). Začal jsem to hrát v šesti letech, tehdy jsem tomu absolutně nerozumněl, ale za nějakých 65 hodin jsem dohrál, tu hru mám ještě do teďka na paměťovce :D. Od té doby jsem dohrál tak 20x a fakt je to neskutečná srdcovka. Pro mě je jasná volba ten remake a čistě kvůli tomu budu kupovat ps4 a nebudu toho litovat, to vím jistě :D
Těším se snad na všechno od vesničky od Cida až po překvapení, jak bude sexy Tifa za barem :D -
pecka, možná nejlepší hra všech dob
-
Jsem rád že pavla nahradil petr , jako znalec japonskych her a kultury celkově obohatil :D japonske hry jedině s petrem
-
Pánové, ohlídejte si do budoucna ten zvuk. Zdálo se, že Honza zezačátku vysvětloval nějaká zajímavá fakta a neslyšel jsem skoro nic.
-
-
V zásadě neříkal nic, co bychom nezopakovali později, ale samozřejmě máte pravdu - tohle si musíme ohlídat. Pardon.
-
-
srdcovka stejně jak Vagrant Story. To byla doba...
-
Máte někdo zkušenosti s PC verzí týhle klasiky? Já to nikdy nehrál, chtěl bych, ale slyšel jsem, že PC port stojí za starou bačkoru a připadá mi škoda zkazit si kvůli nepovedený PC verzi zážitek ze hry, kterou spousta lidí považuje za nejlepší JRPG všech dob.
-
-
Já jsem hrál původní FF7 na PC a byl to jeden z nejlepšíh herních zážitků. Nebavím se o remaster verzi.
-
Však to hráli ze steam verze ne? Nebo tak jsem to pochopil. A docela jim to jelo.
-
-
Vyspoilovat Aeris, když se chysta remake, to je trolling level 100. Nicméně mě je to buřt, mě u te scénky vlhly oči před 18 lety a i když jsem si dal FF7 nedávno znova, stále tam ty emoce byly, i když jsem věděl, co příjde.
-
Je to tak měsíc a něco, kdy jsem postupně přejel původní sedmičku, Crisis Core a Dirge of Cerberus. Nu a musím teda říct, že bych se úplně v klídku obešel bez jakýchkoliv rozšíření. Ostudu ani zdaleka nedělají, ale universum také niják zvlášť smysluplně nerozšiřují.. prostě takové šestkové/sedmičkové hry.. :)
Co se týče ostatních dílů, tak mi vyloženě nesedla jen osmička.. dále jsem (do)hrál 4, 6, 7, 10, 12, Type-0. Tak snad letos dám tu devítku, když už to vyšlo i na mobily/steam! A jak bylo řečeno ve videu, komu zachutná jrpg, tak si je musí zahrát všechny..
Moje topky mimo FF >> Xenogears, Xenoblade, Chrono Trigger, Persona 3/4.
Resty >> Dragon Quest, Tales of, Star Ocean, Rogue Galaxy, Ni no Kuni, Lost Odyssey.
Konec spamu.. *6* -
Spoiler hned v prvním odstavci, tenhle článek musel psát opravdický debiil. Stejnou chybu udělal před lety Andrej v recenzi pro Level a nedokážu uvěřit, že ji někdo po těch letech zopakuje.
Smazat. Můj příspěvek, Drizztův příspěvek (i když tentokrát s ním 100% souhlasím) a hlavně smazat ten shite v článku. -
-
Sem vadnej ta hra je z roku 96 to že si jí do ted nehrál je čistě tvoje vada. To je jako vztekat se když si někde přečteš že Darth Vader je Lukuv otec.... Fakt občas by to chtělo zapnout mozek.
-
ono celý prenos bol spoilermi prepchatý až do neúnosnosti
-