Přejít na výpis diskuzí
Retro GamesPlay: hrajeme legendární sci-fi klasiku System Shock
2.10.2015 | Redakce Games.cz
48 příspěvků
-
promiň, nechtěl jsem na tebe reagovat, chtěl jsem to postnout samostatně *3*
-
jenom abych vyvolal trochu flame se zarytými fanoušky Dooma (mezi které nepatřím), teda s výjimkou hororové trojky
Doom1 (1993) System Shocku 1 (1994) nesahá ani po kolena: full 3D SS1 vs pseudo3D Doom1, propracovaný příběh (který v Doomu v podstatě neexistuje), daleko větší množství zbraní, vylepšení, e-mailové logy, které provázejí hráče hrou. Doom je jenom engine + mapy, myslenka zadna, postrádá hloubku, je to bezduchá (pro některé zábavná) střílečka. SS1 je mnohem víc než bezduchá střílečka, je to adventura s hádankama, s hloubkou, cyberpunková sci-fi hra. -
úžasná hra, úžasná atmosféra, a to jak SS1, tak SS2. Ano, grafika je sice zastaralá, ale mně se celkem líbí, je hezky barevná, má smysl pro detail. S tím vylepšeným ovládáním si rozhodně myslím, že tuto hru má smysl zahrát si i dnes (kvůli atmosféře, které většina dnešních her nedosahuje), a dvojnásob to platí pro SS2, i když někteří tvrdí, že jednička je lepší. Kam se na to hrabe ubohý Bioshock, který si chtěl hrát na duchovního nástupce těchto mistrovských klasik.
Mimochodem, nedávno když jsem zjistil, tak že hru remasteroval GOG (ehm, použil to, co udělali jiní), tak jsem neodolal, a nainstaloval jsem ji do svého Netbooku, šlape tam jak hodinky, stejně jako Half-Life 1, Hexen, Dark Forces, Doom -
Protože fakt záleží na tom, jestli to má šedý nebo bílý rozhraní....
-
99/10? *3*
http://s27.postimg.org/wkc0n386b/image.jpg -
Hele diskety fakt zrovna slavný médium nebyly, nevím, jestli už jsi zapomněl, nebo jsi měl jen štěstí, ale já na tu "radost", když jsem nesl kámošovi HoMM2 na asi 50 disketách a dobře deset jich nefungovalo, jen tak nezapomenu =)).
-
to je mi lito (vlastne neni) teto nove generace v hernim prumyslu... neni nad to si zazit skladani PC od 286 a vyse..(atari nepocitam :)), zazit ty krasy s disketama... ale dneska to ma misto mozku z WOT kostku
-
clovek se nemohl nabazit techto skvostu.... hlavne to muzes hrat 2x 3x a pokazdy to das jinak... coz se o dnesnich skript games neda rict
-
11/10 :D
-
koho by odradila grafika a UI jednotky, dvojka je skvela a graficky/zvukovo o generaciu dalej, dnes stale este v pohode.
-
Mam cd verzi, ale pred 2 lety jsem znova rozjel tu portable [po 17 letech] a zadnej problem jsem v tom nevidel, slo to ovladat dobre.
-
Aha, tak tohle mi uniklo... prakticky všude po zadání system shock 451 vylezou odkazy s informacemi, že je to podle Fahrenheit 451, dokonce je to snad i na oficiální wiki. Díky za upozornění.
-
Ono se to hlavne tak snadno jako dnesni hry nehralo.. driv jsi skutecne musel klikat treba na toho panacka na koukani nahoru a dolu. V te virtualni realite slidovat neslo, clovek se musel jen natacet a neslo to zrovna extra rychle. Samozrejme jak rikali na zacatku, slo o zvyk, par hodin hrani a clovek v tom byl pekne zbehlej.
Kazdopadne SS1 byla naprosto super hra, mam na nic dobre vzpominky, ale nechci si je znechutit tim, ze bych si to zahral znovu, protoze vim, ze bych to prirovnaval k soucasnym hram a nebylo by to ono. Holt, necham rad nektere veci historii :).
SS2 bylo taky super, ale uz to nebyl takove jako jedincka. -
Jo no, měl bys jim to tam jít předvést ;). Ale moc to tady nerozbaluj, ať ty nebožáky neztrapníš.
-
Ten to hraje jak totalni drevo :D
-
Nemůžu se dočkat na to, s čím Levine přijde příště. A samotný Retro GP klasicky výborný. Jen pořád ten Supaplex nikde. :(
-
ja si pamatuju jak jsem byl za cernou ovci kdyz vsichni hrali deus ex a ja travil casy na palube Von Braun
-
opet skvely retro gameplay!!!! Tahle hra je pro me srdcovka, dokonce vetsi nez deus ex, sorry :(
-
Renesance—nerenasence, herni kulturu relativne nedavno postihl zrod nezavisly sceny, ktera ve hrach znamena uplne to samy co ve filmech. Obsah mimo koleje mainstreamoveho hada pozirajiciho vlastni ocas.
-
to heslo 451 zevraj nemalo nic spolocne s farnheitom.
nedavno ste davali gameplay s vyvojarmi deusex a tam to warren spector rozpraval
https://www.youtube.com/watch?v=aTVBSxnwiCo#t=12m30s