Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • corfer
    Ne že bych nevěděl, že to tady navštěvují z velké části lidé, kteří prostě jen rádi druhé otravují a píšou jim pod komentáře naprosté sr*čky, ale dost by mě zajímalo, zda mínusy, které jsem nasbíral a (v postkomunistickém) Česku ještě určitě nasbírám souvisejí s tím, že se u nás lidé pořád domnívají že brutalistní a funkcionalistická architektura mají opravdu něco společného s komunismem... Mně se nelíbí že někdo řekne ,,taková ta komunistická architektura...říká se tomu brutalismus". Brutalismus i funkcionalismus jsou architektonické styly, které nevycházejí z žádného politického režimu a nemají s ním nic společného. To že u nás v Česku ty budovy lidi jakkoliv spojují s komunismem, je bohužel opravdu ukázka neznalosti věci a ignorance.
  • corfer
    K*rva brutalismus potažmo funkcionalismus není žádná komunistická architektura! Když o tom nic nevíte a jste jenom v zajetí obecnýho povědomí, tak o tom radši nemluvte!
  • Zkuil jsem tam všechny možnosti, ale poměr stran to nezmění, i když je vidět, že byl filtr aplikovaný. Ale pomohlo a zíložce DirectX odškrtnou vypnutí alt+enter a potom se hra spustila v okně (i když mám nastaveno fullscreen a po stisknutí alt+enter se hra přepne na celou obrazovku a zůstane poměr stran správně. Takže už to snad půjde v pohodě.
  • jnsCZ
    V tom dgVoodoo hned v první záložce by měla být položka "Scaling Mode" - zkus tam vybrat nějaký z těch 4:3 režimů
  • A jak? Můj monitor to neumí přepínat. Pouze když je ve Windows nastavené menší rozlišení než optimální FullHD, můžu přepnout, že se roztáhne obraz až do krajů. Jediná možnost, na kterou jsem zatím přišel, je nastavit ve Windows 800x600, ale to je takové nouzové řešení. V okně už mi to spustit jde, ale je to dost malé a jeho velikost také nejde změnit.
  • Poruč tedy monitoru, aby v tomto rozlišení zobrazil obraz jako 4:3.
  • Tak už to běží, problém byl s tím, že mám složku pro instalaci her na Steamu nastavenou na jiný disk. Když jsem to dal na defaultní C:\Program files (x86)\Steam... tak to jde (teda s tím dgVoodoo). Teď ještě vyřešit, aby to šlo 4:3 nebo v okně, i když to v dgVoodoo nastavím, tak pořád se hra spouští ve fullscreenu a 16:9. NEvíš, jak na tohle?
  • To jsem udělal, nahrál jsem to do složky, kde je game.exe, ale asi se nic nezměnilo. Celé chybové hlášení je "Application load error 5:0000065434" a v hlavičce okna s chybou je Steam Error. Ona ta chyba bude tedy možná souviset spíš se Steamem než se samotnou hrou.
  • jnsCZ
    U toho DGVoodoo je potřeba ještě jeden trik. Součástí dgvoodoo je složka MS, ve které jsou ještě asi tři knihovny DX8...něco.dll. Tyhle knihovny ze složky MS je potřeba nakopírovat přímo do instalační složky Syberie a pak tu hru znova spustit.
  • Mám tu hru na Steamu a nedaří se mi ji spustit na Windows 10 64b. Zkoušel jsem nastavení kompatibility i dgVoodoo, dále nějaké rady nalezené v diskuzích na internetu, ale výsledkem je stále chyba application load error.
  • Už si tu hru moc nepamatuji, ale mám dojem, že se mi líbilo, jak se z nenápadného začátku stala velkolepé dobrodružství. Sice pokáždé, když se děj přesunul do jiné lokace, se tempo zpomalilo do klasického volnějšího adventurního procházení, ale celkově mě to chytlo. Při prvním hraní jsem to brzy odložil a až na druhý pokus to dal celé. Nikdy mi nepřirostla k srdci renderovaná grafika, která působí uměle a chladně, ale spousta lokací byla jinak zajímavá. Určitě jsem se ve hře také zasekl, ale spíš to mám také spojené s tím, že to nebylo extrémně náročné.
    A přestože se mi hra líbila, trochu souhlasím s tím, co píše Kato a také mi připadala vždy až moc vyzdvihovaná. Možná vyšla v době, kdy moc na výběr nebylo (nepátral jsem, co bylo za aktuální konkurenci). Podobný dojem mám z Posla smrti a trochu i z Longest Journey.
  • Možná jsem to jenom nepochopil, ale mě tedy syberia připadala jako dost špatná adventura. Popravdě jsem se nemohl zbavit dojmu že jde jen o vizuální onanii jednoho člověka. Může my prosím někdo vyvětlit kde jsem udělal chybu a na jakém místě jsem minul tu adventurní kvalitu, která tuhle hru staví na úroveň monkey islandů, simonů nebo třeba i těch zakmackrakenů?
  • budu se tedy tesit :D (ono se to stejne jeste posune dal, protoze Original War...:))
  • jnsCZ
    2035... :)
  • Souhlasím, teď jsem si to po 15 letech znovu dohrál a po opuštění francouzké vesničky zábava prudce klesá a nelogičnost stoupá.. a celá ta část v industriálním komplexu je už vrchol retardace, kde si hlavní hrdinka nechává kadit na hlavu zatímco o sobě prohlašuje, jak z ní to dobrodružství dělá soběstačnou ženu.. Ale to prostředí je parádní, to se musí nechat.
  • Vhodné pro casual hráče?... *8*

    Někomu to může připadat skoro jako svatokrádež, ale já mám tuhle adventuru zafixovanou jako extrémně zásekovou, jak já se u tohodle kdysi navztekal.
    Na svou dobu opravdu krásná podívaná s celkem fajn příběhem, ale po většinu herní doby to byla neskutečně nudná a frustrující záležitost, spustit to znovu? Ani omylem, dohrát to byly daleko víc muka než zábava. Kudy chodím, nedoporučuju!
  • nemelo bejt original war? :D
  • cumpi3
    taky si pripadate najednou tak stari? *1*
  • viď, kdo by řekl, že Římani a Galové uměli tak dobře programovat *1*
  • Na rok 202 ta hra vypadá sakra dobře. *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit