Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ano RIFT je skvela hra ale bohuzel neprinasi nic noveho, stejny unavny bojovy system jako vsude jinde. Stejen jako RIFT dopadne i ten hnus od EA jen co opadne nadseni :) z toho ze je to scifi.
  • Asi tomu dám šanci, hraji sice WoW, ale toto mě opravdu zaujalo- navíc ta cena 20 eur, to je skoro zadarmo
  • hraju ve volnu atlantica online, kde platit nemusim, muzu delat vse a co chci a na equip si v poho vydelam ve hre a mit tedy zabavu zadarmo jiz po nekolik mesicu, no proc ne :)
  • Rift je jedno z nejzajímavějších MMORPG poslední doby, které nikoho nezajímá. A proč? Protože za sebou nemá žádný velký sci-fi nebo fantasy svět, který by někoho bral...
  • Bohužel další z řady co se snažil pokořit krále a tragicky selhal, už začali snižovat poplatky, dál 20 lvl f2p, jo už jim kape do dot, dávám mu rok než bude f2p zcela a pak ještě jeden na dodělání a zavření serverů. Hráči se vrátí do wowka jako vždy, protože co?? Protože wow je klasika nepřekonaná a jak se zdá nepřekonatelná. Každý si v něm najde to své. Zábavu, kamarády, těžké raidy...
    • Těžké raidy? Spíš nudné...
    • Naopak F2P je nejlepší možný model distribuce a rozvoje her. Aplikoval bych to úplně všude a u všech her.
      • Mínuska si nezasloužím. Zamyslete se nad tím a pak vám to možná dojde. Neberte v úvahu podělané F2P modely ale pouze ty dobré modely. dávejte stranou chyby, ke kterým může dojít. předpokládejme idálnější model, kdy vydavatel bude myslet trochu do budoucna - což u těch valitních titulů je (takže dejte stranou všechny ty asijské srajdy).

        Např. k BF3: člověk si kromě bety tuhle hru prakticky nemohl vyzkoušet. Předpokládejme, že by vyšel nějaký BF3 lite zdarma např. s jednou, dvěma mapami. Tam by si člověk mohl hru pořádně ozkoušet a když by se mu líbila, mohl by si přikupovat za rozumnou cenu další mapy atd. Člověk by také mohl kupovat hru po kouskách - třeba já bych si nikdy nekoupil k této hře SP a konečně by se ukázalo, jestli byla investice do SP u BF3 opravdu nutná!

        Máme tu třeba různá MMO. Některá vypadají dobře, ale proč si kupovat hraní na měsíc? Proč kupovat zajíce v pytli? Nebylo by snad lepší, kdyby úplně každé MMO nabídlo klienta zdarma a hraní free s tím, že pokud by vás chytlo, vždycky tu máte možnost si dokupovat další a další obsah? A co víc! Člověk by kupoval něco bez časového omezení. Takhle si koupíte hru, jednou nezaplatíte a máte útrum, dokud znovu nezaplatíte. Podle mě humus model.

        Uvědomujete si pařani, že vlastně pokaždé kupujete nevyzkoušený produkt? Pomiňme směšné licenční podmínky, kdy s hrou nemůžete skoro nic a když nám hra zničí PC, je to naše chyba a ne chyba vydavatelů. To už je smutný fakt. Další smutný fakt ovšem je, že se prodávají hry nedodělané, často odfláklé a hráč si je najivně koupí a pak je nemile překvapen. A někdo by mohl namítnout, že občas vyjde nějaké to demo. Jistě, OBČAS nějaké vyjde. Ale co člověk pozná z hodiny hraní? Neznáte snad ten pocit, kdy se dočasně z hry nadchnete a pak si po nějaké době všimnete, že je ta hra vlastně špatná?

        Když to tak tedy vezmu a podívám se na model F2P, kterým jsem poznal pouze v LOTRO, musím říct, že na tomto modelu něco je. Peníze jsem vydavateli zaplatit dostatečně. Koupil jsem si obsah, který mi po další platbě nezmizí a jsem zcela vyrovnaným vůči ostatním i dlouhodobě platícím hráčům. Takže pohoda.
        • http://www.lotro.com/betasignup/vipchart.html

          děláš si srandu žádná omezení?????? wtf dyt si nemůžeš ani prdnout jako free *11*
          • blbost. Hrál jsem čistě free zhruba půl roku a v pohodě. pak jsem si začal platit VIP.
        • to jeste nekdo hraje lotro???? :D....jinak tahle hra je pro me mrtva kvuli absenci "normalniho" pvp. Kdyby šlo hrát za mordor byl oby to o něčem jiným. Jinak grafika a animace z roku raz dva, ale jina kcelkem prijemna hra bohuzel nebo bohudik uplne mimo me. A nevim jestli si to dobre pamatuju ale jsou všechny classy pristupne i neplaticim hracum??? jestli ne tak kdo tu zaruci ze po zakoupeni classy tě to za ni bude bavit? narážka na tvůj koment níže.

          PS: když nezaplatíš není s tvojí postavou šmitec! to ti je snad jasný :-p
          • Všechny classy kromě runekeepera a wardena jsou přístupné zdarma. Všechny rasy jsou přístupné zdarma. Zdarma jsou také regiony The Shire, Breeland, Lonelands, Ered Luin.

            LOTRO má špatnou grafiku? Promiň, ale podle mě má velmi dobrou grafiku - u MMO jednoznačně nadprůměrnou. Animace jsou zcela standardní.

            LOTRO má jen PVP formou PVMP - jeden region, kde mezi sebou válčí dobro (Mordor) vs zlo (elfové, hobity a další verbež).

            Když nezaplatíš u riftu, postava ti sice nikam nezmizí, ale nemůžeš s ní dělat prakticky nic, takže šmitec.
    • jednooky mezi slepymi kralem.....
  • Jinak ceska guilda "Golden circle" je na pvp serveru bloodiron. Kdyby nekdo zvazoval .-)
  • Čumím že je článek o riftu palec nahoru :-) btw mám radši 14 denní trial kdy se může člověk dostat klidně na lvl 50 protože lvl 20 se da udělat za 1-2 dny ale za 14 dní se dá udělat 50.
  • Popravde se my rift libil aspon beta. Misto toho aby udelali 20 lvl free tak mohli hru predelat na FTP. Lineage ktere melo 2 servry ma ted 5 plme zatizenych jen ze presli na FTP model. A na Games jsou clanky kde se potvrzuje ze diky mikrotransakcim zvisuje prijem. Celkem je skoda ze neni u Rift free server ani za boha se nikomu nepodarilo zprovoznit RIFT tak aby fungoval jako Free server. Samotny WOW ktery ma take 20 lvl zdarma ma kupu a take nekolik ceskych Free servru. Celkem si myslim ze by bylo fer kdyby MMO presli z mesicnich poplatku na odehrane hodiny treba kdybych si kopil 30 dni tak bych mohl 30 dni odehranych (asi to blbe vyznelo tak koupim 1 den ale odehraji tech 24 hodin behem tydne a netlaci me cas). Nejsem si jisty ale kupa lidi si chce udelat radout hrou koupi si ji a pak mu sef rekne ze musi zustat dele v praci a k samotne hre si mesic ani necichne i kdyz ten mesic zaplatil.
    • Teda ten pravopis je fakt nicmoc. *3*

      Proč vymýšlet něco nového, když je tu podle mě naprosto ideální model - model F2P u LOTRO?

      Prostě člověk může hrát bez nějakého hloupého levelového omezení (mimochodem, ve většině MMO se dá dát level 20 za pár dnů, hardcore hráči za pár hodin). Od nějakého levelu je pak nutnost dokupovat si questpacky a další rozšíření.
      • Nic ve zlim ale ja v Lineage C4 raty 2x dal lvl 20 za 1 buff tzn 20 min a to jsem porad byl uplna lama co se tykalo solovani rb.
      • To pak ale neni free kdyz je tam nutnost neco koupit ne?
        • Bavíme se tu o hrách, kde má člověk šanci si vyzkoušet část hry zcela zdarma a za plný zážitek z hraní si pak musí zaplatit. Já jsem napsal, že je lepší model LOTRO, kde žádné omezení levelu není a člověk tak může teoreticky zdarma dohrát na max. 75. level, než model, kdy nám autoři dají ubohých 20 levelů na poznaní hry. Za těch 20 levelů prostě člověk nicmoc nepozná a je vlastně velkou otravou dopředu vědět, že na 20. levelu je konec. Já bych se ani neobtěžoval takovou hru stahovat.

          Takže model do 20. levelu zcela free je podle mě úplně na nic (i když lepší než vůbec nic).

          Obecně si myslím, že by každá hra měla mít nějakou formu demo verze, aby si každý hráč opravdu ověřil, zda-li je hra pro něj či nikoli. Takhle bohužel kupujeme víceméně zajíce v pytli a to je špatně. Bohužel celý herní průmysl je výhradně na straně vydavatele a nikoli na straně hráče. Hráč má útrum!
          • S tim poslednim odstavcem souhlasim. Ale nemuzu si pomoct Free znamena ze je to cely zdarma, ne ze v urcitym bode je neco co uz musim platit. To pak je maximalne free to try. Takze za me, porad budu radsi kdyz hra je placena a ma trial do 20tky.
            • A nežijeme v komunismu. Je naprostý nesmysl, aby hráč hrající zdarma měl totéž jako hráč, který si pravidelně platí. - Presne tahle veta potvrzuje to proc free to play neni free. Kdo plati ma proste neco navic nebo driv atd. Proto je free to play ne uplne pravda.

              Kdyby si byli opravdu tak blizko jak rikas tak by nebyl problem aby platici hraci prestali platit a meli prakticky to samy zadarmo.

              Sice jsem to nehral ale stejne mam pocit ze tech bodu nemas pri beznym postupu hrou dostatek aby sis vsechny tyhle veci odemcel. Takze musis grindovat a to pak neni zadarmo ale za straveny cas u hry. Stejne jak ve WoT penize na provoz silnych tanku.
            • ale chlape, ty si to vůbec nepochopil. Takže znovu a naposledy: V modelu F2P jaké má LOTRO, si můžeš buď platit mesíční hraní a budeš mít vše hned na začátku (tj. všechny questy a tak, ale ty stejně můžeš využít až v závislosti na levelu) a nebo si to platit nebudeš a budeš si obsah získávat postupně. Ono postupné získávání obsahu přeci vůbec nevadí, když na nízkém levelu prostě nemáš co dělat v některých lokacích, ke kterým se váže nový obsah. Takže žádné rozdíly mezi free hráčem a platícím hráčem v podstatě nejsou (tedy nějaké drobnosti ano, ale nebudu to komplikovat). V LOTRO to má o to lepší, že máš možnost hrát skutečně zcela zdarma a dokupovat si obsah za hraním vydělané body. Pokud chceš ale mít vše hned, prostě si zaplatíš hraní a hraješ bez jakéhokoli omezení. Takže je to stokrát lepší než nějaký model z Riftu, kdy prostě zkusím hrát a pak musím platit, jinak svou postavu prostě pohřbím.

              Doufám, že si to konečně pochopil.

              A nežijeme v komunismu. Je naprostý nesmysl, aby hráč hrající zdarma měl totéž jako hráč, který si pravidelně platí. To je snad naprosto jasné. U LOTRO jsou si ovšem free hráči a platící hráči natolik blízko ve výhodách, že kvůli tomu byly i protesty platící komunity. To jen tak mimochodem...

              Tak či onak má free hráč šanci mít stejně dorou postavičku jako platící hráč.
            • Me se hlavne nelibi tohle. Ten kdo ma vic penez ma vic obsahu. Kdo ho chce mit zadarmo musi grindovat nejaky body, cili hrat daleko vic. Ten kdo zaplati nemusi. V tomhle je to nevyrovnany.

              F2P je lepsi mozna pro nekoho kdo nechce platit a nevadi mu ze neco nema, ja chci mit kvalitni hru se vsim vsudy za pevne danou cenu. Proto F2P ne, i to LOL, ktery ma asi nejlip povedeny F2P me stvalo v tom ze kdyz nekdo vyplaca 100 euro tak ma 10 hrdinu, na ktery bych ja musel farmit IP asi 2 mesice.
            • Tak zrovna u LOTRO je to "free to play" fakt pravda. I když hrát zcela zdarma dá fušku, je to možné. U LOTRO si lze celou hru teoreticky od 1. levelu až do 75. levelu zahrát bez jediné platby.

              Já ti fakt nerozumím. Však i u většiny F2P člověk může hrát a platit si měsíční hraní a nebo může být jen free hráč a nebo něco mezi. Ten model hraj jak chceš do 20. levelu a pak plať nebo úplný útrum je podle mě špatný až idiocký. Nechápu, že tohle někomu může sedět.

              A zase příklad z toho LOTRO: Stáhnu si hru zcela zdarma. Založím si zdarma postavu. Nyní jdu do hry a vidím, že mám k dispozici nějaký ten obsah zcela zdarma. Člověk na nižších levelech nepozná vůbec žádné omezení. Dojdu na 15. level a mohu si koupit koně. Nákup provedu za tzv. turbine body (TP), které mohu koupit za peníze nebo je získávat hraním. Na 15. levelu mám tolik TP, že si prostě v pohodě koně koupím. Hraju dál. Na 20.-30. levelu mám stále co hrát. Obsah je. Hraním opět získám dost TP, takže si mohu koupit další věci a nedám ani korunu. První omezení příjde na 30.35. levelu, kdy už je nutné více investovat. Pokud si nemajetný hráč založí další postavu, se kterou jen získává TP, může si další obsah prostě postupně dokupovat za hraním vydělané body.

              Takže je to tak, že u modelu LOTRO člověk může se svou hlavní postavou hrát prostě stále, zatímco v modelu hraní do 20. levelu buď zaplatíte, nebo se prostě své postavy vzdáte a hraní také. Je snad úplně jasné, jaký model je lepší. Pokud ne, vzdávám to! *1*
    • Umpf... něco na tom přeci bude... proto se mi moc nechce platit P2P hry, protože jsem pořád v práci a doma mám i jiné starosti než hraní. Když jsem si naposledy předplatil WoW, zjistil jsem, že z těch dvou měsíců jsem nahrál všehovšudy asi 2 dny, tedy +-48 hodin. Za šest stovek, no neberto... *15* Taky už jsem si hru znovu nepředplatil.*3*
      • Ja mam zase averzi vuci F2P. Zkusil jsem SaF, Drakesang, Metin, APB, a dalsich par a vzdycky to bylo cim vic penez nasolis tim vetsi vyhodu dostanes. Takze radsi budu platit 260 za mesic hrani s tim, ze maji vsichni vicemene stejny podminky.
      • JohnyTheZik
        O.o ja ti nevim, ale mne prijde 50 hodin za 2 mesice celkem dost.. Vzdycky hodinka, dve u PC.. Tak akorat.. Btw porad je to za polovicni cenu 10x vic, co nahrajes trebas u CoD apod.
    • dekuji bohu za to ze je rift p2p. A pro me je to momentalne nejlepsi mmorpg na trhu.
    • Ty bys nemel hrat ale ucit se CJ nejde to ani cist
    • a kolik bys chtěl platit za hodinu? 1Kč?
      • Jelikož řekněme, že za RIFT dáš 300kč za měsíc. Tak to pak tvých 24 hodin by vycházelo na 12, 5kč...
  • "Ambiciozní, leč občas nespravedlivě opomíjené" hlavne ze recenze nikde :/ clanek o prvnich kruccich nepocitam
  • RIFT byl ze začátku takové WoW: TBC. S pozdějšími updaty upadla neuvěřitelně úroveň. LFD a podobný sra*ky. Takže jsem s tím seknul, ale RIFT to měl velice dobře rozjeté. Ale tím, že se vývojáři nechali přemluvit brečením na fórech, že hra je těžká. U mě skončili. Stejně jako Blizz vše přizpůsobuje casual hráčům tak i TRION. škoda škoda škoda...
    • jseš tvr'dák prostě, určitě tě ani nepálí chilli papričky...
    • to mínus sem ti dal omylem promniň :-p...jiank jo souhlasím, že obtížnost šla dolu ale na 50lvl je to podle mě stejné když chodíš raidy nebo dingy expert.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit