Přejít na výpis diskuzí
Risen 3: Titan Lords ve dvanácti minutách připomíná návrat ke kořenům
24.7.2014 | Ladislav Loukota
60 příspěvků
-
Vykračujete si po cestičce. Narazíte na orka hovadských rozměrů. Dva mocné seky a loadujete. Mocným štěstím ho můžete upižlat. Anebo se vydáte jiným směrem. Objevité houští a za houštím jeskyni a v jeskyni hrobku a v té fabulózní meč.......
Nic mě tak nenadchlo jako tohle explorování, které bylo velmi dobře odměněno. Kluci se zdá opravdu vrací ke kořenům. A moje oči svítí, ruce se chvěji, srdíčko hoří. Kolikátého je? -
-
Obávám se, že na konzolích jim to nikdo pomalu hrát nebude a na PC jim to plno lidí zpirátí, tzn. že jak jsme já kdysi litoval koupě Risen 2 tak oni budou asi litovat že se vrátili až takhle ke kořenům a už to nebude mainstreamová záležitost.
Pokud je to ale opravdu takovej návrat zpět, tak tohle kupuju ať ot stojí co chce (v rámci možností) -
-
Módní piráti měli být takovým pokusem o "hele pojďme udělat hru pro všechny" a jak to dopadlo. Risen 3 se prezentuje jako návrat. Pro mě jasný signál, že cílová skupina se skládá hlavně z komunity lidí kolem Gothicu, případně prvního Risen. Komunita nebude asi zase tak malá, když Piraňe vlastně tvoří variaci na totéž téma (s větším tu s menším úspěchem) a přesně tak to máme rádi.
-
Mainstream nutně neznamená, že ta hra je dobrá a lidi ji chtějí kupovat, někdy je lepší se zaměřit na určitý segment, a ten daný výrobek ocení.
-
-
Určená cílová skupina ale může být tak malá, že z toho žádný výdělek nebude
-
-
-
A ten pocit zadostiučinění, když si následně orky mlátil hlava nehlava. Nebo ty dravý dinosauři, ty byli nejhorší.
-
-
Zrovna mám rozehraný Gothic 2 NotR, takže promo video materiál místy budí solidní cukání koutků.
Jojo, vracíme se ke kořenům, proto jsou souboje dělané 1 vs 1 a zbytek oponentů tancuje okolo. Všímejte si, oponenti sice jakože útočí v tlupě, ale ve skutečnosti vždy napadá hráče pouze jeden nepřítel a hra rychle střídá iniciativu mezi jednotlivými NPC. Když to porovnám s Hornickým údolím a děsivými výpady skřetích skupinek, které bezejmenného zvířecky řežou hlava nehlava všichni zároveň, tak je rozdíl velmi hmatatelný a dobrá zbroj je nutností (http://www.youtube.com/watch?v=6KJ7h9C5YBU).
Zdůraznění možnosti plavání je taky vtipné, když v G1/G2 jde bez potíží plavat i pod vodou. Prostě G1/G2 vyšlo v době, kdy se určité herní mechanismy považovaly za běžnou součást produktů, ne za něco, na co je potřeba speciálně poukazovat.
Ale i tak jsem potěšen, že se Risen 3 vrací k rukopisu Piranha Bytes. Akorát to samozřejmě není kvůli fandům, ale protože pokus o získání mainstreamových hráčů (R2) jim moc nevyšel, to by museli dát větší balík za grafiku, blik blik efekty a Mara by musela mít lesbický vztah s některou noname Titánkou, na kterém by stála celá cesta hrdiny, při které by musel řešit dilema mezi záchranou lidského světa a misogynní vraždou bytosti + citovými následky pro přeživší noname Titánku.
Uvidíme jak to nakonec dopadne, osobně se celkem těším ^_^. -
doufám, že návrat ke kořenům bude znamenat i návrat k epickejm questům z risen 1, jako bylo třeba zametání podlahy
-
-
Já preferuju sbírání tuřínu z G2
-
-
Každopádně bysme neměli zapomenout na heroické poslání, spočívající v prodávání trávy z r1
-
-
-
Mně se líbí, že hlavní hrdina má pořád animace, jak ze starýho Gothica... neberte mě špatně, mně se to líbí ... no, je to holt návrat ke kořenům :D
-
Vypadá to vcelku nadějně ale štvou mě tam ty titáni. Gothic i Risen byli nejlepší když se drželi při zemi a byli víc o přežití, než o proroctvích, vyvolených a ohnivých démonech.
-
Jen po pár sekundách videa jsem objevil obrovskou chybu ve hře. Pokud hlavní hrdina nebude mít duši, jaktože není zrzavej. To nedává smysl!
-
Návrat ke kořenum to nebude dokud se to nebude ovládat CTRL+ALT+šipka ach ta nostalgie
-
-
Nic proti, ale to už můžeš rovnou říci, že nechceš lepší ovl8daní, že stačila kalkulačka, která ještě ani neměla šipky. Zrovna ovládání ve mě neevokuje návrat ke kořenům, pokud by tedy nová ovládání byli horší než je omezen9 na šipky na klávesnici. Byly doby, kdy se nehrálo na WASD, ale QAOP, co takhle se vrátit k tomu? :)
Návrat ke kořenům Gothicu je pro mě atmosféra, magie, zajímavé levelení postavy (učení), crafting a hlavně interakce s okolím, kdy bylo opravdu znát na čí straně jsi. Ale ne za každou cenu.. -
-
No nejvíce mi kází dojem ti mali pidižvíci nějaka podivná rasa co je tam od Risen 1. Já bych chtěl návrat špinavého světa, orků , level design který místy mrazil místy hladil po duši a možná nějake cameo původní postavy(Diego,Xardas.Lester). Myslím že takové hry se ale už nikdy nedožiju a ovládání klavesnice + myš mi nedělá problém to s CTRL+ALT+šipka bylo samozřejmě vtipné(doufám) pomrknutí na pamětníky
-
-
Gnomové? Mě přijdou sympatičtí *1* http://alturl.com/7k8ef
Ale v traileru zaznělo, že potkáme i staré známe, ale těžko říct o koho půjde - PB opět vlastní práva na značku Gothic + je pár teorií, že Risen vlastně navazuje na Gothic sérii, takže bychom mohli přesně tuhle starou bandu potkat a to by bylo opravdu boží *14* -
-
To abych znovu zahrál G1 a G2...sice jsem obojí dohrál už tolikrát, že do takového čísla "ani neumím napočítat", ale přeci jen je to nějaká doba a tak jsem většinu zapomněl.
-
-
-
-
-
tyjo ta prezentace mi docela změnila názor.. myslel sem že to bude stejná blbina jak risen 2 ale teď to fakt vypadá dobře. a moc se mi líbí co říkal komentátor na konci.. že je to hra z dob, kdy ještě hry hráče nevodili za ručičku. čím víc to bude jak gothic tím liíp.. :) těším se.
-
-
Ano ano, přesně o tom tohle video bylo. Vzbudit dojem, že i když je Risen3 naprosto současná hra těžící ze směru který prošlapala série Dark Souls (viz první teasery a důraz na "temnost", zmíněný i zde v promo videu), tak určitě nemá mainstreamovou minimapu, mainstreamovou šipku na minimapě, že soupeři neútočí mainstreamově jeden po druhém (viz Gronkhova videa), a že hrdina nemá většinu hry za zády nesmrtelného poskoka. Jojo, hotová nostalgie.
-
-
Napřed si zahrej něco starého a pak tu mudruj inteligente :D
-
-
Právě jedu Gothic 2 NotR za žoldáka/drakobijce, přee cca dvěma měsíci jsem dokončil G1 za templáře. Mám pokračovat, nebo stačí?
-
-
Ne, stačí, zajdi sik očnímu a zažaluj DS za vykrádání Gothic série *7*
-
-
No jasně, nikomu se jak je vidět nelíbí atmosféra her jen slepě vytahují každý detail. Někdy to chce trochu nadhledu na celek a grafickou stránku hry.
-
Jelikož to teď mám ve velmi čerstvé paměti tak můžu garantovat, že v G1 / G2 opravdu soupeři při boji nepostávali a nečekali až na ně dojde řada. A uvidíme, jestli budou například kostlivci mít slabinu na tupé zbraně a odolnost (nikoli 100% imunitu, ale odolnost) vůči zbraním čepelovým, jako tomu bylo v G1 / G2. V gameplay záběrech z Risen 3 jsou pokud vidím kostlivci bez potíží poráženi čepelovými zbraněmi a dokonce krvácí, jako by šlo o lidské bytosti. To moc nepřipomíná G1 / G2, ve kterých tu odolnost měli (pouze nejsilnější čepelové zbraně jim ubíraly dost na to, aby se v boji s nimi vyplatily) a při zásahu z nich místo krve odpadávaly úlomky kostí.
Pokud máš na mysli grafické zpracování, tak ano, tam si naštěstí Piranha Bytes udrželi svůj styl od G1 až nyní po R3, a to i v silně komerčně laděném Risen 2. -
No asi máš, protože z Risen 3 jde úplně cítit atmosféra Gothic a R1 *14* *14*
-
tl;dr
Gothic>>>>>>Daemon Souls
čau -
Ano nosím brýle, nicméně nepamatuji si že bychom se někdy osobně viděli, abys byl schopen posoudit kvalitu mého zraku.
Nerozumím proč bych měl žalovat Souls sérii ve spojitosti se sérií Gothic. Pokud máš na mysli PR čachry DepSilver / PiranhaBytes (netuším z čí hlavy to vzešlo), tak za těmi si stojím. Úspěšný Risen 1 nebyl zdá se pro někoho dostatečně úspěšný, tak se musel Risen 2 podřídit diktátu mainstreamu. Piráti zrovna frčeli, tak šup s fantasy hrou do Disney pirátského kabátku. A hlavně co nejvíce zprimitivnit.
Tento pokus ale nevyšel, a tak se nějaká umazaná hlava rozhlédla, když teda ne Disney piráti, tak co by mohlo táhnout. Souls série má docela zvuk, je taky fantasy, je temná a šermuje se tam (potažmo kouzlí), tak se zrodil vpravě převratný nápad - Risen 3 by třeba mohl být zase fantasy! A nejlíp nějaké jakože hodně temné, však to teď lidi kupují! A vždyť PB mají v portfoliu Gothic sérii, která byla známá svojí nekompromisností, to by přece taky šlo v PR kampani využít! Nicméně pozor, hlavně to neudělat opravdu nekompromisní a zavést veškerá možná zjednodušení. Lidi by přece mohlo štvát, že třeba pořád zdechají, protože se na úrovni 1 nebojácně vrhnou mezi tři příšery, které je roztrhají na kusy.
-
-
-
-
-
Zase bych si nebyl úplně jistej, protože když se podíváš na ten gameplay co někdo postoval níže, tak uvidíš "krásnou" minimapku s šipkou což mi tam vůbec nesedí. Klasický mapy kde byla max. vidět poloha hráče mi přijdou lepší.
-
-
jo..já ještě k tomu běhám orienťák a mám strašně rád "reálný" mapy ve hrách. celkově mám rád mapy. a líbí se mi když k něčemu jsou a ne že běžím za šipkou.. super je to ve starym flashpointu, nebo v ARMA 2 a teď 3.. to se mi líbí jak s tou mapou jde pracovat. a na gothicu taky parada, jak je to nakreslene tak, že by to tehdy ti kartografove tak mohli nakreslit, ne že tam je na centimetr přesná zdigitalizovaná mapa, podle které by šlo hrát i bez zbytku světa *7*
-
myslím že tam bude větší obtížnost bez mini mapy
-
-
Tak předseda má naštěstí pravdu *4* Ve videu ukazují, že lze vybrat mezi minimapou nebo kompasem:
http://youtu.be/YR2hzKF_E3s?t=2m49s
Sympatický krok ze strany PB *14*
-
-
-
-
ta animace behu vypada fakt jako navrat ke korenum :D jinak se uz moc tesim. z videa to na me pusobi spis jak risen 1 a gothic 1,2 nez "novejsi" pokracovani coz je jedine dobre
-
Jak jsem byl po prvním traileru skeptickej tak teď se mi líbí od dost víc, i když mi Risen nijak k srdci nepřirostl, tohle prostě nesmí zklamat.