Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Carnage666

    Já sem teda v jedničce vydržel cca 9 hodin a dál už sem to nedal. Je to prostě těžce zastaralý dokonce i animace jsou z Risen 1.

    • git gud. Tahle hra prostě není pro lamy, co nemají trpělivost proniknout do jejich systémů, a to u většiny PB her trvá nějakých deset hodin. Navíc Elex si myslím že byl pokud jde o obtížnost nejvíc nevyváženou hrou z jejich portfolia, kdy ten začátek byl dost krutý. Ale když člověk vydrží, tak bude odměnem. No a lamy co nevydrží ať se vrátí ke Skyrimu, kde v první hodině hraní porazí svého prvního draka.

      • 0011

        Já jsem to teda dohrál, dle steamu po 50,7 hodinách za kleriky a žádný zázrak to není, nebál bych se tvrdit že to je jejich nejhorší hra, která nesahá gothic 2 ani po kotníky a jedničce i přes její hrozné ovládání sotva po pás a nic mě neláká se k tomu vracet a zkoušet za jinou frakci. Není to úplný děs ale se zdější známkou 7/10 naprostou souhlasím.

      • Derp_1337

        Nedá se popřít, že Elex měl dost otravný začátek. Prokousat se přes prvních 10 hodin hraní a proniknout do hry bylo dost náročné.

        Je to trochu škoda, protože ti, co vydrželi a hráli dál, si většinou hru užili.

        • takto to mají skoro všechny PB hry, i když u Elexu to bylo ještě horší než u jiných. Elex byla pro mne solidní hra 7.5/10, nesedl mi úplně ten setting míchající dohromady meče, magii a laserové pušky. Risen trilogie se mi líbila víc, a Gothic trilogie nejvíc. I tak jsem si Elex ale užil víc než např. Skyrim, který mě prostě nudil. Lidi co si stěžují na zastaralé mechaniky PB her prostě nechápu. Já jsem rád že PB zůstávají svoji a nesnaží se vytvářet ten samý brak co vytváří všechny studia kolem, ale jdou si svojí cestou. A své fanoušky si to očividně najde. A pokud to někomu nesedí, tak ať to nehraje.

          • lito

            Risen jako trilogie je čistý odpad. Jednička tak 8/10. Dvojku a trojku bych hodnotil 3/10. Neskutečná bída. 20 let dělají to samé a dělají to pořád hůře. Nechápu. Pořád nechápu, jak z Risen 1 mohly vzniknout tak příšerná pokračovaní, která mě doslova urazily. 

            • já netvrdím, že Risen 2+3 jsou nejlepší hry jaké jsem kdy hrál, ale tento hate na ně prostě nechápu. Risen 2 byl tak 7/10 a Risen 3 tak 8/10. A vůbec by mě zajímalo, jestlis ty hry dohrál nebo tvé hodnocení vychází z dvou hodin hraní s tím že pak jsi s tím sekl (tak jak je dnes modní hodnodit hry). Mně se na tom líbil ten setting připomínají Piráty z Karibiku, což oproti těm neustálým high fantasy světům docela dobrá změna, a hratelnost to mělo taky celkem dobrou. Obě hry se bohužel otevřou až po několika hodinách hraní a začátek mají dost špatný, u obou je potřeba opustit uvodní lokaci.

              • lito

                Reakce na příspěvek:

                Piráti byli trapní. Hrál jsem dvojku minimálně 20 hodin. Jako fanda jedničky to byla pro mě skoro nejočekávanější hra roku. Ten setting mě doslova sral. Chápu, že High není nějak originální. Máme tu ale low(něco jako Conan např.), Dark(něco jako Souls). Mohli to posunout kamkoliv, ale posunuli to úplně do mainstreamu, což jednička nebyla. Trošku paralela s Two Words. Jednička pěkně ukázala, že by dvojka mohla být výborná hra, přitom to byl odpad. 

                Dost mi chybí klasické západní RPG ve stylu prvních dvou Dragon Age, Risen, Gothic, Two Worlds nebo Dragon's Dogma, což je více západní RPG než některé zápádní RPG od západních tvůrců. 

                • Reakce na příspěvek:

                  takže ti hlavně nesedl setting, což je v pořádku, ale některým lidem se třeba líbil, mně se piráti líbili víc než setting Elexu. A západních RPG vychází dost, slyšel jsem dobré věci o Outward, Greedfall a Enderal, prý připomínají Gothicy, ale zatím jsem je nehrál. A nebo Drakensang The Dark Eye, což je další RPG které hodnotím líp než většina (pro mně 9/10)

                  • lito

                    Reakce na příspěvek:

                    Dark eye jsem hrál. To je fajn věc. Ale teď je více iso-RPG než RPG ve stylu prave Gothic nebo Dragon Age.

                    • Reakce na příspěvek:

                      já naštěstí hraju všechny typy RPG, takže mi to nějak moc nevadí. Ještě před pár roky se iso-RPG zdály mrtvé, a pak díky kickstarteru zažily renesanci. A vychází  jich tolik že je ani nestíhám hrát, ještě jsem nehrál Tyranny, Age of Decadence, Wasteland 3, a už se na nás valí Solasta, BG3 a Pathfinder WOTR, a to ani nemluvím o všech těch dalších typech RPG od Elexu 2, přes KCD2, Starfield až Elden Ring.

      • Carnage666

        😂 Nejprve jsem nechtěl vytahovat Dark Souls ale jak si napsal to o lamách ve Skyrimu a drakem tak sorry jako.... dohrál jsem všechny Dark Souls několikrát a nepíšu nic o tom že by byl Elex těžká hra a proto sem to vzdal. Napsal sem že je to těžce zastaralý a na úrovni Risen 1 (což nebyla špatná hra ale nepotřebuju hrát Risen Elex Edition) a za tim si stojím.

        • Tak ho zase pěkně schovej, protože Dark Souls není nijak těžká hra. 😂

          • Carnage666

            Rozhodně náročnější než Elex teda 😀

        • sice nepotřebuješ hrát kopii risenu 3x, ale hrál jsi kopii Dark Souls 3x, taky akorát jedna hra třikrát reskinovaná. Pokud tě prostě něco baví, tak si rád zahraješ něco stejného nebo velmi podobného jen s drobnýma vylepšeníma. Takže nechápu ty stížnosti na to, že Elex je jen Risen. Elden Ring bude jen další Dark Souls. a BTW, obtížnost Dark Souls se přeceňuje. Jediné co mi trochu dělalo problémy byli Ornstein and Smough a to proto, protože jsem jej dělal solo, tj bez výpomoci jiných hráčů.

          • lito

            Tak si dej Midira, Orphana, Gaela či Demon od Hatred. Nedáš ani jednoho bosse, pokud považuješ Elexe za těžké. I kdyby Elden Ring bylo reskinované DS a bylo to ještě horší než DS2, tak to pořád bude o několik lvl před Elexem. 

          • Carnage666

            No jasný Elex je taky easy jako DS 😀. Ale jinak např. Dark Souls 1 vs 2 je docela velký rozdíl. Rozhodně bych je nepovažoval za reskin.

      • cumpi3

        Miluji a odehral jsem stovky hodin v Gothic 1,2,3, první Risen jsem si taky dost užil, ale ani me Elex nechytnul. Už Risen 2 byl s výhradami, trojku jsem ani nedohrál. Přijde mi, že ač jde v jádru o poctivé hry na tom samém základu, už nejsou tak kvalitní a strhávající. Ale možná jenom stárnu🙂

  • VRFREAK1

    At se za tím bordelem v jedničce skrývalo cokoli ani sem se k tomu nedostal asi jako většina  za mě vše špatně od ui po přiběh nedokázal sem tomu obětovat ani hodinu , doufám že ve dvojce nebude zase milion banalit které zkazí dobrou hru...

    • Carnage666

      Já tomu podle Steamu dal cca 9h a stejně jsem se pořád nedostal k tomu údajnýmu bodu zlomu kdy je to dobrý.

    • twicer

      Bude.

  • Firingo

    Jedničku jsem dohrál a užil si ji ale měla opravdu hodně problémů. Například otřesný balanc zbraní, mizerné UI se skrytými staty postavy a vybavení, zajímavý svět ale mizerný příběh, zbytečně velká mapa atd. dalo by se pokračovat dlouho. 

    Trailer tedy taky není můj šálek kávy ale co jsem četl na Youtube tak hodně lidem se líbil.

  • prvá hra ever, kde som prečítal každý jeden dialóg a vyzobal všetky sidequesty

  • Lima

    Pro mě v podstatě zpráva dne. Jednička byla pro mě herní ráj - velký otevřený svět, hratelnost jako v Gothic 3 (podle mě hanebně nedoceněný díl, když se vychytaly bugy, byl super), furt bylo co objevovat a to i z hlediska vertikálního prvku, protože šlo létat a na to, jak ten svět byl obrovský, tam bylo minimum bugů a hra byla skvěle odladěna. Těším se moc.

  • Zo zaciatku som Elex chcel uz vypnut co ma nebavil,  ale potom som sa do toho neskutocne zazral a bavilo ba to hodne. Tesim sa na pokracovanie, ale jedine s cestinou

  • KIMCID

    Ten svět mne nechytnul

  • Velká bída. Gothic 1 a 2 naprostý pecky, 3 jestě ušla. Pak přišel Risen 1, který byl překvapivě dobrý. No a pak už to šlo totálně z kopce, jedna blbost za druhou. 

    Každý doufá, že se vzpamatují ale oni furt produkují takové kraviny. Herníma mechanikama zaostali někde v době před 10 ti lety

    • sugyn

      Je to tak. Napad pomerne solidni ale pak to pustis a je to hrozny. Hra na urovni roku 2008. Nechapu ze to studio jeste zije ale pak jsou tu lidi jako Drizzt co se zasekli nekde kdy core2duo a nvidia 8800 bylo aktualni a potrebuji hrat nejaky brak ktery u nich slape.

    • A co konkrétně např. na Risen 3 bylo tak hrozného? Nesedl ti setting, nebo tady akorát prudíš? A o jakých zaostalých herních mechanikách mluvíš? Souboje? Ty byly v Risen 3 celkem solidní, akorát založené na časovaném klikání a ne tupém mačkání tlačítka jako u Skyrimu a spousty jiných her. A co se týká jiných RPG mechanik, tak i v Risen 3 jsou pořád mnohem víc propracované a fungující než spousta jiných her.

  • KrPa

    gothic byl gothic, pro me je nejlepi hra pirani G2+NotR, elex jsem teprve dohral nedavno, do hry sem se dostaval docela obtizne ale nakonec po nejakych 8h me to chytlo, asi nejvice ocenuji to, ze tu hru slo vlastne hrat jako strilecku (coz je dle me u scifi lepsi), pokracovani si urcite zahraji

  • Elex me bavil, takova stara dobra PC hratelnost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit