Přejít na výpis diskuzí
Rusko by rádo ve hrách vidělo více patriotismu
9.10.2013 | Aleš Smutný
221 příspěvků
-
Za komunistama taky stálo přes 99% lidí. Prej.
-
Další znalec... Trans-Afghanistan pipeline - TAPI plně ve vlastnictví US společnosti s názvem UNOCAL. O co jde v Sýrii je známo už dávno, tam si Katar platí miliardy za státní převrat, jež má zajistit nerušený proud Katarského zemního plynu přes Sýrii a Turecko do Evropy.
To nejsou nějaké konspirace, ale holá fakta. Pokud jsou pro Vás stránky jako Washington Post, Huffington Post, nebo takový Financial Times konspirační weby, tak prosím...
http://www.ft.com/cms/s/0/86e3f28e-be3a-11e2-bb35-00144feab7de.html#axzz2hFgJJv82 -
Ještě připomenu citaci z CoH 2
"To co nás hnalo kupředu byl rozkaz 227!"
1. V které armádě je dovoleno opustit bojiště bez rozkazu?
2. Co tedy hnalo Američany u Normandie dopředu? Zachraňovali zem, která ani nebyla jejich, protože to byli stateční hrdinové. Naproti tomu Rusi hnal dopředu při záchraně jejich vlastní země pouze rozkaz 227. Vždyť ti zbabělý komunisté by se na svoji vlast vykašlali nebýt rozkazu 227 ne? A tehdejší vláda byla natolik krutá, že je poslala do boje ve vyhlazovací válce a to ještě bez možnosti odstoupit! Neskutečné.
Navíc trailer CoH působil dojmem, jakože Company of Heroes bude pojednávat o hrdinech... ale že tam bude popsáno jak spalují vlastní civilisty za živa, střílí do vlastních vojáků kulometem, mají gulagy se 100 miliony obyvatel (což je víc, než polovina tehdejší populace, takže je to velmi logické) a střílí do spojeneckých armád, nebo do bezbranných, hodných a nevinných Němců co šli do Ruska na dovolenou atd. tak jsem si opravdu ztratil veškerou víru v to, že jakákoliv hra západní společnosti někdy vystihne Rusy jako kladné hrdiny, kterými v druhé světové válce rozhodně byli.
CoD a Battlefield snad ani nestojí za zmínku to už je snad ještě horší.
A ti z vás co stále věří jací byli Rusi za války zvířata vezte to, že nemáte nejmenší tušení, čím si rudoarmějci prošli. Viděl jsem fotku kde Ruský voják ve Stalingradu v mrazu obětoval svůj kabát aby zahřál dítě mezi troskami domu (který hodní Němci omylem zbombardovali). Ano některé činy rudé armády byly dost hnusné. Ale zkuste se podívat co dělali Němci nebo nedejbože Japonci. Takže až najdete dokumenty o tom, jak Rusi pohřbívali tisíce lidí za živa, pak můžete básnit o tom, jaké čisté zlo rudá armáda představuje. Do té doby jsou pro mě rudoarmějci druhováleční hrdinové, kteří položili životy proto, aby nevděčný národ jako my mohl nadávat jak by to bylo (několik metrů pod zemí) krásné, kdyby zlí komunisté nepřišli. -
Já mám kamarádů z Ruska několik a nemohu souhlasit.
Zločiny rudé armády a wehrmachtu + SS za druhé světové války se vůbec nedá srovnávat. Třeba ruských vojáků v zajetí Němci popravili 3.5 milionu. To je víc než Rusové vůbec zajali (nemluvě o tom, že většina ze zajatců se vrátila domů).
A k té zmínce o bolševické propagandě.. já mám spíš dojem, že Rusko je možná ovlivněné bolševickou propagandou, ale Evropa je silně ovlivněna propagandou ze studené války. V CoH 2 zastřelí důstojník vojáka, za to, že zachránil svého nadřízeného. Střílí kulomety do svých vojáků a vraždí je po desítkách, přes to, že mají Němce na dostřel. V CoD Modern Warfare komunističtí Rusové staví gulagy a vraždí civilní obyvatelstvo kde mohou (následně jsou pak střílení po stovkách několika statečnými Američany zachraňujících svět před komunistickou hrozbou).
Red Orchestra 2 je třeba Rusy velice oblíbená hra, protože má k Rusům ALESPOŇ neutrální postoj.
Takže s pánem souhlasím. Rusové jsou naprostí záporáci bez duše skoro v každé hře a to co předvedlo CoH 2 je vrchol. -
Chlape chtel mit "pozornost" tot asi vse. *15*
-
přál bych ti vidět chudé oblasti Amerického středozápadu, Detroit, oblast kolem Saint Louis. S Ruským venkovem je to naprosto srovnatelné. Ale veškeré informace co máš o USA a Rusku máš z masmédií nemám pravdu? Zajeď si tam kamaráde spoludiskutére, realita je naprosto odlišná od toho co ti předhazují v TV.
-
Hezky jsi zaexhiboval se znalostma načtenejma z bůhvíjakejch konspiračních webů, ale obávám se, že je to tady trochu offtopic. Jo a ropa se za eura (a jiný měny) pár let už normálně obchoduje na íránský burze.
-
Blahopřeji, další ..... který dokáže určit zda-li je člověk amerikanofob či rusofil. Mám to štěstí, že do obou zemí jezdím celkem často pracovně a tak mohu srovnávat.
Jak mi vysvětlíte, že za Putinem stojí naprostá většina obyvatel Ruska? Jak mi vysvětlíte obrovskou podporu nedávným zákonům namířenou na ony neziskovky, gay lobby a další? Jak mi vysvětlíte že z nějakých 140mil. obyvatel Ruska a 11mil. obyvatel Moskvy jich tam proti Putinovi protestuje tak max. nějakých 200.000? Většina z nich k tomu všemu přizvukovala stranám které dostávaly finanční "dary" od USAID či NED. Byl jste svědkem naprosto stejně zaplacených protestů, jako těch které probíhaly ve Venezuele v roce 2002
V USA tomu místní říkají "Washingtonský konsensus"
A největší překvápko následovalo v Café Grind na 10th Ave, kde se člověk doslechnul od většiny lidí to, že Rusko, šílenej Putin maj u Amíků větší kredit, než celá jejich federální vláda s Babrackem Odumbou v čele. Je holým faktem, že Rusko předbíhá USA jak v ekonomice, vývoji, tak i co se týče práv občanů. Dneska můžeš v Rusku protestovat celkem svobodně, jaké překvapení bylo, když jsem v D.C. viděl "Free Speech Zone" Kousek betonu pod dálníčním nadjezdem směrem na Langley, ohraničený žiletkovým drátem. Na otázku "what the hell is that?" bylo odpovězeno : tady nám vláda dovoluje protestovat. Pro prostoduchého jako ty sdělím už jediné, velice mne švtve, kam se Amerika za 20. let dostala a i když bych to nikdy neřek, tak musím obdivovat Rusko a jeho vývoj za posledních 20.let. To nemluvím o tom, že v Rusku jsou banky postižitelné zákonem. V USA, jak nám vysvětlil nejvyšší státní zástupce Eric Holder jsou banky nepostižitelné, neb by to mělo negativní vlivy. Udelěj si někdy aspoň dovolenou do obou zemí, ale nečuč po památkách. Zkus mluvit s lidma. -
Zajímavá úvaha která je ale úplně mimo. Tento film hodnotím kladně a o WW2 toho vim velmi mnoho. Takže vymysli raději něco lepšího.
-
Prdlajz, tady nechapu proc to sem vubec cpat, tohle byl jeden z mala povedenych filmu a cpat to zrovna sem a poukazovat na to ze by hry nebyli jak tohle, mi prijde prinejmensim zoufale.
-
tvůj Ruskej kámoš asi neví nic o tradičním Ruském nihilismu. A uvědom si, že za II. svět. války mělo Rusko dvě možnosti. Zvítězit za jakoukoliv cenu, nebo být naprosto rozdrceno nacistickým Německem. Coby kdyby Rusko padlo asi docvakne každému...
-
Čekal jsem nějakou pádnou argumentaci na to téma fašizace ruského režimu, ale ty jen mektáš něco o USA, o který jsme se tu vubec nebavili. Ale alespoň mi došlo, že se bavim s rusofilem a anti-amerikanistou v jedné osobě. Obhajoba ruského režimu stylem "..ale v USA se děje tohle a tohle" neni obhajoba.. *3*
-
Je to dobře natočená naprosto zkreslená blbost a dobře ji hodnotí pouze ti, kteří o WW2 nemají ani páru
-
Tohle trochu přeháníš. Je to skvělý film a zaslouženě má velmi dobrá hodnocení.
-
ale chápu, bojovat proti vzniku Islámského chalifátu, který zhusta propagují islamisté z Kavkaz Center je špatná věc, přímo hrdelní zločin *15*
-
Takže ruské hry teď budou vypadat třeba jako ta chujovina Brestská pevnost, kde na jedné straně stojí dokonalí gerojové, kterým do boje stačí okenní rámy, zatímco na druhé straně budou bestiální Germáni, kteří si netroufnou jít do boje bez hutného lidského štítu z prostých ruských rolníků?
Můj kamarád z Ruska mi kdysi vyprávěl o tom, jak tam jsou lidi pořád strašně zmanipulovaní bolševickou propagandou a oni prostě nevěří, že Rusáci udělali ve válce cokoliv špatného. -
No udajne neco v tom stylu (nechavas taktiku spalene zeme). Byla to skupinka par rusu co si na to stezovalo, ale jelikoz protiruske je in, tak se to celkem nafouklo
-
A pokud mohu, trošku rozvedu onu Čečnu a zarověň Vám snad docvakne spojení s onou Gruzií. Ona ta tzv. studená válka nikdy neskončila. Jak známo CIA v Afgánu v rámci NSDD 166 financovala vznik Talibánu, Al-Qaedy a také plně financovala příliv wahhábistů ze Saudské Arábie. Celou dobu nejde o nic jiného než vytvoření totálního chaosu na jížní hranici Ruska v rámci nikdy neukojených choutek po Ruském nerostném bohatství. Že nejde o nějaké konspirace, svědčí i kniha Z.Brzezinského - Mezi dvěma věky. Jaké bylo překvapění, když GRU zjistila, že onen Kavkaz Center je financován ze zdrojů napojených na profláklé organizace jako USAID či National Endowment for Democracy. A ještě překvápko čekalo v J.Osetii, kde byl zadržen HUMVEE s komunikačním nádobíčkem co užívá NATO
-
Krásný příklad by byl z přitomnosti. Ropa se může nakupovat od zdroje pouze v dolarech a v žádné jiné měně a tak má dolar (amerika) navrch, kdyby se ropa prodávala třeba i za zlato či eura, dolar by měl nulovou hodnotu ve světě. Proto si amerika vymyslela avganistan a teď sirii která se postavila na stranu iraku který chtěl prodávát ropu za euro, aby měla nadvladu nad ložiskama ropy a svět ji kupoval za dolar (petrodolar). Rusové zase chrání sirii a irak. V dnešní době vystupuje rusko jako ten dobrý a amerika jako ta špatná, jenže západni propaganda vymyva mozky :).
-
Uvedomujes si, jaka vekova katergorie jsou v soucasne dobre Rusove, kteri byli ve 2. sv. valce? A dokazes si to spojit s tim, jake skupine tu "psi hlavu" nasazujes?