Rusové sází na vlastní propagandistické patriotické hry. Za moc nestojí… zatím
-
Mám otázku na pána šéfredaktora:
1. Aký máte dôvod dávať politiku na hernú stránku?
2. Prečo riešite iba ruskú propagandu a nie americkú? (myslím, že v každej krajine je propaganda a snaží sa vykresliť v lepšom svetle)
3. Nevadí Vám, že v amerických hrách a filmoch je Amerika vykresľovaná ako tá jediná správna a Rusko ako zlé? (napr. Red Alert...) a pritom USA rozpútali toľko vojen v 20. storočí a zhodili až DVE atómové bomby.
4. Aby ste dokázali, že ste objektívny redaktor, napíšete niečo aj o americkej propagande v hrách ? Napr: ( https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Propaganda_video_games )
Píšem pre Vaše dobro, aby ste sa sám nestal propagandistom jednej jedinej pravdy a kopali iba do jednej krajiny. A prosím, riešte hry a nie politiku, lebo už tá jednostranná propaganda lezie krkom akože fest. A myslím, že to ocenia aj Vaši čitatelia a hráči, medzi ktorých už patrím dlhé roky.
Ďakujem.
-
-
Tady ti slovenští plochozemci to je mor.
-
-
Další dezolát ze Slovenska, běž si promluvit se svým premiérem o propagandě, provádí ji sám dobře, Rusko mu určitě poslalo nějaký rubly...
-
Tak třeba z toho seznamu jsem hrál a patřilo to mezi mé oblíbené tituly Full Spectrum Warrior: Ten Hammers a nepřišlo mi to vyloženě jako propaganda. Prostě to byla fajn taktická hra, založená na opravdové taktice pouličního boje.
-
Například zde: https://games.tiscali.cz/komentar/six-days-in-fallujah-nebude-realisticka-hra-ale-obycejna-americka-propaganda-505266
Díky a zhasni za sebou. -
Whataboutismus, vlastenecká vlaječka v profilu, "jedna jediná pravda"... Z tebe to dezolátsví úplně čiší. Mám pro tebe jiný návrh - netahej své dezolátské kydy na herní servery, na to zase nejsem zvědav já. Díky.
-
Pre kristove rany, sklapni a zalez. Akoby nestacilo, ze slovensky premier na vsetky styri strany je aj so stukou po usi v ruskej riti, este aj tu rob ty hanbu.
-
Red Alert platila americká vláda?
-
A proto je Slovensko v takovy prdeli.
-
-
Bohužiaľ súhlasím. Takýchto pacientov tu máme 55%
-
-
Je hřejivý vidět že zůstali i normální a morální Slováci.
-
-
-
Zrovna Alešovi tu psát něco o jednostranný propagandě je fakt úsměvný vzhledem k jeho článkům např. o Fallúdže, kde víceméně všechny tebou zmíněný body řeší ze strany USA.
Ale to ty, jako dlouhodobý čtenář, samozřejmě víš (:
-
-
Ta strategie z válčiště na Ukrajině je zrovna dobrá.
-
-
-
Zajimave, jak nektera temata dokazou pritahnout do komentaru lidi hlasat sve svetonazory, i kdyz jinak nekomentuji. ;)
Kazdopadne diky za clanek, me prisel docela zajimavy a poucny, o danych hrach a pozadi jejich vyvoje jsem nemel ani tuseni. I kdyz to o cem pise je spise tragikomicke.
-
Já na tom nic špatného nevidím. Ostatně Call of Duty a jiné hry nás vždy učili, že USA jsou ty good guys a Rusko bad guys. Tak proč jednou nevyměnit strany a zahrát si konečně taky za opačnou stranu. Mě už třeba tohle unavuje, pořád ty stejný scénáře, v milionech hrách. Třeba do teď mi štve, že jsme nedostali třeba nějakou akční hru z pohledu Třetí říše. Pořád do nácků jen střílíme, většinou si za ně zahrajeme jen v MP, ale nemáme tady žádný příběh prostého vojína.
Co se týče Front Edge, viděl jsem na TARC jak to hrál Tomáš a ta hra vypadá velice dobře.
Já jako hráč, ocením cokoliv, co přispěje k proražení toho mainstreamu. A taky jako hráče mě hry vyloženě neuráží, pokud mají nějakou hlavu i patu a je to kvalitní titul, tak si zahraji za jakoukoliv stranu.
-
-
Můžeš zkusit třeba tohle.
https://store.steampowered.com/app/863500/All_Quiet_in_the_Trenches/ -
registrace 1.11. Proruský troll. Bože, vy jedna pakáž hnal bych vás.....
-
Když chceš relativizovat, tak si alespoň odstraň z té profilovky tu katedrálu Vasilije Blaženého, bude to potom takové o trochu víc uvěřitelné.
-
Tak naprosto ideální jsou hry které dokáží kritizovat vlastní režim/politiku, ne ji glorifikovat - ale sto lidí, sto chutí.
Takovým příkladem z her je například Spec Ops the Line, když už se tu obdivovatelé Rusa ohání tvrzením že Američtí vývojáři neumí sebereflektovat to, že jejich politika také není úplně čistá.
Jako jediná Ruská hra která se mi vybaví jenž dokázala kriticky sebereflektovat Ruský režim (vlastně ani ne tamější režim, ale spíše servilní smýšlení běžných Rusů) je Indika. A aby ji vůbec mohli vydat tak museli utéct do Kazachstánu, jelikož v jejich rodné vlasti je považují za zrádce kvůli odsouzení invaze Rusa na Ukrajinu.
Pro úplnost uvádím odkaz na vyjádření od jednoho z autorů Indiky, k pochopení co konkrétně je myšleno tou servilností: INDIKA | A Message from Odd Meter's Director
-
-
Já si nemůžu nevzpomenout, že už v roce 2002 si Rusové ve Flashpointu udělali vlastní kampaň (Retaliation), která relativizovala kampaň z původní hry a která ukazovala jak bylo vlastně Gubovi přikázáno vylodit se na Everonu. Scénář byl vyložené ukázkový - místní drogový dealer i za pomoci CIA se snažil shodit místní prosovětskou vládu (a u toho vraždil i civilisty) a vládu tím "donutil" povolat sovětské síly na pomoc, protože místní policie nezvládala ochránit místní obyvatele.
-
Pro více vhledu do Ruské herní produkce a její kvality můžu doporučit kanál Warlockracy, je to fakt peklo na kolečkách. Fašistické režimy a umění se prostě nikdy moc nemusely.
-
Líbila by se mi strategie, kde by se hráč chopil velení ruské armády a všechno by bylo jako ve skutečnosti, včetně umístění všech vojenských zařízení a veškerého vybavení. Takový realismus by byl triumf, na který by prohnilá západní studia neměla odpověď. To by si koupili i lidi, kteří jinak vůbec nehrajou hry - takový by to byl hit!
-
-
😁👌
-
To se nikdy nestane.
-
-
Myslíš? Ruská ekonomika by potřebovala vzpruhu a na Ukrajině by taková hra šla na dračku.
-
Bohužel...
-
-
-
U War Thunderu to nevadi, ze ne? https://games.tiscali.cz/novinky/tanec-draku-prinasi-do-war-thunderu-radu-novinek-581634
-
-
A můžete mi, prosím, říct, co má společného WarThunder s tímto článkem? Podporuje snad Ruská IRI její tvůrce? Je ve hře Ruská propaganda?
-