Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • První obětí každé války je pravda - Aischylos. 

  • První obětí každé války je pravda - Aischylos. 

  • ALHAZRED

    A prečo reaguješ? Aby si mal posledné slovo? Dosť zúfalé...

    To čo robíš je bagatelizácia zla, a to je častoktrát horšie ako zlo same...Na internete je VELA rôznych kecov..."názorov"...čím viac, tým viac ADDIDAS ! Vojnová propaganda z ludí idiotov nerobí, ona ich VYHLADÁVA ! Čo mi chceš povedať ? Že na ukrajine neumierajú ludia ?? Alebo neumierali pri covide ??? Aj také informácia som zachytil...

    STRČ PRST SKRZ KRK !!

  • Nemá, psi budou štěkat a karavana pojede dál.

  • ALHAZRED

    To nemá zmysel😬...

  • Místo smajlíku se příště nejdřív zamysli :-) Já to použil jako metaforu k současnému dění. Během Covidu jsme 2 roky poslouchali jediný, správný názor, v televizi vystupovali všelijací odborníci na slovo vzatí. Odlišné názory z lékařské obce byli označovány jako hoax. Prostor dostával spíše vyšinutej Flégr, na druhou stranu názory např. MUDr Jiřího Berana byly potlačovány.....mediální masírka v roce 20-22 byla nezapomenutelná. Názor byl jen jeden.  

  • ALHAZRED

    Ešte jedna vec: Miešať covid a vojnu na ukrajine môže len Man-Tol...

    A čo sa covidu týka, ano, nebolo všetko tak ako sa to oficialne uvádzalo, ale vieš čo ?? Daj si tú prácu a osobne sa spýtaj pohrebákov, kolko mali vtedy roboty a to je milý môj REALITA...Ty INFORMOVANEJ OBČAN...😀

  • ALHAZRED

    Jasně, mávnutím prútiku vymažeš tie tisícky mŕtvych, áno myslím že mávnutím prútiku tebe niekto niečo vymazal...zahraničné weby ??😬

  • Pro méně inteligentní je tady DeepL.com. Nemáš zač. 

  • Může být. Akorát že když rusák káže o historické přesnosti, je to jako by ho*no kázalo o hygieně. 

  • Je  vidět že dnes vládne jen stěžovani a historická přesnost, kde nikdo z nás co tady píšeme jsme nežili...

    Vemme v potaz Red Alert.... Taky to bylo fiktivní a vše bylo ok... Nikdo to neřešil... 

    Tato hra je hratelnost je fajn, studiu se povedla a uz v základním "videu" bylo jasné řečeno že jde o fiktivní příběh... 

  • Koukam ze tady je spousta odborniku na historii. Mozna se nejdrive trochu vzdelat nez zacnete psat hlouposti bych poprosil. To ze je hra po historicke strance spatny vtip je neoddiskutovatelne at se vam to v dnesni dobe libi nebo ne. Historie je historie a soucasnost ji uz nezmeni i kdyz by asi hodne lidi chtelo.

  • redicius

    spíš bych řekl, že to hovoří historické i aktuální zkušenosti, ne?

  • Tohle si povidaji na srazu komunistu

  • Zrovna od Rusu a Cinanu je tahle kritika vylozena vtipna :)

  • Rychlý souhrn je třeba https://www.youtube.com/watch?v=Ih7FcT5mBRM nebo https://www.youtube.com/watch?v=r10Yt_8Umrw .

    Z knih pak něco od Dalibora Váchy (jenom pozor, píše o legiích jak historii tak beletrii).

    A když jsem teď rychle dohledával i něco od ne-českých autorů, tak jsem narazil na https://www.databazeknih.cz/knihy/studenti-laska-ceka-a-smrt-deniky-1916-1920-139587 , to si sám pokusím dohledat a přečíst.

    Jinak za poslední roky vyšlo knižně dost deníků (třeba editce https://www.databazeknih.cz/edice/edice-pameti-ceskoslovenske-obce-legionarske-8326) a nebo se v antikvariátech pořád dají najít původní prvorepubliková vydání.

    A kdyby někdo měl další doporučení (hlavně na zahraniční autory), tak si také rád rozšířím obzory.

  • Slavik_Jenda

    Vyhladit nás nechtěli... Chtěli nás v pozici chudého vazala, kterého můžou ždímat... Po 2. SV se svět rozdělil na 2 poloviny... Na tu, kde se měli lidé dobře a na tu, která spadala do sféry vlivu SSSR... Důvod proč jsme dnes mnohem chudší zemí, než sousední Německo, které bylo na rozdíl od nás zdevastováno 2. SV, je ten, že my jsme spadali do sféry vlivu SSSR... 

    Že jsme nebyli okupováni samozřejmě není pravda... Potom co vyprchalo nadšení z "osvobození" a chtěli jsme si jít vlastní cestou... Tak přišla okupace ze strany SSSR... Měli jsme tu 68, další dobu temna...

  • "Uloupené Kosovo" stojí za zhlédnutí. Každopádně, sem tahle diskuze nepatří. Zareagoval jsem na SlavicBes - zbytečně jsem se nechal unést. Jinak, zajímám se o to asi 20 let a Balkán mám projetej celej. S tvým popisem událostí úplně nesouzním. Je takové "Bloombergovské, Bellingcatovské" - účelově , neziskové :-)

  • Derp_1337

    Hele, zase to moc nepřekrucuj. Prakticky všichni ví, jak to bylo s Irákem. Takže jen těžko to byl nějaký typ lži, kvůli které zemřelo mnoho lidí. 

    Tím jsem samozřejmě nijak nepopřel to, co nějaký americký politik prohlásil za "oficiální důvod" války jakože ZHM. Jo, tvrdili to, ale lidi jim to nespolkli. I OSN ten útok odsoudila.


    A je vidět, že o té Jugoslávii skoro nic nevíš. Žádná Jugoslávie nebyla okupována. Jugoška se rozpadla sama od sebe, protože jednotlivé národnosti chtěli samostatnost. 

    To osamostatnění se ale nelíbilo Srbům, protože v té době byly v dominantní pozici. A Srbové osočili různé národy ze "separatismu" a vyvolali řadu bojů. Problém byl v tom, že Srbové se s tím nemydlili a likvidovali to ve velkém (včetně civilistů). Obzvlášť se soustředili na různé etnické menšiny. Zbytek světa odsoudil ty etnické čistky, protože vzpomínky na nacistické čistky byly pořád ještě čerstvé. OSN a většina národů dala Srbům nějaké podmínky a vytvořila bezpečné evakuační zóny pro civily. Jenže Srbové ty zóny nedodržovali a dál v těch zónách stříleli. A tak došlo ke konfliktu. Prakticky většina světa s tím souhlasila.

  • asi ti nestačilo 40 let nevzkvétání této země pod sovětskou okupací, co? Možná se zajeď podívat do lágrů do Jáchymova. Jiné země na tom byly mnohem hůř, třeba Holodomor na Ukraině cíleně vyvolaný Stalinem zabil 8 milionů lidí, nebo si přečti o ruské genocidě sibiřských kultur, o masovém vysídlování a vyhlazování. Doporučuju třeba Souostroví Gulag nebo Krvé země, pro začátek.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit