-
Tak ted mozna budu za starocha a suchara, ale muze mi nekdo vysvetlit co je tak kouzelneho na hrach ve kterych masakrujete civilisty jak na bezicim pase? To nekoho doopravdy bavi?
-
-
22 let a bavi me sandbox hry. Nejaky problem?
-
-
tu vôbec nejde o sandbox
-
Tohle neni o tom, ze nekoho bavi ci nebavi SANDBOX hry. Ja take stravil hodne casu u Morrowind, Oblivion, Assassin's Creed, inFamous atd. Ja mam problem s tim, ze SR se ocividne snazi prezentovat jako hra v niz je naprosto normalni (a jak psal mechwarrior, ocividne netrestane) masakrovat kolemjdouci.
-
-
Těší mě že zde napsalo více lidí negativně o masakrování civilistů. Není to o staromódnosti ale je to prostě herní odpad. Navíc je to něco co mě nebaví. Gameplay akční hry je pro mě v tom, že protivník na mě útočí hned co mě zmerčí a musí být pro mě slušnou výzvou. Přejíždění panáků je opravdu trapárna. *11*
-
-
presne tak, ja som hry bral vždy ako výzvu, nebavia ma hry kde je dovolené čokoľvek bez nejakých konzekvencií lebo je to ako hrať hru so zapnutým GOD cheatom - chvílu baví ale ešte rýchlejšie prichádza nevýslovná nuda. Ked som bol menší ma zabíjanie civilov v GTA bavilo ale nie samotné zabíjanie ale nasledná reakcia policajných zložiek, neskôr armády a defacto márny boj s nimi ktorý bol pre mňa velkou výzvou.
-
-
a to by mě zajímalo cos říkal na Prototype???
-
-
-
Možná kdybyste si občas vy "herní guru" vytáhli hlavu z prdele, přestali byste psát takové kraviny a občas by vám možná i došlo, že ne každý hledá "dospělácký příběh", ale při hraní se chce odreagovat a dělat hovadiny. *3*
-
-
Ja vubec netvrdim ze jsem herni guru. Jenom jsem se slusne zeptal, jestli to nekoho doopravdy bavi. Odpovedi se mi vice ci mene dostalo. Ja se pri hrani take odreaguji, ale to jeste neznamena, ze kvuli tomu musim masakrovat civilisty. Tenhle zanr jde asi opravdu mimo mne.
-
-
jo baví, víc než nějaký Deus Ex, který se chlubí inteligetním a dospělým příběhem, který je však stejně debilní jako v té nejdebilnější střílečce, akorát se to snaží maskovat hromadou debilních keců a vážným výrazem ve ksichtu postav
-
-
No ono víš co, takový "debilní" Deus Ex si my chytří a inteligentní necháme klidně líbit.
-
-
som rovnaký "staroch", priznám sa že pri pohlade na niečo takéto : http://www.youtube.com/watch?v=eN2-WSyRuO0 sa pýtam kam až klesol herný priemysel. Na druhej strane viem pochopiť, že u deciek (10-16) to má úspech - lenže hra je od 18+ takže neviem pre koho je vlastne určená. Ale možno sme fakt príliš starý ...
-
-
Herní průmysl nikam neklesl, podobné hry už tu byly před 10, 15, 20 lety, spíš se sám sebe ptej, kam ty jsi klesl?! jsi starej a znuděnej, tím to je *2*
-
-
On není v žádném případě starej a znuděnej, on už jen má dost inteligence na to, aby se podobnému braku vyhýbal.
-
Pred 20 lety? Pockej to byl rok 1991 ... to vychazely klasiky na NES, SNES, puvodni Gameboy, Sega Genesis. A musim priznat, ze ty hry mne bavi stale. Mozna je to tim, ze mi tehdy byly jenom 4 roky a tahal jsem kacera po placku za domem...
Ale ted vazne ... nemyslim si, ze ti kterym se SR nebo GTA nelibi jsou stari a znudeni. Spis je to otazka vkusu. Ja sam za sebe bych to nehral. Kdysi davno jsem zkousel San Andreas a bylo to opravdu o nicem. To si radeji zahraju Link to the Past, nebo z modernejsich Skyrim. To bude solidni hra s otevrenym svetem. -
-
Pred 14 rokmi tu bol Carmageddon a v ňom o nič iné nešlo. Takže by som povedal že nič nikam neklesá len každá hra sa zameriava na iných hráčov a to je celé.
-
-
Pred 15 lety, tedy v roce 1996 vypustilo Nintendo N64, na kterou vyslo neuveritelne mnozstvi klasik (napr Ocarina of Time, Majora's Mask). Ve stejnem roce vysli prvni Pokemoni. O rok drive vydalo Sony puvodni Playstation. Team 17 vydal prvni Worms take v roce 95. Jasne, v kazde generaci budou nejake brutalni hry ... ale ja bych asi SR dal na stejnou uroven s Postal ktery take vysel v roce 1997 (stejne jako carmageddon).
-
ja ti neviem, i v tom starom Carmageddone zabíjaš preto aby si si pomohol vyhrať závod a nie preto aby si si zo zabíjania robil primitívnu srandu. C1 som mal rád a kludne by som si to zahral znovu ale SR je podla mna o hodný kus cesty nadol.
-
-
tak mňa napríklad GTA baví, paradoxne okrem SA som mal rád všetk diely, najviac 3 a 4. Myslím, že sú to podstatne odlišné - dospelejšie a kvalitnejšie hry od SR a nerobia zo zabíjania civilov primitívnu "cool" zábavu na zabíjanie času (i keď uznávam, že je to otázkou osobných preferencií).
-
-
-
To je taková zajímavost u více her. Na obalu 18+, ale hratelnost a atmoféra podle mého odhadu tak 12+ až 15+.
-
Jo to mne prave take zere. Chapu ze kolem tech 16 tohle muze byt i docela chytlave, ale potom by mne fakt zajimalo, jestli to tem rodicum neni blby kupovat deckam takove hry. V Cesku to asi nefrci, ze se musi v hernich obchodech ukazovat obcanky, ze? A to video ... nevybral bych lepsi priklad.
-
-
-
Tak tenhle trailer by me uspesne odradil.
Podivny jizdni model. Neukazali zadnou akci s bodaky (aspon to mohlo byt trochu zajimave). Lide tam minimalne reaguji na situaci a nechaji se vesele masakrovat (ani se neschovaji nebo neodbehnou). Boj na blizko takovy... nevim... proste z nejakeho duvodu nuda - mozna proto, ze je takovy jednostranny.
Jedine, co me (z jinych traileru) zaujalo, byl ten vysavac/kanon - zajimavy napad a s tim (a ostatnimi vychytavkami) by mohla byt docela zabava. Skoda, ze v trailerech, neukazuji prave tyto veci. -
-
Taky mě to hodně překvapilo, na SR videa je to až moc suchý, nic se tam neděje.
-
-
Včera jsem zkoušel na steamu tu tvorbu postavy, demo, které tam vyšlo. Trávil jsem u toho přes hodinu a půl a nemohl jsem za boha tu postavu vymazlit. Je tam takových možností, že si na to musím sednout ještě dnes. Navíc už jen v tom editoru je plno věcí, které vám vykouzlí úsměv na tváři. *4*
-
zdá se mi to nebo tam chybí nějaky ten model poškození??
-
Kdo nehrál Saints Row, nepochopí. Nejsem náctiletý, abych se musel omlouvat, že mi ještě nebylo 18 a porušuji rating 18+. Když už si většina dnešních her hraje na realitu nebo pokroucenou realitu, uvítám také nějakou hru, která nabídne nereálno, čistou akci, založenou jen na představivosti, že může být i docela sranda demolovat půlku města.
Ať si lidé myslí o příběhu, že byl takový jednoduchý, já se na ten nový těším. Bude zase možnost se někomu mstít, takže gang Saints zase bude brojit. -
-
Hlavně je tam všechno tak předimenzovaný, že to nikdo nemůže brát vůbec vážně. A kdo bere, má buď předimenzovaný ego, nebo poddimenzovaný sebevědomí *5*
-
-
ty nejaké hry berieš aj vážne ?
-
-
Ted bychom mohli zabrednout do teorie her a hrani, a utopit se ve vice ci mene filozoficke diskusi na tema jestli se hry daji brat vazne. Hodne hracu sve oblibene hry bere neskutecne vazne ...
Ale k tematu ... existuji hry ktere se rozhodne daji brat vice vazne nez jine. Treba hry od Paradoxu, nebo serie Ace Attorney. Ale Europa Universalis z nikoho neudela noveho Bismarcka, a Ace Attorney rozhodne neni trenazer pro pravniky.
Nicmene souhlasim s tim cos psal nize. To ze hru neberu vazne fakt neznamena ze kazdou kravinu sezeru i s navijakem. -
-
Já nevím, ale vy mluvíte, jako by se vám ta hra snažila prodat zlatý hov*o. Že ji neberete vážně, je dobře, protože ta hra se vážně/seriózné ani trochu netváří.
-
-
A co teprve potom, až se někdo na základě SR 3 pokusí vyrobit ten flusač lidí, co byl vidění v tom traileru z E3?! *1* *1* *1*
-
Teo: Vsak pockej az SR3 zase spusti diskusi o nasili ve hrach. To bude teprve mazec, az nejakej narusenej 20-ti letej kluk rekne ze najel do lidi cekajicich na autobus proto, ze to videl ve hre. Ale je mi jasne, ze pro nekoho to muze byt skvela polygonova zabava. Mimochodem, ja take jezdim metrem, a preplnena londynska Central line si v nicem s Prahou nezada.
Pravi(pi)cak: Ja se u her bavim, a bavim se u nich rad. Ale to, co mi SR3 zatim nabizi jako zabavu fakt nevidim. Ale to je asi o vkusu kazdeho jedince. -
řekl bych, že je cílena na lidi, kteří se chtějí u her především bavit, na pseudointelektuální kavárenský tlachaly, kteří z hovnna dělají umělecká díla určitě ne
-
Pořád dokola. Člověk by musel bejt úplnej dement, aby nepochopil tu nadsázku, která přímo tryská z každýho polygonu. Hráčská masa to určitě pochopí, pár jedinců očividně nikoli. Já jako nerodilej pražák, kterej denně trpí přecpanou MHD, v zabíjení nevinných virtuálních civilistů skutečné shledávám cosi zábavného *1*
-
Problem je v tom, ze ta hra se mi snazi prodat nevazane nasili proti kolemjdoucim (soudim podle 2 traileru). Takze opravdu, zlaty hov*o se mi hra prodat nesnazi. Ale mozna to hov*o jo. Dobre, jestli se ta hra nevtari seriozne, mozna se to da pochopit. Ale bude to chapat i sirsi hracska masa? Tim se vracime k jedne z drivejsich otazek: na koho je ta hra cilena?
-
-
áno je to skôr filozofická otázka, osobne považujem za "vážne" niečo čo má podstatnú až existenčnú dôležitosť v reálnom živote a tam aspoň u mňa hry nespadajú. Samozrejme každý môže mať tú hranicu posunutú inak.
-
-
Existenční důležitost? Tím myslíš vzduch, vodu, jídlo a blízké osoby? *4* Jestli jo, tak je trochu málo, nepodceňuj kulturu.
-
-
-
Já právě moc ne (viz. diskuze dole).
-
-
táto tvoja veta naznačuje opak "Hlavně je tam všechno tak předimenzovaný, že to nikdo nemůže brát vůbec vážně" tak len preto sa pýtam. Ja hry neberiem vážne ale to ešte neznamená že sa mi musí páčiť každá hlúposť.
-
-
Cahir: on i treba puvodni Deus Ex byl plny existencnich otazek a filozofie. Final Fantasy (a vetsina JRPG) si s nimi take hraje. Takze v tom smyslu se hry opravdu daji brat vazne.
-
Já jo. Z novějších Zaklínače či Deus Ex. Něco mi říká, že to nebude dlouho trvat a některé ambiciózní projekty si získají respekt srovnatelný s filmy a knihami .
-
Ta hra si očividně na nic nehraje a dělá si legraci z toho, jak je bezduchá, primitivní a bláznivá. Když taková chce bejt - a podle mě se jí to vtipně daří -, nevidím v tom problém...
-
-
-
-
Tak snad to nikdo nebere vážně. Už samo o sobě je to GTA se zaměřením na absurditu. Nehledě na to, že tím prostředím hráč prochází taky díky příběhu, který má jednoduchou zápletku, s takovým tím rambo-gheto-řešením situací.
-
-
No ne, padla tady řeč u umírajících nevinných civilistech, jako že jak to může vůbec někoho bavit! SR 3 má k realitě tak blízko asi jako Mickey Mouse ke skutečný myši.
-
-
-
-
nic moc
-
slabé...vůbec mě to nezaujalo. GTA je GTA.
-
To je zase diskuze o hov*e. Vždyť je to jen hra. Koho zabíjení jedniček a nul, teda vlastně civilistů nebaví, ten to dělat nemusí. Hra ho k tomu očividně nenutí!
-
-
No ... ale vetsina traileru je koncipovana tak, ze zabijeni civilistu je ta nejvetsi sranda kterou ve hre muzes zazit ... tak ja teda nevim.
-
-
na SR3 už je snad 10 trailerů a ty top posuzuješ podle toho posledního nejhoršího - shame on you
-
-
Tak mi prosim ukaz trailer na SR3 kde nehraje alespon nejakou roli nasili proti civilistum. Z 10 traileru jsou to 2. To je 20%. jestli je 20% naplne hry samotne masakrovani kolemjdoucich, tak to mi teda odpust, s tim mam problem.
-
-
mě se líbí ten s tou první misí
-
-
-
V Bibli se píše: Kdo nikdy nehrál GTAčko tak, že jen jezdil po městě a dělal bordel, ať hodí kamenem. Tyhle trailery jen ukazují, že to může být pr*el na víc způsobů. Koho to nebaví, ten to dělat nebude. Hra JENOM O TOM určitě nebude. To je celý.
-
-
Problem je v tom ze jsem jeste nevidel trailer, ktery by ukazoval tu "pr*el na vice zpusobu." Ja rozumim tomu, ze tam nejspis bude spousta dalsich veci ktere bude mozne delat, ale zatim to zadny trailer neukazal. Takze asi tak.
-
-
Tak ten sedmiminutovej trailer z E3 ukazuje, že hráčům, kteří si chtějí jen tak zablbnout, vyjde hra vstříc...
-
-
-
-
-
Vsetci porovnavate GTA s SR to tam rovno mozte zaradit aj mafiu 1 a 2 a vsetky open world hry YMP *7*
-
jo bavi chci masakrovat civilisty trhat hlavy sekat ruce a rejpovat nemuzu to delat v realnym svete ani bych nechtel ale chci s ito skusit aspon ve hre *16*