Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Proc? K cemu? Na co? To se uz vsichni zblaznili?
  • Jack1947
    Tak 3D i na mobilu, inu proč ne...
  • A kdopak z vas si vsimnul. ze hudba v tomhle traileru je stejna jako v trailerech a update videich u Kingdom come?
    • Kdo Audiomachine zaplatí, toho je track, pohoda...
  • Hmm ako napad je to super ale v aktualnom prevedeni toho GearVR sa nemoze porovnavat s Oculusom. Jedine co ma lepsie je rozlisenie displayu - Note 4. Inak ten GearVR moc VR nebude, skor na stereoskopicke pozeranie filmov. Totiz dost blbo moze detekovat pohyb hlavy bezny akcelerometer v telefone = rozhodenie nuloveho nastavenia os => tycka. Ostatne aj preto pridal OculusVR v DK2 infra kameru na lepsie traceovanie pohybu.
    • risa2000
      V předváděčce říkali, že v Gear VR je speciálně zkalibrovaný, ultra přesný senzor, který se zacvaknutím Note 4 zapojí do telefonu. Takže akcelerometr v telefonu to v důsledku neřídí.
      • Tak som si pozrel predvadzacku ale asi nie celu, len Carmacka a tam o senzoroch nehovoril ale v dalsich clankoch pisali ze maju prevaztych cast senzorov do Gearu aj s firmwarom od Oculusu takze mas pravdu. Len by ma zaujimalo ako je to potom s DK2, pretoze este v casoch DK1 sa Palmer ale aj Carmack vyjadrovali v zmysle ze bezne akcelerometre a 3d senzory zdaleka nemaju taku presnost a hodne rychlo sa rozladia. preto aj pri DK2 pouzili infra kameru. Teda hlavne koli cene. Ale je mozne, ked uz spolupracuju zo Samsungom, ze ten zacal vyrabat v rozumnej cene nejake presnejsie senzory.
  • mobilní virtuální realita... to zas bude v alejích nablito *11*
  • Spades
    Tak jestli má ten Samsung VR mít 1440p display, tak se máme i u Riftu na co těšit.
    • máááálo
      • lepsie ako 720p u OC1 alebo 1080 u DK2. Aj ked uz je DK2 vcelku vychytany stale vidiet pixely. Osobne mi ale viac vadi chromaticka aberacia.
        • Aha, moja chyba.Neviem, prečo som si myslel, že tých 1440 pixelov je vertikálne :) Tak neskoro mi to už moc nemyslí, jak sa zdá...
        • C-BEAM
          takisto mám trochu obavu z aberácie, neviem v čom je presne problém, buď v horšej optike alebo sú čočky bližšie k panelu a museli zmeniť ohnisko čím poskočila i aberácia, žial softwarovo to celkom potlačiť nepôjde.

Čo sa týka screendoor efektu ten mi bude asi vadiť najviac, ten pocit, že sa človek pozerá cez sieťku je jednoducho blbý. Lenže viditelné to bude aj pri 4k takže asi sa s tým do príchodu 8-16k treba zmieriť.
          • ebracia sa nebude dat uplne odstranit. Problem je v tom ze sosovky su blizko oci a pri rozhliadani sa nehybes len hlavou ale pohybujes aj ocami. Akonahle pohnes ocami a pozeras sa mimo zaostreneho ohniska sosovky, vyskoci ti aberacia. Da sa to potlacit trochu pomocou sw ale len pri generovanom obsahu. Nedokazem si docela dobre predstavit ako by sa to dalo povedzme pri filmoch, lebo ono to nevznika len na konstrastnych prechodoch ale niekedy mam pocit ze docela rozne. Asi zalezi u kazdeho cloveka ako to vnima jeho oko. Co sa tyka screendoru tak to nieje az take hrozne. Pri jasnych scenach to sice vidiet, ale pri dostatocnom ponoreni, ked clovek hra/sleduje nieco co ho pohlti tak si toho prestane vsimat. Este mam trocha problem na DK2 ze vdaka pouzitiu klasickeho 1080p displayu je vlastne na oko 960x1080 co je jednak atypicke rozlisenie a potom je viac pixelov vertikalne ako horizontalne. Blbe je to hlavne pri gui.
          • Autoři slibují, že v CV1 bude screendoor efekt odstraněn.
            • C-BEAM
              na to by som si nevsádzal... jedine, že by u CV1 plánovali prejsť na nejaký špeciálny 4k display s minimálnymi medzerami medzi pixelmi.
  • Dobrý taky dodat že Samsung jako protislužbu poskytl Oculusu svojí technologii OLED displejů
  • Hanzales
    Teď si představte, že by to mělo fakt ty "průzory" a šlo by tlačítkem sledovat okolí. Což by se konec konců určitě při hraní občas hodilo. Docela živě bych si pak ale dokázal představit, jak má každý druhý v MHD a na chodníku v ruce mobil, no a k tomu ještě i tu helmu na hlavě :) 5 zastávek metrem, dám si na chvíli "perfect beach". A nebo nějakou jinou "bič"... a nebo obojí dohromady :)
  • Hanzales
    No mít na to teď kompl, tak jdu hned už do té DK2 verze! Rok a půl, kdo to má vydržet :)
    Bohužel bych si s tím zahrál opravdu kvalitně asi jen LFS a byl bych ještě více naštvaný, že ten "headset" mám, ale Assetto Corsa si na tom nezadrtím, pač mi jede při vyšším nastavení "jen" 60-80 FPS. Tuž ale za ten rok už by mohlo být nové železo, CV si pak na ty simulátory pořídím i kdybych se měl upsat ďáblu a pak ho ještě i poblít :) Naštěstí se mi moc motion-blivno obecně nedělá a věřím, že ta CV už bude vychytaná úplně úplně. Haló, někdo, přetočte čas! :)
    • http://www.youtube.com/watch?v=fnsq1LWKeVI
      • Hanzales
        No, jdu to zkusit :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit