Přejít na výpis diskuzí
Scénáristka Tomb Raider o přání napsat Laru jako lesbu
21.3.2013 | Ladislav Loukota
170 příspěvků
-
Nojo detskou myls je potreba "spravne" formovat uz od mladi tak dame do her les-by a teplouse *9*
-
-
No, od toho tu mame PEGI a podobne, ne?
-
Teplouši jsou dneska zajímavý. Dřív jsme jim říkali buzeranti, no a dneska maj vlastní seriály, svatby a kdykoliv nějakýho vidím, tak mě okolí opraví, že se jedná o metrosexuála. A pak že se rovnoprávnost nebere ve společnosti vážně *1*
-
-
Dřív se také černochům říkalo opice a neměli volební právo. Ať žijí ty staré dobré časy a pryč s civilizačním růstem, buzeranti zůstanou buzeranti a Radioaktivní surikaty a Esopesové budou se svými předsudky v bezpečí!
-
-
Ten příspěvek byl úmyslně nadsazenej (primitivní fór) a ty ses toho chytnul, jak kdybych propagoval nějakou genocidu. Jestli by z toho mohl bejt někdo smutej, tak jsou to metroušové, který strávěj péčí o sebe víc, než kdejaká ženská. To se mi hnusí a nestydím se za to, což na druhou stranu neznamená, že vezmu vidle a půjdu do ulic. Zas se nemusíme hned vracet na stromy *3*
-
-
-
Samozřejmě. Navíc bude hrdina adoptovanej černoušek z afriky, kterej se bude věnovat charitativní práci.
Akorát teda nevím kdo to pak bude hrát. Protože tohle lidi nezajímá.
-
-
já měl raději starou Laru, ostrou jako kuře Vindaloo (nebo jak se to píše, už jsem si dlouho nebyl vypálit chutový pohárky). S postavou, s kterou by mohla vyjít na titulní stránce penthausu. Bouchačky proklatě nízko a v hlavince trochu toho Filipa...
-
-
Dovedu si představit hru, kde by Lara (ostrá jako kuře vindaloo) uhýbala nástrahám v podobě jezírek s ležákem (protože jenom ten dokáže rozpustit vindaloo) a Davem Listerem, který by ji chtěl sníst. *1*
-
-
To je totalni zrudnost!!!
-
Jo. A pak už jenom schází udělat z Duke Nukema teplouše.
Jděte do pryč s těmato blbostma.
Lara byla vždycky sex symbol pro hráče. Krásná, kozatá baba. Nová Lara už je sice jenom krásná, ale udělejte z ní lesbu, udělejte z toho nějakou genderovou, rovnoprávností volovinu a můžete to rovnou zabalit. -
-
měla by to samozřejmě být emo-upírka, tak osloví nejvíce hráčů!
-
Hej ale dokážeš si představit ty jeho fráze pronášené tím teplým hláskem? *8*
-
-
"I have balls of steel" by bylo k popukání :-D
-
Spíš si nepřeju vidět to "Shake it, baby" v nějakým gay baru.
-
-
Shake it dude *1*
-
Mno místo: "It's time to kick ass and chew bubble gum... and I'm all outta gum." by říkal: "It's time to fuck ass and chew bubble cum... and I'm all outta cum."
-
-
-
-
Kdyžtak se v téhle diskuzi snažte vyhnout se jakýchkoliv sexuálních urážek na účet žen i s jejich sexuální orientací atd., jinak přijde pan Omalovánka bez humoru a zmoralizuje vás tu tak silně, že jste to ještě neviděli.
-
Větší prostor pro plky a příběh ve hře - tudíž dodáme filmečky (alespoň 5 min dlouhý) a pokud možno jich tam narvem hned několik cca po minutě hraní, aby se hráč moc neunavil. Tomu říkám rozvoj postav. Tak je to hra anebo interaktivní film? Jak je možné, že dřív byly hry zábavné a filmečky je doplňovaly a ne, že otravovaly a ještě se člověk do toho "stručného" děje vžil, zatímco v posledním TR mě spíš filmečky a obzvláště ty interaktivní lezou na nervy?
A že by v restartu Lara vypadala nějak lidštěji, tak to jsem si teda nevšimla. Právě naopak.
Taky nechápu, jaký smysl by měla sexuální orientace na herní postavu. Teda pokud z toho nechtěj udělat interaktivní film pro dospělé.
Za sebe jako ženskou musim říct, že mě v poslední době ty feministický kecy přijdou totálně přitažený za vlasy. Furt jim něco vadí. A nikdy jsem Laru nebrala jako chlapa s kozama. Právě naopak, "kopala" za mě jako za ženskou a byla protikladem superchlápkům. -
-
no a co třeba Kate Archer, nebo jak se jmenovala představitelka z No one lives forewer? To byla panečku agentka... James Bond by jí mohl zavazovat tkaničky...
-
-
Fajn, že si na ní někdo vzpomněl.. NOLF 1 a 2 jsou mé oblíbené FPS. V hlavní roli silná žena, která vůbec neztratila nic ze své ženskosti a jako muže mě hraní za takovou postavu neskutečně bavilo, protože byla právě docela jiná, než všichni ostatní herní hrdinové...
-
-
-
Lesba, samozřejmě. Protože žena inteligentní, silná, schopná překonat sama sebe a různá protivenství je vlastně chlap. A chlapům se libí ženy... Navíc žena která láme mužům vazy nemůže pak být "znásilněna" šovinistickým prasátečkem, chrám jejího těla znesvěcen penisem. Fuj!
Svatá prostoto. Takové přízemní klišé. Já pořád doufám, že Lara bude mít slabost pro třináctileté skautíky když povede oddíl mladých tomb raiderů.
BTW Ripley to dotáhla na OVÁ a Pratchett už ne? Nebo je psaní česky příliš šovinistické? -
-
Ono tady hlavně všíchni zapomínají, že přechylování není samoúčelná věc týkající se výlučně ženských příjmení. Jde o převedení jména do odpovídajícího rodu, jestli to končí "-a" nebo "-ová" je jedno... takže Alba je prostě Alba podobně jako Kopecká není Kopeckaová :) Stejnětak přechylujeme množné číslo "rodina novákových/novákovic" apod. To jen cizinci kteří ve své mateřštině nechávají vše v infinitivu mají pocit, že jde o komolení jména a většina analogií v jiných jazycích funguje jako přivlastňování (většinou ve smyslu děti toho otce, proto to feminisky mýtily), takže je to úplně něco jiného (např "kýhošlaka"-syn/dcera -son -dotir nebo jak, O´kdosi). Vám vážně připadá jako přežitek mechanizmus který brání aby jste ženu považovali mylně za chlapa kdykoli není uvedeno pan/paní? Je to jedno velké nesmyslné nedorozumění, čeština je v tomto dokonalejší ne naopak.
-
To poslední mi připomnělo případ sufražetky Jenny Suk z hry Švestka od Divadla Járy Cimrmana. *1* Jinak já zase čekám, až někoho napadne vytvořit hrdinku zoofilku.
-
RipleyOVÁ je VHSkovej kult ze zlatých dob českého dabingu. Všichni jsme na tom vyrůstali a máme to v krci, kvůli tomu bych se nečertil...
-
-
Však já se čertím kvůli té Pratchett *4*
-
-
Pratchettová? to zní opravdu debilně... celý systém ová pro ženskou populaci je směšný. Když slyším v televizi Natalie Portmanová apod... vraždil bych.
-
-
Je to přežitek stejně jako letní a zimní čas.... pozůstatky doby dávno minulé.
-
-
Opravdu ti z hlavy nevysypu, kdy tato úchylná věc přechylovat vše co vidím vznikla.
-
Tou dobou dávno minulou to jako vysvětluješ, jo? *1*
Edit: Ty jsou šéf ústavu pro jazyk česky, že určuješ, co je na čase změnit a co ne? -
to je naprosto nevhodná otázka... když jsem zmínil hned vedle synonymum + doby dávno minulé. Navíc jazyk se taky mění + dostávají se do jazyka cizí slova a archaismy mizí. Čili je načase, aby koncovky ová vzal prach minulosti.
-
Přežitek v čem?
Navíc na rozdíl od letního/zimního času nejde u skloňování o umělý kontrukt, ale o něco, co se přirozeně vyvinulo. To nejde nějakým zákazem zrušit. Jazyk je otázkou citu, na který aktuální politická korektnost příliš neplatí.
-
-
Zní to debilně? Čeština je jazyk ohebný a jména se skloňují. Tak to prostě je. Debilně vypadá věta kde je nesklonné příjmení bez koncovky. Ano, některá cizí příjmení jsou nevhodná pro přidání ová (rozhodně ne Portman nebo Pratchett), ale stále mluvíme a píšeme česky...
-
-
Jazyky se ale taky časem vyvíjejí, žádný není morfologicky čistý.
-
Asi nejlepším příkladem, kde se skloňovat opravdu nehodí, je jméno Jessica Alba - Albaová zní opravdu hrozně.
-
-
Tak u některých cizích přímení to opravdu zní blbě, ale nedovedu si představit třeba takovou Terezu Novák. *1*
-
-
Ok, tak to upřesním - mám na mysli přechylování ve smyslu, že se k podstatnému jménu připlácne nějaké "-ová", to se dnes už moc nepoužívá. Samozřejmě pokud je mužské příjmení přídavné jméno, tak ženská varianta je ženská. To "připlacávací" přechylování existovalo, ale dnes se už používá málo a určitě ne úředně v papírech. Takže se dnes mnohem častěji říká "pani Nowak" než "pani Nowakowa" a třeba i "pani dyrektor" namísto "pani dyrektorka".
surikata:
Ciesielska, Wieruszewska ano, protože Ciesielski, Wieruszewski, což jsou přídavná jména. To je jako Mladý - Mladá. Není to přídavné jméno utvořeno od podstatného jména. -
@Magister: Můžu potvrdit, s několika Polkama jsem si korespondoval a vždycky měly v příjmení koncovku "a", Ciesielska, Wieruszewska atd...
-
Na skloňování není nic špatného, ale proč proboha skloňovat cizí jména *7*
-
xai: Jak to že Polština přechylování nepoužívá? -i/-a koncovky u mužských a ženských příjmení tam jsou běžné.
-
Polština samozřejmě přechylování používá, ale opět v trochu jiný formě. Vzhledem k tomu, že už je to nějakej pátek, co jsem četl poměrně obsáhlej rozbor tohodle jevu, tak si přesně nevzpomínám, jaký pro něj jsou pravidla, ale obecně to jsou myslím nějaký kouzla s -ki vs. -ky vs. -ka nebo tak něco. Tuším, že se tam dle koncovky dalo i určit, zda se jedná o vdanou či svobodnou ženu... Určitě se to nechá dohledat někde na webu.
-
Whoossain: Nevím, jak ruština a norština, ale polština přechylování nepoužívá. Nikdo s tím potíže nemá a v rámci toho jazyka to zní úplně přirozeně. To neříkám jako argument proti přechylování, ale podle mě to je argument proti řečem o tom, jak by to prostě absolutně nešlo, že by nikdo nevěděl, o kom je řeč, země by se utopila v chaosu apod.
-
Pokud jde ale o přechylování jako takový, tak u jmen, kde není přítomný, tak jsem pro to, aby, pokud je to možný, koncovka -ová přidávaná nebyla. Pratchett se zkrátka jmenuje Pratchett stejně, jako Nováková se jmenuje Nováková...
-
Rhulad: Přechylování není česká specialita. Používá ho třeba i ruština, polština ale třeba tuším i norština (v trochu jiné formě - koncovka jména -son pro mužská jména) a mnoho jiných jazyků...
-
Proč by měl někdo (kdo to vymyslel) zasloužit...? Co je na skloňování špatného?
-
síla zvyku, kdyby se tady nepoužívalo ová ( ten kdo to vymyslel by zasloužil) tak by ti to připadalo přirozené.
-
Pro televizi Nova Emma Smetana...
-
-
-
-
-
-
Tak v prvni rade scenaristka vypada na lesbičku na videích :) A slovo les*a není sprosté slovo!
-
Au Contraire! Pro mě je silná, odvážná a tvrďácká lesbička úplně stejný klišé jako gay s růžovým tričkem a holčičími manýry... Analogicky to tudíž patří do ranku schématických šablon a archetypů, společně se sexy agentkou špulící prd*l a kozy a namachrovaným bejvalým mariňákem, co je ale v jádru pravej emerickej hrdina. Nuda, šeď, vopruz, bejt feministka, nadšenej z toho nejsem. Respektive rozhodně by mi to samo k nadšení nestačilo, jako prvek to nemá žádnou přidanou hodnotu.
-
"Ženy jsou běžnou součástí koloniálních mariňáků! Však jen vyjměte z celé rovnice Ripleyovou. Vetřelci nebo Terminátor jsou filmy, které ve sci-fi ukázaly ženské hrdinky velmi zajímavým způsobem."
- Jo, ale jak Ripleyová tak Connorová byly heterosexuálky a vlastně taky "chlapy s (menšíma) kozama". Zrovna tyhle dávat za příklad se mi nezdá moudrý. *15* -
-
Sarah možná, Ripley chlap s kozama vážně nebyla. To si pleteš s Vasquezovou.
-
-
no, u Ripley jsem byl rad, ze ty titerny kalhotky si nechala na sobe *1*
-
Něžné stvoření to tedy nebylo, když dokázala opakovaně sejmout nejnebezpečnější stvoření ve známém vesmíru. *15*
-
-
Takže sejmout xenomofra, resp. být silnou, emancipovanou a nezávislou ženu může být jen ta, která je "chlap s kozama"?? A co není "chlap s kozama" musí nutně být "něžné stvoření"?? Važ slova Magistře. *15*
A kazdej samozřejmě ví, že nejnebezpečnější stvoření ve vesmíru je Predátor! *16* -
-
Tak já "chlapem s kozama" myslel prostě drsnou ženskou. Nevím, jak to chápou sociologové, nebo ta dáma spisovatelka. *15*
Když už odbíháme od alieního universa, tak nejdrsnější stvoření vesmíru je robot Bender! *1*
-
-
-
-