Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • LiarForHire1

    Ten pes je zakopaný v sériích FIFA a NHL. Minimální náklady na vývoj a obrovské prodeje a akcionář John se potom diví, že to nejde i s ostatními produkty. A potom kreativní lidi odcházejí, protože dělat ten monetizovaný hnůj je tvůrčí bankrot.

    Možná řeknu pobuřující názor, ale myslím, že Strauss Zellnick a jeho banda mají k pochopení specifik trhu nejblíže. Tedy to, že k roztočení nejvíce peněz je potřeba pokrýt i skupiny hráču, kteři mají rádi jen SP hry.

  • palcov

    Řekl bych, že zrovna EA má více zkušenosti jak sekat velké herní série jak na běžícím pásu a pořád na tom vydělávat s menšími náklady na vývoj.

  • Derp_1337

    Máš pravdu, že během roku se většinou managementu podaří vysvětlit akcionářům, že není dobré vývoj hry uspěchat a je lepší dát vývojářům čas navíc na dodělání.

    Ale tohle se většinou nepodaří na konci roku. Ke konci roku jsou akcionáři nedočkaví a chcou co nejvíce zvýšit potenciální dividendy. Navíc v předvánočním shonu se rychle prodávají i (pod)průměrné hry. Akcionáři zajímá jen jaké peníze dostanou teď a "zkažené" jméno herní série pro ně nic neznamená.

    Navíc velké herní série jako CoD či BF se díky naivitě fanboys budou prodávat dobře, i když to budou odfláknuté díly. 

    A tak často vidíš ty nedodělané hry právě na konci roku.

  • Hidden

    A je to jen dobre, jeho zkusenosti z King a jejich Candy Crush se zjevne do jinych, velkych her moc uspesne neprenasely. Respektive, prenasely, ale ku skode vyslednych her.

  • tuco

    Predesilam, ze do toho jak velky akciovky jako EA funguji vubec nevidim. 

    Nicmene, pokud akcionari takhle na vedeni tlaci, a v konecnem dusledku si tak kali do vlastniho hnizda, tak to jsou pekni pitomci. Prece se nejedna o kratkodobou ci spekulativni investici a netreba genia k uvedomeni si, ze poskozeni znacky ci duvery za rychly prachy nestoji. 

    Kazdopadne je s podivem, ze se tyhle veci, pomyslnym elitam, neustale stavaji. Jestli to pak nebude tim, ze to vlastne zadny elity nejsou.

  • aaa další novopečenej burger flipper :D 

  • Derp_1337

    To si děláš srandu? Zrovna management v EA je proslulý tím, že když akcionáři řeknou "skočte" (snižte náklady na vývoj hry), tak management se zeptá "jak vysoko?" (jak moc to máme zkrouhnout?)

    Ono se není čemu divit, když management hezky poslouchá, tak jim valná hromada odkývne velké prémie.

  • Derp_1337

    Přesně tak. Akcionáři se těší na dividenty ke konci roku a potřebovali zlepšit bilanci vydáním nějaké hry v předvánočním shonu. A tak to odskákal BF i když by potřeboval aspoň dalšího půl roku na vývoj... ale to akcionáře nezajímá.

  • Jenze management je tam od toho, aby ten tlak ustal...nejedna se prece o nejakou prumernou firmu 

  • MalyZeli

    Není se čemu divit, hra stojí za vyliž, tak další člověk opouští potápějící loď. EA přežije, vedení si nasolí milionové odměny, a samotní vývojáři dostanou ho\/#o protože jejich "dílo" nesplnilo očekávání. Klasika.

  • LiarForHire1

    Zaprvé americká kultura a zadruhé se na tom stejně dost namakali. Většina těch vývojářů nemůže za to, že akcionáři berou herni vývoj monoliticky a tlačí na management, který krouhá náklady a plánuje průměrnou hru.

  • Norjed

    No ja nevim.. vzdycky mi prijde usmevny cist ty maily "na rozloucenou" od podobnych lidi, ktery interne po firme posilaj. Vsechno je slunickovy, nejlepsi tymy v galaxii, vse super, nejlepsi.. ale nikdo na plnou hubu nerekne, ze BFV a BF2042 stoji uplne za prd. Moc slunicka a malo selskyho rozumu, takze za mne se spis bojim kam ten pan zas vleze neco pokakat.

  • Tak, tady mám hotovo....jdu svoje knowhow předat dál....

  • LiarForHire1

    No jo, zmatení akcionáři zničili další značku.

  • To je len dobre. Posledne 2 battlefieldy su paródia 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit