Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MishKonn

    Dobrovolnické divadlo v kulisách ze zlata...

  • Marcelskrc

    Po dvou dílech mohu říct jen blee

  • Lol, teď tu parodii na Středozem (jinak to fakt nazvat neumím) navíc zabil Elon na twitteru. V Amazonu asi nemají lehké spaní.

    • iSpirit

      Ten se pouze svezl na vlně hatu. Musk začíná být docela čitelný, hlavně ani nevěřím, že četl Silmarillion apod.

      • A to je nutné k tomu, aby čék odsoudil nudný seriál?

        • iSpirit

          já osobně si nemyslím, že bychom to hlavně měli hodnotit po dvou epizodách. To je hodně krátkozraké. Já osobně jsem to čekal daleko horší a vyšel z toho mírný nadprůměr a uvidíme kam se to posune. Ke konci série si řekneme, jestli to je odpad či nikoliv.

          • Tak dvě epizody na vykolejení z Tolkiena bohatě stačí. Zpracování nadprůměr je, ale atmosféra a známé postavy jsou v čoudu, platí, neměl to být Pán Prstenů.

            Jako samostatné Amazon Fantasy to fungovat klidně mohlo, nic moc to není, ale proti gustu. Nicméně vlak je ze stráně dole, čekat že se zázrakem vyšplhá zpět na kopec a na koleje, je krajně naivní, zvlášť, když je ke kritice přistupováno "my víme vše nejlíp a vy jste jen [všechno]isti".

            PS.: Souhladím, že linka s černým elfem má paradoxně největší potenciál. Ne že by byla bezchybná jako každá jiná postava nebyl úplný id*ot, ale aspoň je to originální a neprzní to nic.

  • euconn

    Mne nejvíc vadi nesympaticke postavy, 0 charisma, většina postav nevypadá ani hezky (což mi v případě high elfů přijde na hlavu, čert vem hobo hobity, kteří jsou seredni, ale zrovna ti elfové by imho koukatelni měli být, tady ma každej křivej ksicht).

    Když to srovnám treba s GoT, tak OK začátek vlaznej stejně, predstavujes postavy, ale dalo se na ne koukat, dal se s nima už budovat nějaký vztah. Tady u tohohle castingu si to zatím neumím představit.

    Výkony herectví 0. PC scény asi pěkný, ale jinak me to moc nebaví.

    • Jevo83

      Ja som dnes dopozeral druhu epizodu a myslim, ze uz viem co mi na tom celom vadi - absolutne trivialne dialogy. Ti herci ani nemaju moznost sa ukazat, pretoze 90% dialogov je len vypln sceny aby bol dovod prejst na dalsiu a ukazat zase nieco dalsie z drahej produkcie.

      Pri filmoch som od prveho momentu zil s kazdou postavou jej pribeh. Toto je skor CGI techdemo postavene na dost rozbitej strukture scen. Po dvoch dieloch mam z toho v hlave celkom slusny gulas.

  • gio1

    Po dvou dílech musím říct, ze mi ani tak nevadí cernej elf, nebo černá trpaslice, ale casting jako takovej. Nepřijdou mi ti herci zrovna přesvědčivi. Když už se v Amazonu placali přes kapsu mohli něco pridat na casting a zaplatit aspoň 3 kvalitnější a známější herce kteří by to táhli. Zatím mi to přijde jako vzpoura komparzistu kteří si chtějí zahrát hlavní role 🙂

    • iSpirit

      naprostý souhlas, já půjdu ještě dál, za mě černý elf a černá trpaslice zajímavější než jejich bilí kolegové.

  • Koho zajímá poměrně zajímavá a ne bias recenze, tohle vypadá slušně. https://www.youtube.com/watch?v=eFhHN5QIPFQ 

    Borec věcně vysvětluje problémové složky. Z toho za mě plyne, že to bude stejné jako první epizoda nových star wars. Z kina jsem tehdy šel celkem spokojen a až časem jsem pochopil odkud pramení ten červíček pochybností vzadu v mozku. Nudný, nelogický příběh s nesympatickými postavami a dialogy po lobotomii, který nabubřelý vizuál prostě nemůže zachránit. Zatím pass, tohle není Středozem jak si ji představuji ani v nejmenším.

  • dworkin

    Je to mnohem lepší, než jsem si myslel, že to bude. Příjemnej fantasy seriál s opulentní výpravou, ideální na podzimní večery. :)

  • Vogon

    "Mý přání se zvrtnout nedá! Přeju si seriálovou adaptaci Tolkiena. Rozpočet miliarda dolarů. Několika dílný seriál z prvního nebo druhého věku. A nechci, aby se tam najednou objevil antigravitační Legolas a aby to točili indové z bollywoodu. Žádný prapodivný překvápka! Je to jasný?"

    *opičí pracka sevře prst a splní přání*

    "Jé, hmm. Docela ujde. Numenor, druhý věk, Celebrimbor...vyjde to v roce 2022...vyjde to v roce 2022! Ach ne! To prokletí nosí smůlu, jaký démon z hlubin pekelných tě stvořil!"

    https://www.youtube.com/watch?v=oLZtpd3dvrE

    • uher

      Maso je trochu sušší 🙂

  • Jevo83

    Ja budem potrebovat vidiet celu prvu seriu, aby som na toto dielo mal nazor, zatial je to tazke.

    Produkcia je naozaj vyborna. Prva bojova scena s Galadriel ma sice trochu smiesny strih, prilis vidno ze je poskladana z asi 4 samostatnych zaberov, ale inac to bolo cele vyborne.

    Takisto herci su zatial fajn. Chyba mi sice zatial niekto naozaj vyrazny (mozno s vynimkou Galadriel a Arondira), ale to moze byt len vecou maleho mnozstva pozretych epizod (1 a pol) a toho, ze Jacksonove filmy maju 20 rokov a uz tie tvare chronicky dobre poznam.

    Rasova diverzita je samozrejme pritomna, ale je to az na par vynimiek zvladnutelne. Vynimkami mam na mysli napr. nelogickost u hobitov - matka tmavej pleti, dcera beloska. Na toto by si mali davat pozor, pretoze prave takato vnutorna nedodrzana logika  potom zbytocne bije do oci.

    Takisto take trochu "etno" prevedenie hobitov mi trochu vadi, tu sa od Tolkiena samozrejme utrhli uplne uz tym, ze tam su. Ale robit z nich nieco ako kocovnych gypsies mi pride uz dost mimo.

    Hudba fajn, ale chybal aspon jeden motiv, ktory by vyrazil dych.

    Co sa mi paci je, ze z prace s kamerou aj z celkovej produkcie citim snahu o ciastocne premostenie k filmom, takze to vyvolava dojem niecoho "stareho znameho". Aj ked teda Elrond naozaj nemusel mat uces ako vianocny elf z nejakej B-ckovej USA komedie.

    To ci to bude uspech alebo neuspech cele stoji na kvalite pribehu. Zatial nam v podstate len predstavuju hlavne postavy, takze vsetko je otvorene.

  • Noo musím řict, že celkově mne to docela bavilo (jako neodborníka na Tolkienovo dílo). Ikdyž by to podle mne mělo být více soustředěné a na tom příběhu by měli zapracovat. Moje největší výtka jsou ti elfové. Za prvé pořád prostě mi přijde úplně hloupé, že mají vlasy jak umpa lumpové a nemají je dlouhé. Vypadají všichni milionkrát hůř. Vím že možná v knize není napsáno že každý elf měl dlouhé vlasy, ale prostě to k nim tak sedí a vypadali by tím milionkrát lépěji.

    A celkově elfové prostě působí spíš jako lidi se špičatýma ušima, né jako elfové. Chybí jim taková ta éterická elegance, která prostě není přitomná.

    • Naprostý souhlas

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit