Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • J.V.Stalin

Díky.

• Dolero

Číst postupně tak, jak jsou knihy, dvě povídkové jako první, pak 5 románů s Ciri a poslední je román mimo hlavní linii. Takže od Posledního přání po Bouřkovou sezónu.

Jinak povídky souvisí tak, že se některé postavy z nich objeví i v románech. Některé z povídek navíc fungují jako přímý prequel pro linii s Ciri, že by klidně mohly být přidány jako kapitola 1-3 do první série románů...

• J.V.Stalin

Akorát moc nechápu, že jsou vydané a jakési povídky nebo co. Jak spolu co souvisí? Co číst první?

• Obsazovat koho se jim zlíbí, nehledě na to jak byly postavy napsaný, spadá  přece taky pod nedržení se předlohy a vymejšlení hovadin.

• Burnhamová byla fakt strašná, až do konce, na to jsme si s ženou dost zanadávali. Ale řada dalších postav byla hodně fajn, včetně některých ze starších materiálů. Docela bych i doporučil tomu někdy dát šanci, mě druhá série přišla výrazně lepší. Ale je fakt, že mám trochu nestandardní vkus, no.

• Hele, nevím. Vyrůstal jsem na TNG, Voyageru a DS9, kterou jsem si celou dal dva roky zpátky - ale řada postav z Discovery na mě působí daleko sympatičtěji, než většina třeba z DS9 (kromě Ody, samozřejmě :) ). Občas se člověku prostě něco netrefí do vkusu, ale na mě třeba ty postavy (kromě titulní) působí prostě dobře, vrstevnatě, sympaticky, rozhodně bych se na to rád podíval znovu. Kromě první série teda :) Ta mě nesedla i díky tomu důrazu na válku. Ta druhá mi ale přišla. že dobře vystihla technooptimismus a vědecké řešení problémů typických pro starší série (DS 9 byl třeba hodně válečný a té vědeckosti tam moc nezůstalo).

• Určitě to stojí za to. :) Hlavně kvůli tomu, že Gerald ani Ciri nejsou tak kladně vyobrazeni jak tomu například bylo ve hrách.

• Souhlas. Po shlédnutí seriálu jsem, ale naopak docenil kvality knižní předlohy. :D 

• Next Generation a Voyager byly o posádce a ne o osobním příběhu jedné postavy (navíc ne moc dobrém). V podstatě jde o to, že tam byla celá sestava hlavních postav, ale v Discovery máš v podstatě jen jednu a zbytek jsou vedlejší. To je umocněno tím, že potkají jen minimum dalších epizodních postav v průběhu.

S mizernými dialogy a dětinským emocionálním chováním postav musím souhlasit. Nemá to duši původních Star Treků, kde se posádka většinou chovala jako profesionálové. Ale bohužel je to trend. Podobně dopadne srovnání prvního Aliena a Promethea.

Tedy, viděl jsem jen první sérii Discovery, třeba je to v druhé v tomto ohledu lepší, ale moc se mi do ní nechce.

• Jako casting je ta nejmensi vec co mi vadi na teto serii. At si tam obsadi koho chteji jen at se drzi predlohy a nevymsleji nejake hovadiny jako minule...

• No vidíš, teď jsi popsal můj další problém. Nevýrazné vedlejší postavy. Dokážu z hlavy vyjmenovat a vybavit si skoro celý můstek Enterprise, Voyageru atd. vč. jejich vlastností, předností a slabostí, a to po desítkách let co jsem to viděl. Ale tady si vybavím jen toho emzáka a kdybys mi nepřipomněl jeho jméno, tak si na něj nevzpomenu. Přijde mi to děsně plytké, postavy jak kdyby je psalo desetileté dítě, dialogy to samé. Já rozumím tomu, že se to může někomu líbit a chraň Bůh abych se povyšoval. Ale přijde mě to děsná bída v porovnání s tím, jak byly koncipovány původní Treky a jak hluboký dojem ve mě zanechaly. A taky původní Treky se vyznačovaly tím, že se právě málokdy něco řešilo silou nebo zabíjením. To tak k tomu patřilo, že se šlo na vše s rozvahou a vyzrálostí a hledalo se rozumné řešení. Tyhle novotiny, kde se furt jen válčí a střílí podle mě moc Trekovského odkazu nepobraly.

• To platí tak možná pro hlavní postavu, ke které jsem si vztah nenašel, a možná ještě pro tu rusovlásku. Ale pak tam byla spousta excelentních postav, od Sarua až po Philipu.

• Druhá sezóna Discovery mě teda bavila podstatně více, než ta první, u které jsem dost skřípal zuby :) Deset lidí, deset chutí...

• Tak není to žádné zásadní dílo světové literatury, ale Sapkowski umí psát. 

• Jack1947

Za mě WITCHER S02 v hodně nastavil latku která se bude hůře překračovat😊

Už jenom ten konec naznačil, že trojka nejspíše bude dost revoluční! 😎

• Druhou sérii jsem asi po 3 dílech vzdal. Ano, je to výrazně horší než série první a nebýt Cavila, tak by to byl ještě větší propadák.

Fandové knih z toho nemůžou být nadšeni.

• Jack1947

Je možné že Zaklínač nebude nekonečný seriál, ale třeba skončí už 3-4 řadou. Vždyt logicky, mohli by jsme být za polovinou knihy 😗🙂

TO je jen takové tušení, nic víc.

• Maxianimal

S tou Xenou nebo Herkulem je to naprosto přesný, říkám to taky :)

• Nejpřijde vám ten casting mužských protagonistů poněkud jednotvárný? Všechno to vypadá jak borci z BRAVa a nebo B/C hororů 🤮

• Hidden

Graham MacTavish to zvladl dobre a docela na Dijkstru sedel, jen postava samotna nemela uplne prehrsel prostoru, takze to byly spise takove druhe housle.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit