Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejsem hardcore fanda, zkoušel jsem Zero a vůbec mne nebavilo. Druhou šanci jsem sérii dal s Like a Dragon, přesně proto, že je to dost jiná hra a byl to opravdu jeden z nejlepších herních zážitků za dlouhou dobu. 
    Takže doporučuji začít dvakrát, nejdřív s nějakým klasickým realtime dílem a pokud to fakt nesedne, zkusit štěstí s tahovým dílem. Nebo obráceně, samozřejmě.

    • MaxHovado

      Mám to na chlup to samé. Zkoušel jsem Yakuza 0 nadvakrát, ale ten Beat 'em up systém, jakkoliv promakaný, mi kazil hned zpočátku zážitek a já si tak nedokázal užít příběh ani svět.

      U Yakuza: Like a Dragon byl díky tahovým soubojům zážitek o tolik jinačí, že tak patří k mým nej hrám posledních let. Příběh napínavý, postavy správně ujeté, vedlejší mise a aktivity naprosto cáklé, hra plná drobností a detailů (nemyslím graficky) co prostě potěší. I přes onu "japonskost", a možná nakonec právě pro ni, jsem si ji dokázal užít a našel v ní víc, než jsem hledal.

  • To zas psal nějakej samozvanej "odborník", koukám...

    • Samozvaní odborníci jsou solí, pepřem, octem a cibulí této země. Jediným čím nejsou je česnek. A kečup.

      • Až budu chtít podobně inteligentní odpověď, zeptám se chladničky...

        • Derp_1337

          Tak neznělo to moc chytře, ale jeho myšlenka byla pravdivá. V česku je běžné, že se kdekdo považuje za "odborníka" v čemkoliv. 

          Třeba když se hraje mistrovství v hokeji, tak půlka národa tomu rozumí "lépe" než trenér reprezentace. 😂

  • LessPh

    Zkousel jsem Like a Dragon, fakt jsem to chtel mit rad, ale po 8mi hodinach jsem odpadl a nikdy nevratil.. porad jsem cekal kdy to prijde a neprislo to..

    Jeste me laka ten Judgement, jen potrebuju lepsi cenovku nez 20E..

  • uher

    Yagami mi právě přijde jako někdo, kdo v té sérii z hlavních postav nejvíc připomíná ehm normálního člověka. Ichiban je občas spíš karikatura a Kiryu je pořád takovej přinasranej.

    Ale všichni jsou samozřejmě super a je hezký, že se nesnaží udělat Kiryu² 👍

  • Sérii yakuza vůbec neznám ale ten manik na obrázku v červeném jakoby z oka vypadl Mugenovi z Samurai champloo 😀

    • uaxpk

       Společně s Cowboy Bebob to je moje nejoblíbenější anime (a ten soundtrack!). Jo mohl by to být "herní" Mugen.

      • Jo je to super. Hlavně si to ze sebe naprosto geniálně utahuje, hlavně ten díl s tím influencerským samuraiem a beatboxem je topovka. Na Cowboy bebob mrknu, díky za tip. Já už na to nemám tolik času, ale nechám se zlákat.

        • Derp_1337

          Cowboy Bebop můžu potvrdit, je to fakt super.

  • Musim jako fanda reagovat. Rozhodne nehrat nulu jako prvni, to je hloupost. Idealni je hrat je po patem dilu nebo klidne az po sestem. Kdyz ji budete hrat jako prvni tak si cast vyspoilujete. Like a dragon s Itchibanem je hodne neco jineho diky tomu tahovéu sluboji a treba za mne je to neco proc jsem yakuzu prestal hrat a tesim se na novy dil s Kirjuem. Judgment je uplne samostatne stojici hra a i tim stylem vypraveni se lisi od yakuzy u ktere jsou otocky a zvraty v deji mnohem zasadnejsi. U Ishina je bohuzel hrozne videt jak ta hra zestarla, co ma ale pekne udelany je ten soubojak. Ono je vlastne jedno jak do toho naskocit, hlavni je byt trpelivy a treba v prvnim dile holt proste prvni dve hodiny behat a resit prsten :)

  • Kverulant

    Super rozbor! Série Yakuz je moje srdcovka. Parádní seznámení s japonskou popkulturou.

    Řekl bych ale, že Yakuzu 0 je lepší jí hrát po Yakuza 5 (kvůli informaci o osudech některým postav) a Yakuza (Kiwami) 1 obsahuje mnohem šťavnatější úvod dvou klíčových postav série, který by vás jako další příběh po dohrátí nuly nemusel vůbec tolik bavit.

    Zábavná trivia: jednička v ne-Kiwami verzi existuje s anglickým dabingem, kde Majimu dabuje Mark Hamill.

    • Az ted vidim ze uz jsi to psal :) 

  • Veskoslav

    Jako většina japonské tvorby. Pokud Vám to nesedne hned napoprvé, tak to nemá ani cenu dál zkoušet.  Zkoušel jsem Yakuza Kiwami, jedna z nejlépe hodnocených her vůbec. A prostě jsem nepochopil, co je na tom tak skvělého. A nejhorší je, že ten soubojový systém je naprosto strašný, ale pro většinu hráčů skvělý:)

    • Lukyz

      Souhlas. Zkoušel jsem Yakuzu 0 dvakrát a pokaždé jsem to zvládl cca 5h a pak to zase odinstaloval. Netvrdím, že je to špatná hra, jen prostě není pro mě. 

    • Jednicku yakuzu jsem dvakrat smazal. Na potreti me zaujala tak ze mam dohrane vsechny mozne dalsi dily :) a ano ten soubojak mize pusobit divne ale jakmile ti prejde do krve tak je skvelej. Ty variace a moznosti jsou neskutecny.  Za mne je to jedna z nej serii jako jsem kdy hral.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit