Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já nechápu, jak tu každej nadává na prodeje Skyrimu. Ta hra si ty prodeje narozdíl od CoD zaslouží. Nechápu jak si někdo může každý rok kupovat CoD, když singl trvá čím dál kratší dobu a mulťák je taky to samé. Jak už tu někdo psal, Skyrim není dokonalý, ale takhle jsem se za poslední roky u jiné hry nebavil. A to, že se tu v každé diskuzi objevovali offtopic příspěvky o Skyrimu ještě dva týdny po jeho vydání, dokazuje, že Skyrim lidi baví. To je fakt a spousta haterů ho nedokáže překousnout.
    • DavRed
      A čím si ta hra prodeje ty vole jako zaslouží? Tou hnusnou grafikou, tupou AI nebo snad těmi bugy?!?!?
      • Ať píšeš, co píšeš ta hry ty prodeje má a to, že jsi velkej hater tu je každýmu u p*dele. To nemáš na práci lepší věci, než tu smrdět v diskuzi ? To samý Jazz, taky takovej zoufalec.
        • DavRed
          Zajímavé.. hlavně, že ty se jmenuješ "Trapáci"... hodně to o tobě vypovídá
        • Jazz
          Hele jako, já vím, že mě máš moc rád, ale nemusíš to dávat tak najevo.
    • ja teda nesouhlasim s informací, že COD je rok od roku kratší, to není vůbec pravda. Minimálně letos byl o pár hodin delší než minulý rok. Jsem jeden z těch co CoD kupují a hrají každý rok a baví se u toho. Dokonce tu někdo zmínil, že je to jak Hollywood, a myslim že s tim můžu jen souhlasit. Jde o to aby jste si prostě prožili film, který neovlivníte díky skriptům. Holt někoho to baví někoho ne :). A multiplayer je rok od roku lepší... Skyrim doma mám a bugy, které má se dají překousnout, pokud ti vyloženě hra nepadá, což je na některých pc sestavách problém.

P.S. Sám píšeš o haterech a bráníš jednu hru a druhou hatuješ :-D holt takové to má většina z nás, jednu hru nesnášíme a vozíme se po ní a druhou milujeme a obhajujeme ji vid?:-D
    • Jazz
      Nezaslouží! Ani CoD ani veleinteligentní G.. Ga... Skyrim.
      • Kdybys měl koule, tak připíšeš i BF3
        • Jazz
          Máš pravdu, ten je tak strašně nedodělanej a stejnej jako BF2, že je to až do očí bijící.
          • BF3 je stejnej jako BF2? LOL *1* *1* *1*
          • Ne, stejnej jako BFBC2.
  • jbenj007
    Hra Skyrim je jedním slovem dechberoucí a hratelnost je skvělá....Kdež to CoDMW3 je pořád ta stejná hra co vás vodí za ruku a studio tak utočí se stejnou střílečkou co vydali první CoD.Studio tak dělá hru na efekt jako filmy od Holywoodu....
    • Srovnáváš dvě hry, kdy na jedné se pracovalo několik let a bude trvat zase několik let, než vyjde další díl a na té druhé se pracovalo relativně krátce, protože víceméně každý rok vychází další a další díl. To rovnou můžeme srovnávat Fifu a Skyrim. Vyjde to nastejno.
    • DavRed
      Ano... když jsem to hrál tak to bylo dechberoucí... úplně mě to oslovilo tou hnusnou grafikou (na to nikdy nezapomenu), ale nevím co pořád srovnáváte s MW3... ano má cenu max. DLC za 200 CZK, ale celkem obstojně jste se u toho pobavili... Skyrim je moc přeceňovaný...
      • Doporucuju skyrimnexus, aby te nemrzelo ze sis zcela urcite koupil skyrim a nema grafiku jakou sis predstavoval. Tam stahnes uz ted pomerne kvalitni textury 2048x2048 a to je jen mesic po vydani a jeste ani neni k dispozici Creation Set. Ukaz mi jinou serii s takovou fanouskovskou podporou a nastroji. Grafika nema zrovna extra textury ale je prijemne barevne sladena a do sveta sedi. Narozdil od ruznych jinych vyhypovanych nejmenovanych omalovanek. Ono udelat detailni hezkou grafiku pro 5 hodinovy predscriptovany repetitivni tunelrun je mene prace nez totez pro rozlehly open svet, kdyz to ma navic fungovat i na konzolich s 2GB ram.
      • Bez si radeji honit pindika nad super uber krutoprisnou grafiku z cod a far cry 2 a neoxiduj tady. (Nezastavam se skyrim, ale fakt nesnasim jedince co soudi hry jen podle grafiky a nemaji zadny dobry argument proc je ta a ta hra spatna.)
        • nesouhlasím sice s tím příspěvkem, na který reaguješ, ale tvoje reakce je ubohá a více než hloupá. měl by si se pořádně stydět. *7*
        • DavRed
          Řekl bych, že grafika je dost podstatná část hry *2* a argumenty ve stylu: "nehorázně tupá AI a nesmyslná fyzika" jsem už párkrát vypisoval *3*
          • Grafika byla dostatečná už v Oblivionu. Jo a moc super AI tam dát nemůžou, nezvládaly by to konzole.
            • Ale mně pozadu nelétají a nikdy nelétali. Fascinující, že?
            • DavRed
              Tak si běž hrát Skyrim a zabíjet dráčky, kteří létají pozadu *1* *2* *1*
            • Ano, bohatě mi stačí tak málo a konzole sotva zvládají Skyrim už teď.
            • DavRed
              Když ti stačí tak málo... Nejsem zastánce konzolí, ale divil by ses co zvládnou *3*
    • Paulcz
      to jo, Skyrim není vůbec převařená voda :)
      • Divotvurce
        Alespoň nabízí delší singl než cod, ale tyto dvě hry nejde porovnávat, každá je o něčem jiném. Mě baví Skyrim proto, že jsem nehrál předchozí díly, takže je to pro mne něco nového.
  • Milá redakce, co takhle nějaké informace o tom, proč hry od Bethesdy nejsou na Steamu (počítám ty od Lonesome Road), případně kdy/jestli tam budou? Cenega mi odpověděla, že oni nic a že k tomu ani nemají důvod, Bethesda něco ve smyslu že oni za to taky nemohou nebo že o tom dokonce neví a Valve odpověděli, že o nedostupnosti v PL/CZ/SK/HU regionu ví, ale že neví proč a kdy se to otevře. A taky použili naprosto neutrální "nejsme vám schopni povědět".
    • A to by mě ještě zajímalo...co kdyby se někomu povedlo koupit si Skyrim z US strany Steamu? Vykonali by Valve někajký trest? ^^
      • Ja i manzelka mame U.K. verzi na Steamu. Staci, kdyz ti to nejaky kamarad z civilizace daruje jako "Gift". Dalsi varianta je nakup v nekterem CD-KEY shopu kde ti poslou oskenovany klic z US/UK verze a ten si pak jednoduse zaregistrujes na Steamu.
        Vzhledem k tomu, ze s lokalnimi verzemi NIKDY neni 100% jistota spolehlive funkcnosti DLC, nehodlam riskovat u Skyrimu (ani nikde jinde) reakci typu "Konkretne problem s nedostupnosti DLC pro ---DOSAD SI COKOLI--- jiz delsi dobu resime se zahranicnim vydavatelem licence ---DOSAD SI KOHOKOLI--- blablabla, ale my za to fakt nemuzeme, to oni....""
        • No jde o to kdyby to dotyčný koupil z US Steamu na českou kreditku...
          • To jsem zkousel, kamarad z US mi na to vytvoril extra ucet, zkusili jsme zaplatit moji kreditkou a neproslo. Steam napsal neco ve smyslu ze se transakce tvari jako podovodna nebo z odcizene karty a ze ucet je blokovana nejakej kontakt, kde bys jim to teoreticky mohl vysvetlit..... Jeste ze jsme na to pouzili novej cistej ucet :). Takze s ceskou kreditkou v tomhle opatrne. *1*
            • Jak "podvodná transakce"? Peníze měli ne? Tak co si stěžujou.
            • Jj, ten ucet co kamarad prave zalozil aby mi z nej dal za mou kreditku gift mi zabanovali s tim ze je bud kreditka kradena nebo je to podvodna transakce.
              Nasledne jsem si koupil klic zde:
              http://www.mmoga.com/Gamecards-CD-Cls/The-Elder-Scrolls-V-Skyrim.html?currency=EUR&ref=553
              a skyrim jsem mel 5 minut po zaplaceni, tedy 3 dny pred vydanim (pochopitelne nesel hrat, ale cekal na disku na pulnoc 11.11. *1*)
            • Řekněme že dotyčný by přesto dostal onu vytouženou hru do své soukromé knihovničky. :)

Já že jsem kdysi slyšel, že za podobné chování se banuje.
    • Cenega ti v tom pripade naprosto nepokryte lhala - v pripade Skyrimu jsou jedinym vinikem stavu, ze jej nemuzesv nasem kocourkove koupit na Steamu.
      • No jo, ale to bez aspoň nějakého náznaku zdroje té informace těžko Ceneze (hrozný slovo) omlátím o hlavu :/

Oni napsali tohle:

Dobry den,
        plne chapeme vas nesouhlas a rozhorceni v teto veci, ale muzeme vas ujistit v tom, ze s timto Cenega nema nic spolecneho. My fungujeme pouze jako distributor pro lokalni trhy, zajistujeme produktum marketing, lokalizaci a naslednou podporu, ovsem nastaveni produktu na Steamu jde mimo nase kompetence. Navic, vzhledem k opravdu marginalnim prodejum pres Steam z naseho regionu nemame vubec zadny duvod toto blokovat. Pro vasi predstavu se jedna u tech nejlepsi produktu o objemy v radech do 2%. Tim myslime novinky, duvodem je fakt, ze jsou novinky pres Steam v dobe D1 prakticky vzdycky drazsi nez krabicove verze.
        Konkretne problem s nedostupnosti DLC pro Fallout New Vegas jiz delsi dobu resime se zahranicnim vydavatelem licence Bethesdou, podle ktere by melo byt vse jiz v poradku. Znovu jsme to otevreli minuly tyden a poslali do Bethesy screenshoty, ze to v nasim regionech opravdu nefunguje. Tyka se to totiz nejenom CR, ale i PL a HU trhu. Blokovat tyto veci z nasi strany nema zadny smysl, a kdybychom tomu tak chteli cinit, tykalo by se to vsech vydavatelu, ne pouze Bethesdy. Doufame, ze bude tato vec brzy vyresena, ale bohuzel na vydavatele nemame vyraznejsi paky, protoze Cenega je v tomto ohledu trosku stranou.
        S pozdravem XY

Aspoň jsem se s nimi nemusel dohadovat o tom co je vlastně problém na rozdíl od Valve a Bethesdy.
        • Ja mel z Beth mail o tom ze z duvodu smlouvy s lokalnim distributorem neni pro muj region verze prostrednictvim digitalniho downloadu dostupna a ze se mam s duverou obratit na mistni retail store a ze veri ze budu s jejich sluzbami spokojen. Ale to je mesic a pul starej mail ktery uz ve schrance nemam (nebyl tam primo jmenovan steam ani cenega - ale celkem nechapu o koho jineho by se mohlo jednat)
          • Jo a jeste , i kdyby mluvili nahodou pravdu...
            Kdepak ze to Steam zverejnuje presne prodeje svych her pro jednotlive trhy? Mam ten pocit ze VUBEC nikde. Jak tedy muze chlapek z Cenegy vedet, ze to dela 2%? Neni to nikomu ani trosku divne? Nebo Steam posila Ceneze reporty prodejnosti novinek v CZ/SK/HUN/PL ? Rekl bych ze pan XY malilinko mlzi...
            • Taky mě napadá, jestli náhodou tímhle Bethesda neporušuje evropskou legislativu... přeci jen jediný distributor pro celý region, to je dost divné.
            • To bude asi nějaká ta kartelová dohoda zase. Tady je o tomhle tématu takový výkřik....ostatně tohle vyhledávání má pár zajímavých linků.

Edit: Jo, kus linku je mimo link....ale moje chyba to neni.
            • To je prave to. Uz nekolikrat jsem tady i jinde narazil, ze STEAM sve presne statistiky prodeju ZASADNE NEPOSKYTUJE.
              Takze pan XY Cenega je asi vyjimka co chodi s Gabe Newellem na pivko.
            • Celý ten mail je takový defenzivně mlžný :) . A bůhví co Steam komu dává...i když nevidím důvod proč by jim to měl poskytovat.
          • Jo, tak mě Bethsoft odpověděli před týdnem tohle:

Hello,

Unfortunately we do not have any information as to why the games area blocked in your region. We have been advised that Skyrim will be released in the Eastern European regions on Steam eventually, but we do not have any further information other than this.
            I am sorry that we do not have any further information to provide you.

Regards, XY

Asi by si to měli mezi sebou trochu srovnat *1*
            • No to je možný, ale v tom případě by Vlave o tom něco mohli vědět...

No každopádně ode mne Cenega už neuvidí ani cent.
            • Tak to bych videl na to, ze Cenega kvuli negativnimu ohlasu dohodla dodatek s Beth o tom ze nebudou k danemu tematu poskytovat informace *1* . zatimco ja se ptal v dobe kdy to jeste domluveny nemeli.
  • Mám rád Skyrm...ale škoda že tolik lidí si nekoupilo i zaklínače 2 kde rozhodně byl lepší příběh...navíc poctivá práce Sapkovského...a takovej nevděk :( Upřímně každý pirát by se měl i nad tímhle zamyslet.
    • Skyrim je postaven úplně na něčem jiném než zaklínač. Ve Skyrimu si hráč z velké části píše svůj příběh sám. O tom je TES. Proto je tam taky otevřený svět a dost možností si ten příběh napsat. Nelze to tedy srovnávat s Zaklínačem či dokonce Gothicem, kde ty možností byly taky dost omezené a příběh tam byl o dost důležitější.
  • I used to play good games, but then I took an arrow in the knee.
  • jo. verim tomu. Bethesda meli odjakziva i pres kupu technickych problemu neuveritelne velke a atmosfericke svety - Terminator:Future shock asi best. Nikdo jiny to poradne jako oni uz neudelal. Trend si drzi dodnes.
  • Jo jinak k diskuzi. Dexter je klasický diskuzní troll, který onanuje nad reakcemi a snaží se vyvolat nenávistný flame. Ten člověk je psychicky nemocny, jak už hodněkrát dokázal v diskuzích. Brát ho vážně je asi to samé jako věřit na Ježíška *1*
    • No dovol, mé příspěvky do diskuze jsou založené na mých zkušenostech z hraní a z poznatků v realném životě, který na rozdíl od dětí zde mám.

A prosil bych nebrat do úst Ježíše. Pán s tám nemá nic společného. Děkuji.
      • A teraz prezraď, kto je viac k0k0t, ty alebo ten tvoj Kristus? *1*
        • Neber jméno boží nadarmo synu. Odvděčí se ti teplými dětmi...
          • Chápu ty jsi prostě gay..snažíš se tu propagovat rovnoprávnost pohlaví.
        • Ja bych rekl,ze ty *3* .
  • PreidaQ
    Prodejnost Skyrimu neberu, ale ty důvody tak vysokého prodeje (snad kromě toho skóre v recenzích) jsou opravdu trochu vedle...
    • smejki
      no.. prodeje jsou pochopitelné. Je to prakticky jediná hra svého druhu. Otázka je, jestli geniální koncept stačí k tomu, aby dostával absolutní hodnocení, přestože je to nezpochybnitelně nedotažené do konce... opakovaně.
    • Zrovna v pripade Skyrimu toto co hovoris je trochu mimo, lebo hra nieje v ziadnom pripade dokonala, grafika nieje top, gameplay je zastaraly, vlastne tam nieje nic nove... Ale hands down, tak ako pri Skyrime sa bavim len pri velmi malo hrach. Takze hra nieje "supis pupis" premakana ale zato je prudko hratelna a bude vdaka modom zit velmi dlho, takze nevidim dovod preco by sa nemala predavat.
      • podla statistik je aspon vidno, ci ludia uprednostnuju super prevratnu grafiku, alebo skvely pribeh s obrovskym potencialom do buducna (DLC - pocitam ze min. 3 budu urcite). naco ti je grafika ala crysis2, bf3 ak je to zabava na 10hodin? (nebavme sa o multiplayeri, porovnavajme rovnocenne tzn. singleplayer)
      • calwin
        tá hra má svoje čaro... tento diel však zhodnotím až po vianociach :)
    • žijeme ve světě, který ovládají manažeři (PR) a reklamy, tak co bys chtěl?
  • sankuri
    Nejak uz se nikde nepise ze co vyssi patch tim vic bugu do hry pridava..
  • Estráda pokačuje !!!

Cenega všem uživatelům posílá vánoční dárek v podobě downgradu verze 1.3 zpět na verzi 1.2. Původně jsem se domníval, že to souvisí s příchodem LAA patche, teď už je jasné, že se jedná o chybu.

Steam virus a Cenega je vražedná kombinace. Hrát legálně znamená nehrát ....

http://forums.bethsoft.com/index.php?/topic/1317991-help-my-steam-has-downgraded-skyrm-to-12-back-again/
    • včera jsem si projížděl situaci ohledně patchů skyrimu....ten se asi timhle zapíše do herní historie :-)

jsem rád, že jedu na verzy, s kterou hra vyšla. Steam hru opatchuje jen, když mu to povolíte.
      • Zajímalo by mě, jak se ti to podařilo. Já jsem ve steamu aktualizace Skyrimu zakázal a přesto se mi update (1.2) stáhl a nainstaloval ... mám pocit, že si steam dělá co chce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit