Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paráda! Další díl hardware clubu. Škoda žeje Lukáš jen Host a nevrací se nastálo. 😐

• dworkin

V tichém PC nemůžou být HDD. Ochota moderních SSD disků nechat se zničit v důsledku častých zápisů je mýtus; SSD disk koupený dneska půjde z PC v důsledku přirozeně obměny hardware daleko dřív, než se přiblíží konec jeho životnosti. Jediný argument pro HDD je ten, že za stejné peníze nabídne podstatně větší kapacitu. Jinak je to hlučný, horký bazmek, který akorá zabírá místo. U mě konkrétně to byla jediná věc, která byla v novém PC slyšet, a když jsem ji dal pryč, tak v idle neslyším PC vůbec.

Navíc při použití správných komponent není nutno volit uzavřenou kisnu; mám Fractal Meshify 2 XL, samé SSD disky a chladiče od Noctua. Skříň je i na nejnižších otáčkách perfektně odvětraná, čili relativně chladná, čili zcela tichá. V zátěži je zhruba stejně hlasitá, jako byl v idle uzavřenej Coolermaster Cosmos, kterej si hrál na odhlučnění a měl všelijaké polstrování na bočnicích apod., ale ve výsledku řval jak přejetá sv*ně.

Jo a stejně jako kolega na konci mám za to, že potíž může být s tím, že disky jsou v MBR a UEFI chce GPT.

• JanS

Díky za díl a těším se na další! :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit