Přejít na výpis diskuzí
Sledujte záznam kompletní první mise z PC verze Thiefa
17.2.2014 | Petr Poláček
115 příspěvků
-
Moja historia hrania Thief: Ako prve 3ka (lame, ja viem, ale v dobe vydania 1&2 som bol na tento styl hier nevyspely a nebralo ma to). Az nedavno som na GOG zohnal Thief Gold a musim uznat, ze aj v dnesnej dobe je to pecka. Prave mam rozohratu 2ku a taktiez super. Po zisteni, ze novy Thief je reboot a charizamtickeho zlodeja Garreta nahradi nejaky super-duper ninja/assassin som bol sklamany a dost skepticky a vyhybal som sa akymkolvek gameplay ukazkam, pretoze to aspon zo zaciatku vyzeralo ako pekne zjednodusena "press X to win" sra*ka.
Skepticky som bol aj pred Human Revolution ale nakoniec z toho bola velmi solidna hra a tak som si dnes pozrel toto video a musim povedat, ze aj ked mi niektore veci prijdu trochu moc, menovite ten zrychleny swoosh efekt (spravit 5 metrov vzad alebo doboku za 0.2 sekundy je trochu trhle, ale budis) tak atmosfere nemozem nic vytknut. To, co ma tak fascinuje a pritahuje na vsetkych 3 predoslych hrach je prave ta atmosfera temneho, tak trochu strasidelneho mesta a v novom kabate tuto atmosferu hra podtrhuje podla mna spickovo a tesim sa nie len na stealth gameplay samotny ale aj na pribehove pozadie, aj ked nenadvazujuce na povodne hry.
Som rad, ze sa vsetky asistencie v podobe Focusu a inych veci daju vypnut, co rozhodne urobim, 1&2 ku hram vylucne na Expert, cize bez zabijania strazi.
Inak si myslim, ze kriticke vyjadrenia na AI nepriatelov su trochu prehnane, pretoze co si budeme hovorit, v 1 a 2ke tiez rozhodne straze neoplyvali super inteligenciou a aj ked som im pred nosom strelil water arrow do fakle tak sa dalej veselo prechadzali po komplet tmavej chodbe a dokazali ich znova zapalovat. Tym nechcem povedat, ze su to zle hry, ale ked hrac prisiel na herne mechanizmy, stealth prvok nebol prilis narocny, co bolo narocnejsie aspon pre mna bola orientacia po mape, niektore levely boli teda fakt bludiska hodne wolfensteina a opatovne najst miestnost co som chcel, bol niekedy celkom problem :)
Kazdopadne som neodolal, pleskol som sa po vrecko a vlastnim Master thief edition. A ja teda nepatrim k ludom, co kupia hru za skoro plnu sumu s tym, ze sak to mozno nebude take zle. Naposledy som predobjednal prave Human Revolution. -
Můžu porovnávat jen s Dark Mod, ale tenhle Thief (s velkým T), se mi hrozně moc líbí.
Grafika je pěkná, HUD nevtíravý, byť je to koridorovka. Ale je pěkný, že se budu neustále moc překonávat v kradení všech těch předmětů atd., to považuju za ohromný +. *14* -
Já asi zůstanu u Dark modu páč tento díl bude bez modů a to je hrozná, ale opravdu hrozná škoda.
Já nechápu jak třeba EA u bf4 znemožnilo modování : My páč jsme vytvořili něco co nemůže existovat, uděláme tak že zakážeme mody, protože by někdo vytvořil lepší verzi a nás tak znemožnil až by jsme brečeli (ukázka EA kdyby došlo k nedorozumění). -
Vývoj jde nezadržitelně kupředu(pro někoho bohužel, pro jiného bohudík) takže je jasný, že po 15 letech od vydání původního thiefa dostaneme jinou hru. Ve filmu je to podobný, viz třeba vetřelec(jenom příklad). Mě na původním Thiefovi totálně dostala ta atmosféra.Pro mě navždy nejlepší hra všech dob... A jsem smířenej s tím, že už to v nových hrách nezažiju. Závidím těm, co tuhle atmosféru dokážou najít i v současných hrách. Hru si určitě koupím, ale myslím, že ji zas pošlu dál, a zpomenu na ni stejně rychle, jako jsem zapoměl na dishonored (omlouvám se všem za tento příměr...:)
Zajímalo by mě, kdyby předělali původního Thiefa pro dnešní HW, jak by se to prodávalo... já bych si určitě jednu koupil:)
no to je asi tak vše. Můžete začít dávat mínusy... *5* -
-
...no trochu jsem to přehnal s tím, že nejsou hry s atmosférou a dobrou hratelností. Teď jsem dopařil The last of us a musím uznat, že jako jo... *3*
-
Grafika se stále vyvíjí a fyzikální enginy dovolují vytvořit ve hře nevídané věci. Proti tomu snad nikdo nic namítat namůže. Sám má radost z nového HD texture módu pro Thief GOLD.
Důležitý je samozřejmě i příbeh a atmosféra, dále zvuky apod. Ale alfou a omegou byla, je a bude hratelnost protože herní historie ukázala, že nikoliv technické zpracování ale hratelnost je to co přetrvá.
Takže my se určitě nebudeme zlobit na vývojáře, že nám nabídnou trochu jiného Garretta, ale učitě jim budeme mít za zlé, pokud nezachovají jeho starou hratelnost. -
-
lenže ten HD mod sa nedrži originalu a nove textury su sice HD ale mnohdy nelogicke a v ramci hry su skôr zhoršenim.
-
-
-
Asi budu znít jako chronický nespokojenec, ale Thief je prostě jenom jeden. Nebudu tu odkazovat na první nebo druhý díl, protože ty pousloužily jako stavební kámen a byly už dávno překonány komunitou moderů o kterých se, jak tak koukám, v článcích moc nepíše.
Fan misí už vyšlo tolik, že by to dohromady dalo několik dalších dílů. A pozor, nejedná se vůbec o nějaké budgetové výplody herních nadšenců ale o kousky, která jak už jsem říkal, dávno překonaly původní hru.
Pro mě osobně bude hra zajímavá pokud nabídne velkorysé nástroje pro modery. V tomto případě se dá očekávat, že hra neumře po měsíci od vydání. Pro mě osobně je hra v podobné fázi jako Dark Mod (Thief mód na enginu Dooma 3). Zajímavý pokus, kde jen čas ukáže zda donutí zaryté DromEDáry přejít na nové, vývojové prostředí.
Přez všechno to ale neznamená, že si nového "Thiefa" nezahraju. Budu k tomu ale přistupovat jako k úplně jiné hře. -
-
S podporou modů nepočítej, na to vývojáři s.rou
-
-
nová doba novej zloděj...tak to je.a komu se to nelíbí ať se dá na vývoj her a ukáže se *3*
-
-
súhlas (teda okrem toho že boli prekonané komunitou, žiadnu misiu na úrovni LotP som nevidel) Neviem či sa niečo zmenilo ale vývojári v minulosti potvrdili že hru nepôjde modovať (neviem či tento postoj zmenili pod tlakom komunity ale skôr tipujem, že nie).
-
-
Life of the Party byla dobrá ale určitě je překonaná. Zkus si zahrát FM sérii Calendras Legacy. Druhá mise Midnight in Murkbell je výborná.
-
-
CL samozrejme poznám ale koncepciou, dizajnom a celkovým feelingom ma až tak nezasiahla.
-
-
-
-
Jak jsem čekal, slabota.
Výborné ozvučení ze starých dílů je fuč, zato musím každou chvíli poslouchat vžum vžum efekt.
Stráže neslyší, nevidí a navíc jsou, zdá se mi, stejně natvrdlí jako ty z novýho Deus Exu; ani když přímo zírají na místo před vteřinou byly cennosti nic to s nima nedělá, pohodička. *7*
Level na mě působil dojmem jen takovýho lehce rozvětvenýho tunelu.
No a korunu tomu nasazuje to zvýraznění interaktivních objektů. :D
Tohle nebude Thief, ani Dishonored, jen tupá konzolovka. Snad se pletu. *11* -
-
Ohledně reakcí stráží nemohu komentovat, původní díly jsem nehrál. Ale proč se pořád lidé rozčilují nad zvýrazněním objektů? V blogu ze 4. prosince je uvedeno, že se to dá v nastavení vypnout. Stejně jako celý 'focus' systém nebo mrmlání Garetta radící co a jak. Je toho mnohem víc. Viz samotný blog: http://community.eidosmontreal.com/blogs/Stealing-Time-Episode-4#blogs/Stealing-Time-Episode-4
-
-
Jsem jedniný, kterého tam neskutečně sra*ly ty záblesky nápovědy, když se rozhlížel při hledání cesty, případně při poslechu rozhovoru? Taktéž je pěkná zhova*ilost neúměrné využívání ingame nucené animace, která vytrhne hráče z jeho postupu a nutí jej tupě zírat na nějakou slaboduchou konverzaci s nápovědou pro opici, která prodlělala lobotomii. Pokud chce hráč naslouchat, tak naslouchat bude..... ale toto ztvárnění je fakt ubohé.... takhle hráč dostane naservírované hned vše na stříbrném podnose a stráž ho za ručičku dovede až k vitríně.
-
nechapem preco mi davate minusky vy šašci ved je to uplne tak ako vravim.. si zoberte starsie hry.. crysis3, hitman absolution, splinter cell conviction ... to secko malo o 30-70% lepsiu grafiku a tie hry mali taku istu HW narocnost ako toto... z toho len vyplyva ze ten hnusny kolotoc ze vyrobci HW dotuju vyrobcov hier aby umelo nasimulovavali taketo HW poziadavky ... smutne
-
-
asi proto, že srovnáváš nesrovnatelné. Tebou zmiňovaný engine v serii AC je hodně zastaralý engine, navíc neumí dynamiku světel a stínů, taktéž rozmanitost a variabilita gemedesignu není jeho silnou stránkou a o fyzice ani nemluvit. Nechci nijak obhajovat engine Thiefa ale ten je na úplně jiné metě. Souhlasím s tebou, že díky výrobcům, kteří se snaží to optimalizovat pro topinkovače, toustovače a jiný kuchyňský hardware, grafika nových titulů trpí ale ne víc jak AI. Zde je propad citelnější a dokonce i viditelnější. Kdyby v novinkách byla AI srovnatelná s AI z FarCry s realistickMODEm nebo s AI z FEAR, tak by to asi děti a lidi, kteří si chcou v obýváku u toho odpočinout, nehráli, BO BY TO BYLO KUA NA NĚ MOC TĚŽKÝ!!!!!
-
-
tak urcite hej... spominam si ked som presiel hitmana absolution na Purist obtiaznost.... to by asi 90% fanuskov hitmana proste nedalo lebo to bola mega real supa.... tak je to o tom ze hry sa hraju najma decka a tym je to relativne dost po chuti na takychto urovniach tie hry... nas fajnsmekrov je asi 10% z celeho gamerskeho vreca a tym padom sa to neda zladit a vyhoviet aj nasej krvnej skupine :P .... k tomu AC to som nezrovnaval celu seriu , ale len Black Flag ... ten na uplne ultimate detailoch a IPS monitory 27' vyzeral uplne jak cukrik povedal by som ze mozno tromfol aj Crysis III.... ta voda... tiene ... a pritom ta hra bola dost hovadska rozlohou .... ale tak na Thiefa sa silno tesim myslim ze ked troska prizmurime jedno oko nad par vecami tak to bude silny zazitok :)
-
-
-
neviem ale ta grafika na to ake pisu HW naroky vobec nevyzera tak wao... takato s hra s takouto kvalitou grafiky by mala ist v pohode rozbehat nafull na 3gb ram a nejakej HD 6850 1gb...... sak ked si to porovnam ako vyzera AC Blacg Flag na najvyssich detailoch a este aky to je velky svet... tak toto je tak 45% z toho.... alebo taky hitman absolution ........ weird
ale hratelnost vyzera dost fajnovotne :) -
Kdyby za nic jiného, tak za ztvárnění postavy a jejího pohybu u mě mají tvůrci velké plus. Snad bude stejný systém použit i v dalším Deus Ex (bude-li kdy nějaký).