Přejít na výpis diskuzí
Sledujte záznam kompletní první mise z PC verze Thiefa
17.2.2014 | Petr Poláček
115 příspěvků
-
Mně se to líbí, na "novodobého" Thiefa náhodou překvapilo. Vlastně tomu nemám moc co vytknout. Líbí se mi ztvárnění pohybu, rychlý úskok do stínu, vidění vlastního těla, lockpicking s možností urychlit, bez možnosti vidět okolí :) Prostředí taky působí propracovaně, atmosféra parádní a na to že je to první mise, já mám docela jasno a kupuji :) Na ty těžší obtížnosti věřím, že to bude (stejně jako třeba DEHR) jedna z těch lepších variant pro hráče pamětníky. Je to nový Thief, ale vypadá (alespoň dle mého názoru) dost k světu.
-
Thief se plizi na namesti, všude plno strazi, schovava se jak muze, nakonec se mu podari otevřít zdobenou truhličku a v ni jsou sipy...LOL..by me zajímalo kdo si schovava v takove truhle na namesti sipy a kterej d*bil plati tucet strazi aby mu je hlidaly:D V nejakym rpg kde clovek vylootuje truhlu a jsou tam sipy to je jeste ok..ale tady..no nevim..pusobi to přinejmenším priblble
-
I krysa je chytřejší než tihle strážní. Proto jsem zanevřel na AAA hry, v dnešní době by měla být AI úplně na jiné úrovni, ale postavy jsou stále blbé ne-li blbější. Doufám, že tahle hra se dostane k recenzování nějakému fanatickému fandovi Thiefa.
-
-
Souhlas. Bohužel recenzenti na to během hodnocení neupozorní a masové většině hráčů to je fuk.
Proto jsem rád za všechny borce kteří se snaží o inovace. -
AI je dnes na spatny urovni diky stary generaci konzoli, snazili se z nich vytahnout graficky maximum na ukor jinejch veci co nejsou videt napr AI, proc si myslis ze v crysis 2 a 3 je uboha AI? protoze se snazili o co nejlepsi grafiku a na pc to jen portli 1:1. A vzhledem k tomu ze se thief vyviji na stary konzole tak bych necekal zadny zazraky :) oni nebudou vymejslet jinou herni mechaniku na ruzny platformy, udelaj to aby to slo na nejhorsi platforma a na lepsich jen pridaj lepsi textury a vetsi dohled
-
Jsi prilis negativni, dej jim sanci. Z videa poznas houby, az hra samotna ukaze.
-
-
Vyzerá to geniálne. Dishonored je naozaj len slabým odvarom, navyše s otrasnou grafikou.
-
-
Toto nesiaha dishonoredu ani po členky. Môj názor. Ďalšie decko čo hodnotí hry len podľa grafiky. Kašlať na hernú náplň ideme hneď hodnotiť hru podľa ostrosti textúr, že ? Je to skvelá hra a keď sa ti nelúbi kvôli trocha slabšej grafike tak si choď hrať crysis 3.
-
-
:D Dishonored nie je ničím výnimočné. Je to jednoducho chábá kópia Thiefa. Hlavne čo sa týka atmosféry, tak je to úplne niekde inde. Najdôležitejšia je samozrejme hrateľnosť, preto hrávam x- rokov staré hry, ale! grafika je neoddeliteľnou súčasťou hry! Som zvedavý, či ešte hrávaš Pac-mana... Ako keby si pozeral film, ktorý má síce dobrý scenár, ale celý obraz je rozmazaný. Navyše Dishonored mal aj scenár biedny. Ale dobre, nebola to vo výsledku zlá hra, ale na Thiefa sa nehrabe a myslím, že ani na tohoto najnovšieho.
Som presvedčený, že obťiažnosť sa bude dať dostatočne nastaviť. Tak ako u nového Splintera, či Hitmana. Po upravení nastavení sa jednalo o špičkové hry. Teda až na dementný príbeh u Splintera. -
-
Nieje to ničím výnimočné, je to len chabá kópia thiefa. Tak prečo to potom dostáva také vysoké hodnotenia a prečo to niektoré weby vyhlásili za hru roku 2012 ? Asi pre niečo to bolo. A žiadna kópia thiefa to nieje, len si to z toho thiefa zobralo pár prvkov inak sa obidve hry vybrali svojou cestou. A mne sa viac páči dishonored. Keď tá hra vyšla tak velice ste hovorii, že aká to je perfektná hra a teraz ste na ňu z ničoho nič začaly nadávať. Ste trápny. Je to skvelá hra.
-
Dishonored je úplně jiná hra než Thief. Ty hry mají máloco společného. Atmosféra je steam-punková, což se k té hře hodí a grafika je tam skvěle udělaná. Není to Crysis 3, ale ta hra nemá vypadat reálně. Scénář bídný nemělo. Sice ten zvrat byl předvídatelný, ale příběh byl nádherný. Nemá cenu srovnávat tuhle hru s čímkoliv jiným, jelikož ta hra je jedinečná.
-
-
"Ty hry mají máloco společného. Atmosféra je steam-punková"
hmm -
-
Já jsem tím nemyslel, že je to rozdíl. Jen jsem rozebral minulý komentář na části a odpovídal na ně. Takže Thief a Dishonored si moc podobné nejsou. A Atmosféra v Dishonored je steampunk, což se tam hodí (tohle je odpověď na to, že atmosféru má ta hra hroznou).
-
ak niektorá z hier thief-dishonored bol steampunk je to thief. Obe hry mali steampunkovú atmosféru takže tento faktor je argumentom pre ich vzájomnú podobnosť a nie proti.
-
Co se ti nepozdává?
-
-
-
-
Přesně tak. Nesnáším lidi, co hodnotí hry podle grafiky. Navíc Dishonored bylo graficky zpracováno celkem dobře.
-
-
Čo nechápeš na slove "navyše - navíc"? To znamená, že je to pridaná hodnota... nie prvoradá.
-
-
Pokud pořádně zapojíš svůj mozek o velikosti hopíku, tak uvidíš že jsem odpovídal na jiný komentář.
-
-
-
-
Mas pravdu Dishonored byl spise "B"čkovy titul. Tohle bude nekde jinde. Tesim se.
-
-
Tak ta straz prohlizejici si se zajmem prazdnou vitrinu me opravdu pobavila :) Asi obdivoval tu cistou praci (pred minutou tu byly prsteny a ted nic, hmm, dobra corka, jak se mu to asi povedlo?). Kdyz uz reaguji na uhaseny ohen, tak zmena stavu u ostatnich objektu by nemela dat zas az tolik prace.
-
-
V Deadly Shadows NPC reagovalo na zmiznute predmety, ak si pamatam dobre.
-
-
Ano, to si pamatuješ dobře. Pokud jsi NPC okradl, NPC po chvíli oznámila, že byla buď okradena nebo to ztratila. Pokud byl hráč viděn při okrádání NPC, ihned byl zburcován poplach a byl označe za zloděje s patřičnými důsledky. Naštěstí byl Garett dobrý běžec. Co se týče vykrádání, tak i to NPC detekovala, konkrétně v misi s vykrádačkou muzea. Pokud byl jednou zpuštěn alarm, byly stráže vestřehu permanentně. Pokud byl hráč zastižen, byl opět zburcován poplach, většina NPC ale při nenalezení hráče opět přešla do režimu "ležérnosti" ale párkrát se mi stalo, že NPC postava, která mne zahlédla tvrdošijně pokračovala v pátrání. Stejně tak tomu bylo, pokud NPC našla rozbitou vitrínu, do konce mise byla v poplachu. To samé platí, pokud Garett ukradl artefakty a nenahradil je napodobeninami. Pak již byl permanentní poplach a to se pak skoro nedalo. Ale tato starodávné principy a postupy z doby kamenné, kdy hry měly koule, by v dnešní unisex-UBER-super moderní době s HI-tech vychytávkami a fičůrami neobstály....... RIP Garett, ale i tak se na nového Thiefa kouknu, třeba se trochu plety a půjdou vypnout všechny ty srance a vychytávky, které starší ročníky neoslovují a po čase nějaká natěšená komunita dodělá nějaký ultra mod.
-
-
Ano, všechny pomůcky půjdou vypnout. Ale i tak si myslím, že to bude hodně easy. Předchozí díly hodně spoléhaly na zvuky a tady si Garret vesele skáče a bouchá ostańatou kovou paličku do kovového plotu a stráže nic. To mě zklamalo asi nejvíce z toho co jsem viděl.
-
-
Taktéž jsem na to nevěřícně koukal a v duchu si říkal:"co to ku*va je?!" V 10 let starém Deadly shadows stačilo šlápnout kryse na ocas a NPC reagovala slovy:"co to dnes s tou havětí je", nebo "slyšel jsi to?" To samé platí i pro zvuk chůze po rozdílných površích, tady mi to přišlo všechno na jedno brdo, hlavně, že je pohyb postavy uhlazený a vyladěný jako v nějaké filmu. Což je mi zcela u zádele. Nechápu proč vývojáři vymýšlí vymyšlené a překombinovávají překombinované, pak z toho lezou podivné hnědé hmoty, nevábného vzhledu a vůně. Já s koupí ještě nějakou dobu počkám, teď mám na čas o zábavu postaráno. Ale jen jak se dvojčata naučí spát, tak se vrhnu na Dark mod a případně celou Thief trilogii, na GOG je to za velice dobrý peníz.
-
-
Přesně tak. Ta hra mi před nějakou dobou připadala dobrá, ale nedávno jsem se vrhnul na původní díly a najednou mi to přijde jako ze středověku. Zrovna hraji druhý díl, ale když jsem v prvním šlápl na železo nebo jenom povyskočil na koberci, tak stráže reagovaly a hledaly mne. Ale tady mlátím železem o železo a nic. To mi zatím na hře vadí nejvíce.
-
-
-
-
-
-
Nic nečtu, na nic nekoukám, jen se těším a hlavně pevně doufám. :)
-
Proc lide sklonuji Dishonored... Vsak je to zcela jina hra s vetsinou jinymi prvky, spolecne to ma jen oznaceni "stealth". Hral jsem Dishonored a Thiefy, a nikdy by me nenapadlo ty hry srovnavat.
-
-
To jsem si také říkal, ale tento nový Thief je Dishonored bližší než starým dílům.
-
-
Jako minihra klidně, ale hrát to déle, než pár minut na odreagování si nedovedu představit, veškeré činnosti i pohyb postav je naskriptován dopředu, není náhodný, stačí si jednou, dvakrát počkat a člověk zvládne jakoukoliv situaci, tento prvek mě zážitek ze hry vždy akorát znehodnocoval. Nikdy jsem ale nehrál rád koridorové hry, vždy jsem dávál přednost alespoň trochu otevřenému hernímu světu, zde je svěrací kazajka utažená na maximum.
-
-
OK, ale tak to musíš hrát hry jako fallout atd.. Ve starým thiefovi taky stačilo počkat a věděl jsi, kudy stráže choděj a co opakují za činnosti. Samozřejmě to není dobře, ale tak tohle je problém většiny her, i těch, co si na to hrajou.
-
-
No ještě tuhle slátaninu přirovnej k prvním dílům....zkus si raději pustit gameplay. Minimálně se Garett normálně pohyboval, vydával u toho zvuky, co stráže slyšeli a to se nebavíme o tom, že NPC skutečně patrolovali a mimo sluchu i viděli a bojovali
-
-
Jsi to hrál? Nic neobhajuju, jedničku mám projitou několikrát na nejtěžší obtížnost, ale NPC tam teda taky žádný zázraky nepředváděli.
-
-
Ale třeba Benny byl legendou... *1*
-
-
-
Ono ani není technologie na to aby si NPC chodily kam chcou. Vždy mají nějakou trajektorii. Samozřejmě jich může být více a pokaždé když dokončí jednu, tak začnou další, ale aby si chodily kam chcou, tak to je zatím nemožné.
-
-
Ani tak to nemusí být. Mohou během té chůze potkat jiné NPC, se kterým se dají do rozhovoru a tím by mohlo dojít ke změně. Nebo může začít pršet, tak půjde do hospody a nebo se vrátí domů. Může se udělat náhodný zranění, který by ho mohlo třeba i zabít, pokud by to bylo nedůležité NPC atd.. Těch možností je spousta, ale byla by to skutečná výzva pro programátory/skriptaře.
-
-
čo opisuješ je otázkou pár minút v editore, stačí nastaviť náhodné intervaly medzi pochôdzkami, takisto náhodné striedanie medzi trasami, naviazať to na počasie a iné vplyvy takisto nie je problém, na to samozrejme programátora netreba, stačí človek so základnými znalosťami skriptovania a často ani to. V dnešných editoroch to zvládajú i laici. Nie je problém urobiť to, keď začne pršať, aby AI začala utekať k určenému waypointu, pritom si zanadáva na počasie a prestane si všímať okolie, zhoršia sa mu jeho vlastnosti ako zorný uhol, rádius dosluchu, dohladu v tom sa môže s niekým zraziť a obaja by mohli popadať na zem a zraniť sa (to už bolo v Crysis. 6 rokov dozadu)...
Problém je v tom, že oni to nemajú potrebu robiť, ich zákazníci to nevyžadujú a oni sú radi, že to nemusia robiť ... a kruh sa uzatvára. -
-
Tak samo, pokud už by měli k dispozici různý editory a další hotový tooly. Jak jsem psal, možností je spousta, jen chtít.
-
Ten waypoint mě nenapadl. To mi úplně mění názor na tuto věc. Díky ti dobrá duše.
-
-
Chtěl bych vidět i reálné stráže, které se (pokud začne pršet) jdou schovat do hospody, nebo rovnou domů *1*
-
-
fallanga: To je fakt *1*
-
Ruku na srdce. Když si řeknou, že nadřízený si toho nevšimne tak proč by nešli, že?
-
To já taky :)
-
-
Ano, ale i tak pořád mají určité trajektorie. Sice to s tím zakecáním mě nenapadlo, ale i přesto by poté co by domluvily šly po další trajektorii.
-
-
To není pravda. Stačí, když se podíváš na video o Kingdom Come. NPC může jít přímočaře a až se přiblíží k nějakýmu objektu, tak může dle druhu objektu vyhodnotit situaci a buď nakupovat, hovořit atd atd. a nebo jednoduše změnit směr v případě nezájmu a pokračovat takhle dál a dál ...
-
-
-
-
-
-
Netrefil jsem spravnou diskuzi... sorry.
-
Jenom se divim, že ještě neoznámili žádný DLC :)
-
-
Oznámili už dáávno.
http://www.youtube.com/watch?v=52TJE6eOsxU -
-
Uf ještě že tak.
-
-