Sony po oznámení remasteru Horizon Zero Dawn zvedla cenu původní hry na dvojnásobek
-
Hele, to jsi tak vážně
hloupýnaivní a věříš každému PR marketingovému prohlášení doslovně??Ceny vskutku nepřikazuje Steam. Ale jejich podmínky používání navádí vydavatele k určitému business modelu.
Steam má dokonce i podmínky pro to, aby se vydavatel mohl připojit ke "hromadné slevové akci". Prostě všechno dost přísně řídí a nedávají vydavatelům moc volného prostoru k libovolnému nacenění.
"Spousta her má různé slevy v různých akcích"
Nás nezajímá "spousta jiných her". To tvrzení neplatí pro Cyberpunk. Ten měl úplně stejné ceny a slevové akce alespoň po dobu posledních 2 let (s vyjímkou toho zdražení po vydání patche 2.0). Pokud se neumíš orientovat v číslech, tak se podívej na graf na SteamDB. Ten graf ceny v Eurech by jsi snad mohl pochopit i ty. 😉
-
Ceny neurčuje Steam proboha....I na Gogu stojí stejně. Jenom přeprodejci mají levnější kódy a i na takovém Epicu to teď dokonce vychází na 62 €....
A ne, není to totožná věc....Spousta her má různé slevy v různých akcích.... -
Hele, můžeš tomu říkat, jak chceš, ale "snížení slevy" a "zvýšení ceny" je prakticky totožná věc na Steamu. Steam si drží nadsazené ceny, aby měl prostor pro "větší slevy". Takže v praxi to vypadá tak, že ta zlevněná cena odpovídá realitě na trhu s hrami (porovnání s jinými eshopy).
-
To ale není zvýšení ceny, ale snížení slevy. Byť se to může zdát stejné, tak není:) A ano, mohlo to být i díky 2.0, ale také nemuselo, protože na Gogu v té době to bylo za oněch 29,90, protože jsem to kupoval jako dárek kolegovi:) Takže to byla spíše záležitost Steamu.
Stejné by to bylo, kdyby trvalá cena CP byla 29,90 a oni ji následně zvýšili na 35,99. Ale oni měli standartní cenu 59,90 a spíše to vypadá, že udělali akci k vydání 2.0, protože v té době myslím nebyly ani žádné podzimní výprodejové akce na Steamu. Až začal Festival frenetického střílení tak šla ještě o něco níž, byť nešla na "obvyklou" slevu:)
-
Frank a Boka mají pravdu. Koukal jsem na SteamDB a cena vskutku šla částečně nahoru.
Steam má u Cyberpunk 2077 dlouhodobě normální cenu 60€ (přesněji 59,99) a při slevových akcích to pravidelně bylo za 30€ (29,99).
Ale po vydání patche 2.0 sice normální cena zůstala nezměněná, ale při akcích to na pár měsíců stouplo na 36€ (35,99).
-
Tak na PC je to nejspíš jinak:) Většinou mají hry v plné ceně za 59,90 a po nějaké době to jde dolů na 39,90 a pak 29,90. CP2077 to podle mě čeká příští rok, pokud budou následovat vývoj Zaklínače, kdy trvale šla cena dolů myslím 2020, tedy 5 let od vydání.
-
Vůbe,,, s patchem 2.0 šla cena nahoru.
-
Nekoukej jen na Steam/GOG. Tam stojí vše furt stejně.
Jen sem tam to skočí na tu "normální" cenu v rámci akce.
-
PC stál pořád stejně, spíše klesal a nezdražoval.
-
okrem hier so mtam personalne obsadenie nevidel... ale to je asi chyba zastaraleho kompu vo firme...
a ako som pisal, TOP managment a nie pripadne celkove personalne obsadenie. (povedzme ze vrcholny manazment co je tak 1-5% z celej firmy? - odhadujem)
-
Cyberpunk se okolo verze 1.6 dal sehnat i za 600-650, potom to šlo výš.
-
tak si o tom něco přečti, jak funguje SIE.
-
tak to si myslíš špatně.
-
moj kratky vsun: celkom logicke navysenie ceny, kedze ak to dobre chapem, zaplatis v podstate porovnatelnu sumu, to ze sa to hracom nepaci nie je podstatne.
Osobne mam PC verziu HZD ale len som ju ledva nacala a silne pochybujem ze ju vobec dakedy dohram... nie je to hra pre mna jednoducho (a stala ma menej nez 15EUR ak sa nemylim)
-
osobne si myslim ze vsetky top manazerske funkcie su v 90 (apon) % japonci, a vsak preco nie? horsia je ich japonska etika co sa prace tyka..
-
CP stalo pořád stejne.
-
Sony music a Sony pictures(bývalá Columbia pictures) od začiatku sídlia v Kalifornii lebo Los Angeles sa považuje za centrum filmovej a hudobnej produkcie a mali tam už existujúce filmové štúdiá, softvérova časť playstation sa presunula do Sillicon Valley kvôli tomu že sú tam po ruke najväčšie mozgy, samozrejme všetky divízie sú podriadené centrále v Tokiu, je celkom bežné že korporácie majú divízie rozhodene po svete
-
Ano, sídlo má v USA, ale pořád je vlastněná japonskou Sony Group a má v nejvyšším vedení Japonce.
-
Už jsem se takto spálil s Cyberpunkem který skokově vyletěl s uvolněním patche 2.0
Jelikož hodlám Zero Dawn hrát, zakopil jsem to raději hned za tři stovky a fertyk.
By mě nenapadlo, že budou hry z roku 2020 ještě zdražovat
-
SIE je americká společnost. SIE bylo už za dob PS4 přesunuto kompletně z Japonska do USA.