Sony představila PlayStation 5 Pro, vyjde 7. listopadu a bude stát 20 290 Kč
-
Ta cena je absurdní, když vezmu v potaz, že tam není ani mechanika, ani ten blbej stojan.
-
800€ a za rok pojedu zase hry ve 30 FPS. Děkuji, ale radši PC 😂😂
-
PS5 pri starte stalo 399 dolarov? (US) a ja som is myslel ze cena sla o 100 dolarov vysie oproti PS4 pri starte (cize 499 US Dolar resp. 500+ EUR)
tych 399 dolarov by som mozno dal pri starte v Japonsku, kde su momentlane zhrozeny ze cena PS5 sa dorovnala globalnym cenam :D
kazdopadne cena 799dolarov je strasne premrstena. IMHO. neviem cim to chcu obhajit. mozno to doteraz vydane hry daju na to co slubuju, ale vyvoj ide dopredu, kolko rokov ju chcu predavat? resp. ako dlho sa realne bude predavat? ak povedzme 4 roky, tak 4 roky su neuveritelna dlha doba a PS PRO bude za ten cas nedostatocna na tie ich 4K 60FPS. to je jasne myslim kazdemu.
a ako tu uz niekto pisal, za tych 799 eur/dolar si mozes ako taky komp poskladat a priebezne upgradovat ak chces ist na najlepsiu grafiku, alebo zvolit - nizssiu cenu PC hier (a to este bez roznych zliav) a usetrene peniaze vrazit do napr. Geforce now. a pojde ti to graficky isto lepsie nez na PS5 PRO. Jedina chyba je ze musis mat dobry net (co ale zas v mestach dnes nieje problem). Vlastne kolko dnes stoja hry na PS? 80EUR/DOLAR? ako standart? + este online MP a podobne ked si zhrnies... Z toho mi vychadza ze vazne, toto bude len pre specificku skupinu ludi, ak neratam PS fanboys (ti to kupia bo PS ale inak to obhajit nevedia, bo sa to vlastne ani neda)
a ako som uz par mesiacov s5 pisal, ludia ocakavali ze PS5PRO bude tak 599EUR/DOLAR, uz vtedy som upravoval ze to budeminimalne 600EUR ale isto aj o dost vysie, ale cena 7999EUR/DOLAR vyraziula aj mne dych, to uz je vazne premrtsene, nejak vykon v GPU naviac, OK, ale ked 2TB SSD zozenies za nejakych 110-120EUR (teda aspon v novembri 2023 to tak bolo a to sa bavime o NVMe resp 7000/5000 +)
-
-
Digitální verze PS5 stála 399 dollarů. 499 stála s diskem.
-
-
otazka, bola vobec digitalna verzia PS4 ? cize v podstate ak uz porovnavame tak porovnavajme ako tak opodstatnene vyrobky.
Cize PS4 malo mechaniku, stala 399, PS5 ak malo mechaniku stala 499 dolarov, toto sa da ako tak porovnat, porovnat PS4 s mechanikou s PS5 bez mechaniky je troska divne porovnanie, najma ked za mechaniku k PS5 si pytaju cca 100-120 dolarov.
+XBOX series X ma tiez mechaniku a mala to byt konkurencia prave k PS5. cize este to by sa dalo ako tak porovnat.
-
-
-
wow tak už je jasný co se stane na vánoce:)
-
Osobně můj názor letitého konzolisty: konzoli koupím ale spíše z lenosti. Sony hry mě stejně nebaví, takže všechny hry co mě baví, bych stejně dostal na PC. Jo, hrál bych třeba FFVII později, ale zahrál bych si ho na PC v úplně jiné kvalitě. Jediný, co mě drží u konzole, je nějaká nostalgie k původní PSX až PS3, kde byly zlaté časy a také komfortu, zapnu, nainstaluji a hraji. Taky nezapomínám na výhody, že tam není nic jako internetový prohlížeč, čili mám fokus na hry větší, jelikož když jsem měl ještě PC, tak jsem pořád něco řešil na internetu.
Jinak cenově už to asi taky není obhajitelné, PC za ty prachy asi takové nesložíš, ale pokud jako já kupujete digital hry, tak by i dražší PC mohlo vyjít levněji v globále, protože PC hráč ušetří na hrách.
-
-
Minulý měsíc jsem stavěl PC na AM5 a vyšlo na necelých 26 000 s tím, že tam pořád půjde měnit CPU ještě dvě generace a GPU to samé. A když si vezmeš, že set mechanika+PS5+stojánek bude za těch 23-24, tak poslední argument pro konzole padá. Protože už to ani není, přijít, vrazit disk do mechaniky a hrát:(
-
-
Píšeš tady pod každý post a porovnáváš konzoli s PC komponenty.
Takže naprosto vážně myšlená otázka:
Dokážeš postavit PC, který bude velikostně stejně velký jako PS, bude výkonnější, bude tichý a ještě bude mít komfort konzole?
Tzn. sednu před televizi, PC zapnu jediným stiskem tlačítka na bezdrátovém ovladači, naskočí mi nějaký steam dashboard rovnou na fullscreen, hry budou mít optimalizovaná nastavení na můj HW a hned po spuštění poběží v OK stavu, aniž bych hned po spuštění šel do nastavení?
Nezapomeň na mechaniku a 2TB rychlý NVMe.
A za tohle celý postavení a vyladění Ti dám 20k, jdeš do toho?Protože před nějakým časem jsem se toho chtěl pustit.A zjistil jsem, že přesto, že se o PS5 psalo jako o obrovské konzoli, tak postavit menší, dost výkonný PC, který se uchladí a přitom je tichý není úplně sranda.
A to nemluvím o ladění toho SW. Hádám, že dnes už by ten "konzole" mód byl lepší, s rozvojem SteamDecku, který tak prakticky běží.
Chci tím říct, že vývoj konzole není jen poskládání PC komponent a prodej. Nehledě na to, že to Pročko má mít na míru vyvinuté AI a Raytracing komponenty.
Je to drahý? Jo je.
Mechanika? Měla by být v ceně nebo by měla cena být alespoň o těch 100€ níže. Ale v dnešní době - kdo používá mechaniku?
Stojánek? Please, většina lidí má konzoli na ležáka. K PS4 sis taky dokupoval stojánek a myslím, že dokonce i k PS3 - pokud jsi je chtěl mít na stojáka.
Celkově:
Je to premiovka a většině stačí normální PS5ka. Poměr cena/výkon asi smysl nedává, ale kdo chce mít to nejlepší, tak si to koupí. -
-
Dvacku s mechanikou? V PC? Jsi snad v roce 2010?
A ano, stavěl jsem do Lian Li Q58 například, což je rozměrově dost malá case a PC nebylo hlučnější než moje PS4 PRO s SSD 870 od Samsungu.
A ano, přes Steam OS uděláš to, co požaduješ, ale opět, kdo by to dělal:)PS5 je hlučná jak prase, rozhodně není tichá. A když ji dáš zabrat, tak je to fakt pecka.
Takže celkově ano, podobné pc postavíš. S parametry konzole. S mnohem výkonnějším CPU, větší RAM a pokud trváš na 2TB disku, tak ano, přiblížíme se k nějakým 28 hadrům. Ale to se ti vrátí na ceně her za rok, pokud nehraješ dvě hry ročně a jedna z nich není FIFA. -
-
Baví mě ta arogance, co z Tebe stříká xD.
"s mechanikou? V PC? Jsi snad v roce 2010?"
Když tu píšeš, že ta chybějící mechanika je takový problém, tak u toho PC by určitě měla být, ne?
"Lian Li Q58"
Jop, docela zajímavá case. I když cenu počítám okolo 2500 a to z tý dvacky na komponenty už tolik nezbyde.
(Nehledě na cenu gamepadu, který samozřejmě musíš počítat taky)
"nebylo hlučnější než moje PS4 PRO"
PS4 Pro je objektivně nejhlučnější konzole ever. Na mojí tenkrát pomohl až tekutý kov na chladiči a stejně to nebyla výhra.
"přes Steam OS uděláš to, co požaduješ"
Já bych tam viděl spíš Windows + Steam v nějakém fullscreen módu po startu PC - nechci řešit problémy s Protonem a dalšíma věcma, co neběží pod Linuxem.
"ale opět, kdo by to dělal:)"
Ten kdo nechce po X hodinách v práci u PC přijít domů a sednout zase k PC. Konzole je o komfortu.
"PS5 je hlučná jak prase"
Ale k porovnání s tím stavěným PC sis vybral PS4 Pro xD"Takže celkově ano, podobné pc postavíš"
Takže ne, podobné PC za tu cenu nepostavíš. A komfort konzole mít taky nebudeš.Možná je čas vytáhnout hlavu z písku, zakopat válečnou sekeru ve válce "konzole VS pc" a uvědomit si, že jsou jiní lidé, co mají jiné požadavky, než Ty.
Dík, měj se -
-
Jenze na pc je mechanika k nicemu ale na psku mas krabickove verze s diskem a ne jen kodem. Vime? A ano za 30 postavim tiche a mnohem vykonejsi pc s moznosti upgrade. Cenu ps5pro proste neobhajis ani nahodou. Je to jen o nenazranosti sony a potrebe zalepit financni prusery!
-
"Ten kdo nechce po X hodinách v práci u PC přijít domů a sednout zase k PC. Konzole je o komfortu." Já Ti nevím... V práci sedím cca. 8-10 hodin u PC, občas si ji musím vzít i domů. Postavil jsem si před 2 měsíci PC, prodal PS5 a Xsx, protože už prostě nechci hrát další a další hry ve 30 fps. Hodil jsem ho za TV, propojil HDMI do TV s VRR, napároval Gamepad... Jediný rozdíl v "komfortu" vidím v tom, že PC nezapnu Gamepadem ale fyzickým tlačítkem na skříni. Jinak samá pozitiva. Steam se v Big Picture chová jako "konzole" a všechny ovladače se mi aktualizují na pozadí, takže to ani nepoznám... Jo a válím se u toho pěkně na gauči. Takže kde mají ty konzole ten "komfort" proti tomu, co jsem tu právě z vlastní zkušenosti popsal?
Tvou větu "Možná je čas vytáhnout hlavu z písku, zakopat válečnou sekeru ve válce "konzole VS pc" a uvědomit si, že jsou jiní lidé, co mají jiné požadavky, než Ty." bych mohl v tuto chvíli použít i proti Tobě.
btw. na PC jsem z konzolí přešel plnohodnotně po 20 letech. Takže asi tolik k pohledu starého konzolisty. Prostě tam ten "komfort" v dnešní době nevidím. Pokud teda jako "komfort" nebereš to, že ty hry běží v 30 fps.
Dík, měj se
-
-
Reakce na příspěvek:
Na PS5 jsem nehrál v 30 FPS nic ani nepamatuju.
Jo vlastně jsem nedávno dával Bloodborne, který je ještě ze starých dob.
Jasně, že tu větu můžeš použít proti mě a jsem rád, že jsi to udělal. Já se tady ale nesnažím lidi přesvědčit, že koupě PC je nesmysl, jen poukazuju na to, že pro někoho dává větší smysl konzole.
A nejsem nějaký zarytý konzolista. Ten PC k televizi taky asi časem přijde. Jak říkám, sám jsem se o to pokoušel, když vyšla PS5, protože jsem tenkrát právě tyhle obhajoby, že za tu cenu postavíš lepší PC bral vážně.
Pravda to nebyla. V porovnání s PS5 Pro tedy začínám být díky vám přesvědčený, že je to asi možné. I když reálně ještě nikdo neví co na tom jak pojede a porovnávat čistý výkon s HW konzolí nemusí být úplně fér.
Jen jsem se tu snažil ukázat, že postavit konzoli neznamená jen splácat komponenty dohromady. -
-
Reakce na příspěvek:
"Na PS5 jsem nehrál v 30 FPS nic ani nepamatuju."
Těch her je dost. To že si je nehrál neznamená, že je nehráli jiní a těch 30 fps jim prostě vadí.
-
-
-
Tady máš sestavu s OS a RTX 4060 za cenu PS5 Pro.
https://www.smarty.cz/TIGO-Gamer-R5-5500-4060-1TB-16GB-4p156204
Hele, každý máme právo utrácet naše peníze za nesmysly. Nemůžeš se ale pak divit, že ti někdo říká, že jsi utratil prachy za nemysly v podobě PS5 Pro a copovat argumenty, jak to byla chytrá koupě.
-
-
Reakce na příspěvek:
Netvrdím, že PS5 Pro je chytrá koupě a už vůbec ne za tu cenu. Jen se snažím říct, že někomu to dává smysl více, než přeorientovat se na PC.
Máš pravdu, že každý si může utrácet za co chce. Proč se vždy ale objeví fanboys ať už z jedné nebo druhé strany a začnou vysvětlovat, že ten druhý je id*ot.
Já se tu snažím ukázat nějakými argumenty, že to není tak černé, jak tu v tomto případě PC komunita tvrdí a když k tomu připočteš nějaké subjektivní pohledy, tak to někomu dává větší smysl.
BTW Ta sestava vypadá fajn, ale do skříňky pod televizi se mi nevejde. -
Reakce na příspěvek:
Za cenu PS5 Pro postavíš lepší build, než je 4060. Když připočteš mechaniku a ten slavnej stojan, tak jsi někde u 7700 XT / 6800 XT
-
Reakce na příspěvek:
Koukám, že bez OS je tam dokonce sleva 2500. Win11 Home se dají sehnat levněji a v současné době není zásadní problém to provozovat s Linuxem zadarmo. Takže rozumné herní PC za 17500.
Koukal jsem že i herní notebook s mobilní RTX 4060 se dá pořídit za cca 25000, což může být pro určité uživatele zajímavá alternativa.
-
-
1. PC nemá předražený PS Store, kde jsou hry o 20-30% dražší než krabicové verze. A defacto krabičky už ani na PC nevychází.
2. Ano, PS4 PRO je hlučnější než PS5. Ale i ta, při maximální zátěží docela hučí a člověk fakt musí mít sluchátka nebo dobré audio.
3. Jo, protože zmáčknout tlačítko na PC nebo tlačítko na konzoli je tááák těžké. Už chybí jenom argument o gauči.
4. Za "20" hadrů: 5600 za 2800, B550 za 2500, 32 GB CL18 3600 za 1700, 1 TB NVMe Samsung 990 PRO za 2200, case 2500, zdroj 1500, legální Widle 300-400, 6750Xt za 8 000.
Celková cena bude necelých 21 500. S tím, že tam můžeš narvat časem 5700X3D/5800X3D a 4080 Super. Což PS5 koupíš a jediné, co můžeš vyměnit je disk.Možná je načase vytáhnout skutečně hlavu z písku, protože konzole má skutečně smysl do těch 18 000 ale to včetně všeho. Ne že dáš 20 000 za konzoli, 3 000 za mechaniku a 500 za stojánek....
Jinak doma mám pár konzolí. Od PS4, Switch až po "pravěky" GBA a války nikdy nebyly, protože kdo chtěl jenom hrát, pořídil si mnohem levnější konzoli, protože taková PS5 má grafiku na úrovni 6700 a ta dva roky zpátky stála tolik, co celé PS5. Ale ta doba se změnila....
-
-
Reakce na příspěvek:
1. Teoreticky je alternativa si právě ty krabicovky k PS koupit z bazaru, když už je hra nějakou dobu venku. Ale souhlas, hry na PC jsou levnější.
2. Sorry, hlučnost PS5 z osobní zkušenosti vůbec nevnímám. PS4 Pro byla jiný kafe.
3. No comment, to není argument.
Chápu, že pro Tebe je PC ideál a to se Ti ani nijak nesnažím vzít. Je zajímavé, jak jsme se nejprve bavili o HW a najednou řešíme služby okolo, jaký store má levnější hry, že pc můžeš lehčeji upgradovat, ale komfort, který mi konzole přináší (i u nové prakticky zapojím a hraju a opravdu se nemusím zvedat abych ji zapnul) je irelevantní.
Mohli bychom zabřednout do vod exkluzivit na PSku, na což bys mi říkal, že to jsou stejně blbý hry a sám bys je nikdy nehrál. (Možná přeháním, ale tu diskuzi jsem viděl už milionkrát).
To už bych řekl, že je na preferencích jednotlivců.
Začínám věřit, že možná silnější nebo alespoň podobný HW za tu cenu lze sehnat (i když pořád ještě nevíme, jak ta PS5 reálně poběží a jestli ten custom HW bude k něčemu). Na druhou stranu často bývají verze her na konzole trochu lépe odladěné tomu konkrétnímu HW, tak to možná ten případný PC náskok setře a to už bude záležet na konkrétních titulech.
Celý můj point je jen o tom, že ani za tu přemrštěnou cenu, není PC jednoznačně lepší volba a tam kde PC vede třeba v HW to konzole dotahuje dalšími věcmi (pro spoustu lidí subjektivními). -
-
Reakce na příspěvek:
Já bych do exkluzivit PSka klidně zabředl a zkusil bych spočítat, kolik her je na PS a není na PC, a naopak kolik her je na PC, ale není na PS. Co myslíš, kdo kolem exkluzivit vyjde líp? 😀
Pojďme dál. Jak si užíváš na PSku český dabing Kingdome Come? Jak si užíváš Calamity mod v Terrarii? A co Space Exploration mod ve Factoriu? Aha, neužíváš, PSko nepodporuje mody.
No. Takže PS nepodporuje mody, má mnohem menší herní katalog her, tak co třeba mulťák? Jo vlastně. Ty musíš platit 2 tácy ročně za PS Plus, abys mohl hrát multiplayer.
Dražší PS Store už byl zmíněn. Ten nikdy slevy jako na Steamu mít nebude.
Sorry, ale s PS5 Pro, která navíc postrádá svoji výhodu ohledně dotované ceny za HW a ohledně multimediálního centra, už lze objektivně říct, že PC skutečně je jednoznačně lepší volba, než konzole. Sám jsem vlastnil PS4 Pro a vlastním PS5, ale je to pravděpodobně moje poslední Playstation. Koupím maximálně už jenom ovladač.
-
Reakce na příspěvek:
GH, ty si to nepochopil. Pro mě konzole v mnoha ohledech byla skvělá. Celá argumentace je bohužel o tom, že si naprosto zaspal dobu a cena komponentů pro skládačku (kterou ti mnohdy i Alza složí zdarma, když na to mají akci) je výkonnější a lepší jak konzole.
Hlavní argumentace, že za cenu konzole nepostavíš lepší pc tak prostě padla. To s tím, co mi vyhovuje nemá absolutně nic společné:)
Současná PS5 Pro defacto už nenabízí nic, co by neumělo PC a to stejně dobře a levněji. To, je zásadní problém. Síla konzole generace PS4 PRO například byla cena, relativně slušný výkon, BR do mechaniky a hrajeme, BR mechanika v základu, speciální edice se hrami zdarma a mnohonásobně větší nabídka exkluzivních titulů. Nic z toho už PS5 Pro nemá. -
-
Reakce na příspěvek:
Já jsem Tě pochopil, jen si dovoluji nesouhlasit s tvou svatou pravdou a chtěl jsem Ti poskytnout pohled z druhé strany.
Přijde mi, že Ty ani nechceš zkusit pochopit mě a k tomu máš potřebu mě neustále urážet, což celou diskuzi trochu degraduje.
Ano, ta cena je přemrštěná a věřím, že tak jako u mě způsobila u spousty lidí změnu z "až bude pro, tak si ho pořídím" na "za tu cenu zbytečnost" nebo "počkám si na reviews"."To s tím, co mi vyhovuje nemá absolutně nic společné"
Tady se právě pleteš. Ono kupodivu na preferencích zákazníka záleží.
Každopádně díky za diskuzi. Opravdu si z ní odnáším, že za tu cenu lze postavit rozumné PC - pravděpodobně výkonnější než bude PS5 Pro.
Myslím, že otázka zní:
"Je výkon to jediné na čem mi záleží u konzole/herního zař.?"
Moje odpověď je: ne, sice je důležitý, ale další aspekty taky zvedají hodnotu - jde mi o celkový experience
Hádám, že z Tvého pohledu je tady ten rozdíl takový, že ho nedokáže nic dorovnat.
A to je subjektivní pohled, ve kterém se lišíme. Klidně mi ještě upřesni, jak to vidíš. Z mého pohledu už se dál stejně nepohneme a tedy díky.
-
-
-
-
-
-
-
tak ten disk za mě je ztráta komfortu, protože když chceš hrát jinou hru, tak musíš lupnou další disk, s rychlým internetem je opravdu digital rychlejší. Digital je standard na PC už pár let, cesta konzole je v tomhle taky jasná. Stojánek je sice vtip, ale většina lidí takovou velkou a škaredou mrchu položi do televizního stolku, ať nejde moc vidět. Jinak k těm diskům, ve finále skoro každá hra chce velké day-one patche, takže už dávno neplatí jako na PS2, že vložíš disk a hraješ.
-
-
No mě osobně ztráta mechaniky vadí.
Za 1.) Po dohrání hry s diskem jsi ten disk mohl půjčit kamarádům či jej prodat do bazaru.
Podezřívám MS a Sony z toho, že úmyslně přecházejí na digitální distribuci jenom z toho důvodu, aby vymítili bazarový prodej.
Za 2.) Konzoli PS jsem používal na přehrávání filmů z BluRay či DVD. Je fajn si jednou za pár let pustit nějakou starou klasiku na TV s rodinou. Teď už to ale nepůjde bez dokoupení mechaniky. ☹
-
-
Jo, přesně, PS pro mě taky nebyla jen konzole, ale roky i výbornej přehrávač disků do obýváku - super upscalování DVD a Bluray a od PS5 i po updatech přehrávač UHD disků s Dolby Atmos za dobrou cenu.
Na upgrade bez disku za tu cenu tolik nažhavený nejsem (i když chápu, že Sony by zrušení mechanik v PS6 a bazarových her přineslo pořádný, ne zcela ignorovatelný balík).
-
-
Ještě u PS4 se mi občas poštěstilo, že byla celá hra na disku a Day One patch nebyl potřeba:)
No on další z argumentů pro konzole byl bazarový trh a prodej her.
-
-
-
-
No jo, tech nasich 20% DPH se tu uz projevuje krapet silne, kdyby alespon ta mechanika nebyla za 120 €🙄
-
-
USD ceny jsou bez jejich lokálních daní a roční záruka. Ta se v USA může pohybovat až 100 dollarů za rok. Takže zase takový rozdíl to nakonec není.
-
-
Nah, rocni zaruka je v cene na naprostou vetsinu elektroniky. Spis ale narazim na to, ze za ty drobnosti okolo si priplacime jeste vic.
-
-
No ano, jenom roční. V EU máš všude povinně 2 roky, mnozí prodejci ti pak dávají i 3 jak bonus. To v USA neseženeš.
-
-
Moc bych ty 3 leté záruky nechválil. Ony jsou spíš jen takový marketingový tah.
Většina výrobců ti dává 3 roční záruku jako bonus, protože mají spočítané, že dané produkty v 99,9% případů vydrží aspoň 3 roky bez poruchy.
Na nechvalně proslulý poruchový zmetek ti žádný výrobce nebude chtít dát 3 roční záruku.
To máš jako s telefon. Na mobil klidně dostaneš 3 roky záruku. Ale na tu součástku, která se v 99,9% případů začne kazit nejdřív (BATERKA!!!), máš jenom 6 měsíční záruku.
-
-
No nevím, auto mám 5 let, pračku 5 let, lednička 10 let (nejenom motor jak to bývá), mixér 4 roky, presovar 3 roky, sušička 10 let.
Doporučuji si přečíst zákon, na baterii fakt nemáš 6 měsíců, ale dva roky jako na všechno jiné:) A kdo tvrdí opak, porušuje zákon a měl bys poslat na něj ČOI....To, co máš na mysli je tzv. životnost baterie a to je jiný pojem než záruka:) Takže když ti vyteče baterie za 5 měsíců, záruka. Když ti ale vydrží 40 minut, je to životnost a na tu se záruka nevztahuje. Ale i tady to musí být způsobeno běžným opotřebením. Takže když bude mít baterie 20 cyklů za sebou a kapacitu na 50%, tak opět, reklamace a záruka. Ale když bude mít 50% a 2 000, tak už je to životnost a záruka nebude:)
-
-
Reakce na příspěvek:
V autokelly jsem koupil baterii a roce a tydnu kaput. Zamitnuta reklamace protozr baterka byla sucha a tim padem jsem za to pry mohl ja. Pravnik nedoporucil soudni vestu jelikoz byvh pry pravdepodobne prohral. To asi tak k tem reklamacim.
-
Reakce na příspěvek:
Jasně, máš pravdu, že výrobci volně zaměňují záruku a životnost.
Problém je, že když přijdeš reklamovat baterku, tak ti ten výrobce vždy odpoví, že problém je s životností baterie a to skončilo po 6 měsících. Málokterý výrobce ti to korektně vyreklamuje.
Ty se samozřejmě můžeš bránit soudní cestou, ale realita je taková, že ty soudní výdaje jsou mnohonásobně větší než cena nové baterie, takže do toho nikdo nejde.
-
-
Reakce na příspěvek:
Tak jelikož jsme dva měsíce zpátky reklamoval naprosto bez problému právě telefon kvůli baterii, tak záleží na prodejci, výrobce absolutně nikdo neřeší.
Protože šla kapacita o cca 30% dolů za dva měsíce, reklamace byla uznána jako opodstatněná. Vyměnila se v autorizovaném service v rámci záruky a jede se dál.
-
-
-
-
-
-
-
-
Nádhera,
Kvôli tým piatim hrám co na to majú som si ešte nekúpil ani základnú ps5.
Určite si kúpim ps5 pro. 😱
-
-
Asi prostě nejsi cílovka.
Vlastnit Playstation už dávno není potřeba. Kromě GranTurisma a TloU2 jsou už všechny na PC.
Tohle bude lákadlo pro GTA6 nadšence, které delší dobu na PC nebude a PS5 ho bude dávat s odřenýma ušima.
-
-
Máš pravdu!
Len neviem, prečo ma ako majiteľa ps3, 4,4 pro Sony z cieľovky vylucilo😄
-
"Vlastnit Playstation už dávno není potřeba. Kromě GranTurisma a TloU2 jsou už všechny na PC."
To jsi napsal strašnou blbost.
Nebudu vypisovat ten dlouhý seznam her, které si na PC nezahraješ. Ale uvedu pár příkladů: Můžeš si na PC zahrát NHL? FIFA? Madden? UFC?
Fakt podceňuješ sportovní fanoušky. Oni si každý rok koupí nový díl a pak jsou ještě schopni v mikrotransakcích utratit tisícovky.
-
-
Jediné z těch tvých her, co není na PC je NHL a UFC...Jinak od basketu až po kriket defacto na pc najdeš. Ono vyloženě exkluzivně vydaných nebo plánovaných her pro PS5 je myslím 21-22. Jenom.
A co si budeme UFC 3 byla celkem katastrofa a prodeje na PC byly mizerné, takže od 4. dílu to je zase jenom na konzolích. Ale více zabugované bylo snad už jenom WWE myslím, že ročník 2021. -
-
Těch sportů je víc, které nenajdeš na PC. Třeba baseball.
A kde jsi vzal, že UFC vyšlo na PC??? Žádný díl EA Sports UFC nevyšel na PC.
Ani prastarý UFC Undisputed 3 nevyšel na PC.
-
-
Máš pravdu, na sportovní hry jsem vůbec nepomyslel.
-
No já třeba dřív kupoval konzoli hlavně kvůli exkluzivitám. Ale dneska si opravdu vše zahraješ na PC + kvanta dalších her, který na PSku ani nikdy nebudou. Těch pár sportovních her typu NHL, NFL nebo UFC neni pro každého. Mě to třeba vůbec nebere a to jsem ty hry hrál. FIFA je myslím na PC pořád, jenom se teď přejmenovala (bude přejmenovaná i na konzolích).
20 tisíc za PSko je už hodně. Na PC jsou zase levnější hry, takže když si postavím slušnější herní PC (kolem 40k), tak jsem na tom podobně, vzhledem k tomu, že za hru ušetřím i několik stovek a ta životnost PC je dneska vyšší. Nemusím se bát, že za 5 let mi něco pojede jenom na 30 FPS. I když snížím hru na medium tak to bude pořád lepší grafika než na PSku.
-
-
Tak 20000,- za konzoli na jednu hru....well...😅😄 Raději si počkám až to vyjde kompletní a vyladěné na PC, jako nyní již konečně kompletní Baldur's Gate 3 s konečně veškerým obsahem...v případě GTA6 snad nebudeme muset čekat rok než bude mít veškerý obsah 🥲
Ta PS5 na GTA6 mi dává smysl například u lidí kteří mají třeba nějakou vážnou nemoc a nemají čas si počkat na PC vydání, to je snad jediný pochopitelný důvod.
-
-
Aha a proč mi to píšeš, myslíš že teď všichni hned hodí Playstationy do příkopy a poběží dle tvé rady pro PC a budou se bít do hlavy že to vlastně neudělali už dávno??
Hrej na PC, jako třeba i já a buď v pohodě :)
-
-
Píšu to jelikož si psal že je to pro nadšence, uvádím další skupinu lidí pro které má PS5 Pro význam 🥲
-
-
Zapomněl jsi na obrovskou skupinu lidí: sportovní fanoušky.
Na PC si nezahraješ NHL, Madden, UFC, FIFA, atd.
-
-
Reakce na příspěvek:
Určitě ano, to je také početná skupina hráčů. Osobně mi stačilo stáhnout PS1 emulátor a užívat si staré NHL2001 (popř. novější díly 08, 09 přes PS2 emu), ačkoliv to nemá všechny ty "namakané" gameplay fíčury (až skoro zbytečnosti bych u některých fíčur řekl), tak se stále po těch letech jedná o naprosto skvělý zážitek. Navíc bez zbytečného mikrotransakčního balastu který k lepšímu zážitku opravdu nepotřebuju 😄
Za mě by měla investice do nové PS konzole význam kdyby vyšly remastery/remaky původních PS1/PS2 her jenž v té době z jednoznačných důvodů nemohly být portovány na PC... což ale Sony příliš neovlivní jelikož to je v rukou konkrétních vývojářů (z nichž spousta již zanikla). Například remaster/remake prvního a druhého Killzone by byl super. Co se týče exkluzivity tak to již v drtivé většině případů AAA nových titulů prostě už neplatí a hry se nakonec podívají i na PC.
-
-
Reakce na příspěvek:
Jo, můžeš si zahrát nějakou starou verzi NHL přes emulátor. Ale upřímně ruku na srdce: Kdo to bude hrát? Maximálně to tak vyzkoušíš a brzy na to zapomeneš.
Na tu starou retro grafiku se už nedá dívat. A ještě k tomu nemáš nejnovější soupisky hráčů. Pro sportovní fanoušky ty aktuální soupisky hráčů znamenají fakt hodně.
-
-
-
Se s tebou ještě klidně vsadim, že ta konzole s blížícím se datem vydaníní GTA 6 bude nedostatkové zboží.
-
-
-
-
-
-
Byl jsem na to původně zvědavý, ale nakonec si to nechám ujít. Koupil jsem PS5 krátce po launchi a myslel jsem si, že na to vyjdou mraky super her, ušitých přímo na míru schopnostem toho hardwaru, ale skutek utek. Čert vem dvacku, ale pokud si mám nechat na něco prášit, koupím radši za ty peníze pěknou olejomalbu, která neztratí na hodnotě.
-
Obsahuje to grafiku ve stylu 6800XT/7800XT + plus to má samostatný HW na zpracovaní RT, což zatím nemá žádná AMD karta. Takže grafika v hodnotě 13 tisíc, SSD 3000Kč + cpu, ramky a nemáme tucha, kolik může stát ten hw na RT + nějaká marže apod, takže ano, je to nadražené, ale asi se to dá obájit. 17000-18000 tisic by bylo lépe zvoleno.
-
-
Cena dvacka by se teoreticky i obhájit dala, kdyby obsahovala mechaniku. Navíc u grafiky je čirá spekulace, jak to nakonec bude. Aby to nebylo nakonec na úrovni 6750XT. A AMD grafiky mají RT jádra:)
Problém je ten, že PS4 Pro stálo stejně jako PS4 při uvedení.....Tady je 399 vs 699 USD....
-
-
"However, time continues its inevitible march forward, and newer games need a bit more horsepower, especially at 4K. Enter the PS5 Pro. This time around, Sony claims the PS5 Pro will have a GPU with 67 percent more compute units. Some light pocket math puts the new number of compute units at 60, and because RDNA 2 CUs feature 64 streaming multiprocessors, the new number is up at 3,840 SMs. That's a massive increase in silicon. To put that in perspective, that puts it – on paper – at the same level as the AMD Radeon RX 6800, a GPU that was actually capable of 4K gaming on PC.
But it's more than just raw GPU silicon that was thrown into the PS5 Pro. According to a hands-on preview from CNET, Sony included next-generation ray tracing hardware from AMD, hardware that Cerny claims hasn't been released in one of Team Red's graphics cards. AMD has had problems keeping up with Nvidia in ray tracing performance, and this next generation hardware might help the PS5 Pro keep up with the growing demands that more advanced ray tracing effects have on hardware.
This is definitely not a generational leap in GPU performance by any means – it's using the same generation of hardware after all. But the huge leap in silicon is appropriate for a mid-generation refresh and should provide much better performance when those 'fidelity modes' are enabled."
Tady budeme muset počkat na DF, až to otestují a srovnají to s 6800/7800XT
-
-
Uvidíme. Spíše věta, že "capable of 4K gaming on PC" mě krapet děsí. Protože ano, člověk si zahraje ve 4k. Ale upscale a nebo ubírá nastavení a mnohdy ani to nebude stačit na 60 fps. Chtělo by to ideálně vidět třeba SM2 na PS5 Pro, jak jede, protože tam 6800XT zvládne ve 4k na high bez upscale s cca 54 fps avg, 7800XT pak 60.
Jenom aby to nedopadlo, že tam nakonec bude brzda CPU, protože je to defacto podtaktovaná 3700X a ta už má nějaký ten pátek. -
-
cpu určitě brzda bude ve hrách náročných na cpu, jejich sice méně, ale nějaké jsou, nechápu, proč tomu nedali nějaký refresh, hlavně v rámci AMD procesorů je opravdu v čem vybírat.
-
-
Peníze. A nejsnadnější je prostě podtaktovaný procesor znovu přetaktovat. Trochu jsem očekával něco na způsob 5600X3D, co by zlepšilo výkon ve hrách. U 4K to nejspíš nebude problém s bottleneckem, ale nativně to PS5 Pro nedá, ani kdyby obětovalo Sony polovinu zaměstnanců mocnému Ateistovi.
-
-
Reakce na příspěvek:
U konzole stačí, aby CPU umělo "připravit" data pro 60fps render. Osobně taky tuším, že se bude zápasit s 60fps právě kvůli CPU.
Ale pokud by tam nebyl 10% víc nataktovaný zastaralý 3700x (nutno podotkout že s na jednom CCX), byla by konzole ještě mnohem dražší.
Stačí kouknout, kolik stojí AM4 3D procesor, není to zrovna málo.
-
-
Reakce na příspěvek:
Počkej, ty si myslíš, že Sony platí koncovou cenu procesoru jako obyčejný zákazník? Odečti si 70-80% z té ceny a dostaneš základní cenu pro zákazníka typu Sony.
A 5700X3D fakt není drahé.
-
-
Reakce na příspěvek:
No ale v ceně konzole za 20tis se to i po té slevě evidentně projeví. Pokud by cena byla shodná, tak by to tam asi dali ne? :)
Mě nejvíc líbí, jak mají "hospodští" diskutéři absolutně jasno, jak by to mělo správně všechno být.
A Mark Cerny je podle nich naprostý amatér, co TO vůbec nevidí :)
-
-
Reakce na příspěvek:
Proč by to dělali? Sony prostě jde vesele rýžovat. PS4 Pro stála stejně jako PS4 při startu. Teď PS5 stála 399 po startu a PS5 Pro bude stát 799....
Hospodští? Krapet vidím do prodejů a vývoje IT. A ceny pro korporáty jsou ze země snů defacto a přesto jsou na nich solidní marže. A to je pořád nic oproti tomu, jaké jsou marže v kosmetice například. A co má s tím společné Cerny? Konzole byly vždycky dotované, ale kromě 1 TB navíc a lepšího GPU je to defacto naprosto to samé, co má PS5.
-
-
Reakce na příspěvek:
"""ale kromě 1 TB navíc a lepšího GPU je to defacto naprosto to samé, co má PS5."""
Ano přesně tak to je, to nestačí jo? :) Když si v PC vyměníš 3060 za 4080 máš taky jen lepší GPU :)))
Prostě to nekupuj a hoď celou PS5pro za hlavu. Kdybys měl pět pohromadě, uvedeš jako argument alespoň chybějící mechaniku což je ten opravdový problém ...
Pokud mám plnou polici fyzických her, což u PS4/5 je defacto standard, mám s PS5pro problém.
-
-
-
Reakce na příspěvek:
To nevíš, respektive považuješ 6800 za RDNA3.5?
V té konzoli bude iterace chipu, který v běžné kartě do slotu zatím absolutně není. Vaříš vlažnou vodu.
-
-
Reakce na příspěvek:
Tak to bude 7700XT a její upgrade. Paráda. Pořád to není grafický skok o 2 řády, jak jsi napsal ty.
-
-
Reakce na příspěvek:
Ne nebude to ani 7700XT.
To je RDNA3 a ta má RT pořád slabé. Jinak je bez debat že poměrem cena / výkon to žádná super bomba nabude.
Ale to ani nemá být, tuhle roli bude řešit klasická PS5.
A jestli bych si to za 20litrů koupil? No rozhodně ne, ale budou to prodávat jako best of the best konzoli (MS nic nechystá), tak si to nechají zaplatit. A koupí to hromada egoistů.
4090 taky reálně nutně nikdo nepotřebuje a prodává se.
-
-
Reakce na příspěvek:
MS právě že chystá, akorát ještě nezveřejnili parametry kromě PR "it would be the largest hw jump ever"
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
České zastoupení Sony potvrdilo cenu 20 290 Kč. Je ale na základě současného kurzu, takže pokud by byl výkyv vůči EUR, tak se cena změní.
-
-
A důležité je nezapomenout na to, že vedení Sony sice může potvrdit nějakou cenu, ale naši koncoví tuzemští prodejci si tu cenu můžou ještě navýšit.
A obávám se, že přesně toho se dočkáme, protože při vydání nové generace konzolí mají naši prodejci vy zvyku přestřelit ceny.
-