Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hidden

    Cimz Sony tak nejak rika, ze nema tolik PS Now uzivatelu a krok davat velke hry do passu nepritahne tolik novych uzivatelu, aby se jim to financne vyplatilo. Proc ne, bezne obchodni rozhodnuti. Ale urcite to nutne neznamena, ze by v ruznych gamepassech nemohly byt velke kvalitni hry a zaroven nebyly profitabilni - pokud je dost uzivatelu a jsou na dane sluzbe prave proto, ze na ni chodi hned prvni den velke hry, muze to byt ziskovejsi nez prodavat "krabice". Cimz tedy primarne myslim pro vlastnika platformy a jeho studia, ne nutne 3rd party studia. Coz se zda jako smer, kterym jde Microsoft.

    Jinak i ty Outriders na Xbox gamepass si Square Enix pochvaloval, vcetne celkovych prodeju a cisel, ktere byly dle jejich slov nad ocekavanim. To, ze se jim zrejme i tak naklady zatim nezaplatily je vec druha a nemusi nutne souviset s gamepass, at uz v pozitivnim nebo negativnim smyslu.

    • Derp_1337

      "Outriders na Xbox gamepass si Square Enix pochvaloval, vcetne celkovych
      prodeju a cisel, ktere byly dle jejich slov nad ocekavanim. To, ze se
      jim zrejme i tak naklady zatim nezaplatily je vec druha...
      "


      To jsou prostě typické marketingové kecy. Produkt je v červených číslech, lidi ho moc nekupují, ale PR oddělení vydává zprávu, že "jsme se vším nad míru spokojení a prodeje produktu jsou nad očekávání".

      Člověk prostě nemůže věřit PR marketingovým oddělením velkých korporátů. Ti jsou doslova placeni za to, aby lidem (víceméně) lhali.

      • Hidden

        Muze a nemusi, skutecne se hra mohla prodavat nad ocekavanim, ale to se nevylucuje s tim, ze vyvoj se dosud nezaplatil, pokud pocitaji s navratnosti v delsim casovem horizontu... ;)

  • MalyZeli

    S tímhle já musím souhlasit. Hry které v den vydání byly v nějakém game pasu, at už Xbox, Ubisoft, EA, byly rychlokvašky. Radši zaplatím 60 éček za kvalitní hru kterou budu mít chuť dohrát víckrát. A po pár letech to švihnout do knihovny v předplatným.


    • Skončí to jak Netflix. Na začátku jedna služba, která je super, protože za jedny peníze je na jedno místě hromada obsahu.

      Pak se vyrojí hromada konkurence, která bude bojovat o zákazníky bojovat exkluzivním obsahem (takže proč by EA nebo Ubi dávali něoc do microsoftího subscription, když to můžou mít exkluzivní ve svém)

      A výsledkem budou tucty subscription služeb, žádná s nějakou zajímavou nabídkou. Tak začnou kvantitu dohánět na úkor kvality (vydáváme tu dvacet her měsíčně, tak si nás zaplaťte)

      Jak říkám - jak Netflix. Před léty když to byla jediná služba tak paráda. Hromada oblíbených pořadů a filmů na jednom místě za jedny peníze. A občas tam Netflix pustil jako malý bonus i něco vlastního. A kde jsme dnes? Snad žádný film na který bych se chtěl podívat tam není. Ale místo toho je tam hromada woke bordelu, ale že by něco z toho bylo kvalitního?

      Totéž bohužel čeká videoherní streamingové služby :-/

    • JohnyTheZik

      Teda nevim, co hraješ ty, ale já z gamepassů v poslední době hrál AoE 4, Forzu Horizon 5 a It takes two a všechno byly úplně skvělý a doladěný hry (řekněme vyjma ranked sezón AoE 4).

      To, jestli je nebo není v game passu, alespoň zatim na kvalitu hry moc vliv imo nemá.

      • Derp_1337

        Tak zpočátku ty firmy potřebujou lidi nalákat k předplatnému, takže ten Game Pass logicky je (prozatím) velmi výhodný. Ale jakmile se ovečky ustálí a počet předplatitelů už bude růst jenom minimálně (a nebo klesat), tak uvidíš, co to udělá s kvalitou her.

        • JohnyTheZik

          To je ale uplne mimo diskuzi, MalyZeli rikal, ze vsechny hry na game passech jsou rychlokvasky, coz je objektivne kravina.

          • Derp_1337

            On doslova neřekl, že "všechny" hry na Game passu jsou rychlokvašky. On jenom tvrdil, že hry, co tam jsou ode dne oficiálního vydání.

            Samozřejmě máš pravdu v tom, že takové generalizování je kravina. Ale třeba tebou zmíněný It Takes Two nebyl na G.P. ode dne vydání té hry, ale přidali ho tam až po několika měsících po vydání.

            • JohnyTheZik

              Fair enough, It takes two jsem tam přimíchal omylem, popravdě jsem u toho nezkoumal, jestli to bylo na EA play v den vydání nebo ne, jen jsem měl takovej pocit, protože jsem se k tomu dostal později. Pardon, moje chyba.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Však vše v pohodě. 😇

                Prozatím je G.P. velmi výhodný. Za pár let se teprve ukáže, kam to bude směřovat.

                Jako příklad bych mohl uvést Netflix, před pár lety to prostě byla bomba... ale teď jejich vlastní tvorba dost tápe, přičemž 9 z 10 seriálů či filmů je spíš takový (pod)průměr.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit