Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdyz uz delam neco realistickeho mohl bych si zjistit ze veskere souboje takhle ferove (cez vubec nebylo zvykem vetsinou se zakerne napadali ze zalohy) provedene koncili behem 2-4sekund smrti z velke casti obou zucastnenych.To ze se o sebe japonske mece takhle odrazeni je dalsi nesmysl, jedno stretnuti ostri proti ostri skoncilo vzdycky vylomenim casti mecu, byly to takove velke britvy delane na sekani pouze do mekkeho.
    • ales.smutny
      Nu, jako člověk, který se kolem japonského šermu trochu motá a kolem specifik katan a dalších druhů japonského meče ještě víc, mohu konstatovat jen, že většina vašeho příspěvku není moc založená na dobových záznamech, historických studiích ani soudobé praxi.
      Ale souhlasím, že velká část bojů byla rychlá. Tím spíše, čím větší byl rozdíl mezi oponenty.
      • Je. Par mecu i japonskych originalu starych nekolik stovek let jsem mel moznost drzet v ruce.Nemluvim o valecnych mecich ktere byly uzpusobene do velkych bitev (proti brneni) a tim meli uplne jine ostri ale o mecich rodovych a tech ktere se nosily v "civilu".Valecne byli uplne jinak kalene a vykovane , ostri bylo mnohem "sekerovitejsi" a sirsi s vetsim uhlem.
        Skuste si vzit jakykoli takovy mec a seknete dvemi o sebe ostrim co se stane...
        A jinak az 80% vsech "killu" v bitvach byly zpusobene sipy, a kopimi nikoliv meci...mec ve velkych bitvach byl pouzivany asi nejmene.
        • ales.smutny
          Jistě, mezi meči do bitvy, které čelily té překvapivě odolné zbroji a "klasickými", které vidíme nejvíc ve filmech je zatracený rozdíl. Ale opět, alespoň dle toho, co jsem nastudoval, záleží na procesu výroby. On stačí rozdíl mezi mečem z poloviny 17. století a meči z WWII... (což je asi extrém). taky jsem pár nových i dobových měl v ruce (i když ty nejstarší jsem se skoro bál brát, abych je jakkoliv nepoškodil) a přijde mi, že občas je ta kvalita a rozdíl poměrně "hmatatelná".

          Co se týče bitev - opět souhlas, meč je v Japonsku (a nejen tam) hodně přeceňován jako válečný prvek, ale to je ta romantizace.
    • Já měl za to, že japonská katana je z pokročilé damascénské oceli, takže kombinovala tvrdost a ohebnost.
  • teda az clovek zasne, co vsetko dokazu grafici vytvorit...cele video vyzera neskutocne dobre....zvlast ta cast, kde si to rozdavaju ti dvaja sarmuraji...ta scena vyzera tak realisticky, ze som si ju musel pustit 3 krat, aby som sa presvedcil, ze je to animovane..pze dovtedy som mal pocit, ze ide o realne zabery...klobuk dolu
    inak neviem, ake nakladne je vytvorit taketo video, lebo je skoda, ze sa tymto stylom "nenatacaju" aj celovecerne filmy...velakrat vyzeraju omnoho lepsie, ako sta-milionove hollywoodske vypravne zalezitosi...
    • Nepřehánějme...
      • no videl som uz vela pocitacovo animovanych videi k HRAM...99% z nich bolo fakt super!...ale toto video ma nadchlo a je urcite to najlepsie co som kedy videl!!!...a to neprehanam...autori mysleli skutocne na kazdy detail...je vela peknych, urcite aj efektnejsich a kolosalnejsich videi, ale pri tomto som mal pocit z dokonalosti a v isty moment dojem, ze pozeram na skutone zabery...
        btw poznas nejake nie zrovna efektnejsie, ale kvalitnejsie video z hry?...ak ano tak ake
      • Však nepřehání .
        Se hned nepos.er z toho, že je někdo nadšenej víc než ty.
      • No tak trochu si zapřeháněl, no bóže - vždyť se nic neděje. Mně se to video také hodně líbilo.
  • Krásné videjko a klidne to mohlo byt cele v japonstine!!! :)
  • parádička
  • To moc velká novina není, když jsem ho už před měsícem viděl na youtube. Tím neříkám, že se mi nelíbí.
  • K cemu titulky? :) Prvni anglicka cast je krasne srozumitelna a ta jedna japonska veta zas tak dulezita neni.
    • ales.smutny
      I v jedné větě může být obsáhnuto velké moudro! Alespoň když mluví Japonec nad hrobem...;)
  • juchuu mam předobjednanou zběratelku

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit