-
Může mi někdo vysvětlit, proč vymřel styl fps který představil Half-life? Měl jsem je vždycky rád,a le tyhle zapřekážkuschovávačky s dementníma NPC bez hitpointů už mi nic neříkají. Poslední věc, co si poamatuju byl Syndicate, který se dost nepovedl, takže snad jedině Deus Ex a to je vyjjímka z pravidla.
-
-
Musím souhlasit. Systémy krytí niči akční schránku hratelnosti a tohle vypadá, jako by na něm byla založená celá hra. Minimálně 90 % videorecenze...
-
-
A vidíš, třeba já to cejtím přesně naopak - díky krytí a "lepení se" za překážky mě akce baví víc, než v klasicky pojatejch střílečkách z devadesátek a dokonce mi taková forma akce přijde přirozenější, pokud tedy nekulhá její provedení. Realismus v tom samozřejmě není skoro žádnej, ale jako hraní si na vojáčky to funguje ideálně.
-
-
Tak je to samozřejmě o vkusu. Mně osobně vadí, když jsou všude možně uměle nastrkaný krabice, poházený předměty a bůh ví co a panáček mi po stisku jedný klávesy připravenou animací skočí do krytu, kde se stane nesmrtelným. Vezmu první Mafii. Pohled z třetí osoby, střílečka a jak se bez systému krytí obešla. Člověk si kryty vybíral, sám do nich vbíhal, sám z nich mířil a sám z nich vybíhal, což zase mně přijde zábavnější. Taky záleží na provedení a stylu. Třeba poslední GTA. Tam systém krytí byl, ale člověk se po většinu času dokázal obejít i bez něj a navíc tam byla tuna vedlejších činností. Nemůžu si pomoc, ale díky tomu co je vidět ve videorecenzi vypadá akce neskutečně stereotypně a nudně.
-
-
Proti gustu žádná. Za sebe můžu jen přidat k dobru nedávnou zkušenost s rozehráním jedničky Maxe Paynea, kde mi to krytí vyloženě chybělo - ne proto, že bych to bez něj nedával, ale čistě pro dojem z akce, pro tu dynamiku, která tím vzniká. Z tohohle soudku se mi třeba extrémně líbily přestřelky ve druhý Mafii, ale to jen podtrhuje, jak to vnímáme jinak..
-
-
cosi: ďakujem za koment, som skutočne rád, že napatrím ku skupine ľudí ktorá svojho oponenta nazýva podobnými výrazmi :)
-
DangerousDave je pěkný kretén, nemyslíte?
-
Lofas: ??? ja píšem o konkrétnom prvku nie o hrách ako takých. To naozaj neviete rozlišovať ? keby ste vsunuli do Maxa 1-2 autoheal a krytie bola by tá hra ešte ľahšie ako pôvodne a naopak, keby ste zo Spec Ops vytiahli autoheal a krytie bola by ešte obtiažnejšia. Naozaj nerozumiete ? alebo mám písať v inom jazyku ?
-
DangerousDave: Max Payne 1 a 2 žádný autoheal a cover systém neměli a přesto díky bullettimu jsou to na vyšší obtížnost lehčí hry, než spec ops. Jak už říkali výše, tady rozhodně neplatí, že se přilepíš k překážce a jsi nesmrtelný. Schválně si zahraj obojí na nejtěžší a hned uvidíš, jak často budeš umírat v Maxovi a jak často ve Spec Ops. Jen tak mimochodem, Max Payne 3 má taky cover systém a přesto je ta hra těžší, než staří Maxové kteří tuhle fičurku neměli.
-
vďaka bohu, že v Maxovi žiaden cover system alebo celkový autoheal nebol.
-
-
-
mozna jeste lepsi je system z call of juarez 2... nijak nezvyhodnuje hrace, kterej se kryje, protoze porad vidi jen pohledem z vlastnich oci a funguje to.
-
tento systém je dobrý hlavne pre dva typy ľudí : pre nenáročných casual hráčov a recenzentov ... obaja sú radí ak hra rýchlo odsýpa bez vynaloženie zvýšenej námahy.
-
-
Tak to by sis měl zahrát multiplayer gears of war 3, i když tobě by možná stačil singl, pokud nemáš zkušenosti s konzolema.. Najednou by jsi zjistil jak moc seš smrtelnej i když jsi přílíplej ke zdi. *1*
Tenhle cover systém mi přijde už třeba jen na pohled lepší, než jak tomu bylo zas dob Thomasů Angelů, Vercettiů a Maxů Paynů. Prostě se intuitivně přílípnete k rohu stěny, než aby jste čichali omítku a naháněli kameru do co nejlepší pozice kvůli výhledu.
Osobně jsem neměl s touhle hrou nějakej vážnější problém, jestli teda vůbec nějakej, ovládání jsem měl hned v ruce. To je opravdu 1:1 převzatý z GoW. Takže jsem se jen nechal unášet, v rámci akčních her, perfektním příběhem a užíval si prostředí.
Jak už tu někde bylo řečeno, je to zkrátka o tom co komu sedí. A mně to sedí perfektně. *7*
+Killing for yourself is murder. Killing for the government is heroic. Killing for entertainment is harmless.. -
-
Uznávám, ale porád nějak nechápu tvůj problém. Doba jde dál, u 1st person akcí spíš tím horším směrem, ale 3rd person akce zvolily tu správnou, bych tak řekl. *7* Stejně jsi se dřív krčil dřív za dveřma apod. Teď to akorát vypadá líp vypadá a je to praktičtější. *4*
-
"Tak to by sis měl zahrát multiplayer gears of war 3, i když tobě by možná stačil singl, pokud nemáš zkušenosti s konzolema"
-začínal som už na PS1 takže skúsenosti s konzolami trochu mám *1*
"Najednou by jsi zjistil jak moc seš smrtelnej i když jsi přílíplej ke zdi."
-bez cover systemu by si ležal na zemi 3x rýchlejšie ... to je to o čom tu píšem *3*
-
-
Nechápu, proč by to mělo bejt pro nenáročný hráče. O obtížnosti či pokročilosti zapojení hráče do akce přítomnost cover systému nevypovídá vůbec nic.
Stejně tak bys mohl říct, že procentuální ukazatele zdraví u her z devadesátejch let, kdy do tebe mohla banda nepřátel šít třeba z pěti metrů a tobě ubejvalo zdraví šnečím tempem, je pro casual hráče. Však tam byl hráč v podstatě nesmrtelnej. Tady je krytí, ale hráč vydrží výrazně méně než u her, kde krytí není...Jinej mechanismus, jinej způsob hraní, ale ne nutně víc či míň "casual". -
-
pri všetkej úcte, myslím, že tomu chápem dostatočne ... to ako sú vyskladané parametre ktoré vplývajú na obtiažnosť je absolútne irelevantné, keďže tu sa bavíme o konkrétnom prvku, ktorý hru bezdebaty robí znesitelnejšou a hráčovi reálne pomáha. bodka.
nekonečná munícia v DD hru reálne uľahčuje keďže nemusiš hľadať muníciu. -
btw: Vzhledem k tvýmu nicku si dovolím jedno přirovnání. Tvoje tvrzení o tom, jak cover system dělá automaticky lehčí hru, je asi tak stejně validní, jako kdybych řekl, že nekonečná munice v Dangerous Daveovi z toho dělala lehkou hru. I tam to bylo součástí hratelnosti a bylo to vyvážený ostatníma prvkama, stejně je to i u žánru cover stříleček.
-
To snad někde tvrdím? Ty prostě nechápeš, že cover systém je pouze jedním z činitelů, kterej tvoří obtížnost, výsledek záleží na naladění toho zbytku. Zjednodušeně "cover system + málo života = žádnej cover system + hodně života". Případně si tam můžeš zahrnout ještě počty nepřátel, jejich přesnost atd.
-
"Jak už zmínil nahoře Lukáš, kryt ti můžou rozstřílet, hodit ti tam granát (stačí jeden a je to instantní smrt), oběhnout tě, zasypat takovým množstvím palby"
pretože v hrách kde nie je cover systém nič z toho neexistuje, čo ? :-/ -
Jak už zmínil nahoře Lukáš, kryt ti můžou rozstřílet, hodit ti tam granát (stačí jeden a je to instantní smrt), oběhnout tě, zasypat takovým množstvím palby, že ani to rychlý vykukování nepřežiješ. Musíš často měnit pozice, což je díky minimální výdrži hrdiny (která by bez cover systému nestačila) celkem challenge. Spec Ops vůbec není lehká hra, i ve standardní cover shooter je spousta mechanismů, který ti můžou zvedat obtížnost.
-
tak to si zrejme nikdy nehral hru s cover systémom kde z poza prekážky kde si 100% krytý môže zamerať ciel, poznáš celú situáciu a v zlomku sekundy vystrčíš hlavu (automaticky) a strielaš priamo na ciel ... ak toto nevypovedá nič o obtiažnosti tak potom asi operujeme na inej vlnovej dĺžke.
"Stejně tak bys mohl říct, že procentuální ukazatele zdraví u her z devadesátejch let, kdy do tebe mohla banda nepřátel šít třeba z pěti metrů a tobě ubejvalo zdraví šnečím tempem,je pro casual hráče"
tak to by ma zaujímalo aké hry si hral ... v starších hrách na vyššej obtiažnosti vydržala postava rovnako ak nie menej ako tu. A samozrejme s tým že v starých hrách ak si nemal v dosahu lekárničku tak si bol v poriadnom probléme, tu stačí stlačiť cover zaliezť za prekážku a zdravie sa ti za 10s obnový.
-
-
Promiň, ale to je nesmysl. Docela stejně může odsýpat Duke Nukem 3D, záleží jen a jen na obtížnosti. A zrovna Spec Ops umí na těch vyšších solidně zatopit. O něco výš zmiňuješ zalézaní za překážku, autoheal.. překážku ti můžou rozstřílet, obejít, hodit ti pod nohy granát. Samozřejmě jsou tam chvilky, kdy můžeš donekonečna lelkovat, ale to už je čistě tvoje věc, jak moc tě baví tyhle díry ve hrách využívat.
-
-
ales.smutny: vkladať do úst ľuďom niečo čo nepovedali je tvojou bežnou praxou ? cover system vznikol za účelom zrýchliť a zjednodušiť krytie panáka v konzolových hrách, tak aby mohol byť hráč za prekážkou a jedným tlačítkom zároveň strielal a automaticky sa vyklánal či už nad alebo okolo prekážky alebo znovu jedným tlačítkom preskakoval od jednej prekážky k druhej. Pokial som vám práve oznámil niečo nové tak to je trochu smutné, Aleši.
-
A máš to, Lukáši, ubil tě ultimátní argument "pokud se mnou nesouhlasíš, nepodložím to ničím, ale jsi blbec a nebo se s tebou nebudu bavit".
Styď se! Koř se! -
fast-travel je nutná berlička ale väčšinou sa odomyká až keď precestuješ danú trasu po svojich aby si ju nemusel zdĺhavo prechádzať znovu.
a kruhové menu v hre nemá nič spoločné s tým či je hra casual alebo nie. -
tak to čuju, že třeba fast travel je berlička pro<>pitomce nebo že kruhové menu = casual ptákovina
-
sry ale ak ako recenzent nechápeš, že cover systém skutočne uľahčuje hru už zo svojej podstaty tak sa zrejme naozaj nemáme o čom baviť.
-
-
Touché
-
-
-
-
evidentne pro tebe proste tenhle dru hry neni... takovej novej hitman by se ti moh libit. Jinak Half life byl v podstate stejnym stylem jako medal of honor a CoD, jenze tyhle hry uz se ted dotahujou do silenych extremu ala Michael Bay... proste, dobre se na to kouka, ale je to tak dementni, az to boli.
-
-
staré dobré Spec Ops z PS1 to nejsou..ale jinak celkem baví