Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Monitor není na velkou vzdálenost, ale mám odzkoušeno na plazmě a vím o čem mluvím (píšu).
    Jasně u některých her to není tak markantní, ale třeba u GTA4 je to dost vidět i když je to zprzněná konverze z konzole.

    Omluvte prosím kdyby se to nezařadilo správně, má to být reakce na příspěvek 15.06.2011 08:55 SA-reg@tiscali.cz. Nejde na něj reagovat, asi bych se musel registrovat
  • 'Tady to je samej filozof koukam, imperatorSVK v cele :D jinak PC=prace, konzole=zabava, tot vse, jednoduche srovnani k pochopeni ;)
    • zx_spektrum
      PC=cokoliv co chceš, konzole=čistě zábava. Kdyby veškerý čas mnou prosezený u PC byla jen práce, asi jsem miliardář... *2*
      • přesné mám konzoli na hraní a starší pc na sem tam nějakej hitman(A starší hry) a jinak seriály internet filmy apod
  • Twl já myslel že kolem roku 2011-2013 se konzole přestanou prodávat a klesnou prodeje ale asi ne *10* ! Stejně nikdy konzole nedožene PC a to v ničem a ve výkonu už vůbec ne ! *5*
    • Spades
      U konzolí jde o to, že jsou podstatně o DOST levnější než běžné herní PC
      BTW původní xbox byl v době svého zahájení prodeje výkonější jak běžné herní PC
      • imperatorSVK
        Konzole su o zábave. Neviem o hrách na PC kde by si mohol hrať s dvoma myšami na splitscreene. Pretože to nikto na PC nepredpokladá. PC je samotárske hranie.

        Na konzoly máš už teraz casual move ovládače, kinekt, rôzne party hry ako singstar a podobne. Všetko je to pre viac ľudí a pre jednotlivcov sú tu kvalitné konzolové tituly.
        • ty jsi taky casual, ale hlupak
        • Buhehehe. The Settlers sem hrával s kámošem na dvou myších ve splitscreenu. U PC spíš není důvod tohle dělat.
          • Imho, minulej tejden sem hrál s kámošema přes emulátor MAME automatovku. 3x bezdrátová klávesnice a jelo se. Takže ono to jde, jenom to jde lépe.
            • posila
              Mimo tema: "IMHO" znamena "podle meho skromneho nazoru". Tu automatovku jste bud hrali, nebo nehrali. Nemela by to byt vec nazoru :). To jen tak pro priste.
    • imperatorSVK
      Lol to akokeby si povedal, že foťák v mobile nikdy nedobehne kompaktný foťák, alebo zrkadlovku... konzoly nie sú na doháňanie PCčiek.
      • a opět PC VS konzole?zase si tu můžete psát dlouhé stránky flame diskuze...já jsem rád, že Xbox a Sony jsou přímými konkurenty. Osobně mám PS3, ale na nastupce Xboxu 360 jsem moc zvědavý. Jejich vzájemné soupeření je jen dobrá zpráva pro nás, kteří hry hrajou.
      • Konzole jsou jenom sra*ky pro nerdy jako jsi ty ! PCkáři přidejte se na moji stranu !
        • SA-reg
          Lidi jako ty jsou retardovaní omezenci... když máš peníze na oboje, tak si můžeš užít oboje a nebrečet jak malej kluk.
          • To si to presne vystih! ...
          • Proč retardovaní? Je každého věc jestli si koupí konzoli nebo ne. Já osobně bych na ni měl, ale jsem věrnej PC, protože mám rád hraní v plné palbě a ne očesaně jako na konzoli. A navíc ho využívám nejenom k hraní.
            Kolikrát mě to připadá, že spíš někteří konzolisti jsou retardovaní, když si neuvědomují, že za své peníze mají akorát "sto let" starý hardware a ještě k tomu se kasají jak to má lepší grafiku a výkon oproti PC. No mají když to porovnají s hotovkou (sestavou) v podobné cenové relaci, ale jinak ne.
            Já osobně si konzoli nekoupím, nevyužil bych ji a jediné co mi chybí na PC je Tekken jinak nic a kvůli němu ty peníze vyhazovat nebudu.
            Ale než začnete na to reagovat, tak já neodsuzuji konzole. Když ji někdo má tak si u něj klidně na ní zahraju, ale sám si ji kupovat nebudu. Je každáho věc co si koupí a co ne.
            • SA-reg
              Sakra, PCčkář, co má mozek... podle jiných lidí tady jsem myslel, že jste už vymřeli.

              Víč proč retardovanej?
              Protože ten týpek zní jako:
              "RDR je skvělá hra, co má všude 90tky, ale konzole jsou sračky, takže si ji nikdy nezahraju, i když bych třeba chtěl a můžu."


              "mají akorát "sto let" starý hardware a ještě k tomu se kasají jak to má lepší grafiku a výkon oproti PC"

              To jsou zas retardovaní konzolisti. Před konzoli si máš sednout a hrát a užít si to a ne pindat na grafiku. PCčkáři sedí 10cm před monitorem, tak jsou zvyklý kydat na grafiku... před TV sedíš 2 metry, tak nemáš důvod to zkoumat. Schválně zkus nějakou hru na monitoru zdálky, jesti poznáš velkej rozdíl mezi graf. nastaveníma.
            • imperatorSVK
              Je to v poriadku, ale mne tych hier chýbalo viac a rovnako som si chcel zahrať to čo na PC nemôžem. Napríklad EA so svojím NHL na PC platformu neuveriteľne ťažko kašle. ešte rok 2010 nepoviem, ale keď bude NHL13 tak posledná verzia bude takmer 4 roky stará na PC nehovoriac o tom, že v základe sa nedá pustiť ani v 16:9 rozlíšení napríklad, proste je to obstaróžna vec. Rovnako mi zachvíľku dôjde Heavy Rain, teším sa aj na iné exkluzivitky. PRi xboxe som ako prvú vec hral Alana Wakea a hovorím takúto hru na PCčku nenájdeš. Rovnako ako zase na PSPčku som sa vynikajúco zabavil pri prerábkach známych gamesiek z NEO GEO ako metal slug, alebo staručký Golden Axe. Možno keď zlacnie bazarové PSPčko pôjdem opäť doňho, ta grafiká nevadí na old school gamesky postačuje...
        • imperatorSVK
          Ja som aj PCčkar a mám herný počítač, ale Playstation som si kúpil kvôli exkluzivitám ktoré su na vysokej úrovni. A hrám ktoré si ty nezahráš ani náhodou. Ako NHL 12 zachvíľku. Ale chápem že nemáš na konzolku peniaze tak si povieš stačí mi aj PCčko *2*
          • Spravne si to rekl... Kazdopadne ja rikam jednu vec, ano na PC to bude vzdy vypadat lepe, ale me konzole staci a exkluzivni hry jsou super. A hlavne, kdyz si clovek udela srovnani, jak by vypadaly hry na PC v dnesni dobe za 5tisic ci na PC, ktere stalo pred 5-lety 12? Asi by se toho moc nerozbehalo, ne? *3*
          • Nejak tak.!.
          • I kdyby som mněl tak nekoupím radši si koupím výkonější grafiku a lepší komponenty na PC. *5*
            • imperatorSVK
              To znamená že maš ešte aj slabé PC a vyskakuješ, pretože už keby si mal mainstream tak nemáš poriadne čo lepšie dokúpiť, viď napríklad GTX560Ti - kúpiš si GTX 570 ? za 270 ečiek ? to je cena konzoly na to aby si nemal 50 ale 60 FPS *3* naozaj veľmi rozumné. Bežný mainstream PC postačí opäť aspoň na 2-3 roky a za zvyšné sa da zadovážiť aj PS3 aj Xbox kľudne. Nintendo moc neriešim nenašiel som si tam žiadne exkluzivity ktoré by ma oslovili
            • omezenej slepej blboun:D nerde...
  • imperatorSVK
    No ja som si kúpil za štátnice hračku Playstation 3 a som spokojný úplne. Má mať 10 ročný cyklus čiže do 2016 bude určite podporovaná a budu na ňu vydávať hry. A podľa mňa ten Xbox nebude tak skoro... *2*
    • Jses uplne v pohode, nekolik let bude jeste co hrat a urcite mas jeste nejake resty *2*
  • Pokaždý jdyž začnu přemýšlet o koupi konzole objeví se nové spekulace o nové generaci
  • vasekveselej
    Wow, poslední týden o tom mluvíme skoro v každé diskuzi a najednou je to tady, to by byla pro WiiU velká rána, těžko říct kdo by potom šel do konzole, která bude po naskladnění nových xboxů na druhé koleji...
    • Cosi
      Zrovna jsem si po dnešním grafu říkal: Hmm, PS má 6 letý cyklus. Microsoft se je snaží držet zuby nehty, ale teď když vydali ty kinecty a movey, tak se nové konzole to tak o dva roky odloží.

      Přeci jen PS2 ve své době kdy byla nahrazena PS3 byla graficky zaostalá za PC, to se u dnešní generace ještě neprojevilo naplno ( náznaky jsou zatím minimální)

      Já bych to tak horce neviděl.

      A Víjů - nemá šanci se prosadit, Amíkům XBox 360 stačí a evropě a japonsku zas PS3. Je to jen snaha srovnat krok - trochu je předběhnou ale až nastoupí PS4 budou zas pozadu jak teď s Wii
      • "Přeci jen PS2 ve své době kdy byla nahrazena PS3 byla graficky zaostalá za PC, to se u dnešní generace ještě neprojevilo naplno ( náznaky jsou zatím minimální) "

        Mě ty náznaky bijou do očí hodně razantně. Nejen zaostalým rozlišením a zubatým vším, ale i minimalismem prostředí. Vzhledem k tomu, že těch PC-only titulů drasticky ubylo, tak samozřejmě hry vycházející na PC jsou pouze porty se všemi nešvary konzolí. Za ty 2 roky, co by nejdříve mohl vyjít nový xbox nebo PS, bude výkon nové generace karet 50-100x vyšší než tyhle konzole. Nárůst výkonu je exponenciální, takže byť nárůst se v první polovině cyklu nemusí zdát být tak žhavý, v druhé polovině je gigantický.
        • imperatorSVK
          Výkon rastie veľmi rýchlo, ale nikto nezakazuje zakomponovať do hry detaily využívajúce tohto výkonu. Zatiaľ sa tak ale vôbec nedeje. A viniť konzoly je ako viniť dobré auto preto, že sa veľa kradne. Za všetkým je len honba za peniazmi za čo najmenšiu námahu, takže sťažnosti smerujte vývojárom. Jediný progres ktorý ako tak vidím je od spoločnosti DICE.

          Pokrok v grafickej časti v PCčkovej verzii a viditeľný prínos efektov DX11
          Využitie potenciálu PS 3ky nie len obyčajný port. (používanie SPE jednotiek ako ďalšieho grafického jadra)
          Pokrok v hernej časti Battlefieldu.

          Inak pokroky nevidím absolutne žiadne...
          • Nikdo to nedokáže, protože na tom nikdo reálně nedělá. Navíc nejde pouze o detaily typu textura, ale i o bohatost herního prostředí, což většina lidí z nějakého důvodu pomíjí (nedokáže si představit bohatší herní prostředí). A vůbec nejde o vinu nebo nevinu konzolí. Kdyby přišla nová generace s 50-100x vyšším výkonem, tak se vývojáři začnou učit toho využívat, bez ohledu na PC, které je irelevantní, jelikož konzole je dominantní herní platforma, na které probíhá konkurenční boj.

            Minulý rok se objevily karty s výkonem 10x vyšším (hlavně ati má teď pořádný děla), než je PS3. Teprve tyhle karty ti můžou ukázat výraznější rozdíly (když odečtu zvýšení rozlišení z dnes již nikde nepoužívaných 720p na 1080p, což sebere 2,2x výkonu). Uvidíme, jestli je plně využije (snad optimalizovaný) Battlefield, snad to poběží v pohodě na plné dataily a 1080p i u mé GTX470 (papírově 4x vyšší výkon než PS3).

            Tady vidíš relaci, v jaké jsme se pohybovali doteď u karet z 2010. V roce 2013 budou mít díky exponenciálnímu růstu výkon 50x vyšší než PS3, 100x než xBox 360. Nemůžeš říct, že protože dnes ten výkon není výrazný (je ještě otázka k čemu směřuješ a co je tvá referenční sestava, resp. z jakého roku), tak proto nevadí další 4 roky bez nové konzole, protože už za 2 roky ta situace bude naprosto odlišná.
            • Já bych to viděl tak, že v dnešní době se vyloženě grafická podoba (textury, efekty, apod.) zlepšuje relativně pomaleji. Proto se snad dočkáme toho, že začnou studia tlačit nadbytečný výkon grafických karet spíše právě do bohatosti prostředí, které bude více vidět.

              Pro mě je 10-letý cyklus příliš velká část mého života na to, abych během té doby koukal jen na marginální vylepšování toho všeho při snaze z konzolí vymačkat co nejvíce.
            • imperatorSVK
              4 roky bez ďalšej konzoly nevadia v prípade, že tento vývoj nebude stagnovať. Lenže tvoj prvý odstavec je veľmi výstižný a ja som si myslel, že som sám ktorý si to všimol. *7* Na konzolách sa snažia vývojári využiť maximum a podľa toho väčšinou vidno aj kvalitné herné prostredia, ktoré aj keď nevyužíva high-res textúry a rozlíšenie je naozaj bohatšie, čo mi vyhovuje oveľa viac ako mať fullhd max details "ničoho". A možno je to tým, že rôznymi efektami a variabilnosťou sa snažia zakryť technickú zastaralosť.

              Vývojári by mali zapracovať. Pretože aj na PSP sa vyvíjajú hry, ale to neznamená že má vývoj stagnovať. Hry sa na tento handheld vyvíjajú s tými možnosťami, ktoré sú a rovnako by to malo byť aj v prípade dnešných konzol. Využiť na maximum a na každej platforme sa snažiť. Bohužiaľ nedeje sa to.

              Každopádne aj keby nové konzoly vyšli skôr opäť sa to zdrží novými launch titulmi, alebo odstraňovaním a vychytávaním technických nedostatkov... a to sú ďalšie 2 roky.

              Snáď len odkázať - choďte si ku DICE pre inšpiráciu. To je snáď jediný leader a tak by mal pracovať každý.
      • imperatorSVK
        Hej presne takto to nejako bude. Inak Playstation má 10 ročný cyklus bolo to oznámené tuším aj na E3. Ale nebolo vylúčené, že počas toho iná konzola nevyjde. Cyklus nevylučuje paralelné vydanie novej konzoly.
        • Cosi
          Tak tak, jako u PS2.
    • posila
      Ja pujdu do te konzole, na ktere bude pristi GTA :D ... pokud takovych bude vic, budu se rozhodovat podle dalsich faktoru :)
      • imperatorSVK
        Nemá byť náhodou ešte na súčasnej generácii ?
        • posila
          Osobne doufam, ze ano ..., ale po neoznameni na letosnim E3 zacinam mit pochybnosti :/
          • imperatorSVK
            Pravdepodobne si to nechávajú na európske konferencie napríklad. Zas tak silná E3 nebola, aby ich to až tak mrzelo... môžu ešte kľudne počkať

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit