Split Fiction – recenze vrcholu kooperativní zábavy
-
Neměla by recenze třeba říct o čem je vlastně hratelnost? Dozvěděli jsme se, že hra více akční než hra jiná (kterou čtenář nemusí vůbec znát) a že se střídá prostředí. A to je tak všechno.
Ale co je teda herní náplň? Je to akční hra o lineárním průchodu těžkých levelů? Nebo se tam řeší hádanky? Nebo třeba adventura kde hráč interaguje obyvateli těch světů? Vždyť jsem se vůbec nedozvěděl co v té hře dělám.
A hlavně jsem se naprost nedozvěděl jaká je míra kooperace. Velká, malá, jak často? Nutná, dobrovolná? Jak spolu hráči komunikují? Prakticky totožný text receze by še použít na čistě single player hru.
-
-
Myslím že je to tam popsáno dostatečně. Máte nějaký banální příběh jako třeba uniknout z rozbité simulace. Jako v tomto případě a tvůrci vám do cesty kladou spoustu těžších i lehčích hádanek, které se nedají vyřešit jeden bez druhého. Tahle hra je čistá essence kooperace. Závisíte jeden na druhém. Už v předchozích projektech jsem zíral co se dá vymyslet. Například když každá postavička měla jeden pól magnetu a tedy jedna přitahovala a druhá odpuzovala. Nebo měl jedna hřebík a druhý kladivo. A není to jen o tomhle. Hra si hraje s principy a jednou je to střílečka, jednou plošinovka, jednou šachy. To se nedá jednoduše zaškatulkovat. Zkuste a uvidíte. Myslím že nikdo nebude zklamaný :))
-
-
pochopil jsem to spravne, ze staci mit jednu kopii a muze se ke mne jeden pripojit (online) ??? ... diky za odpoved
-
-
Bylo to tak i u jejich předchozích her A way out a It takes two, takže bych čekal že tady to bude stejně. Kamarád si stáhne hru ve verzi "friends pass" a pošleš mu pozvánku.
-