Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Duncan66

    Na svoji dobu byla ctyrka opravdu temer dokonala hra. Bylo skvele, ze v multiplayeru a tim nemyslim splitscreen, ktery byl taky skvely,  zustaval provoz na cestach a to neumi ani spousta dnesnich her. Jak pise autor, skvele trate ve skvelem prostredi. Vice casu jsem stravil multiplayerem v Colinovi 2, ale z NFS4 mam zazitky, ktere si dokazu vybavit i dnes tedy pomalu po dvaceti letech.

  • mr.clayman

    Apropos, když už mluvíme o hudbě z NFS konce 90.let -- Rom Di Prisco, jeden ze skladatelů a autor např. menu skladby z NFS 2, nebo skladeb jako Romulus 3, Aquilla 303 a hromady dalších, před týdnem vydal album, o kterém říká, že bylo napsáno právě pro lidi, kterým soundtracky z prvních dílů NFS učarovaly.


    Bandcamp stránka tohoto alba je zde. 😉

    • Worhammer

      Díky za zmínění albumu, bez tebe bych nevěděl, že něco takového vyšlo! 

      • mr.clayman

        Za málo, doporučuju Roma sledovat. Je pořád hodně aktivní coby skladatel hudby do videoher. 😉

  • i586

    Nejnešťastnější hra, co mě napadá, byl Sin. Převratná FPS, která přinesla spoustu nových věcí do žánru. Dobře hodocená, ale bohužel vyšla měsíc před Half-lifem.😬

    • x_ander

      SiN byl super. A jeho pokračování SiN episodes na to šel tak, že vzal Source engine, udělal epizodu po vzoru epizod HL2 a nakonec vyšla jen ta první a zbytek se propadl do země. A přitom to byla pecka.

  • Duncan66

    Jednicka a dvojka byly genialni s temi super videi super aut se skvelou tematickou muzikou. Ty byly skvost.

  • Odulin

    NFS I-IV byly topovky. Občas si ještě s bratrem dáme z nostalgie pár závodů ...řecko z dvojky nebo můj oblíbený Kindiak park z trojky. :)

    Tohle je offtopic, ale včera jsem po 15 letech nainstaloval Diablo II+ LOD a nemohl jsem uvěřit, že i na 800x600 roztáhlých na fullscreen (Fullhd) z roku 2000-2001 se dá v celkem pohodě koukat a ani mi to vůbec nepřišlo...a ta hudba...málem mi vyhrkly slzy :D:D

    • i586

      Zkus emulátor 3dfx přímo pro D2:

      http://www.svenswrapper.de/english/

      Umí hru přepočítat do nativního rozlišení LCD. Vypadá to mnohem líp.

      • Odulin

        Dík, to jistě zkusím!

    • Odulin

      oprava, Kindiak je ze čtyřky...

  • Pan_Klobouk

    Jj, NFS 4 dojelo na skutecnost, ze vyslo "chvili" po tretim dile, nebyl to ani rok. A tenkrat jsme ofrflali i minimum noveho obsahu, pulka trati byla z Hot Pursuit. Zkratka pusobilo to tehda jen jako datadisk, ale za plnou cenu.

    To jeste nikdo netusil, co nam chysta budoucnost, dnes jedou EA, Ubi, Acti a spol ty sve serie jako na bezicim pase, casto je jen premaluji a zmeni prostredi... ale hraci nad tim hykaji, same desitkove hry. ;D

     

    • Přesně zatímco v době NFS4 by jim nic takového neprošlo dnes přišla doba casualu co skoci na kdejaky mareketing klidne koupi za AAA cenu ubohy premalovany datadisk a je jim jedno ze za tyden to odhodi protoze uz to nebavi pac vyjde dalsi a dalsi a dnes jde preci o to byt IN...

      • Pan_Klobouk

        ;)

        Specialne s NFS serii si EA vubec dovolovali. K prvnimu dilu casem vydali i Specialni edici (za plnou cenu), ktera vlastne byla jen takovym patchem. Dneska bysme rekli DLC a jeste spis mensi. NFS SE umela hrat hudbu behem zavodu, nabidla lepsi multiplayer (snad LAN, nebo modem, to tenkrat byl?) a jeste pridala asi tri nove trate a 1-2 auta.

        A s NFS II si EA dali repete. Opet Specialni edice, opet za plnou cenu, tohle "DLC" se tenkrat neslo ve znameni podpory akceleratoru 3Dfx. A navrch zase par novych aut a myslim, ze i trati.

        Az NFS III byla cista, zadny dalsi vylepseny datadisk, par aut bylo dokonce ke stazeni volne, ale vynahradili si to pak s tou ctyrkou, no. ;D

        Ovsem co je to proti dnesku, to co driv pridal patch a zdarma (nove mapy, jednotky, auta, zbrane...) nese dnes hrdy nazev DLC, pekne to rozkouskuji a za kazdy prd si reknou par dolaru. Radsi vic, nez min, vsak on to stejne nekdo koupi. :/

  • Worhammer

    NFS High Stakes je asi nejlepší NFS. Ta hra má prostě svůj STYL! Díky těmhle hrám si říkám, že v minulosti hry bavily stejně dobře ba i ne lépe než dnešní hry. Ku příkladu takové Payback je strašně složité. Pořád vám tam mluví nějaké postavy o hovadinách. Kdo to má poslouchat? Já chci závodit! 

  • SalemCZ

    Takových hodin ztrávených v NFS3 (Diablo best Lamborghini :D ) a vždycky mě stvalo že se mi spálilo CD s NFS2.

    Chtělo by to nového Drivera

    • victor

      No nový Driver ...a já si myslel že Mafia 3 jím pomalu byla (ač byla tím čím byla ;)

  • Díky za článek, NFS IV mám z těch co jsem hrál nejraději. Beru ji jako vypilovanou III a že tam nechali i tratě, geniální to nápad tvůrců. Grafika na svoji dobu, a hlavně replay, to bylo skoro fotorealistické :) Když jsme hráli na zemi deskovky, tak na kompu jsem to pouštěl jako šetřič, a ta hudba k tomu, no super. Neřeším multiplayer, ať už ve dvou u kompu - hot pursuit, či po síti ve více lidech, to už bylo hodin nepočítaně.

    I tahle hra byl důvod k nákupu grafiky, už v době III, když PII 300 s 1MB Virge nestíhal, jen sw rendering, po zakoupení i740 8 MB za na svoji dobu směšných necelých 2k to šlapalo jak hodinky. S příchodem IV pak přišla i Riva 2 TNT 32 MB a zase to jelo jak dělo :)

    Porsche díl si pak své místo také zaslouží, trochu jiná cesta, hrál jsem to jen v singlu, ale bavil královsky také.

  • x_ander

    K té hudbě z High Stakes - mě strašně učarovalo, když jsem v Mass Effectu 2 poprvé vlezl na Omeze do Afterlife a začala hrát hudba právě z těchto NFS. Hodně silný zážitek.

    • mr.clayman

      Jo, to byla skladba "Callista" od Sakiho Kaskase. Pokud vím, nejsou obě verze stejné.


      Každopádně smutným faktem je, že autor této skladby (a mnoha dalších jak v NFS 1,2,3, 4 a 5, tak i NHL 98 a 99) před pár lety zemřel v pouhých 45 letech. Není veřejně známo, z jakých důvodů. ☹

    • Worhammer

      Všichni se na YouTube v komentářích u téhle písničky hádají, co je lepší - jestli NFS nebo Mass Effect. To není dobré. Tahle písnička hrála právě taky v NFS Payback při závěrečném závodu, já jsem si poprvé myslel, že mám zvukové halucinace.  

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit